|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: слабеење
21.1.2011 9:56:45   
Maca25
Јас најмногу ослабнав во перодот кога работев. Сабајле стани рано, спремај дете за во градинка, трчај дома спремај се за на работа, на работа ако каснам едно ѓеврече или ништо, после одма дома трчај по детето и во 9 во кревет. Немав време за јадење а физичка активност 100%. Ослабнав во првиот месец 10 кг. Ама еве сега дома почнав да си ги враќам.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 276
21.1.2011 15:32:04   
baby mama
Jas sum na dieta vekje 10 dena, odnosno ne e dieta tuku disciplina na ishrana.Doruckuvam bilo sto za da me drzi do rucek,moze da se zitarici ili pak 2 kriski lepce so nesto namackano.Za rucek samo edna kriska leb so zgotvenoto jadenje.Za vecera:ovosje.Navecer mnogu si jadev gricki, ama gi otkazav.I sega mi e poubavo em ne sum prejadena, em sum si polesnauser posted image

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 277
21.1.2011 15:59:02   
Pepelaska *
И јас исто правам само уште она чоколадите да не ме демнат user posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот baby mama)
Непосредна врска до пораките: 278
21.1.2011 16:08:15   
mila mama
Jas bev poslaba bremena od sega user posted image
Sega sum doma so bebuska po ceeel den, nisto ne pravam, a za vreme na bremenosta igrav tenis, se spremav za svadba(lelee toj mesec kakvo trcanje i nejadenje padna, zalno za user posted image sto bese u stomak ). Sega samo sedam, jadam od an noga posto neam bas vreme da sednam ko coek, navecer cokoladi krkam.. Moram da se dovedam vo red, bar cokoladive da gi skinam zasto i poenergicna ke bidam bez niv

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 279
21.1.2011 16:16:23   
Pepelaska *
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila mama

Sega samo sedam, jadam od an noga posto neam bas vreme da sednam ko coek, navecer cokoladi krkam.. Moram da se dovedam vo red, bar cokoladive da gi skinam zasto i poenergicna ke bidam bez niv

Ајде мила мама да им објавиме војна на чоколадиве а од каде ова за поененергична мен е баш ми помагаат за енергијаuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 280
21.1.2011 16:32:01   
mila mama
Uuuf ostaj pepelaska, mi davaat energija u prvite 15 min. posle sekerot naglo pi paga i uste poumorna se osekam. A koga ke kasnes ovosje celo vreme ti se zadrzuva isto nivo na seker u krv...

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 281
28.1.2011 11:48:53   
Izabela*
Zdravo na site, i jas momentalno sum na dieta eve veke 4 dena i oslicno se cuvstvuvam, nemam mnogu za gubenje no i jas ne mozam da se odrecam od cokoladata edvaj uspeav. Inaku dietata e za brzo oslabnuvanje za 7 dena se oslabnuva od 5 do 10 kg i da vi kazam pravo kaj mene ima efekti. Dokolku nekoj e zainteresiran moze da ja napisam. Pozdrav do site 

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 282
28.1.2011 11:59:27   
fila
izabela te molam napisi ja dietata zatoa sto maki macam  za da simnam nekoe kilo ama nikako ne mi odi

(Одговор на членот Izabela*)
Непосредна врска до пораките: 283
28.1.2011 15:10:25   
vesna1
Izabela, kazi ja dietata. I jas poslednive 10 dena sum na kontroliran rezim na ishrana, pred toa navecer krkav cokoladi i mnogu se zdebeliv.
Mora da oslabam.user posted image

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 284
28.1.2011 16:22:52   
*miki mami*
Диета „Утринска банана“
Диетата „Утринска банана“ е едноставна популарна диета која пред три години предизвика недостаток на банани на јапонскиот пазар. Создадена од Сумико Ватанабе за нејзиниот сопруг Хитоши, диетата прво ги освои јапонските ентузијасти за слабеење, а потоа се прошири низ целиот свет.

