|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: слабеење
16.5.2011 23:30:40   
Maca25
Цитрусна диета
Цитрусите се плодови кои помагаат при топењето на мастите, кое води до брзо и значително намалување на телесната тежина. Освен тоа го снабдуваат организмот со потребниот витамин Ц.

Практикувањето на оваа диета овозможува губење на околу 3 килограми за 5 дена.

Појадок за секој ден:

Секое утро започнете го со сок од
еден лимон, разреден со 150ml минерална вода.
Појадокот треба да вклучува:
едно парче црн леб со изварка;
една чаша сок од цитруси по избор;
една чаша кисело млеко  со 3 с.л. мусли и сок од половина лимон.

1 ден

Ручек: едно варено јајце; сос од една чаша кисело млеко и половина ситно исечкана краставица  , магдонос и црн пипер.
Ужина: една чаша кисело млеко  со сок од половина лимон.
Вечера: 100g макарони со 200g печурки; сос од соја.

2 ден 
Ручек: 300g моркови  со коцка за супа , 2 лажици сок од лимон, една чајна лажица маслиново масло, една глава кромид  и сос од соја; 100g варен ориз.
Ужина: една чаша кисело млеко со сок од половина лимон.
Вечера: салата од зелка; пилешка шунка со мајонез, сок од лимон и црн пипер; еден портокал 48kal.

3 ден
Ручек: 150g свинско филе  на скара приготвено со сок од лимон, црн пипер и сол; 150g варени компири  .
Вечера: 100g компири  и една глава кромид се пржат со 2 с.л. маслиново масло. Во истото масло се ставаат и 300g пилешко филе без кожата. Кога ќе омекни се додава една лажица сок од лимон, црн пипер, магдонос и сол.

4 ден
Ручек: еден голем компир, без разлика дали е варен или печен, се сечи во средината и се гарнира со сос од 1 с.л. хопла, 1 с.л. кисело млеко, црн пипер и ситно исечкан кромид; 2 парчиња пушено филе од риба.
Вечера: салата од една марулка, 60g сирење и 6-7 маринирани мали риби. Салатата се зачинува со 1 ч.л. маслиново масло и 2 с.л. сок од лимон; едно печено парче црн леб со изварка.

5 ден
Ручек: 50 гр. макарони, гарнирани со сос од 100g свинско филе, 2 с.л. хопла, 1 с.л. сок од лимон, црн пипер и босилек.
Вечера: салата од 150g варени компири, 5-6 црни маслинки, една глава кромид. Тоа се зачинува со 1 с.л. сок од лимон, црн пипер и сол; едно парче црн леб.

< Поракaта ја уредил Maca25 -- 16.5.2011 23:32:20 >

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 301
17.5.2011 23:26:20   
baby mama
Nikogas ne sum se vodela spored nekoja propisana dieta koga ke sakam da oslabam.Ednostavno mnogu malce jadam. Povekje posvetuvam vnimanie na zelencuk i ovosje. Brzo slabeam i brzo se debeleam. E koga ke podzdebelam malce, friziderot mi e vinoven ili PMS.user posted image Jas ne gi razbiram lugevo koga velat, nisto ne jadam i pak sum debel-a.E kako? E jas koga ke se zdebelam stvarno jadam.Pa pred PMS eden apetit koga ke mi se otvori ceeel den si grickam nesto user posted image

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

Непосредна врска до пораките: 302
17.5.2011 23:27:52   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby mama

Pa pred PMS eden apetit koga ke mi se otvori ceeel den si grickam nesto user posted image

како јас вчера и денес!!! не знам што попрво да си каснам user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот baby mama)
Непосредна врска до пораките: 303
19.5.2011 1:16:08   
Olivia
ДИЕТА ЗА 15 ДЕНА ГАРАНЦИЈА 100%

Доручекот е ист во текот на 15 дена,а се состои од 1 овошје (портокал,круша,праска,диња,лубеница,не смее банана и грозје) двопек,шоља кафе или чај без шеќер.

