|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
14.6.2011 8:25:16   
anedespo
Jas bi te sovetuvala vednas da otides na ginekolog za da ti potvrdi. A za antidepresivite ne se sekiraj. Ne se site opasni i stetni po plodot. Vo sekoj slucaj lekar.

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1226
14.6.2011 10:13:26   
kapina
zavisi kakvi antidepresivi pie na mene koga mi bese visok prolaktinot prvo prasanje na lekarot mu bese dali pijam antidepresivi oti od niv mozelo da se pokacuva prolaktinot taka da najdobro e jas mislam da si naprave test za bremenost i da se sovetuva so strucno lice za niv

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 1227
15.6.2011 13:42:57   
BabyPhat
имам едно прашање....
плодните денови ми беа пред една недела...активност 100%,
после тие 3-4 плодни денови,
имам температура 37.2,
болки во стомак како за добивање само поподносливи,
никогаш навечер не сум одела да мокрам...еве почнав
болки во половината, неможам да издржам да седам на столче-ме убива...
треба да ми дојде на 22-ри....
можно е или?

Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1228
1.7.2011 9:00:42   
Madagaskar
Dobro utro na site! Nova sum na stranava...i za mene ne e dobro ova utrouser posted image .....10 dena mi kasni, skoro da bev najsigurna deka sum bremena, utrovo napraviv test i mi pokaza negativno.....prv pat pravam test od koga sakam da zabremenam i tolku sum razocarana sto neznam kako ke go pominam denot...Ve citav deka treba poveke testovi da se napravat, sega imam kapka nadez zasto probav samo so eden!....Ne sum na nikakva terapija i mislev deka e lesno, ama ne bilo.....

(Одговор на членот BabyPhat)
Непосредна врска до пораките: 1229
4.7.2011 15:23:06   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

Mamicki, trudnici i iskusni... ve molam za sovet!
Vaka sega, so mm se obiduvame da imame bebule veke 3 meseci, prviot mesec mi dojde mens (prviot den obilno a vtoriot veke bledo i tretiot den veke nemase nisto) vtoriot mesec mi dojde ali sosema poinaku, prviot den bledo rozevo vtoriot temno a tretiot nemase nisto! e sega ovoj mesec otkako mi zavrsi veke ima 6,7 dena povtorno imam cudni bolki vo dolniot del od stomakot! zaboraviv da napomenam deka ovie 3 meseci imame redovno odnosi ( na sekoi 2 dena) dali mozebi postoi bremenost? sto mislite? imam slusnato deka nekoi zeni bile bremeni a sepak imale redoven mens ciklusks!

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Madagaskar)
Непосредна врска до пораките: 1230
5.7.2011 2:46:45   
Olivia
BabyPhat sto napravi te cekam da pises,ti dojdeuser posted image ili si gi videuser posted image ,pisi ni so netrpenie ocekuvam ubavi vesti od tebeuser posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1231
8.7.2011 13:32:57   
BabyPhat
go zagubiv plodot user posted image

Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you.

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1232
12.7.2011 21:22:47   
Help
Pomos RR, nova sum na stranava....25 dena mi kasnese...napraviv 1 test i pokaza negativen, seuste ne sum otidena na ginikolog.....Cel ovaj period aktivni bevme so mm vo sozdavanje bebence...Izminatite dena pocnav da potekuvam vo gradite, predelot kaj stomakot, vrtoglavici.Denes porucekva, pocna da mi teci kako voda i bleda krv!!!!Ve citav deka moze da se imam plod a da se dobie , user posted image AMA STO ZNACI SO VODATA KOJA JA ISFRLAM...Ve molam za pomos!!!

(Одговор на членот BabyPhat)
Непосредна врска до пораките: 1233
12.7.2011 23:20:39   
Bethany
Help, jas mislam deka treba da se javis obavezno kaj doktor. So tolku denovi docnenje mislam deka e nevozmozno da testot bide negativen. Obavezno otidi na pregled, da mozebi ne zakompliciras nesto.

Pozdrav.

(Одговор на членот Help)
Непосредна врска до пораките: 1234
13.7.2011 13:59:30   
Help
Pozdrav i tebe Bethani...
Sabajlevo mi probi, normalna user posted image ...Znaci ne bilo toa sto se mislev! Samo prv pat vo zivotot tolkava potecenost imav na stomakot, zatoa se zbuniv...Odam ponatamu i napred,so Bozja pomos!

