Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 1.7.2011 20:32:58
sharlot
da vi kazam iskreno dragi rr nie se obiduvame edna i pol godina,no poslednive 203 meseci nekako si se opustiv i si rekov deka veke voopsto nema da se zamaram so toa dali mi se plodni denovite ili ne,dali imam ovulacija i so stres da go cekam denot koga so netrpenie cekam da pomine bez da dobijem.letovo nekako potpolno me opusti ,si se druzam so prijatelkite,si odime na izleti,so soprugot skoro sekoja nedela nekade sme na prosetka i seto toa pridonese da si se opustam.pa si vikam koga toags ke ja bide rabotava na ovoj ili na onoj nacin.ako treba da projde nekoe vreme neka projde,jas ke si uzivam vo zivotot ,pa se nadevam koga Gospod ke rece se ke si dojde na svoe mesto:)
RE: Колку време се обидувате да забремените? 2.7.2011 14:02:32
sladjana ms
ИЗВОРНА ПОРАКА: bekulino
sladjana ms ti blagodarm za tvojot sovet.Koga citav nis sajtot po procitav i tvojoto iskustvo i togas mi vrodi nades,no ti si edinsvena sto si imala sreka.Sepak jas ziveam vo provincija,a i mojot lekar mi preporacuva da odam vo klinikata vo skopje,no ne mi predlaga lekar.zatoa ako sakas objasni mi kade da se obratam ili pak moeto razmisluvanje e da pojadam vo privatnite kliniki i tamu da pocnam so inseminaciite.Sepak ako dobies informacii za mojot problem izvesti me.Ti posakuvam uspesna i srekna bremenost.Pozzzz
Bekulino ako se odlucis za inseminacii dokolku imas finansiski sredstva mozes da odis po privatnive kliniki,megutoa jas bi ti preporacala da odis vo GAK vo Skopje.Mojot doktor e dr.Vladimir Trajkovski petok e ambulantno na odelot za sterilitet, jas licno sum prezadovolna od nego i kako za pr, eve i na moja prijatelka koja nemoze da ima vtoro dete veke 5 godini posle tolku pregledi i doktori toj i konstatiral problem i se nadeva deka ke i go resi.Znaci ke zemes spec. upat od maticnata i ke pojdes rano vo 8i30 vo ambulantite vo novata zgrada na Gak ke gi odneses site rezultati i ispituvanja i dr. ke go razgleda tvojot slucaj.Cela procedura okolu inceminacijata cini 1.700 den.Ne znaci deka i ti vednas ke go resis problemot megutoa obidi se nisto nema da te cini toa ti e moj dobronameren sovet zasto mnogu dobro znam kako se cuvstvuvas.Pozdrav i ti posakuvam uspeh
RE: Колку време се обидувате да забремените? 2.7.2011 18:37:46
bekulino
sladjana ms ti blagodaram za tvojtat informacija,pri prva moznost ke pojdam kaj tvojot doktor,i ke ti javam sto sum napravila.Pozdrav i ti posakuvam se najdobro
RE: Колку време се обидувате да забремените? 21.7.2011 23:51:39
cece81
Dragi rr eve i jas konecno da se priklucam na ovaa tenma i da go spodelam moeto iskustvo so vas i da ve podrzam dek SITE ke dobijat . Jas sum vo brak 2 god i od prviot den pocnavme da rabotime na slucajot , 2 godini doziveav psihicki teror mnogu isspituvanja, dokumentacii, neuspesno IVF, koga posle 4 meseci od neuspesnoto IVF jas ostanuvam bremena , denes go napraviv mojot prv pregled so bebeto e se vo red . Vi posakuvm na site da si gi vidite .