1 ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера

2 домати или 2 дл.варени домати
2 варени јајца
1/2 главица зелена салата или краставица
2 двопек

2ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера

125 гр.варено телешко месо
1 домат
1 портокал
1 двопек
1 шоља чај или кафе без шеќер

3 ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко
1 главица зелена салата или краставица

Вечера

125 гр.варено телешко месо
1 портокал
1 двопек
1 шоља чај или кафе без шеќер

4 ден

Ручек

125 гр.кравјо сирење
1 домат
1 двопек

Вечера

125 гр. варено телешко месо
2 домати
1 јаболко
1 двопек

5 ден

Ручек

200гр.варено месо или риба
1 домат
1 двопек

Вечера
1/2 кг.варен зеленчук(морков,грашок,компир)
1 варено јајце
1 двопек

НАПОМЕНА:Месото и варениот зеленчуксе зачинуваат со вегета,6 и 7 ден се без диета.За време на диетата не се пие алкохол.
После 5 ден се губат 2,5 до 5 кг,а по два дена се повторува 3 пати по 5 дена и за 15 дена се губат без последици по здравјето 15 кг.,и нема да се вратат во колку по диетата јадете нормално освен секој понеделник:
Доручек: 1 чаша сок од лимон без шеќер
Ручек : 1 јаболко,1 двопек
Вечера : 1 варено јајце,1 домат,1 двопек

Наведените намирници може да се земаат топли или ладни но важно е да се земаат по наведениот редослед и да не изостави ниту еден,ако не се земаат по редослед или се промени некоја намирница нема да се постигне саканиот ефект.

zaboraviv da pisam se iznamaciv so kirilicava user posted image ,dietava ja drzev pred mnogu godini i ima inzvoreden rezultat probajte ako imate sto da zagubiteuser posted image ,steta poveke ne jadam meso i nemozam da ja praktikuvam vo sprotivno bi se obidela uste ednas iako mrazam dieti.

< Поракaта ја уредил Olivia -- 19.5.2011 1:20:45 >

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 304
2.6.2011 17:21:44   
fiore
zdr!olivia procitav za dietava sto si ja napisala duri i ja zapisav zasto sakam od ponedelnik da pocnam da ja drzam i se nadevam deka ke mi pomogne zasto 100 kg.za 25 godisna zena se mnogu i zatoa se nadevam deka ova ke mi pomogne da se vozdrzam od jadenje i ke imam nekakov efekt sakam da oslabam mnogu ama i da ne si mu nastetam na moevo zdravje pozdrav od mene do site

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 305
3.6.2011 9:35:32   
Maca25
Фиоре, ти посакувам среќа со држење на диетава. И јас се мислев за оваа, таман за летово ќе се ладиме со кисело млеко user posted image наместо сладолед.

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 306
3.6.2011 9:44:34   
Olivia
Dietava ne moze da vi nasteti definitivno isprobano,gi ima site potrebi od minerali , vitamini,skrob, jaglenohidrati i belkovini sto mu se potrebni vo vaseto telo, ne mu skratuvate ama bas nisto na vasiot organizam megutoa e svedeno na ona realno kolicestvo id koe navistina imate potreba, jas se sekavam pravev interesni kombinacii na pr taratur salata, tuna salata so domati i izdroben dvopek ili kubeti,koga go gotveve mesoto najcesto bese dinstano i nakrajot go dodavav zelencukot pa izleguvase kako varivo,za dvopekot najpreporaclivo e doma da si napravite sami od crn integralen leb, a kiseloto mleko moze da go zamenite vo razlicni denovi so jogurt balans,uzivajte i pisete za rezultatite!!!

Непосредна врска до пораките: 307
6.6.2011 15:40:03   
fiore
zdravo do site!olivia jas pocnav od deneska da ja drzam dietava se nadevam deka ke mi pomogne samo sakav da prasam posle rukec ne smee nisto da se zema se do vecera nitu ovosje

Непосредна врска до пораките: 308
6.6.2011 15:46:07   
Olivia
Fiore pa NE iskreno i gledaj vecerata da bide ne podocna od 8 vo zavisnost od koga ides na nankanje , baren nekolku casa pred spienje, a izmegu obroci mnogu voda,caevi ili limonada (bez seker), ovosje pred rucek mozes no ne pred i posle vecera!

