Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 22.5.2011 14:18:26
AnnaMolly RR
На 11 месеци имаме 11.980 грама, за еден месец ОСЛАБЕЛ 120 грама! На 10 месеци имаше 12.100! Ова првпат ни се случува откако е роден, ама матичната рече дека не е страшно зашто веќе ја има достигнато тежината којашто треба да ја има на една година.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.6.2011 7:14:48
denim
ИЗВОРНА ПОРАКА: denim
Gorjan 2 mess. 4.800 a Davor 2 mess. 4.400
Gorjan 6.900/ 62 ; Davor 6.400/ 62 na 3 i 1/2 mess.
Gorjan 9.510 / 70 cm ; Davor 8.000/ 70cm na 5 i 1/2 mess
Gorjan 11 kg/ 74 cm; Davor 9.500 kg./ 73 cm
ПО 100 ГОДИНИ ...НЕМА ДА БИДЕ ВАЖНО КОЛКАВА БЕШЕ МОЈАТА СМЕТКА ВО БАНКА, КАКВА БЕШЕ КУЌАТА ВО КОЈАШТО ЖИВЕЕВ, ИЛИ КАКОВ АВТОМОБИЛ ВОЗЕВ. ...НО СВЕТОТ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОИНАКОВ ЗАТОА ШТО ЈАС БЕВ БИТЕН ВО ЖИВОТОТ НА ЕДНО ДЕТЕ!
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.6.2011 7:15:31
denim
Gorjan 2 mess. 4.800 a Davor 2 mess. 4.400
Gorjan 6.900/ 62 ; Davor 6.400/ 62 na 3 i 1/2 mess.
Gorjan 9.510 / 70 cm ; Davor 8.000/ 70cm na 5 i 1/2 mess
Gorjan 11 kg/ 74 cm; Davor 9.500 kg./ 73 cm na 8 i 1/2 mess.
ПО 100 ГОДИНИ ...НЕМА ДА БИДЕ ВАЖНО КОЛКАВА БЕШЕ МОЈАТА СМЕТКА ВО БАНКА, КАКВА БЕШЕ КУЌАТА ВО КОЈАШТО ЖИВЕЕВ, ИЛИ КАКОВ АВТОМОБИЛ ВОЗЕВ. ...НО СВЕТОТ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОИНАКОВ ЗАТОА ШТО ЈАС БЕВ БИТЕН ВО ЖИВОТОТ НА ЕДНО ДЕТЕ!
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.6.2011 7:39:32
mamicki
Do krajot na prvata godina od zivotot deteto bi trebalo da ja ima utrostruceno rodilnata tezina, so otklon do 10% pod ili nad taa brojka. Pr. bebe rodeno so tezina od 3600 na prviot rodenden treba da tezi 10,5 do 11,2 kg. , ova se zema za referentna vrednost kako napreduva bebeto, a vo pogled na visinata, treba da ja ima za 1/2 zgolemeno, pr. ako bilo dolgo 52 cm, na prviot rodenden treba da e okolu 78 cm dolgo.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 17.6.2011 11:09:38
Popce
Dragi moi RR,
ve citam i ocajuvam: izgleda mojata kerkicka e najmala na forumov. Na 3,5 meseci 5400 gr. (Se rodi 2300 gr. vo 39 nedela) Samo na doenje sme. Mene mi izgleda mnogu malecka.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 17.6.2011 11:47:03
Popce
Do pred dve nedeli napreduvavme super, kilo mesecno. Sega za dve nedeli 250 gr. i mi rece dr. da i davam pocesto da cica pa ke vidime. Mleko imam mnogu, i ne stana zbor za dohrana.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 17.6.2011 12:26:03
Nadezna
Popce, jas mislam deka e dobra, so ogled na malata rodilna tezina. Ne se sekiraj, pedijatarot ke zabelezi ako e malecka i ke ti kaze sto da pravis. Ako e srekno i veselo bebe-se e vo red
ИЗВОРНА ПОРАКА: Popce
Dragi moi RR,
ve citam i ocajuvam: izgleda mojata kerkicka e najmala na forumov. Na 3,5 meseci 5400 gr. (Se rodi 2300 gr. vo 39 nedela) Samo na doenje sme. Mene mi izgleda mnogu malecka.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 18.6.2011 8:48:06
Snowhite RR
Dragi moi RR,