user posted image
Диетата „Утринска банана“ е лесна, не е скапа и не бара да броите калории, ниту пак да исфрлите одреден тип производи од исхраната Правила на диетата
  1. Јадете банана за појадок. Денот треба да го започнете со консумирање на банана. Доколку една банана не ве заситува, можете да изедете уште една, но не треба да се прејадувате. Бананите треба да се консумираат свежи.
  2. Со бананата напијте се една чаша вода на собна температура. Водата не треба да биде ладна или топла, туку задолжително на собна температура. Доколку сакате да се напиете кафе, сторете го тоа 20 минути по појадокот.
  3. Консумирајте нормален ручек и вечера. Со оваа диета не се ограничува внесувањето на калории, ниту пак се бара одредени производи да се исфрлат од исхраната. Сепак, ако сакате диетата да биде ефективна, потребно е да ја намалите консумацијата на мрсна храна. Единственото правило што треба да го почитувате е да не се прејадувате, т.е. јадете додека не бидете 80% заситени.
  4. Забранета е консумацијата на десерти. Не треба да се консумираат ниту слатки, ниту солени десерти по оброците.
  5. Единствено во 15 часот попладне дозволена е слатка ужина. Можете да каснете неколку коцки чоколадо или едно мало колаче.
  6. Вечерата не треба да биде подоцна од 20 часот. Се препорачува последниот оброк во денот да ви биде во 18:00.
  7. Вежбајте ако сакате и само ако тоа не ви создава стрес и болка. Диетата го предлага вежбањето како опција.
  8. Задолжително легнете си пред полноќ. Колку порано, толку подобро.
Позитивни страни Популарноста на диетата со банани најмногу се должи на фактот што е лесна, не е скапа и не е потребно броење на калории или исфрлање на одреден тип производи од исхраната. Луѓето лесно се привикнуваат кон новиот начин на хранење, а диетата можат да ја практикуваат дури и најзафатените затоа што не е потребно да се приготвуваат специјални оброци. Освен тоа, бананите се одличен извор на калиум и растителни влакна, па го подобруваат варењето на храната и го намалуваат чувството на глад. Уште една позитивна страна на диетата е што препорачува легнување пред полноќ. Научно е докажано дека недостатокот на сон придонесува за зголемување на телесната тежина, а добриот сон помага во одржувањето на здрава тежина. Негативни страни Диетата „Утринска банана“ не е создадена од медицински лица и нутриционисти. Сепак, најголема критика кон оваа диета е тоа што не постојат ограничувања во однос на ручекот и вечерата. Противниците на диетата сметаат дека таа не може да биде успешна ако е дозволено да се консумира секаква храна за време на ручекот и вечерата. Исто така, како минус се смета и тоа што диетата не вклучува вежбање, туку само го наведува како опција. Времетраење и резултати Диетата „Утринска банана“ започна да го привлекува вниманието на Јапонците желни да ослабат откако Хитоши Ватанабе објавил дека со нејзина помош ја намалил својата тежина за 16,8 килограми. Но, кога јапонската оперска пејачка Кимико Мори јавно признала дека ослабела скоро 7 килограми за 6 недели, диетата со банани станала апсолутен хит во Јапонија. Тогаш увозот на банани во Јапонија бил зголемен за 25%, но ниту тоа не успеало да ја покрие побарувачката, па полиците за банани во маркетите останале празни извесен период. Приврзаниците на овој режим на исхрана препорачуваат диетата „Утринска банана“ да се практикува најмалку 2 седмици. Најголем дел од луѓето воопшто не чувствуваат дека се на диета, па се придржуваат кон горенаведените правила подолго време. На интернет форумите и блоговите, оние коишто успеале да се придржуваат кон диетата објавуваат најразлични резултати. Но, реално е да се очекува намалување на тежината со 3-3,5 килограми за период од две недели. За да постигнете максимален ефект, намалете ја консумацијата на мрсна брза храна, не се прејадувајте и практикувајте физичка активност најмалку 30-45 минути дневно.

