Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Килограмите за време на бременоста 13.6.2011 17:27:33
mamicki
za mene!!!! Denes bev na kontrola, bebusko e super, buce mamino, 33.0 g.n e, a odgovara za 34.5,a jas sum namalila pola kg. od minatiot mesec dosega!!! Znaci, po losiot start so kilazata, odlicno mi odi!!!Do kraj kje bidam najmnogu 13kg od pocetnata tezina, a toa ne e voopsto mnogu!Lele, a vo 5 i 6 mesec se popravav po 4 kg. mesecno! Sega vekje vtor pat odam dolu!!!Salatite se zakon znaci.
RE: Килограмите за време на бременоста 13.6.2011 18:14:26
rina13
i jas se popraviv 13 kg najmnogu staviv poslednite 2 meseca,koga se vrativ doma posle poragjaj se razocarav samo 6 kg simav izgubeno so poragjajot ama eve posle tri meseci imama isto kako pred da ostanam bremena,taka da ic da ne mu se sekirate...
RE: Килограмите за време на бременоста 16.6.2011 10:12:45
Fiao
Jas startuvav so 76kg, sto za mene se maksimumot vo mojot zivot, sega sum 14ta nedela i se imam popraveno samo 1,5kg. No kakva uteha mi e toa koga znam deka doprva ide vremeto na kacuvanje kilaza...Se nadevam deka nema mnogu da se popravam, maticnata rece deka za kilazata so koja startuvam pozelno e da odam do maks. 12-14kg. Inaku jas ne pijam nikakvi sokovi osven taze cedeni, znaci se sto pijam e obicna, flashirana voda i jadam mnogu ovosje (fala bogu me fati bremenosta vo leto koga bas i ima izbor na ovosje). Pred nekoj den slucajno bev na gosti pa mi dadoa nekoe sokce VIVA ili nekoe takvo, abe vie ne znaete kolku bese grozno i blago za mene, togas sfativ kakvi gluposti pieme... I uste eden mal komentar okolu gradite, sto procitav prethodno, devojki raduvajte se sto gradite ne vi se mnogu porasnati zosto jas moite nemozam da si gi priberam!!! Pozz do site pa se citkame!
RE: Килограмите за време на бременоста 16.6.2011 11:14:23
Natuska85
Jас се поправив 15 кг.Си дојдов дома од болница после 19 дена и бев -10 кг.Ми остануваат уште 5 да симнам а сакам и повеќе,ама има време,сега го дојам и не можам да држам диети.
< Поракaта ја уредил Natuska85 -- 16.6.2011 11:15:08 >
RE: Килограмите за време на бременоста 16.6.2011 11:20:46
heba
Naushka zosho tolku dolgo vo bolnica...inaku so doenjeto ushte se slabee taka barem mi vikaat drugarkite tie sho prekinale so doenje nakachile a dodeka doele sho i da jadele slabeele demek....neznam zboram shto mi kazuvale a i 5 kilca ne se nisho letovo kje gi ispotish :)))
RE: Килограмите за време на бременоста 16.6.2011 13:20:58
rina13
za onie mamicki koi dojat treba da vnesuvaat dopolnitelni 500 kcal dnevno,taka ke ja zadrzat tel tezina,ako sakate da zagubite kg togas vasata ishrana neka ostane kako i dosega so ista kaloriska vrednost no isklucivo so zdrava hrana,ovosje zelencuk,meso mleko zitarici...taka mlekoto nema da zagubi od kvalitetot..jas se pridrzuvam kon ova i veruvajte ima efekt,probav i so fitnes ama organizmot nemoze da mi go izdrzi toj napor toa ke go ostavam za ponataka...
