Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 3.5.2011 16:33:32
Carelija
nadbet nemoj da mislis na probaj malku so pozitivni misli, jas vaka kako tebe mislev deka poduenosta vo stomakot i grcevite sto gi imav se simptomi pred ama ispadna deka sum . Zatoa duso glavata gore i baz razlika na kajniot ishod bidi cvrsta i spemna na se i nemoj uste pred vreme da ocajuvas, sepak najubavite nesta se slucuvaat koga najmalku gi ocekuvame. Te cekame da ni se pofalis so pozitivni rezultati, pa i nie zaedno so tebe da im se raduvame na dvete crtki. pozdrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 3.5.2011 16:46:23
Carelija
Anabebe kaj mene soprugot posto dijagnozata ni bese oligospermija izvesen period piese tribestan tableki koi gi nabavuvavme od bugarija no toa po sopstvena inicijativa i po iskustvo od moi prijatelki koi go imale istiot problem a doktorot ne mi spomna nikakvi vitamini ni za mene ni za soprugot.
RE: Вештачко оплодување - II дел 3.5.2011 19:58:46
nadbet
Кај мене кај сопругот многу добро делуваше следната терапија што ја пиеше Ц-1000 Цинк, селен, аргинин таблетки, Evening Primrose Oil cps. Се зголеми вкупниот број и квалитетот на спрематозоидите. Кај жени убаво е да се пие Мега Е витамин, Evening Primrose Oil cps, исто Ц-1000 зинк и селен. Пробајте!
RE: Вештачко оплодување - II дел 3.5.2011 21:31:58
bile_r
nas pred ivf ne ni dadoa da pieme nikakvi vitamini i jas se cudev zosto ne davaat tie velat nas ni treebaat samo desetina ubavi spermatozoidi dovolno se dovolne e i eden ama vreden Utre odam da proveram preku krv pa ke vi pisam kako pominav ve pozdravuvam site
RE: Вештачко оплодување - II дел 4.5.2011 13:14:14
taci14
Dragi rr moeto ivf zavrsi bez uspeh zatoa sega pocnuvam so novi podgotovki ke ve molam ako znaete broj od mikrobiologija da mi go pisete da zakazam zatoa sto se ceka po mesec mesecipol da napravam brisevi.Unapred vi blagodaram
RE: Вештачко оплодување - II дел 4.5.2011 14:20:00
Bogdancanka
и јас веќе треба да почнам со подготовки за повторно да аплицирам за инвитро преку фондот,но искрено си земам малку време и не брзам баш,сакам да помине повеќе од 6 месеци некако не се чуствувам подготвена,затоа без брзање кога средам тогаш се надевам дека овој пат ќе успеам...
RE: Вештачко оплодување - II дел 4.5.2011 18:58:51
nadbet
anebebe vitaminite gi pieme moze 1 godina. Vo denesno vreme i za prevencija na zdravjeto ne e loso da se pijat antioksidanski taka da ne se plashi da piete malku vitamini, mozat da bidat samo od korist. Bremeni vnimavajte, kaj vas samo folna kiselina na pocetok od bremenost e dovolna. Vitamin A nikako ne se pie. Pozdrav i blagodaram za poddrskata Kamerija
RE: Вештачко оплодување - II дел 4.5.2011 19:39:54
mikimini
zdravo na site,odamna nemam pisano,cestitki za site onie sto se i site onie sto ocekuvaat .Jas sum veke sedma nedela bremena,vcera bev na pregled i mi kazaa deke se e vo red bebceto imase i srceva akcija dr mi kazaa deka se e kako sto treba,samo mene pocnuvaat da mi idat nekoi neubavi misli celo vreme mislam deka ne daj Boze moze nesto da se iskomplicira ili da ne mu zapre srceto.Me faka strav da ne se sluci nesto a se pazam celo vreme gledam poveke da miruvam.Pomagajte so nekoj sovet,pozdrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 4.5.2011 21:02:47
betti
dragi moi prijatelki sakam da vi kayam nogu ubava vest denes citav na novina deka sega ima nova metod ya ivf i e sigurna glava gore nema da yaleme ya bebce ke bide juhu mnogu sum srekna imaat najdeno eksperti kade e problemot sto matkata ne go yadercuva embrionot
RE: Вештачко оплодување - II дел 4.5.2011 23:55:10
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: betti
dragi moi prijatelki sakam da vi kayam nogu ubava vest denes citav na novina deka sega ima nova metod ya ivf i e sigurna glava gore nema da yaleme ya bebce ke bide juhu mnogu sum srekna imaat najdeno eksperti kade e problemot sto matkata ne go yadercuva embrionot
Navistina? Kazi brzo kaj procita da procitam i jas, zosto mislam kaj mene toa e problemot, imam videno na dva pati pozitiven test, ednas duri i gestaciska vrekicka mi vidoa na UZV ama po 10 dena sekogas dobivav. Daj mi nadez, te molam.