< Поракaта ја уредил Maca25 -- 29.1.2011 0:23:33 >

(Одговор на членот vesna1)
Непосредна врска до пораките: 285
28.1.2011 18:52:22   
Izabela*
Znaci najvazno vo ovaa dieta e da se jadi sto e mozno poveke supa a taa se podgotvuva na sledniot nacin: se seckaat na mali parcinja 5 golemi glavici kromid, 2 zeleni piperki, 4 domati, 1 zelka ( sredna golemina) i 1 celer zaedno so listovite. Seto ova iseckano se stava vo dlaboko tenzere koe sobira okolu 7 l voda. Ovaa supa se jadi vo tekot na celata dieta koga sakate i kolku sakate, sto poveke jadete supa tolku ke izgubite poveke kilogrami. Supata moze da se zacini so vegeta ( vi preporacuvam sto poveke bidejki supata e malku neprijatna na vkus ), moze sol i biber.
1 den- Ovoj den mozete da jadete ovosje kolku sto sakate ( osven banana) i supa isto taka;
2den- Ovoj den mozete cel den da jadete kolku sto sakate zelencuk i supa, a na krajot od denot moze da se izede i 1 pecen kompir
3den- Ovoj den jadete ovosje, zelencuk i se razbira supa kolku sto sakate
4den- Cel den smeete da izedete samo 3 banani i da piete mleko 1% maslenost kolku sto sakate, ne zaboravajte ja i supata
5den- Ovoj den smeete da jadete samo 300 gr telesko meso ( moze da se zameni so pilesko ili riba ) a domati mozete da jadete kolku sto sakate ( svezi ili konzervirani) se razbura i supata;
6 den- Dokolku pettiot den ste jadele telesko i ovoj den morate da go jadite zaedno so salata cel den kolku sakate, i od supata ednas dnevno obavezno. Ovoj den obidete se da ispiete 8 casi voda so cel da go procistite organizmot od kiselini
7den- Posledniot den smeete da jadete zelencuk i supa kolku sakate

Vo tekot na dietata moze da se konzumira kafe i caj bez seker i mleko, a na alkohol ne treba ni da se pomisli
Na krajot od 7 den moze da se isgubat od 6-10 kg, a dokolku se izgubat i poveke treba da se prekine so dietata dva dena i potoa moze da se prodolzi pak
Iskreno da vi kazam kaj mene ima rezultati, vo ponedelnikot koga se merev bev 68, 5 kg a denes so poln stomak supa koga se izmeriv bev 65,3 kg mojata idealna tezina no sakam da oslabam uste, a ako sakate i vie samo napred. Dokolku nesto ne vi e jasno slobodno prasajte. Pozdravce

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 286
28.1.2011 19:15:01   
Viktori
Изабела, а да бутнам и мелено месо у супата може??? user posted image user posted image user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 287
28.1.2011 19:23:47   
nadica
диетата на изабела е функционална ама за мене неприфатлива user posted image  не јадам манџа зелка user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 288
28.1.2011 19:25:13   
Izabela*
ej nadica bas mi e zal a stvarno e uspesna dietata, a meleno meso nikako vo supatauser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 289
15.2.2011 9:57:16   
Axel
Znae li nekoj dieta ama kaj doilki? Bebceto mi e dva i pol meseci. Treba da simnam 10 ( a idealno bi bilo 15 kila), ama neznam dali nekoj drzel dieta pri doenje na ovaa vozrast na bebceto?

Непосредна врска до пораките: 290
15.2.2011 10:06:24   
arh_diz
Axel probaj da ne jades pred spienje , izbegnuvaj leb i testenini.Nesmees da bides na pojaka dieta poradi mlekoto

Биди тоа што си

(Одговор на членот Axel)
Непосредна врска до пораките: 291
5.4.2011 21:14:18   
Viktori
jas ja pocnuvam supata so zelka oficijalno utre!
Ama dali ako eden den se omrsime namerno e isto kako da ne sme ja pocnale?
Jas planiram sladoled da jadam vo cetvrtok pa mora da mi odgovara na dietata sladoledot user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 292
6.4.2011 8:31:50   
anedespo
Jas veke tri nedeli sum na lesna dieta. Od sabajle pa se dodeka se vratam od rabota ne jadam nisto i pijam samo voda (goltka po goltka), bez kafinja (zasto mi go raskopuvaat zeludnikot i mi se prijaduva). Koga ke se vratam rucam dobro i tolku. Potoa pak pijam tecnosti(sok i voda). Za tri nedeli izgubiv 2 kila, sto e odlicno, imam namera da izgubam uste 4 i dosta e .