RE: Колку време се обидувате да забремените? 27.7.2011 16:09:42
mazule
Zdravo rr. Ve molam za sovet sega napraviv sedimentacija na krvta i e 17. Sakam da napravam HSG. Nemozam da ja najdam stranata kade se pravese diskusija na ovaa tema, ako mozi da me nasocite. Fala od napred.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 27.7.2011 18:11:42
babyhope
mazule темата за HSG се вика Проверка на проодност на каналите. Не ја гледаш затоа што подолго време не е користена. Се наоѓа во Вештачко оплодување само горе ќе смениш прегледи на 180 дена не 90 како што обично стои и ќе ти се покаже. Ако неможеш да ја најдеш пиши тука ќе гледам да ти помогнам. Поздрав
RE: Колку време се обидувате да забремените? 7.8.2011 18:03:09
mami mami
Eve posle podolgo vreme i jas da se priklucam i da vi se zblagodaram na site za iskrenite cestitki za mojata bremenost. Vi posakuvam na tie sto se obiduvate sto poskoro da si zabremenite i toa bez problemi da vi pomine celata bremenost. i im cestitam na site sto posle ostanaa bremeni i im posakuvam lesna bremenost ispolneta so sreca , voshit i da uzivaat i da i se raduvaat na bremenosta. Ve pozdravuvam site i ve sakam milicki. pozdrav i se najubavo i veruvajte vo Gospod .
RE: Колку време се обидувате да забремените? 7.9.2011 13:20:26
amela
здраво вака јас сум нова во форумот и полека се снаоѓам. јас имам едно дете кое за неколку месеци ке наплолне 3 год. веќе оклоу една година се обидуваме за 2 дете но ништо претоа бев на доктор ми каза дека имам кламидија но ја излечив потоа примав кломифен и една инекција пак ништо сега сакам да пробам со мацина трава (очајница) па сакав малку да ме посоветувате оклоу тоа доколку некој од вас ја користел ке ви бидам многу благодарна сакам уште едно чао
RE: Колку време се обидувате да забремените? 7.9.2011 13:30:36
Bogdancanka
dobredojde Amela ti posakuvam prijatna druzba na ringeraja iako kaj nas e maski faktor za sterilitet jas imam pieno caj od macica treva,mene mi go kupuvase eden bratuced od bit pazar...za rezultati nemozam da ti kazam bidejki kako sto pisav nasiot problem e slab spermogram....cajot ima neprijaten i gorcliv vkus....poz mila ti posakuvam nabrzo da si gi docekas crtki
RE: Колку време се обидувате да забремените? 7.9.2011 23:16:58
amela
здраво Bogdancanka искрено и јас се надевам на тие црти. вака јас од денеска поцнав да го пијам чајот мацина трава и да има малку непријатен вкус но со мала количина на мед е подобро па се надевам дека ќе ми помогне но дај бозе е и кај тебе да очекуваме штое мозно побрзо па здрвје до година да бидеме со во рцете позз амела
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.9.2011 15:02:07
Bogdancanka
Amela mila samo opusteno i bez nervozi sigurna sum deka nabrzo ke si gi docekas posakuvanite crtki,kako sto imas napisano vo predhodniot post ti veke imas edno zlatce taka da sigurno ke dobies uste edno samo poztivni misli opusteno so mt,bidete povredni i se ke se sredi...stiskame palci za vas
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.9.2011 13:17:50
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: pile27
Devojki zdravo jas sum nov clen i ke mi bide milo da se druzam so vas imam neredovna menstroacija i dr.mi dade da pijam orgametril 3 meseci za da mi se regulira minz.eve piev 10 den i sega kaj i da e treba da dobijam,no ovie denovi so decko mi ''rabotime'' na bebeeeee e sega prasanjeto mi e dali bi ostanala bremena i pokraj pienjeto na apcinjava??? ili nema sansi da se fati nesto,dali imate nekoe vakvo iskustvo ili znaenje od drugi zeni ??? vi blagodaram odnapred se nadevam na vasa pomos...imajte ubav den
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.9.2011 14:08:01
pile27
pa ne mnogu dolgo se obiduvame za da ostanam bremena no prasanjeto mi e dali bi se fatil vo slucajov moj deka piev orgametril i ako se fatilo nesto dali bi napravilo nekakvi problemi za vo idnina ??? dali nekoj znae da mi pomogne.....????
