|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Неплодност и туѓа бременост
22.1.2011 12:47:53   
iki82
se slozuvam so wannna baby

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 126
22.1.2011 22:02:11   
busavka
samo posakuvam i jas da bidam srekna kako site drugi... da me gledaat kako normalna zena, da se raduvaat so mene, a ne da se sramat od mene zatoa sto uste ne sum ostanala bremena. Zar jas ne sakam, zar nekoj ne saka! I sto sega nie sto sme veke nekoe vreme vo brak i ne sme ostanale bremeni ne treba da ziveeme, treba da bideme posocuvani so prst ili da se krieme od drugite.. maka mi e veke da mislam so ke recat drugite :(

ve pozdravuvam site, denes mi e tezok den... vo brak sum veke 1 godina i po necela godina ne mozam seuste da ostanam bremena, imam pritisok i komentari od domasnite,  roditelite na mm, znam deka i tie mi mislat dobro ama sepak custvuvav deka ne me sakaat bas poradi ova... napraviv pregled i jas i mm, se e vo red, ostanuva da se ceka...

Samo maka mi e, sekoj da me zagleduva vo stomakot, da komentira i da me osuduva.. zar jas ne sakam da bidam srekna da imam bebe? postoi li nekoj takov :( :( :(

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 127
22.1.2011 22:10:08   
arh_diz
Busavka nemoj tolku negativno da razmisluvas, zanemari ja okolinata i site ostanati. Sepak edna godina ne e golem period ima nasi clenki koi podolgo vremense obiduvaat da zabremenat. Gledaj si go mazot i opusti se mozebi poradi toa sto si psihicki napnata nemozes da zabremenis.

Биди тоа што си

(Одговор на членот busavka)
Непосредна врска до пораките: 128
22.1.2011 22:14:14   
busavka
e tuka e mojot problem jas sum mn plasliva licnost sekogas se si zemam pri srce... gledam za se da im ugodam da drugite a za mene toa sto ke ostane ako voopsto ostane...

...ne mozam da se smenam user posted image
ke pomine, samo morav da pisam so nekogo da spodelam... denes ne mi e bas najdobar den

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 129
22.1.2011 22:16:53   
humana
Ma ic nemoj da se zamaras za okolina i za roditelite na mm,opusteno na kraj i na kraistata treba samo da vodime ljubov,pa toa bebe koga saka neka dojde,dobro doslo,samo opusteno ,tocno znam kako tie koga ke vidis deka si dobila niz istoto pominuvame site nie.Ama glavata gore nema razogaruvanje

Непосредна врска до пораките: 130
22.1.2011 22:17:17   
mama26
busavka koj i ginekolog da prasas ke ti kaze deka edna godina ne e alarmantno ..ako e se vo red so tebe i mm treba samo da se opustis..i kazi im na tvoite sto te pritiskaat deka od taa pricina nemozes da se opustis..deka taka ti kazal ginekologot..nema druga pricina ..pozdravuser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 131
22.1.2011 23:36:39   
Bogdancanka
Busavka mila zaboravi se okolu tebe gledaj si go samo mt,ne obrnuvaj vnumanie na sekakvi komentari i ne si stavaj se pri srce.edna godina pa i ne e tolku dolg period i kako sto napisa pokraj site ispituvanja kaj vas se e vo red znaci samo treba psihicki da se opustis i se ke se sredi, sigurna sum deka so malku pozitivnost i opusteno ke si gi dobies posakuvaniteuser posted image

eve jas sum veke 7 godini vo brak pa ne se razocaruvam,iako nie imame problem jas se nadevam deka naskoro ke si gi dobijam user posted image bez razlika dali toa ke bide po priroden pat ili ne. pa i jas sum slusala komentari ajde koga ke bide? sto cekate? i uste sto li ne ali veke ne obrnuvam vnimanie si gledam samo da ni e dobro so mm ne dozvoluvam komentarite da dopiraat do mene...zatoa mila samo opusti se od srce ti posakuvam da si gi vidis user posted image pozz