RE: Вештачко оплодување - II дел 5.5.2011 13:23:04
Gorde J
tuka kako bliznacinja da ima taka nesto mi izgleda po brojkive. Mnogu mi e milo Bile ti si vtoro Bile po red sto go znam sto ostanuva bremena od prv pat od IVF. Mnogu sum srekna tvojot rezultat go cekav isto kako za sebe
RE: Вештачко оплодување - II дел 5.5.2011 13:38:06
bile_r
Fala srcka sega mi rekoa uste 3 nedeli odmaranje do kontrolata kaj doktorot na 23.05 samo ne znam do koj stepen da odmaram seuste nisto da ne rabotam samo da lezam ili mozam po doma da si sreduvam Ve pozdravuvam i samo srekni postovi od site da ima na forumov
RE: Вештачко оплодување - II дел 5.5.2011 14:11:26
Carelija
Bile_r cestitki i od mene duso imaj si lesna i ubava bremenost i ne se zamaraj za sreduvanjeto po doma ke imas vreme i za toa :) sega dozvoli si malku vreme za sebe, da se naviknes na novata sostojba i da se relaksiras, posto posle ke baras vremence da si prilegnes ama ke nemaaa Pozdrav do tebe i samo ubavi i srekni momenti za site rr
RE: Вештачко оплодување - II дел 5.5.2011 14:21:31
nadbet
Carelia mila, testot ke go pravam vo sabota ako treba neli! Bile cestitki za i se super da ti bide! Ne se zamoruvaj po doma mnogu lezi si poveke. Ve guskam site rr-ki i vi posakuvam ubav i pozitiven den.
RE: Вештачко оплодување - II дел 5.5.2011 15:00:07
bile_r
Znam Carelija deka sega treba da odmaram no sepak znaes za se li da ima nekoj do mene normalno nema da zemam da metam no sepak da zakacam peralna da izmijam sadovi za toa mislev Ama ako treba i toa nema da go rabotam se razbira ne se bunam samo se neka e vo red
RE: Вештачко оплодување - II дел 5.5.2011 16:59:46
siki1
zdravo rr sudbinata so mene si poigra za kraj............mojatabhcg bese 2.mnogu sum razocarana i mm isto taka,nemam zborovi a i negledam dobro za da napisam nesto poveke.pozzzzzzzzzzz.a ke zaboravef i so streka na bile r od srce ti posakuvam.sto se odnesuva do mene denes denes svatif deka konecno umiram .ostanuvame drvo bes koren pozzzzzzzzzzzzzzzzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 5.5.2011 17:36:31
babydoll
siki mila mnogu mi e zal.stvarno ne znam sto drugo da ti napisam nisto nema da ima smisla i nisto nema da te utesi samo ti prakam mnogu . bile cestitki do tebe i sega uzivaj si vo bremenosta