Непосредна врска до пораките: 293
6.4.2011 11:13:11   
podarok
Веќе четири недели го држам Велигденскиот пост и вчера застанав на вага. Одлично скоро 5 помалку ми требаат најмалку уште толку. Но мислам дека поважно е тоа што навечер не јадам по 20 часот и си легнувам пред 12. Кога би имала време за физичка активност не оваа домашнаваuser posted image , таа не се брои би било супер!

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 294
9.4.2011 18:30:55   
skorpijana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Izabela*

Znaci najvazno vo ovaa dieta e da se jadi sto e mozno poveke supa a taa se podgotvuva na sledniot nacin: se seckaat na mali parcinja 5 golemi glavici kromid, 2 zeleni piperki, 4 domati, 1 zelka ( sredna golemina) i 1 celer zaedno so listovite. Seto ova iseckano se stava vo dlaboko tenzere koe sobira okolu 7 l voda. Ovaa supa se jadi vo tekot na celata dieta koga sakate i kolku sakate, sto poveke jadete supa tolku ke izgubite poveke kilogrami. Supata moze da se zacini so vegeta ( vi preporacuvam sto poveke bidejki supata e malku neprijatna na vkus ), moze sol i biber.
1 den- Ovoj den mozete da jadete ovosje kolku sto sakate ( osven banana) i supa isto taka;
2den- Ovoj den mozete cel den da jadete kolku sto sakate zelencuk i supa, a na krajot od denot moze da se izede i 1 pecen kompir
3den- Ovoj den jadete ovosje, zelencuk i se razbira supa kolku sto sakate
4den- Cel den smeete da izedete samo 3 banani i da piete mleko 1% maslenost kolku sto sakate, ne zaboravajte ja i supata
5den- Ovoj den smeete da jadete samo 300 gr telesko meso ( moze da se zameni so pilesko ili riba ) a domati mozete da jadete kolku sto sakate ( svezi ili konzervirani) se razbura i supata;
6 den- Dokolku pettiot den ste jadele telesko i ovoj den morate da go jadite zaedno so salata cel den kolku sakate, i od supata ednas dnevno obavezno. Ovoj den obidete se da ispiete 8 casi voda so cel da go procistite organizmot od kiselini
7den- Posledniot den smeete da jadete zelencuk i supa kolku sakate

Vo tekot na dietata moze da se konzumira kafe i caj bez seker i mleko, a na alkohol ne treba ni da se pomisli
Na krajot od 7 den moze da se isgubat od 6-10 kg, a dokolku se izgubat i poveke treba da se prekine so dietata dva dena i potoa moze da se prodolzi pak
Iskreno da vi kazam kaj mene ima rezultati, vo ponedelnikot koga se merev bev 68, 5 kg a denes so poln stomak supa koga se izmeriv bev 65,3 kg mojata idealna tezina no sakam da oslabam uste, a ako sakate i vie samo napred. Dokolku nesto ne vi e jasno slobodno prasajte. Pozdravce

ne mi ejasno nesto treba da se przi kromidot se stava maslo nesto ili samo da go svares planiram da ja probam

zivej go sekoj dena kako posleden

Непосредна врска до пораките: 295
9.4.2011 18:37:40   
Viktori
скорпијана мислам дека се се вари!

инаку кај мене утре никако да дојде user posted image + лето иде сладолед на кило се јаде! Се можам да не јадам ама сладолед не!
Официјално сум на диета со сладолед! user posted image user posted image

(Одговор на членот skorpijana)
Непосредна врска до пораките: 296
14.4.2011 10:03:08   
Smoki
Kolku voda piete koga drzite dieta?
user posted image

Непосредна врска до пораките: 297
21.4.2011 9:28:08   
Izabela*
Skopijana site sostojki iseckani se varat dodeka ubavo ne omeknat, nisto ne se przi. Srekeno so dietata i jas sakam pak da ja pocnam ama poradi toa sto rabotime na slucajot so maz mi malku mi e strav bidejki sekade pisuva deka dokolku se obiduvas da zabremenis treba dietite da se izbegnuvaat, pa zatoa samo si jadam i si se debeleam. Pozdrav

(Одговор на членот Smoki)
Непосредна врска до пораките: 298
16.5.2011 23:24:57   
Maca25
Барајќи диета на интернет налетав на следново, па да споделам со вас!