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 132
23.1.2011 0:09:19   
Боцко
јас поминав низ слично но не драстично искуство, повеќе онака потајно. но, сите ние имаме само еден живот. ако го живееме само за другите ќе си го скратиме она што ни преостанува. луѓето кои немаат друга попаметна работа покажуваат со прст на други. луѓето кои немаат свои животи се занимаваат со туѓите. тоа нема врска со тебе и твојата плашливост туку со нив и проблемот што го имаат со себе. да се смени може секој, па и ти. потребна е само силна желба а потоа сите тие кои ти здодеваат ќе те остават на мира и ќе исчезнат од твојот живот.
збор-два за бременоста и децата (од искуство): колку повеќе се трудиш и размислуваш околу тоа потешко се доаѓа до целта. колку е човек поопуштен и ужива во партнерот и со партнерот, толку е полесно. знам многу случаи кои со години се обидувале без успех и по неколку ИВФ и многу пари по странство. дури откако ќе им речат „нема шанси“ и кога ќе дигнат раце, блаженството доаѓа само.
ќе завршам со зборовите на еден алтернативен природен терапевт од белград кого јас и жм го посетивме мислејќи дека ни треба помош. ја добивме терапијата и ја следевме, но мене лично најмногу смирувачки ми делуваше реченицата: „немојте да правите дете, туку водете љубов“. разликата помеѓу двете си го направи своето.

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 133
23.1.2011 11:08:03   
Octavia
Busavka, мило, прво мора да поработиш на себе, после на user posted image . Не треба да се оптоваруваш со глупости кои ти ја црпат позитивната енергија и те туркаат во депресија. Па една година не е ништо! Јас, со родено едно дете (кое исто не се случи од прва), за второто морав да се потрудам многу повеќе. Се случува. И мене ме нервира тоа мешање на другите, кај нас беше за второ, коментари од сите страни, мислам, буквално од сите, дури и од продавачките во маркетот каде што купуваме (ова сериозно user posted image ). И едно време престанав да се правдам и почнав со контра-прашања. Па ако ми рече некој „Ајде, што чекате за второ?“ одговарав „До каде сте вие со правење на третото?“ ако на пр. имаат две. Еднаш дури и бев подрска, на еден пар (не се во брак) кој нема деца, откако мајката по милионити пат ме искара дека било себично да го оставиме детето без брат или сестра и реков (со смеење) -Ај вие прво родете си едно, па за второто ќе се договориме со вас user posted image . А знам дека е болна точка мешањето, еден другар, кој неколку години пробуваше со жена му за user posted image , ми рече „Те обожавам што никогаш не не прашуваш до каде сме и што не спомнуваш, преку глава ми е веќе од тие муабети. Мислам дека на следниот кој ќе ме праша ќе му ја бапнам една “ user posted image . Ослободи си ја мислата, не троши нерви за секого, ќе ти требаат за да си го гледаш user posted image  еден ден.

(Одговор на членот Боцко)
Непосредна врска до пораките: 134
24.1.2011 0:25:03   
busavka
Fala vi na site za ubavite zborovi,

se obiduvam da ostanam pozitivna no postojat denovi koga i eden pogled me rasplakuva koga ne mozam mn da izdrzam.

Se nadevam godinava ke bide mn plodna i site nie koi cekame ke imame pozitivni rezultati :D

Pozz do site

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 135
24.1.2011 17:13:04   
mareto
busavka mila ne se razocaruvaj i jas sum ista kako tebe se si klavam na srce i zatoa si mislamdeka  ne mi uspeava.ajde mnogu e rano da se zboruva za toa deka nemozis edna godina e nisto.i mene se i sesto mi velat ajde so cekate, so e rabotata ne vi vaka, poke rabotete.bezobrazni.i tie gi smetas za luge.gonigi takvite se na nivna glava neka docekaat.sekoja solza ke ni ja platat.za mene tie luge neznat da mislat.neznam mnogu sum izrevoltirana .mozi premnogu nakazav ama me vregaat takvite komentari.pozzz 

