|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Најубави имиња
25.7.2011 11:01:44   
miana
SEga se dvoumime pomegu MILA i DARIA... Mene mi se sviga i Matea ,a kerkami vcera se vrati od odmor i mi vika: mamo kako ke se vika sestrickata?Jas i vikam : neznam ajde kazi ti ..Mi vika : Mare :) Posle toa mi rece Tijana :) ete gi zelbite na kerkami :)

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 351
25.7.2011 13:20:03   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

SEga se dvoumime pomegu MILA i DARIA... Mene mi se sviga i Matea ,a kerkami vcera se vrati od odmor i mi vika: mamo kako ke se vika sestrickata?Jas i vikam : neznam ajde kazi ti ..Mi vika : Mare :) Posle toa mi rece Tijana :) ete gi zelbite na kerkami :)

moze da i ja ispolnite zelbata na dadickata i da bide Tijana e ubavo ime samo kaj nas ne ni e favorit bidejki svekrvami e na T a jas ne sakam prvite bukvi da gi nosi na babite i dedovcite

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 352
25.7.2011 13:26:32   
Martins mom
КОга Мартин ќе има сестричка, ќе се вика Миаuser posted image Други убави женски имиња ми се Ена, Мартина, Сара, Симон, Линаuser posted image user posted image user posted image
Ако биде братче, стварно би било зафркнатоuser posted image

< Поракaта ја уредил Martins mom RR -- 25.7.2011 13:27:41 >

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 353
25.7.2011 13:46:07   
miana
Napraviv anketa za Daria,Mila i Matea..Ve molam glasajte pa mozda ke go ubedime mm user posted image

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 354
25.7.2011 14:09:29   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Napraviv anketa za Daria,Mila i Matea..Ve molam glasajte pa mozda ke go ubedime mm user posted image

jas glasav za MILA

Непосредна врска до пораките: 355
25.7.2011 14:22:27   
Ljubovce
Zdravo na site,eve jas po prv pat se resiv da pisuvam iako od samoto zabremenuvanje redpvno ve sledam za bilo koja tema :)
sakam da pobaram mala pomos od idnite ili veke mami,me interesira vase mislenje,moja mnoguuu golema zelba e naseto since koe sto treba da dojde na svet vo noemvri da se vika ANDRIJA,od mojot soprug imam podrska megutoa nemozam da go najdam vo pravoslavni iminja i dali smetate,znaci spored vas deka imeto ne e dovolno masko :-)) golem pozdrav do site :*****

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 356
25.7.2011 14:25:03   
Natasa981
ubavo e imeto. Pa sto ako go nema vo pravoslaven kalendar, toa mene ne mi e mnogu bitno. A inace, mene mi zvuci dovolno masko imeto,nema potreba da se sekirasuser posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 357
25.7.2011 14:52:31   
humana
Nie se mislime pomeku Aleksej I Pavel,ama poveke Aleksej,sto mislite vie?

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 358
27.7.2011 8:14:24   
SkCura77
Mene najmnogu mi se dopagjaat ALEXANDAR, NIKOLA, KIRIL, LAZAR i DIMITAR za user posted image
a za user posted image INA, TEA i KRISTINA

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 359
27.7.2011 11:19:30   
Yummy Mammy
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Zdravo na site,eve jas po prv pat se resiv da pisuvam iako od samoto zabremenuvanje redpvno ve sledam za bilo koja tema :)
sakam da pobaram mala pomos od idnite ili veke mami,me interesira vase mislenje,moja mnoguuu golema zelba e naseto since koe sto treba da dojde na svet vo noemvri da se vika ANDRIJA,od mojot soprug imam podrska megutoa nemozam da go najdam vo pravoslavni iminja i dali smetate,znaci spored vas deka imeto ne e dovolno masko :-)) golem pozdrav do site :*****

Andrija e mnogu staro crnogorsko ime, tocno deka kaj nas go nema, no ako pobaras vo crnogorski imenik sigurno ke go najdes. Pozdrav

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 360
27.7.2011 11:48:14   
miana
jas glasav za MILA