Непосредна врска до пораките: 309
6.6.2011 16:01:54   
fiore
ti blagodaram olivia za odgovorot ke se trudam da ja izdrzam dietava zasto mnogu mi e potrebno da oslabam mozebi i tezinava mi e problem sto ne mozam da zabremenam

Непосредна врска до пораките: 310
6.6.2011 20:58:08   
Maca25
Во петокот бев на преглед за тироидната и докторката ми рече дека итно мора да ослабнам. и тоа од 8 до 10 кг. user posted image
од последниот преглед во септември сум се здебелила 8 кг. кои ми прават најверојатно многу проблеми со менструалниот циклус.
Значи за мене некоја ептен строга диета треба!!! user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 311
6.6.2011 22:25:46   
Olivia
Jas se sekavam koga se resivme so soprugot da rabotime na slucajot za bebe i koga nemavme pojma od segasnata dijagnoza, togas bev mnogu popravena od keif so se vika ic ne pazev a baska bev podolgo vreme vo USA i znaete kakva debilna ishrana ima tamu,koga se vrativ vo MK na posetata na ginekolog doktorot prvo nesto sto mi rece vednas da oslabnam i obavezno fizicka aktivnost, togas i ja drzev ovaa dieta i potoa oslabnav zadovolitelno, no od togas pa navamu sum vegeterijanec i nemozam pak da ja drzam a rado bi zatoa sto znam deka imav fenomenalen efekt.user posted image

Непосредна врска до пораките: 312
14.7.2011 2:27:33   
Nadezna
More jas utre si kupuvam Turbo Fast od Jaka radiovis, apcinja.
Kumot mi se isusi za 15 dena.
Nemam vreme, ne me zbira uniformata za na rabota

Непосредна врска до пораките: 313
14.7.2011 7:56:43   
mamicki
Последниве денови пред пораѓај, ова ми е топ-тема за размислување... Едно не мислам (помалку мислам user posted image ) на царскиот рез што ме чека, а друго, се соочувам со фактот дека ќе се збогувам со мешето и ќе морам да се соочам со огледалото user posted image
Ај препорачајте режим на исхрана за доилка? Да не го зијанам user posted image , ама и јас да почнам малку да се потсредувамuser posted image

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 314
14.7.2011 8:21:38   
anedespo
tebe ke ti treba kvalitetna ishrana, a ne dieta za deteto da gi dobiva site potrebni raboti. A kilazata se simnuva so doenje. Samiot organizam e taka napraven. 

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 315
14.7.2011 8:29:07   
riba79

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

More jas utre si kupuvam Turbo Fast od Jaka radiovis, apcinja.
Kumot mi se isusi za 15 dena.
Nemam vreme, ne me zbira uniformata za na rabota

ne gi biva,jas ni gram ne simnav od niv..ja nemalo taa sostojka koja gi topi mastite zasto jaka ja zatvorija pred 2guser posted image

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 316
14.7.2011 9:12:46   
mila mama

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

Последниве денови пред пораѓај, ова ми е топ-тема за размислување... Едно не мислам (помалку мислам user posted image ) на царскиот рез што ме чека, а друго, се соочувам со фактот дека ќе се збогувам со мешето и ќе морам да се соочам со огледалото user posted image
Ај препорачајте режим на исхрана за доилка? Да не го зијанам user posted image , ама и јас да почнам малку да се потсредувамuser posted image