Непосредна врска до пораките: 136
15.2.2011 0:44:49   
veckasr
busavka jas veke otrpnav od takvi komentari sozaluvanja i neznam sto ne 6 godini polni sum vo brak i do deneska me gledat roditelite na mm so sozaluvanje i ne me sakat poradi toa drugata im snaa ako za niv nee mrdnala so maliot prst ima dete i zatoa nea ja sakat poveke iako jas gi peram im gotvam i se toa no neli nemam dete toa ti e 

Непосредна врска до пораките: 137
16.3.2011 23:19:30   
fahi
gi citav porakite sto gi imate pisuvano i se voznemiriv..i jas go imam istiot problem no sum srecna sto masmi mnogu mnogu me podrzuva i se pravi dami gi otrgne mislite od toa sto zboruvaat drugite.no sepak jas se nerviram 2god sum vo brak i imav dva abortusi niz sto ne pominav i sekoja edna zena sto ke me vidi me prasuva ajde sto cekate zasto nese barate za da imate deca zasto uste nesi bremena i site sto idat na gosti dali nevestata e bremena i jas placam sekoj pat koga nekoj ke mi spomne od familijata na masmi. koga ce zemam necije bebce vo race se custvuvam kako site da me gledat mene ete kolku te lici so bebence zar jas nesakam da imam makar i edno no toa e treba da bideme jaki i da izdrzime se a najvazno e mazot da e pokraj tebe i date podrzuva.no gospot e golem i se ke bide vo red.pozdrav 

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 138
17.3.2011 0:35:48   
humana
fani mila,site mominuvame niz istoto,eve jas naprimer ne se zamaram koj sto rekol,sekako bolat pogledite na sozaluvanje,ama i luketo ke si recat,mozebi i ne namerno,no nas ne voznemiruva seto toa,ee kolku sum placela samo da znaes,i posle abortusot i trista drugi boleti zakaciv,ama vise ne se zamaram koga ke dade Gospod togas,samo pozitivno mila i site ke si imame po edno user posted image user posted image

(Одговор на членот fahi)
Непосредна врска до пораките: 139
17.3.2011 0:42:38   
brankovic
neznam za drugite, no mene mi bese mnogu tesko po neuspesnoto in vitro duri i da se vklucam na forumov, a ne pak da gi citam prekrasnite srecni prikazni za majkite koi sto rodile prekrasni bebenca ili pak po dolgo vreme obiduvanje uspeale da ostanat bremeni... normalno deka e tesko... samo dodeka ne setiv na svojata koza ne znaev kolku...

Непосредна врска до пораките: 140
17.3.2011 0:49:53   
humana
Tocno taka e,i daj Boze nikoj da ne oseti kako e i kolku e tesko,i so sekoja nova trudnica se prasuvas a koga jas:((

(Одговор на членот brankovic)
Непосредна врска до пораките: 141
17.3.2011 15:36:12   
fahi
mnosu sum srecna koga ce cujam deka nekoja e bremena deka dobile bebence se raduvam i milo mije no sepak i mije mnogu tesko se prasuvam koga ce imam i jas no netreba da mislime i dase opteretuvame so ova treba da ne mislime ke si dojde i toa samo po sebe pozdrav

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 142
17.3.2011 21:20:29   
agnes77
ИЗВОРНА ПОРАКА: busavka

ve pozdravuvam site, denes mi e tezok den... vo brak sum veke 1 godina i po necela godina ne mozam seuste da ostanam bremena, imam pritisok i komentari od domasnite,  roditelite na mm, znam deka i tie mi mislat dobro ama sepak custvuvav deka ne me sakaat bas poradi ova... napraviv pregled i jas i mm, se e vo red, ostanuva da se ceka...