Подгответе се за диета

Без разлика дали сакате да ослабите или сакате да започнете да се храните здраво, вие треба да се придржувате кон одреден режим на исхрана. За да успеете, потребно е да бидете подготвени затоа што промената на начинот на живот на никого не му е лесна. Пред да започнете диета, осигурете се дека тоа е вистинскиот момент и дека имате доволно време да ѝ се посветите.

Ако сакате да започнете некоја диета и таа да ви донесе резултати, следете ги следниве совети:
  • 1. Одлучете дали ова е правилниот момент. За секоја промена во начинот на живот потребно е да вложите повеќе психичка и физичка енергија. Ако имате проблеми на работното место, во семејството или сте изложени на стрес, нема да ви биде лесно да издвоите енергија за да правите промени. Пред да започнете диета, осигурете се дека имате доволно енергија и време за да ѝ се посветите.
  • 2. Учете се од грешките од минатото. Повеќето од луѓето се имаат обидено да се придржуваат кон некоја диета повеќе од еднаш. Ако и вие сте од нив и не успеавте успешно да ја завршите диетата, сега учете се од грешките. Размислете што била причината за да не успеете да си ја постигнете целта. Сега имате шанса да си ги поправите грешките.
  • 3. Комуницирајте со луѓе кои ве поддржуваат. Многу истражувања покажуваат дека луѓето кои имаат поддршка или од најблиските или од колегите на работа, успешно се придржуваат кон диетите. Затоа, изберете си група на луѓе кои ќе ве поддржуваат и бодрат за успешно да си ја постигнете својата цел.
  • 4. Поставете си реална цел. Веројатно сте го слушнале овој совет многу пати, но тука е местото да ви го споменеме пак. Ако си поставите недостижна цел, ќе бидете разочарани што тешко ќе ѝ се приближувате и најверојатно ќе се откажете
  • 5. Правете мали чекори. Не ги правете сите промени одеднаш. Во почетокот зголемете ја консумацијата на овошје и зеленчук. Потоа по неколку дена започнете да ја намалувате  „штетната“, нездрава пржена храна. Наредната недела започнете да ги ограничувате порциите и т.н. Така полесно ќе се прилагодите на промената.
  • 6. Очекувајте дека ќе имате препреки. Нормално е да направите една грешка, но најважно е да не оставите да ве подведе. Ако сте направиле мала пауза и сте ги прекршиле сите  правила на диетата за да го прославите роденденот на вашата пријателка, не очајувајте. Соберете сила и тоа нека ви биде мотив.
  • 7. Мислете позитивно. Лесно е да се чувствувате потиштено кога започнувате диета. Сепак, вие со диетата се откажувате од многу нешта во кои сте уживале. Важно е да мислите позитивно за да успеете. Барајте ја позитивната страна на диетата. Пример, пробајте нови рецепти кои никогаш не сте ги пробале.

< Поракaта ја уредил Maca25 -- 16.5.2011 23:28:51 >

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 299
16.5.2011 23:25:51   
Maca25
9 грешки во вашиот план за диета