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.9.2011 14:20:06
amela
здраво женски како сте ? сакав да ве прашам нешто. јас веќе 1 недела пијам чај мацина трава а требаше вчера да добијам на 12 па сакав да ве прашам дали од чајот може да има мало закаснување или пак има па незнам дали да продолжам да пијам од чајот се додека не бидам сигурна што е оти вика дека бремена жена не сме да пије. позз до сите
RE: Колку време се обидувате да забремените? 20.9.2011 21:20:53
nena*
zdravo rr, jas nova na forumot.....denes go najdov i sum presrekjna so mojot decko se obiduvame da napravime vekje 7 meseci. no za zal ne ni odi....pred da se odlucam za bebemce go posetiv mojot ginekolog, pravev eho, brisevi i pap-test, pap-testot bese super, bakterija nikakva no imav mn. cisti na jajnicite....no doktorkata ne mi kaza deka e zagrizuvacki i ne mi dade nikakva terapija....otkako pocnavme da rabotime na sekoj mesec pocna da mi kazni po 7-10 dena, no nema momentalno pijam b-complex, vit-c i folna kiselina pa kje vidime....pozzz do site i vi drzam palci na site da se izraduvate so
RE: Колку време се обидувате да забремените? 22.9.2011 12:51:03
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: nena*
zdravo rr, jas nova na forumot.....denes go najdov i sum presrekjna so mojot decko se obiduvame da napravime vekje 7 meseci. no za zal ne ni odi....pred da se odlucam za bebemce go posetiv mojot ginekolog, pravev eho, brisevi i pap-test, pap-testot bese super, bakterija nikakva no imav mn. cisti na jajnicite....no doktorkata ne mi kaza deka e zagrizuvacki i ne mi dade nikakva terapija....otkako pocnavme da rabotime na sekoj mesec pocna da mi kazni po 7-10 dena, no nema momentalno pijam b-complex, vit-c i folna kiselina pa kje vidime....pozzz do site i vi drzam palci na site da se izraduvate so
i klucno : da se opustis,da vodis ljubov i da ne mislis na bebencet.toa samo ke si dojde
RE: Колку време се обидувате да забремените? 22.9.2011 18:05:23
mamelie
Здраво на сите, јас сум нов член на форумот се надевам на добра дружба и да поделиме среќа и радост поеќе а помалку тага :). Ние со мм веќе 4 месеци се обидуваме за . Ги направив основните прегледи и испитувања според гинекологот е се во ред па се надевам дека и побрзо ќе . Стискам палци за сите :)
RE: Колку време се обидувате да забремените? 24.9.2011 9:25:04
monika beluchi
Zdravo нова сум овде па би ве прашала нешто како поискусни од мене.Имавме секс со дечко ми и тој сврши во мене...два три дена пред да добијам менструација.Колкави се шансите да останам бремена пред менструација и ако има некоја овде која останала брмена во тој период нека ми пише.Фала
RE: Колку време се обидувате да забремените? 24.9.2011 9:53:41
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: monika beluchi
Zdravo нова сум овде па би ве прашала нешто како поискусни од мене.Имавме секс со дечко ми и тој сврши во мене...два три дена пред да добијам менструација.Колкави се шансите да останам бремена пред менструација и ако има некоја овде која останала брмена во тој период нека ми пише.Фала
Zdravo monika beluchi i dobro dojde na rr. Vikaat deka sansite da se zabremeni 2-3 dena pred ciklus se mnogu retki, megutoa se e individualno zavisi od tvojot mesecen ciklus..za da se oplodi jajce kletka treba da bides vo ovulacija a obicno ovulacija nastanuva 14 dena pred ciklus..ima isklucoci jas ostanav bremena 2 dena pred ciklus (znam so sigurnost bidejki samo togas imavme odnosi so mm bidejki bev bolna predhodno) Ima tuka na rr dosta koi ostanale bremeni i 2-3 dena posle ciklus taka da se e mozno Dokolku rabotite na ti posakuvam da ne dobies ovoj mesec. pozz