Бусавка еден ден се ке помине и ке биде подобро, за мене беше најтешка прва година со неплодност ...
верувам дека твоји соништа еден ден ќе станат реалност user posted image

Непосредна врска до пораките: 143
18.3.2011 0:20:15   
kikimiki
Ananikol ne i zameruvaj na drugarkata. Zenata sama si znae kolku i e tesko. Ne e deka ne go saka vaseto bebce, ama pustata i treba vreme da se izbori so sebesi. Jas dodeka ne ostanav trudna mnogu mi bese tesko duri i na mekici da odam koga ke se rodese nekoe bebence, ne zatoa sto sum bila ljubomorna, tuku ednostavno mi bese krivo za mene sto ne mozam nisto da napravam i da rodam bebence. Negde i procitav deka vo takvi situacii koga zenata vodi borba so prirodata, pa i opravdano e da ne se prisustvuva na mekici...detski rodendeni....i na se ostanato koe ke gi napravi nesrekni vo toj moment....toa bese preporaka od psiholog. Zatoa daj i vreme i ne nastojuvaj, ke i legne malce, pa izlezi so nea negde na kafe sami vie dvete. Jas seto oa go svativ dodeka se borev da dobijam bebence, dignav glava i odev samo napred....I ja postignav celta, sega imam 6 mesecna kerkicka user posted image

Непосредна врска до пораките: 144
18.3.2011 1:00:05   
veckasr
deneska posle 5 godini go sretnav doktorot moj togasen matice ginekolog koga ostanav bremena prviotpat i se ispustiv neznaejki oti sum bremena ginekologot sto mi rece si bila bremena ama si se ispustila mozete kako mi bese na dusickata koga go vidov koga se potsetiv na toa deneska cel den placam samo i nemozam da se smiram nikako 

(Одговор на членот kikimiki)
Непосредна врска до пораките: 145
20.3.2011 1:11:57   
fahi
sve ovie raboti mnogu ne povreduvaat normalno e sto si se setila na toa no nese sekiraj se ce bide vo red morame da izdrzime ako ne za nas barem za nasite mazi da bideme silni nikogas ne treba da gubime nada jas prviot pat koga imav abortus imav 17god togas bev mazena svekrvami me odnese kaj nejzinata doktorka i den denes ja mrzam i nikogas povece ne pojdov kaj nea kako taja dami je kriva za toa sto se sluci i koga ke se spomne nesto sto mise desilo se nerviram i placam.povece se custvuvam loso poradi masmi zasto nemozam da mu rodam dete da imame nesto nase sakam da znam kakvo e toa custvo 

Непосредна врска до пораките: 146
22.3.2011 23:51:22   
kikimiki
Jas se porodiv pred 6,5 meseci. Zabremeniv posle 6 god brak, posle mnooogu ispieni hormonski tableti, insemenacija 1, 1 IVF....kako i da e. Zborot mi bese...dodeka traese seto toa me gnjavea: pa ajde, pa sto sekate, pa vremeto vi minuva....kao jas da ne go znaev seto toa. Site tie muabeti me nerviraa, posto imavme kazano samo na nekolku prijateli niz sto pominuvame (i tie stvarno ne dosagjaa i ne ne maltretiraa so prasanja) dodeka site ostanati gi ceshkashe zosto nemame deca? Dushebrizhnici, da si ja sitat dusata so necija nesreka. Ajde zabremeniv...si ja rodiv malata princeza pred 6.5 meseci. E sega...posto se uste neli ni idat gosti na povojnica....pak istite muabeti: pa ajde sega bratce ili sestrice...pa ajde ne cekajte godinite brzo proagjat...Mi ide da im vrisnam na site uste od vrata koga vleguvaat: AMAN DOSTA VISE...AJ GLEDAJTE SI GO SVOJOT ASTAL I OSTAVETE NE NAS NA RAAT.....dovolno sme svesni i razumni da odlucime koga za 2,3,4,5,,6,....dete!!! Ne mozam da svatam sto e toa sto go tera narodov da se  preprava deka se mnooogu zagrizeni za drugite, i deka ti go mislat samo najdobroto??????