RE: Килограмите за време на бременоста 16.6.2011 15:01:31
Annet
denes pak bev na pregled.minatiot mesec bev teska 71.4 a denes 71,3..sigurno poveke sum bila naoblecena haha;-) najvazno bebenceto raste;-) a jas e plasev mn da ne se popravam ama ima uste mesec ipol-dva do kraj pa ke vidime;-))
RE: Килограмите за време на бременоста 8.7.2011 13:24:09
KRISTIJANA*
jas sum 20 nedela do sega sum popravena 6 kg znam deka e mnogu , no se tesam so toa deka posledniov mesec ne kaciv nitu eden kg , ovie site gi kaciv na pocetok neznam sto mi bese no samo jadev i mi se jadese , sega si jadam normalno i ostanav na ovie 6 megutoa sega sledi periodot na max kacuvanje kg taka da neznam do kraj sto ke bide
RE: Килограмите за време на бременоста 15.7.2011 19:58:53
mamicka77
dragi ne se sekirajte za kilogramite ke se vratat posle poragajot,jas sum 33gn a sum popravena samo 6ipol kg a si e najnormalno vo 30gn koga bev na poslednot skrining bese 1300 doktorkata kaza deka e super a jas pa se nerviram sto mi e tolku mal stomakot i sto ne se popravam mi bese strav nemoj da ne napreduva eve i slika kako izgledam vo 33gn
RE: Килограмите за време на бременоста 17.7.2011 1:41:50
Jule0712
jas sum 30-ta nedela i pocnav so 56kg sega imam 65 kg sum se zdebelila celi 9 kg a kade se uste 10 nedeli pred mene kojznae kolkava ke stignam da bidam
RE: Килограмите за време на бременоста 17.7.2011 10:39:40
Calypso
Јуле, не му ја мисли многу, штом си досега 9 кг поправена, супер си, ти преостануваат најмногу 2-3 кг плус. Не се качуваат многу кг во последните недели, барем кај мене беше така. На почеток бев поправена ептен малку, само 5 кг до 6 месец, е тогаш наеднаш рипнав, за месец и пол уште 6 кг качив, ама после не добивав многу на килажа. Не се секирај, уживај си во бременоста, кг лесно се топат
RE: Килограмите за време на бременоста 17.7.2011 13:57:55
Jule0712
ti blagodaram Calypso na utehata...navistina me zamaraat ovie kilogrami ama stom vikas se topat brzo da se opustam malku...iskreno poveke sum gladna od sto jadam a pak kacuvam na kilaza ama i ginekologot mi rece ti ako sakas izgladnuvaj se ama plodot ke si trga od tvoite rezervi i ke si raste i pak ke dobivas na kilaza samo sto na kraj ke omalaksas ti zatoa podobro jadi i posle ke mislis sto ke bide kilogramite se topaat pobrzo od sto mislis pozz
RE: Килограмите за време на бременоста 19.7.2011 10:41:54
vanessa30
Mojava kilaza e prikazna za sebe. Do 12 nedela togas prv pat me merea bev kacila 10 kg, cudno se zgoiv prvin gazot mi porasna , pa staviv obrac okolu stomakot pa i butkite i gradite mi se zgolemija. A sega sum 29-ta nedela i imam kaceno samo 1 kg od togas.Ne deka pazam na hrana isto si jadam kako predhodno, i samo stomakot i bebceto mi rastat. Taka da se nadevam uste nema da se gojam samo uste 2-3 kilca da stavam i mislam deka ke e dovolno. Pozdrav,
RE: Килограмите за време на бременоста 19.7.2011 12:05:20
sladjana ms
Istiot slucaj i jas vanessa 30,do 12 nedela kaciv 10 kgr.,a sega sum 25 nedela i imam plus 2 kgr.Se nadevam deka veka nema mnogu da se popravam do krajot,cel zivot sum slabicka i sega se cuvstvuvam kako mnogu debela.No sto e tuka e ke se izdrzi sve za nasite !Pozz
RE: Килограмите за време на бременоста 21.7.2011 16:37:41
twins**
Zdravo na site, i jas da vi se priklucam. Ova mi e vtora bremenost 14 g.n. i popravena sum 2 kg ama stomakot mi e kako na 6-7 mesec za razlika od prvata bremenost. Dali ima nekoj drug so bliznaci da spodeli iskustvo zatoa sto ne znam do kade moze da se odi i kolku e normalnoto debeleenje so bliznaci??? Inaku prvata bremenost bev popravena 15 kg i posle lesno si gi vrativ zasto se mi bese vo stomakot, se nadevam deka sega duplo nema da odam
RE: Килограмите за време на бременоста 22.7.2011 11:02:52
twins**
Fala ti arh_diz za informacijata, super deka ima nekoj forum kaj sto mozam da razmenam iskustvo so idni majki na bliznacinja, Inaku mnogu e tesko da najdes informacija za bremenost so bliznaci
RE: Килограмите за време на бременоста 22.7.2011 13:30:29
svetlanaZ
Zdravo devojki . Jas vlegov vo 7 i imam kaceno samo 2 kg od pocetokot do sega a poslednava nedela gi imam kaceno tie 2 .Maticnata mi veli se e vo red bidejki imav startna kilaza ...Sto ke mi kazete za ova normalno li e ? Pozdravce
RE: Килограмите за време на бременоста 25.7.2011 11:20:29
vanessa30
Svetlana se e normalno kako ke gi kacis kilogramite i kolku zavisi od konstitucija, ishrana... Ima trudnici sto do 6-7 kacuvaat 1-2 kg i posle ke stavat vo poslednite tri meseci. Nekoi kacuvaat na pocetok, a posle po malku. Nekoi ke se zdebelat mnogu, na nekoi se ke im otide vo stomak. Individualno e, taka da ne se sekiraj, ako bebceto dobro se razviv se e ok.
RE: Килограмите за време на бременоста 25.7.2011 12:02:38
Natuska85
СветланаЗ какошто ти пишала и венеса30 секоја брменост е индивидуално,ама што е се во ред со нема потреба да се грижиш. Јас на пример скоро 10 кг се поправив последните 3 месеци од бременоста.
Туку добредојде на Рингераја , тука можеш да ни пишеш нешто повеќе за тебе, а тука да си прочиташ и прашаш се што те интересира за бременоста.