Режимот за доилка треба д биде од најквалитетни храни; мноогу зеленчук, овошје, протеини(телешко месо, најдобро печено), никаков чипс, никакви газирани пијалоци (иако божем од пепси надојдувало млекото), вода над 2 и пол литра дневно, по можност шетање колку што дозволува бебушот во почетокот и така...И јадење често, но не прејадување.
Јас бев послаба кога се породив, отколку после еден месец-се утепав од јадење чоколадо поради немање време за готвење. Навика што лесно се стекнува, а тешко се губи user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 317
15.7.2011 14:04:43   
mila 3
nikogas vo zivotov ne sum mozela da drzam dieta, bidejki nema nitu edna "cokoladna dieta" user posted image user posted image user posted image .

so prvoto detense se popraviv 22kg,znaci od 60kg na 82kg a koga dojdov doma imav 75 kg. do negoviot 1 rodenden jas si se vrativ na starata kilaza. si napraviv sama svoja dieta, ne jadev leb i nikogas ne vecerav, jadev i blago umereno bidejki nemozam da go izostavam od moeto meni nikogas,zavisna sum od nego. edno vreme stignav do 56 kg sto ne pametam koga posleden pat sum bila tolku slaba.za mene idealna kilaza mi e 60 kg, najubavo se osekam.
sega posle vtoriot poragaj sum super imam visok samo 4 kg i se nadevam deka letovo ke gi "stopam"user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 318
15.7.2011 14:25:55   
AnnaMolly RR
Ете, и јас решив да ја држам диетата на Оливија. Сега на колешкиве им ја кажав и рекоа дека ја држеле, многу беа задоволни. Само малку ќе се мачам со киселото млеко, не го обожавам баш user posted image

Имам неколку прашања. Салатата како се прави? Нормално како секоја салата? Со сол, зејтин, оцет? И дали можам во меѓувреме да пијам турско без шеќер?

Мора да се слабее, вчера по втор пат мислеа во продавница дека сум трудна user posted image

Live and let live

(Одговор на членот mila 3)
Непосредна врска до пораките: 319
19.7.2011 13:58:07   
AnnaMolly RR
Јас вчера ја почнав диетата од Оливија. Морам да ослабам. Ќе ви пишам во петок како ќе бидам со килограмите.
Вчера се мерев и се шокирав! Пред пораѓање бев само 4 кг потешка од сега! user posted image

Live and let live

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 320
19.7.2011 14:15:25   
Beatris
Диетата на Оливија е ТОП. Гарантирани резултати. Сум ја држела порано има ефект. Се спремам кај и да е пак да почнам. Само внимавајте намирниците да ги земате по тој редослед како што се напишани, без мешање.

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 321
19.7.2011 14:18:20   
Beatris
Немаш салата во диетата user posted image Само (гол) патлиџан, краставица user posted image Без ништо! Само месото и варениот зеленчук се зачинуваат со малку вегета. И јадеш се по ред. Прво пр. портокалот, па месото, па патлиџанот и така...

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Ете, и јас решив да ја држам диетата на Оливија. Сега на колешкиве им ја кажав и рекоа дека ја држеле, многу беа задоволни. Само малку ќе се мачам со киселото млеко, не го обожавам баш user posted image

Имам неколку прашања. Салатата како се прави? Нормално како секоја салата? Со сол, зејтин, оцет? И дали можам во меѓувреме да пијам турско без шеќер?

Мора да се слабее, вчера по втор пат мислеа во продавница дека сум трудна user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 322
19.7.2011 14:30:04   
AnnaMolly RR
Е па не бев сигурна и затоа вчера краставицата и доматот така „голи“ ги јадев. И да, знам дека мора се по ред како што пишува да се јаде. Најгадно ми е кога после портокал треба варено јајце да јадам. А киселово млеко... user posted image user posted image user posted image ич не го обичам.

Live and let live

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 323
19.7.2011 14:31:48   
Beatris
Е тоа е user posted image Портокал па јајце и после трк у вц user posted image user posted image user posted image Затоа има ефект

Непосредна врска до пораките: 324
19.7.2011 14:34:28   
AnnaMolly RR
Ќе издржам. МОРАМ! Не сакам да мислат дека сум трудна user posted image

Live and let live

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?