|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
18.5.2011 22:16:25   
light
Zaljubljena kupi si test so eden den docnenje ti kazuva normalno ako imas redovna menstruacija

(Одговор на членот baby mama)
Непосредна врска до пораките: 1201
19.5.2011 10:33:43   
porcelina
ovdeka na sajtot imashe za krvarenje vo tekot na bremenosta...pobaraj pod Krvarenje...inaku napravi test da si znaesh na shto si. so sreka i da si gi vidish user posted image shto pobrzo

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 1202
19.5.2011 15:34:14   
zaljubena1
isto i jas bi sakala da slusnam poveke mislenja za ova???dali moze da dobies menstruacija a sepak da si trudna???

(Одговор на членот baby mama)
Непосредна врска до пораките: 1203
19.5.2011 16:30:09   
zaljubena1
vi blagodaram na site za odgovorite.pozdrav

(Одговор на членот zaljubena1)
Непосредна врска до пораките: 1204
22.5.2011 21:13:48   
slip
Мене ми касни два дена. Трабаше да добијам во петокот еве сега веќе е недела а нема абер да дојде. И нека не доаѓа. Градите т.е. брадавиците ме болат, а имам болки и во половината и во јајниците. Се надевам овој месец на најдорото. Што мислите кога да прават тест? Дали ако го правам утре е рано? Инаку да напоменам дека никогаш не ми касни, ова ми е прв пат. Поздрав до сите 

(Одговор на членот zaljubena1)
Непосредна врска до пораките: 1205
22.5.2011 21:56:11   
Olivia
Slip stom imas redoven ciklus a veke ti docni 2 dena mene rabotava mi izgleda deka siuser posted image , ti posakuvam da si gi vidis user posted image i ne cekaj pravi test,cekam od tebe da ja spodelis radosta ovde. user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1206
22.5.2011 22:28:34   
slip
Фала Оливиа, утре сабајле правам тест и ќе ви пишам што испаднало. Се надевам на user posted image . Поздравче

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1207
23.5.2011 23:33:50   
slip
Немам среќа ни овојпат. Тестот е негативен, а плус и добив во текот на денов. Ми се иде да умрам. Тоа е. Повеќе среќа следниот пат. Поздравче

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1208
23.5.2011 23:37:39   
Olivia
O slip nemoj taka kako ti ide da umres gluposti, kreni glavata gore i spremaj se za nov predizvik, veruvaj ubavi i radosni denovi se blizat a ti treba da si samo ispolneta so pozitivna energija, ne ti zavrci ciklusot i frlise na rabota t.e vodete ljubov i ne mislete na bebe toa samo ke si dojde, user posted image user posted image user posted image
I na site ostanati im posakuvam pobrzo da si gi vidat user posted image

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1209
24.5.2011 20:03:55   
slip
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia

O slip nemoj taka kako ti ide da umres gluposti, kreni glavata gore i spremaj se za nov predizvik, veruvaj ubavi i radosni denovi se blizat a ti treba da si samo ispolneta so pozitivna energija, ne ti zavrci ciklusot i frlise na rabota t.e vodete ljubov i ne mislete na bebe toa samo ke si dojde, user posted image user posted image user posted image
I na site ostanati im posakuvam pobrzo da si gi vidat user posted image

Се сложувам со тебе Оливиа дека треба да сме позитивни ама некако слабо ми иде со тоаuser posted image . Незнам више што ќе се прави. Се изморив од чекање и од слушање коментари од околината: ,,Па ајде кога веќе бебе?,, Уште толку се напнувам кога ќе чујам такво прашање. Ама ајде ќе имаме и ние бебиња. Те поздравувам.

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1210
24.5.2011 23:57:59   
Melanija RR
Slip за почеток батали ги коментарите,така ќе си бидеш по смирена и опуштена.Ќе дојде и твојот ден,и мојот,и на сите други.
Се прашувам дали е можна бременост ако се немаат буквално никакви симптоми,освен повремена болка во јајници,во ден по неколку пати јака болка која ме пушта за 20 секунди.Поздрав и само напредuser posted image

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1211
3.6.2011 19:45:45   
slip
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

Slip за почеток батали ги коментарите,така ќе си бидеш по смирена и опуштена.Ќе дојде и твојот ден,и мојот,и на сите други.
Се прашувам дали е можна бременост ако се немаат буквално никакви симптоми,освен повремена болка во јајници,во ден по неколку пати јака болка која ме пушта за 20 секунди.Поздрав и само напредuser posted image

[/quote

Меланија, јас колку што знам од што ми кажувале другарките кои веќе имаат бебиња, болката во јајниците, боцкањето, штрекањето, е најран симптон. Болката во градите се јавува подоцна. Меѓутоа ти до сега сигурно или си добила или не. Да не филозофирам за џабеuser posted image , се надевам дека не си ја видела одвратната  user posted image овој месец. Многу среќа на тебе, на сите кои чекаат бебенце, па и на мене воедноuser posted image .

