Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Килограмите за време на бременоста 12.4.2011 20:07:29
pavcule
јас кога качив 15кг во 9 месец(на средина) и престанав да се мерам оти само се нервирав.од болница се вратив(после 4 дена) бев само 8кг ослабена и ме фата паника си викам 7 кг сум поправена,ама за 5-6 дена дома со скинав уште 5кг, и ми останаа уште 2кг,сега бебето е 4 месеци јас сум на тежината пред да останам бремена и тоа без диети.така да не се секирајте за тежината,само да е здраво.
RE: Килограмите за време на бременоста 13.4.2011 15:28:55
Anestis
Јас сум 34 недела и сум во + 16 кг...... , не јадам ништо повеќе од тоа шо си јадев нормално пред бременост, ама....вагата инаку покажува...јас сум женска со апетит, иако последниве 10 дена помалку јадам, оти ми започнаа киселините... и некако и не ми е убаво шо и да јадам....а до крај до колку ќе стигнам...... Барем си уживам во салатите м м м
RE: Килограмите за време на бременоста 13.4.2011 16:03:36
Bethany
И јас се прашувам колка ли ке бидам до крајот? Јадам и нон стоп би сакала нешто да грицкам. Еве сега додека ве читам цела чоколада изедов Ама па ич не сакам многу да се замарам. Мм ми вика баш си ми слатка тако како крофна оти знам дека си бремена, ама да не си не би сакал да си како крофна Само да е бебче живо и здраво и задоволено
RE: Килограмите за време на бременоста 15.4.2011 23:53:17
Jule0712
zdravo...jas sum bremena vo 5-ti mesec a sum se zdebelila 2 kilograma no toa zatoa sto imam premnogu macnini no se nadevam deka vo narednite meseci se ke bide vo red pa kilogramite ke se pokacat :) pozz do site clenovi na forumot
RE: Килограмите за време на бременоста 16.4.2011 0:12:48
Carelija
Zenski uzivajte si vo i jadete si toa sto vi se jade jas sto da recam 18 nedela sum a imam staveno 9 kg ama sto e tuka e vo preden plan e nejkam da mu gi kratam zelbite , a posle toa ima koga da se slabee i namesto krofnicki ke si se napravime raketi
RE: Килограмите за време на бременоста 17.4.2011 14:32:44
mamicka77
Eve da vi ja pisam i najnovata vest,pred dva dena bev na 4d e super se e vo red i mi kazaa deka e devojce, a so kilazata samo dve kila imam kaceno no blagoto si go pocnav naglo da si go jadam nema den da ne pominam bez blago pozdrav do site idni mamicki
RE: Килограмите за време на бременоста 18.4.2011 14:40:15
mamicki
Lele lugje, mi se slosi od uzas denes! Za eden mesec sum se popravila 4,5 kgr!!!! A 25 nedela sum... i dosega sum vo plus 12 kgr!!!! Aman, sto da se pravi?!
RE: Килограмите за време на бременоста 18.4.2011 15:18:30
blond
За да не накачувате на килограми многу, не пијте сокови. Јас само што ги исфрлив соковите, престанав да се дебелам многу. Сега пијам само цедевита или цевитана и многу вода пијам (минимум 2л дневно). И во 6ти месец се здебелив само 1 кг. Сега во 7ми не знам колку сум накачила, за десетина дена ќе знам, но повеќе од 3 килограми нема шанси да сум накачила.
< Поракaта ја уредил blond -- 18.4.2011 15:19:04 >
RE: Килограмите за време на бременоста 18.4.2011 15:24:19
Carelija
blond a so blagoto kako stois, posto mene vo posledno vreme da me potopis vo blago suva ke izlezam a i sokcinja si pijam pa zatoa i mi se tie 9-10 kg + uste sega vo petti
RE: Килограмите за време на бременоста 30.4.2011 10:44:16
luna28
Јас сум 23 недела(6 месец) и сум поправена 8 кг, не е малку и ме фаќа паника, а и докторот ми кажа да внимавам на исхраната за да нема компликации при породувањето. Сега пробувам да го намалам лебот, а многу го јадев и да јадам што повеќе овошје и зеленчук. Се надевам дека нема да качам уште многу килограми
RE: Килограмите за време на бременоста 30.4.2011 12:38:00
heba
jas sum popravena skoro 8 kila ushte dva dena vlagam vo 8mi mesec telovo rechisi mi e isto osven se razbora stomakot shto mi e vo ofsajd i gazov mi e ko tepsija naaa ogromen, mozea barem gradive da mi porasnat :( daska daskosana sum
RE: Килограмите за време на бременоста 30.4.2011 15:06:55
prettygirl
hahah heba me iznasmea za gradite.I jas kefoj sum samo kupuvam gradnik se po eden broj pogolem a popravena sum 7 ili 8 kila isto kako tebe a 31va nedela vlegov.Ti koja nedela si? mislam deka tezinata e taman site taka mi velat ic ne sum bila popravena samo imam i jas gaze ama na mm mu se bendisuva toa
RE: Килограмите за време на бременоста 30.4.2011 17:37:33
heba
jas ushte den dva 32 nedela isto sme skoro ama mazmi mi ja pukna glavata deka sum ko tava poshto ukusot mu e anoreksichen sea sum mu bila ko da kje ekslodiram a site mi vikaat deka dobro izgleam. Nekoi so se popravile nad 20 kila mi vika poslabi bile od mene mffff kulku da me provocira :S
RE: Килограмите за време на бременоста 30.4.2011 19:38:12
blond
Мене еден гинеколог кај кого бев на приватен преглед ми кажа дека до 18 кг макс се трпи. Се над тоа ми го објасни дека е некаков вид на болест, заболување (не е здраво). Јас до сега околу 12-13 кг се имам поправено (а можеби и повеќе не сум се мерила одамна, ова ми е само претпоставка). Ама ич не ми е гајле за кг, само да е добро и да не брза да излезе надвор.
RE: Килограмите за време на бременоста 3.5.2011 15:45:21
Calypso
Не е срамота, баш си во периодот кога бебушот најмногу добива на килажа и затоа нагло се зголемува и твојата тежина. Не се секирај, важно е бебчето да расте како што треба ќе го симнеш вишокот подоцна
RE: Килограмите за време на бременоста 3.5.2011 15:47:19
mamicka77
Luge kazete kako ja nakacuvata vasata kilaza jas sum 23 nedela a samo 2 kila imam kaceno a jadam si se i non stop jadam samo testeninite gi izbegnuvam i blago mnogu jadam a kazuvaat deka blagoto poprava no ete mene ne me poprava a nema den da ne kasnam blago nesto,ja prasav doktorkata za kilazata mi rece da ne se sekiram deka toa e nesto najdobro sega od ovie nedeli bepceto ke pocne na kacuva na gramaza pobrgu i ti ke pocnes no eve nisto veke tri nedeli minaa od togas i aber nema mojata kilaza da se pridade
RE: Килограмите за време на бременоста 3.5.2011 15:52:57
jana81
lele alal da ti e i ja na pocetokot bev super prvite tri meseci samo dve kila seda sum na start na 6ti a veke imam kaceno 6 kila pocnav polesno da si gi kacuvam kilodramite a kolku poveke mislam na toa se poveke mi se jade nesto
RE: Килограмите за време на бременоста 2.6.2011 17:15:16
kikitina
Баш денеска се измерив, за цел месец сум качила само 1кг. Инаку почнав со 72 кг а сега имам 81, имам фора за месец дена до пораѓај дас качам 5 кг што е нормална тежина.