Јас мислам дека добро напредува, скоро сите меѓу 3 и 4 месеци помалку напредуваат, првите 3 месеци по кг, а потоа помалку, на 6 месеци треба да ја дуплира тежината, така да мислам дека сте ок, не се секирај, битно да е здраво, право и ако не плачи не му е малку храна. И уште нешто, никогаш немој да го споредуваш со другите деца
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 19.6.2011 16:14:33
Libra
Citam i mi se place :( Kerka mi ima 6 meseci i nekolku dena i e na dolna granica so tezinata, a se rodi 3600. Psihomotorno e dobra,krvnata slika isto megjutoa ova so tezinata navistina me frla vo ocaj.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 19.6.2011 21:57:25
Popce
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite
Dragi moi RR,
Јас мислам дека добро напредува, скоро сите меѓу 3 и 4 месеци помалку напредуваат, првите 3 месеци по кг, а потоа помалку, на 6 месеци треба да ја дуплира тежината, така да мислам дека сте ок, не се секирај, битно да е здраво, право и ако не плачи не му е малку храна. И уште нешто, никогаш немој да го споредуваш со другите деца
Of lele, Snowihte ne ja sporeduvam so drugi deca tuku so sin mi, ista jas isto mleko isti gradi se isto a sin mi na 3,5 meseci imase 7200gr. Tuku stvarno, mislam deka ne e alarmantno, posto vaka na izgled mi e super, vesela e itn... Se si mislam moze i e faza, deka jas dobiv pred dve nedeli pa mlekoto ne i bese vkusno i ne cicase mnogu . Sega mi cica poveke. Vo sekoj slucaj mnogu fala za podrskata, stvarno mnogu mi znaci koga ke procitam i drugo mislenje.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 19.6.2011 22:01:13
Popce
ИЗВОРНА ПОРАКА: Libra
Citam i mi se place :( Kerka mi ima 6 meseci i nekolku dena i e na dolna granica so tezinata, a se rodi 3600. Psihomotorno e dobra,krvnata slika isto megjutoa ova so tezinata navistina me frla vo ocaj.
Libra, kolku e taa dolna granica? Od kaj ja gledate ili pedijatarot vi kazuva? Ne mi e jasno i toa so dupliranjeto na tezinata na 6 meseci:ako mojata se rodi 2300 znaci na 6 meseci treba da e 4600gr, a nekoe drugo bebe rodeno pr. 4500 na 6 meseci treba da e 9000 kg??
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 19.6.2011 22:14:46
rina13
sekoj pedijatar razlicno kazuva jas kolku sto znam na 5 meseci treba da bide duplo od svojata tezinaa do godinka trojno da bide zgolemena tezinata i sekako treba da bidat zemeni vo predvid nasledni faktori kolkava e majkata tatkoto ne tuku taka ne vazat pravilata za site bebinja podednakvo sekoe bebe si e posebno,i nie vozrasnite nemame site ito kilaza ..mislam deka nema potreba za griza ako se si e vo red bebceto i krvna slika i psihomotorno dobro napeduva nema prostor za panika..nie sme 3 meseci i edna nedela pa vo petok ke vidime kolku sme nateznale
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 19.6.2011 23:04:33
Slagjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Libra
Ако е се во ред, нема место за паника. И јас знам дека на 5 месеци треба да се дуплира тежината, а на 1 година тројно да се зголеми. Ама еве кај нас тоа се случи на 7 месеци и тројно на 15. Па се е во ред. Прооде на 11 месеци, на 14,5 месеци има 16 заби, крвта е секогаш во ред. Само да е здраво детето. Тежината не е битна.