Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 13.3.2011 14:37:19
tnade
na edna nedela imavme naprednato samo 100 g, pedijatarot ni rece deka e mnogu malku, vo sreda sme na kontrola i ako povtorno sme so pomala tezina od potrebnoto ke treba da pocneme so dohrana, Devojki pomagajte ako znaete kako da go resam ovoj problem, mleko imam poveke od dovolno. ama verojatno ne i e dovolno hranlivo, a si cica na 2,5-3 saati, i si spie normalno, ne e nekoe placlivo bebe, mirnicka strumfetka e taa na mama.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 13.3.2011 16:47:46
arh_diz
tnade dokolku imas dovolno mleko nemoj voopsto da se sekiras malo e bebeto seuste e priviknuva ke si napreduva ponataka poveke ne se sekiraj. Istiot problem bese i kaj nas na pocetokot ne napreduvase a posle pedijatarot na diseta go stavi:).Stavaj go pocesto na grada samo
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.3.2011 22:58:35
annie
моето бебе се роди 3250 во болница падна на 3060 гр.на еден месец имаше 4350,на два месеци имаше 5390 а после еден месец има качено само 600 гр и на 3 месеци има 6060гр!сакам да ве прашам што мислите вие?дали и е доволно млеко или ке треба да почнеме со дохрана инаку само цицаме а бебето е екстра мирно не плаче и ни нанка убаво.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 18.3.2011 8:50:21
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: annie
моето бебе се роди 3250 во болница падна на 3060 гр.на еден месец имаше 4350,на два месеци имаше 5390 а после еден месец има качено само 600 гр и на 3 месеци има 6060гр!сакам да ве прашам што мислите вие?дали и е доволно млеко или ке треба да почнеме со дохрана инаку само цицаме а бебето е екстра мирно не плаче и ни нанка убаво.
annie 600 гр. за еден месец е супер доволно! па не може по кило секој месец да се поправа бебето. Супер ти е , уживај, нека си цица и никаква дохрана. Чим не плаче, не е кенкаво, ништо не му фали. Кога е бебето гладно, тоа вришти урла се додека не добие храна. Немој ич да се секираш, ќе има периоди и кога по 200-300 гр. месечно ќе се поправаат. Кај ќерка ми се деси еден месец да се поправи 1 кг. а следниот 100 гр. Дури ни тогаш не ми рекоа да почнам со вештачко млеко, туку да дојдам по една недела да видиме дали ќе се поправи уште некој грам.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 18.3.2011 9:07:52
annie
знаеш Маца 25 Белла не е мое прво бебе но бидејки се горев со млеко 2 пати сега дувам и на јогуртот ,на книгата тука во болница што ни ја дадоа читам според родилната тежина и сега на 3 месеци е супер ама читам по форумов по кило,кило и пол па си реков да не уназадува моето бебенце инаку знам дека до 4 месец треба да ја дуплира родилната тежина а таа веќе го направи тоа
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 18.3.2011 9:09:36
Maca25
Искрено јас знам дека до 6 месец треба да ја дуплира родилната тежина . Затоа и ти пишав да не се секираш. И мила, не гледај дали некое дете по кило се поправало или по две кила...секое дете е посебно и различно. Ти пишав и погоре за ќерка ми еден месец кило следниот месец 100 гр. Шок! После една недела пак ја меревме и излезе дека не и е доволно моето млеко па почнавме со по некој оброк АД млеко. Напредуваше одлично. Се роди 3220, а на една година имаше 9660 - што е до грам точно колку што требала да биде на една година.
< Поракaта ја уредил Maca25 -- 18.3.2011 9:13:09 >