Балансирана диета во комбинација со физичка активност е најдобрата формула за слабеење и одржување на тежината. Но, ние сме навикнати секогаш кога сакаме да скинеме некое килце, да го избираме најбрзиот и најекстремниот начин да го направиме тоа. Строгите диети ветуваат брзо топење на килограмите, но предизвукуваат јо-јо ефект. За да не се најдете во таква ситуација, потребно е да знаете што ѝ попречува на вашата диета да даде резултати. Еве ги најчестите грешки во вашиот план за диета и совети како да ги избегнете.
  • 1. Строга диета. Строгите диети, според кои се јаде многу мало количество храна и со кои се внесуваат помалку од 1000 калории дневно, ветуваат брзо топење на килограмите. Но, тие предизвикуваат и јо-јо ефект. Зошто? Кога внесувате малку калории, работата на метаболизмот се забавува. Кога ќе ја завршите диетата, вие останувате со тело кое согорува помалку калории, а вие ќе внесувате многу повеќе. Така лесно се трупаат килограми, дури и побрзо од пред да ја започнете диетата.
  • 2. Прескокнување на појадокот. Прескокнувањето на појадокот изгледа како едноставен и лесен начин да скратите калории, но тоа го засилува гладот во текот на остатокот од денот. Пропуштањето на појадокот доведува до неконтролирано хранење за ручек и вечера или до постојано „грицкање“ во текот на целиот ден. Така неосетно вие внесувате многу повеќе калории и јадете многу поголеми порции. Појадокот, кој е богат со протеини и растителни влакна, го намалува гладот во текот на денот. Истражувањата покажуваат дека луѓето кои јадат појадок секој ден, полесно одржуваат здрава и нормална телесна тежина.
  • 3. Неконтролирано „грицкање“. Вие можеби ги броите и планирате калориите кои ги внесувате со секој оброк, но прашањето е дали обрнувате внимание на сите грицки, кои ги консумирате неосетно во текот на денот. Ако сакате вашата диета да даде резултати, потребно е да водите сметка за секој залак кој го внесувате. Избегнувајте го нервозното грицкање и пресметувајте ги сите калории, кои реално ги внесувате.
  • 4. Прескокнување на ужината. Навистина неконтролираното грицкање носи дополнителни непосакувани килограми, но од друга страна планираните ужини помагаат да ја одржувате линијата. Луѓето кои имаат неколку мали ужини во текот на денот, полесно го контролираат својот глад и губат килограми. Ужината богата со протеини, ја одржува брзата работа на метаболизмот, а со тоа вие согорувате повеќе калории. Јаткастите плодови се идеалната ужина. Истражувањата покажуваат дека луѓето кои консумираат јаткасти плодови за ужина се послаби, од оние кои што не консумираат.
  • 5. Игнорирање на калориите што ги пиете. Кога држите диета, треба да внимавате колку калории внесувате. Многу често луѓето забораваат дека пијалоците може да содржат многу калории. Тоа е голема грешка, имајќи предвид дека некои интересни нестандардни коктели или кафиња може да содржат повеќе од 400 калории. Колку и калорични пијалоци да испиете, тие нема да ве заситат. Затоа, кога сте на диета, внимавајте што пиете.
  • 6. Консумирање на малку вода. Скоро сите планови за диета содржат консумирање на поголемо количество вода. Ако дозволите вашето тело да дехидрира, метаболизмот забавува, а тоа води до помала загуба на телесна тежина. Истражувањата покажуваат дека возрасните кои пијат барем 8 чаши вода дневно, согоруваат повеќе калории, отколку тие што пијат помалку.
  • 7. Слабеење без физичка активност. Без физичка активност, вие можете да слабеете само благодарение на диета. Ако сте поактивни, можете да јадете повеќе, а сè уште да губите килограми. Потребно е да најдете активност која ви се допаѓа. Ако возењето на стационарен велосипед ви е досадно, обидете се со аеробик, Тае Бо или пливање. Само ако ви е интересно, ќе сакате да ја практикувате таа активност повеќето дена во неделата, а така ќе го оформите и одржувате вашето тело во топ форма.
  • 8. Поставување на нереални цели. Поставувањето на реална цел е основата на секој успешен план за диета. Ако си поставите цел да изгубите 5 килограми за една седмица, дури и ако изгубите 3kg, вие нема да бидете задоволни. Доколку не сте сигурни која цел ќе можете да ја достигнете, побарајте повеќе информација на интернет или консултирајте се со диетолог.
  • 9. Секојдневно мерење на тежината. Секојдневното застанување на вага може да ви донесе само разочарување и фрустрации. Многу поохрабрувачки делува кога ќе се израдувате со изгубени два или три килограми наеднаш, отколку секојдневно да се обидувате да се мотивирате со изгубени 100 или 200 грама.

< Поракaта ја уредил Maca25 -- 16.5.2011 23:27:38 >

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?