Fala mamicki77 za podrskata user posted image

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 361
27.7.2011 11:53:47   
arh_diz
I jas ke glasam za Mila
Da go podrzam imeto na svekiuser posted image

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 362
27.7.2011 12:00:22   
miana
Ajde site glasajte i da go pobedam mm user posted image  

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 363
27.7.2011 16:01:32   
Mihaela 2010
Daria mi se dopagja

Непосредна врска до пораките: 364
27.7.2011 16:12:38   
belabela
Moeto since ke se vika Petar ako e tocna prognozata deka e masko user posted image

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 365
27.7.2011 16:19:09   
mama30
jas glasav za Daria so ogleda na toa sto mojata vtora ke rka se vika DariJa, i nie se dvoumevme megu Mila i Darija, jas sakav Mila a mm Darija. pobedi izborot na mm. ama izborot na ime za prvata kerka bese moj, pa sega negov.

(Одговор на членот belabela)
Непосредна врска до пораките: 366
28.7.2011 10:27:50   
miana
Znaci isto kako jas  i mm..Za prvata kerka izborot bese moj,ama i na mm mu se dopagase....Sega od nasa Daria a jas Mila..Sega pa neznam kako bi trebalo Darija ili Daria?  Na mm babamu pokojna se vikase Darinka i najmnogu zaradi toa zapinja da se vika Daria...Kazete kako e pravilno Daria ili Darija?

(Одговор на членот mama30)
Непосредна врска до пораките: 367
28.7.2011 12:10:20   
AnnaMolly RR
Нема правилно и неправилно. Како ќе решите, така е правилно user posted image

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 368
28.7.2011 12:12:15   
miana
Mislam deka isto zvuci samo razlicno se pisuva ..Daria e barem po kratko za pisuvanje user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 369
28.7.2011 12:14:53   
Yummy Mammy
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Нема правилно и неправилно. Како ќе решите, така е правилно user posted image

Tokmu toa i jas sakav da go kazam user posted image

Kerka mi e Sofija i jas bev ubedena deka treba da bide bez J, zatoa sto sekade vo svetot Sofia e Sofia, samo vo makedonskiot ima nekoe pravilo deka megju I i A treba da stoi J (a zasto koga i onaka ne se izgovara, samo se pisuva?!) Toa J vo sekoj jazik se cita razlicno, na angliski Sofija ke vide Софиџа, na spanski ke bide Софиха,  itn... Za zal ne uspeav da go ubedam maz mi deka treba da bide bez J user posted image

Kaj iminjata nema pravilno i nepravilno, tuku kako vi se sviga vas. Eve uste eden primer: mnogu devojcinja vo poslednive godini se vikaat Andrea, ama Andrea ne e zensko ime tuku masko (samo akcentot e razlicen), a zenskata varijanta e Andreja so J zatoa sto poteknuva od Andrej. user posted image

< Поракaта ја уредил Yummy Mammy -- 28.7.2011 12:17:20 >

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 370
28.7.2011 12:17:59   
AnnaMolly RR
Јас сум за имињата со Ј, затоа што во македонскиот јазик помеѓу И и А се става ј. Значи, јас би одбрала Дарија, Софија, Марија...

Live and let live

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 371
28.7.2011 12:40:22   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Mene najmnogu mi se dopagjaat ALEXANDAR, NIKOLA, KIRIL, LAZAR i DIMITAR za user posted image
a za user posted image INA, TEA i KRISTINA

Гласам за Ина, тоа е како скратеница од моето име - Ирина user posted image

Live and let live

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 372
28.7.2011 12:45:14   
Natasa981
I mene mi se dopaga Ina i Irina:) Ubavi iminja se..a i sekako sum za Sofija ( so `j`  :)

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 373
28.7.2011 12:46:20   
miana
Mislam deka ako ja izbereme Daria ke bide deffinitivno bez J ..Lele kolku me kloca vo momentov!!!!

Непосредна врска до пораките: 374
28.7.2011 12:54:24   
AnnaMolly RR
Не е важно да ли е со Ј или без Ј, сите имиња си се убави, тоа е само избор на родителот!
Дали е Софија или Софиа, не прави разлика.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 375
Страница:   <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?