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1235
19.7.2011 14:32:48   
Anne^
Zdravo, sakam samo da prasam dali denovite koga trebalo da dobiete ve bolese stomak isto kako da treba da vi dojde a sepak nemalo nisto i seuste ne ste ni bile svesni deka ste bremeni? prasuvam bidejki osekjam bolki kako da treba da mi dojde a bas denes ili utre mu e vreme....user posted image

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

(Одговор на членот Help)
Непосредна врска до пораките: 1236
19.7.2011 14:41:32   
dostickage
mene mnogu me bolese stomakot vo dolniot del i gradite.normalno e prvite nekolku meseci 2-3 da ve boli stomakot vo periodot koga treba da dobiete

(Одговор на членот Anne^)
Непосредна врска до пораките: 1237
19.7.2011 14:59:21   
Anne^
Aham... epa dobro togas ako e taka, sega barem imam malku nadez deka se fatilo inace se rudime okolu toa veke 4 meseci. A inace prethodniot mesec mi dojde ama nekako so cudna boja, prviot den bese rozevo vtoriot jako crveno a veke tretiot nemase nisto..... se nadevam deka ovoj mesec nema voopsto da dojde user posted image ( ne e ni pozelno veke da doagja na gosti ) hahaha user posted image

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1238
19.7.2011 15:07:52   
dostickage
a da ides na doktor.moze i veke si bremena.
stom taka dobivas mnogu verojatno e da si veke bremena.
moja prijatelka imase taka dva tri ciklusi  i posle slucajno dozna deka e 13 nedeli bremena  vika koga me stavija na eho mi mavtase beebto u ekran :)))

(Одговор на членот Anne^)
Непосредна врска до пораките: 1239
20.7.2011 23:20:56   
Anne^
Epa da imas pravo... ke si pojdam na gin...

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1240
21.7.2011 1:08:02   
najsrecna
Еве на пример и јас се чуствував исто како вас иако немав било какви симптоми сепак во себе се чуствував некако необично :)))))))))))))))))))))user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naj srekna sum zatoa sto pokraj sebe go imam mazot sto me po4ituva i me saka.<3<3<3<3<3<3<3<3

(Одговор на членот Lilipop)
Непосредна врска до пораките: 1241
24.7.2011 14:04:55   
zaljubena1
ве молам за совет последен пат добив на 19.06.2011.со дечкото имаме назаштитен однос и тој секогаш свршува во мене.сеуште немам добиено менструација само малку розов исцедок имам.можно ли е да сум бремена?

(Одговор на членот najsrecna)
Непосредна врска до пораките: 1242
24.7.2011 14:15:12   
kapina
mozno e da si bremena stom imas rozev iscedok najdobro napravi si test za bremenost 

(Одговор на членот zaljubena1)
Непосредна врска до пораките: 1243
24.7.2011 14:30:55   
zaljubena1
user posted image се надевам дека е тоа.најдобро да направам тест па да се надевам на user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1244
26.7.2011 14:28:45   
zaljubena1
ве молам за совет последен пат добив на 19.06.2011.со дечкото имаме назаштитен однос и тој секогаш свршува во мене.сеуште немам добиено менструација само малку розов исцедок имам.можно ли е да сум бремена?овој розов исцедок трае еве веке 4 дена?ке може ли некој да ми помогне и да ми даде свое мислење што се случува?

Непосредна врска до пораките: 1245
26.7.2011 14:37:09   
AnnaMolly RR
Заљубена, што чекаш? Зошто не направиш тест, така ќе бидеш најсигурна. Веќе и ти доцни една недела, совршено време е за тест!
Веднаш во аптека и чекаме резултати!

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1246
26.7.2011 14:40:35   
miana
Odi vo najbliskata apteka i zemi test od onoj sto moze da se napravi vo tekot na celiot den i najubavo ke si ja resis dilemata...Jas so prvata bremenost imav takov iscedok i mislev deka sum dobila i deka ne sum bremena..Arno ama svativ deka nemam krv i deka toa bese endas malce rozevo nakaj crveno,stavis vloska no nemase veke krv ..Pocnav da se somnevam i kupiv test,napraviv i ispadna pozitiven.Koga otidov na ginekolog mi rekoa deka sum bremena 5 ipol nedeli.Narednoto odenje doktorot primeti nekoe vnatresno krvarenje i mi stavase injekcii na dva pati..Prvo kupi test i vidi ..Kupi eden za preku cel den sto e i kupi eden od tie so prva urina.Imav drugarka prvese 3 testa negativni a ispadna bremena..

Непосредна врска до пораките: 1247
26.7.2011 14:48:18   
zaljubena1
ви благодарам многу на одговорите навистина ми помогнаа малку ми бесе чудно затоа што немам болки во стомакот ниту градите ме болат како што ми беше претходно пред да добијам.се надевам на user posted image па ке ве известам што сум направила.ви благодарам user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1248
26.7.2011 22:57:07   
aksor82
devojki denes mi e 14 den od isiminacija no vcera imav slab rozoviscedok gradite mi se bolni i poteceni no lekarot mi rece bilo rano zatest zatoa se prasuvam dali e mozno da sum bremena

Непосредна врска до пораките: 1249
28.7.2011 17:54:01   
Ananija
Здраво на сите,
иако не е баш соодветната тема за претставување, нова сум форумот ви е прекрасен,
а секако токму тука зошто се најдов и јас во оваа тема...

После една година и половина брак решивме дека е време...и ете
до првата менс. има уште доста многу а јас сум толку нетрпелива..дури и зедов тест..
а се во мене е така необичо..
први знаци после 4 дена има user posted image user posted image

(Одговор на членот aksor82)
Непосредна врска до пораките: 1250
Страница:   <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

mleko
cucamaca

Какво млеко му даватае на вашето дете после навршена 1 год.?

продолжувате со АД (18%)

кравјо (82%)

козјо (0%)

Број на сите гласови: 11

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!