|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колку време се обидувате да забремените?
12.1.2011 15:46:25   
davidco
Taci ako si dobila na 1 Januari zanci plodni denovi ti se od 14 do 21, posle seks lezi si opusti se ni stanuvaj i ne se odmivaj. Pozdrav!

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 351
12.1.2011 16:26:58   
taci83
denes pocustvuvav isti simtomi kako za dobivanje na mestruacija i blago peckanje vo leviot jajnik a e rano dobiv na 1 januari,dali se toa znaci na ovulacija i sakav da ve prasam koi se najdobri testovi za ovulacija,kako se pravat i vo koe vreme od denot

(Одговор на членот davidco)
Непосредна врска до пораките: 352
12.1.2011 20:29:11   
Gabriella
да ве прашам дали кломифенот предизвикува истенчување на ендометриумот, бидејки знам дека се пие преку еден месец, а јас го пијам последниве 4 месеци напоредно, на првата инсеминација ендометрумот ми беше 10 мм, а на последната 6 мм, д-р ми препиша естрофем за здебелување па ке видам што ке покажат резултатите на 4 инсеминација што ке ја направам околу 25 јануари во ремедика кај најдобриот доктор.

(Одговор на членот taci83)
Непосредна врска до пораките: 353
28.1.2011 15:10:05   
danyy
Zdravo na site..jas sum nova na furumot i bi sakala da ve zaprasma nesto dokolku imate iskustvo da mi odgovorie...Deneska napraviv kompjuterska tomografija,veke 6 meseci se obiduvame za bebe so soprugot..posle snimanjeto doktorot mi kaza ako sum bremena ke treba abortus...poslednata menstruacija mi bese na 13 ovoj mese ovulacijata samo sto mi e zavrsena...sega sum vo panika za toa kolku moze da e stetno ako sum bremena user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Sanja)
Непосредна врска до пораките: 354
28.1.2011 19:14:32   
babyhope
Добредојде danyy, убава дружба со сите нас РР. Не сум сигурна дека разбрав што не прашуваш? Затоа што снимањето може да предизвика последици врз плодот? Затоа ли треба да абортираш ако си бремена? Или нешто друго е во прашање?
Како и да е се надевам дека некоја од другите рр која имала вакво искуство ќе може да ти помогне.

(Одговор на членот danyy)
Непосредна врска до пораките: 355
28.1.2011 22:30:24   
veckasr
ktm nema nikakvo zracenje  i sakav da te prasam zosto te snimaa na kompjuterskata tomografija 

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 356
31.1.2011 23:07:46   
JuleMeto
Dali e mozno da sum bremena a sepak da imam dobieno?
fala vi odnapred za odgovor

Непосредна врска до пораките: 357
31.1.2011 23:20:03   
Olivia
Julemeto dobredojde , nekogas moze da se slucat i krvarenja vo tekot na celata bremenost, se dodeka ne se obilni i ne se strasni.

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот JuleMeto)
Непосредна врска до пораките: 358
2.2.2011 14:42:29   
korisnicka
vo brak sum 1 godina i dva meseca. poslednite 4 meseci resivme da porabotime na toa za da zabremenam. prvite dva meeca ciklusot mi kasnese i mislev deka zabremeniv no potoa se pojavi cikluxot i nisto. soprugot mi svrsuva dobro no ponekogas spermata izlega od vaginata. ve molam za sovet?? molam za sovet kako da zabremenam??

Непосредна врска до пораките: 359
2.2.2011 14:48:55   
korisnicka
posledniot ciklus mi bese na 25 januari. sakam da znam koga sum najplodna i koe e najpogodno vreme za da ostanam bremena? pozdrav

(Одговор на членот korisnicka)
Непосредна врска до пораките: 360
2.2.2011 14:49:30   
arh_diz
Korisnicka dobredojde na RR
Se nadevam deka nabrzo ke zabremenis
Toa sto izleguva spermata ne e nisto strasno , toa sto treba si ostanuva vnatre

Биди тоа што си

(Одговор на членот korisnicka)
Непосредна врска до пораките: 361
2.2.2011 14:57:25   
korisnicka
imam eden problem. koga go stava me boli od levata strana na vaginata, neznam sto moze da bide toa??? sto znaci poimot ovulacija?