Непосредна врска до пораките: 147
23.3.2011 9:32:41   
blue_blue
Луѓе, прво мора да расчистите со себе зошто сакате дете? Дете не се раѓа за другите да ве прифатат како нормална, за да го усреќите мажот, свекрвата, свекорот, за да имате кого да носите во игротека....Ако го раѓате заради било која од погоре наведените причини вие пак нема да бидете среќни и задоволни - може ќе бидат тие околу вас, мада и во тоа се сомневам зошто од моментот кога ќе го родите детето ќе ви паметуваат дека не знаете како да го смирите кога плаче, дека не го доите како што треба, дека не знаете да го нараните...Истите тие што сега толку се загризени за вашиот добробит да имате дете, ќе ви викаат „е како не знаеш да го нараниш, моето се ми јаде“.... Она што сакам да го кажам, а веќе некаде пиогоре во оваа дискусија го споменав е: смислата на животот на еден човек не е во друг човек, не може смисла на животот да ти биде да имаш дете....Твоето постоење е само твое, се радуваш, живееш за милион работи што те чинат среќна, а далеку било дека еден човек не може да биде среќен ако нема дете. И верувајте дек апознавам парови (нормално не од Македонија) кои не сакаат да имаат деца, ништо чудно не гледам во тоа. А баш ако сакате да знаете имањето деца и не е толку розова работа - демек од кога го земав моето дете во раце рајот го допрев...Абе ајде, во породилна сала со болки, или со анестезија и со милион доктори околу тебе сигурно во рај си била...А да не зборам дека ниту една од сите тие силни душебрижнички нема да ви каже колку пати ги „шутка“ своите деца кај баба, тетка, стрина зошто и е преку глава од нивното плачење, лигавење, инаетење...Така да, уживајте во убавинитие на животот со своите мажи, со вистинските пријатели, со работите што ви причинуваат задоволство, циртајте, пехте, играјте, правете се што ви е убаво и ве забавува, а деца - ќе дојдат тогаш кога најмалку ќе ви биде важно тоа

(Одговор на членот kikimiki)
Непосредна врска до пораките: 148
23.3.2011 17:47:51   
suzeto
ne se slozuvam so tebe izvini,,,,

смислата на животот на еден човек не е во друг човек, не може смисла на животот да ти биде да имаш дете.Твоето постоење е само твое, се радуваш, живееш за милион работи што те чинат среќна, а далеку било дека еден човек не може да биде среќен ако нема дете.

nekoi ne mozat da go smislat zivotot bez dete,,,,,zivotot bez dete ne e zivot neznam nisto za tebe no toa e zivotot da imas potomstvo, za kogo da rabotas da se trudis za nekoj mal angel...i ne e isto da nesakas dete tie parovi taka resile ,,,,drugo e da sakas i nemozes a koga ne sakas e mnogu lesno nemas zelbi,,,,jas koga nesakav mi bese lesno ne se grizev koga ke dobievuser posted image ,a koga pocnav da sakam dete bese poinaku,taka da ne e sve isto i site sme razlicni
sto e smislata na zivotot da bides sam?no do koga ce e imas taa zelba,,, taa si doaga so tek na vreme ,mozebi na pocetok nesakas no potoa samo si doaga da sakame da se osekame prazni bez dete

< Поракaта ја уредил suzeto -- 23.3.2011 17:49:06 >

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 149
23.3.2011 18:08:33   
Natasa981
suzeto, jas se slozuvam so tebe... Mene mi e cudno koga nekoi ke kazat deka ne sakaat da imaat deca..toa ne mi vlaga vo glava nikako.Mozebi decata ne ti se na listata na zivotni prioriteti, ama da ne sakas da imas deca voopsto?! Jas toa sum go videla samo na film. (pak da napomenam- edno e da nemas deca zasto sakas taka a drugo e - sakas da imas ama nemozes ili si vo dolg proces na obiduvanje) Uste ednas, poddrska do site mamicki koi se vo obiduvanje za bebence, samo napred i nikoj da ne vi preci na patot kon spostvenata sreka!

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 150
Страница:   <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Имиња за момчиња
petraa

Кое ви се допаѓа вам? Еве ви убави македонски не-помодарски имиња :)

Јане (16%)

Петар (21%)

Стојан (3%)

Димитар (9%)

Коста (6%)

Дамјан (45%)

Број на сите гласови: 116

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!