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 362
26.3.2011 12:26:26   
sweet..woman
јас имав спонтан абортус и сега веке 4 месеци се обидуваме д аостанам бремена па се надевам ќе успее овој месец

(Одговор на членот little girl)
Непосредна врска до пораките: 363
26.3.2011 20:24:59   
Izabela*
sweet women, i jas imav spontan pred 4 meseci i sega da mi pomineuser posted image i nie povtorno ke  pocnime da se obiduvame se nadevam deka i dvete ke bideme trudnicki zaedno. Pozdravce od mene

(Одговор на членот sweet..woman)
Непосредна врска до пораките: 364
30.3.2011 15:21:44   
donio
Donio...Zdravo jas sum nova na ringejaja i bas mi e drago sto moze poveke licnosti so isti problemi moze da komuniciraat i da spodeluvaat iskustava .I jas sum 2 godini vo brak i se soocuvam so problemot anovulatorni ciklusi kade sto folikulot ne ja dostignuva potrebnata golemina za da prsne za da izleze jace kletkata,piev i klomifen i so nego povtorno ne rastese folikulot dovolno.A vo meguvreme sum med.sestra vo ginekoloska ordinacija i se soocuvam so ogromen pritisok bidejki idat sekakvi licnosti i najtesko mi paga koga ke dojde nekoja koja saka da si pravi kef na dusa a podocna rezultatot od toa ili (BEBETO ) GO ABORTIRA .Navistina sum pod golem pritisok ...

(Одговор на членот davidco)
Непосредна врска до пораките: 365
30.3.2011 15:23:37   
arh_diz
donio Dobredojde na RR
Ti posakuvam sto pobrzo da si zabremenis

Биди тоа што си

(Одговор на членот donio)
Непосредна врска до пораките: 366
13.4.2011 13:37:45   
milicska
i jas sum nova na forumot veke 5 godini sum vo brak a 3 godini se obiduvame da imamme bebence so toa sto ednas sum bila pred 5 godini pravev hsg i samoedniot jajnik mi go otpusija. so toa sto mjot doktor me tera na laparaskopija a mene mi e stravuser posted image pravel li nekoj od vas? pomosuser posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 367
13.4.2011 13:42:53   
Bogdancanka
Добредојде Milicska ти посакувам пријатна дружба на рр...еве тука можеш да прочиташ нешто повеќе за лапароскопија,нема зашто да се плашиш само храбро мила за едноuser posted image вреди да се бориме...поззз

< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 13.4.2011 13:43:28 >

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот milicska)
Непосредна врска до пораките: 368
18.4.2011 14:42:21   
mami mami
cetiri meseci

Непосредна врска до пораките: 369
18.4.2011 14:48:17   
mami mami
Jas stotuku se zacleniv . Se obiduvame vece 4 tiri meseci , no malku sum povozrasna i od toa se plasam ! No so GOSPOD NAPRED

(Одговор на членот mami mami)
Непосредна врска до пораките: 370
18.4.2011 15:12:27   
negla
user posted image dobredojde,mami mami!!!!jas ovoj mesec se obiduvam vtor pat pa ke vidime.

Непосредна врска до пораките: 371
18.4.2011 15:14:49   
mami mami
Vi blagodaram , i so sreca i na vamuser posted image

(Одговор на членот negla)
Непосредна врска до пораките: 372
18.4.2011 15:39:25   
mami mami
Ocite tvoi  ce me izluduvaat, nasmevkata tvoja ce mi nosi sreka, najmilo moe....te ocekuvam

Непосредна врска до пораките: 373
24.4.2011 14:22:08   
mami mami
Me interesira dali nekomu mu se slucilo vo tretata nedela od bremenosta da pocustvuva vaginalno krvarenje kako sto e opisano vo kalendarot na bremenost po nedeli...ako mu se slucilo kolkavo e toa vaginalno krvarenje...kolku trae i kolku e obilno....Ve molam za vase  iskustvo...Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 374
25.4.2011 13:47:21   
mama26
ako e bledo crvena i trae 2-3 dena ne e strasno i e samo kapki-a ako si bremena a ako e obilno kako menzis togas ima nekakovv problem....sepak prasaj si go ginekologot

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 375
Страница:   <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Каде би се породиле?
vanessa30

Каде би се породиле? Во приватна или државна клиника, ако знете дека на приватно тоа би ве чинело околу 1000 евра, што воедно би ви дошло добро да ги искористите за бебенцето. Но сепак во приватните условите се каде каде подобри.

Приватна болница (56%)

Државна болница-клиника (44%)

Број на сите гласови: 160

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!