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1212
3.6.2011 22:20:59   
reyhana
zdravo na site,Imam edno prasanje mi docni veke 4 dena gi imam site simptomi na meunstracija (poteceni gradi ,poretko bolki vo stomakot, mi se napravija sitni akni na liceto, ) napraviv 2 testa vo rok od 3 dena i dvata se negativni , a eve veke godina i pol probuvame so mm . Dosega ne sum imala vakvo zadocnuvanje, neznam dali da zemam uste eden test za nekoj den ili da proveram kaj ginekolog. Bitno e eve veke poslednite 13 dena sum na dieta pa dali e mozno zaradi dietata da mi docni

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1213
3.6.2011 23:08:11   
Maca25
reyhana може, но и не мора да значи дека поради диетата ти доцни. јас денес бев кај интернист кој ми ја следи состојбата со тироидната и ми рече дека можно е поради зголемена/намалена телесна тежина да доцни циклусот. Кај мене е поради зголемена тежина и тоа од септ. 2010 до јуни 2011 имам качено 8 кила. Сега мора под итно да ги симнам.
Инаку кај моја пријателка на 3-4 дена доцнење од циклус тестот и беше негативен, но после една недела од претходниот тест тој беше позитивен и навистина беше бремена.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот reyhana)
Непосредна врска до пораките: 1214
3.6.2011 23:34:04   
reyhana
Se nadevam deka i kaj mene ke bide takov slucaj kako i kaj vasata drugarka ,pa za skoro da vidamuser posted image :))) Ako ne mi dojde za edna nedela ke posetam ginekolog pa ke vidime sto ke bide ,sepak fala mnogu Maca25

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1215
11.6.2011 0:14:09   
kris27
bleda vtora crta
neznam kade da se obratam za edna dilema sto ja imam trebase da dobijam vcera obicno dobivam na 30 den no nisto eve pomina i denes i jas seuste nemam dobieno napraviv tri testa i toa dva dena pred da dobijam i vcera i denes uste po eden denes i vcera pravev od sure chech testot na site tri se pojavuva edna jaka crta i druga koja e poslaba bleda crta no se gleda dali treba taka ili treba da stoi samo edna crta ve molam za pomos

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 1216
11.6.2011 9:06:02   
anedespo
Kaj mene taka pokazuvase koga ostanav bremena. Cestitkiuser posted image

(Одговор на членот kris27)
Непосредна врска до пораките: 1217
11.6.2011 9:58:33   
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo

Kaj mene taka pokazuvase koga ostanav bremena. Cestitkiuser posted image

Isto i kaj meneuser posted image

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 1218
11.6.2011 14:11:09   
mama26
kris 27 iako e bleda vtorata crta toa e znak deka veke si bremena ,uzivaj i mozes i na lekar da si odis da ti potvrdat user posted image user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1219
11.6.2011 19:14:03   
Natasa981
da kris27, bleda crtka si se vtora crtka ma kakva i da e! cestito! sega uste da ti potvrdi i ginekologot:) i kaj mene bese taka pa posle dva dena bledata crtka stana ekstra temnauser posted image user posted image user posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 1220
11.6.2011 19:52:43   
kris27
I jas se nadevam deka e taka eve pominuva i ovoj den a jas seuste ne sum dobila a i sabajle i vcera vecerta imav nekoi macnini vo ponedelnik ke odam na test na krvta pa ke kazam sto sum napravila.Se nadevam deka e taka poradi toa sto site tri testa mi go pokazaa istoto:)))

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1221
12.6.2011 10:53:05   
Arabika
Pozdrav na site, imam prasanje ke ve molam....user posted image mi e nekogas neredovna, potocno ne mi doaga na datumot, a vo mesecot dobivam! Dali plodnite denovi mozam da gi utvrduvam sprema kalendar na ovulacija??
Si ja pratam bazlna temperatura i sekret....vo pocetna faza na obidi za bebence sme so mm, taka da se mi e novo!

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1222
12.6.2011 19:00:32   
anedespo
ИЗВОРНА ПОРАКА: Arabika

Pozdrav na site, imam prasanje ke ve molam....user posted image mi e nekogas neredovna, potocno ne mi doaga na datumot, a vo mesecot dobivam! Dali plodnite denovi mozam da gi utvrduvam sprema kalendar na ovulacija??
Si ja pratam bazlna temperatura i sekret....vo pocetna faza na obidi za bebence sme so mm, taka da se mi e novo!

Jas dobivam na 26-27 dena, a znam deka ovuliram po kolicinata na sekrecijata i nikogas ne sum zgresila. Normalno e da ti doaga na 28 dena (toa e prosekot). A za bebence, ne se sekiraj, vie samo uzivajte si. Pa ajde i pobrzo da ne izraduvas.user posted image user posted image

(Одговор на членот Arabika)
Непосредна врска до пораките: 1223
14.6.2011 0:42:08   
Anonimen
Zdravo na site.
90% sum sigurna deka sum bremena,gi imam site simptomi na bremenost,rano e seuste za test....No nesto drugo da spodelam....Primam antidepresivna terapija,znam deka e toa shtetno za plodot i vednas prekinav so apcinjata stom simptomite za bremenost mi se naglasija silno....Se plasam mnogu!!!
Mi znaci sekoe vashe obrakanje.

(Одговор на членот anedespo)
  Непосредна врска до пораките: 1224
14.6.2011 0:56:47   
Olivia
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

Zdravo na site.
90% sum sigurna deka sum bremena,gi imam site simptomi na bremenost,rano e seuste za test....No nesto drugo da spodelam....Primam antidepresivna terapija,znam deka e toa shtetno za plodot i vednas prekinav so apcinjata stom simptomite za bremenost mi se naglasija silno....Se plasam mnogu!!!
Mi znaci sekoe vashe obrakanje.

Anonimen najpametno uste vednas da napravis test za bremenost da se utvrdi, i za prekinuvanjeto na terapijata e pametno a i ne e bas, zatoa najbrzo sto moze da posetis doktor koj profesionalno ke te sovetuva , zavisi od antidepresivnata terapija sto ja primas, vo nekoi slucai i ne dozvolena bremenost vo korist na liceto sto e na istoimenata terapija, najcesto lica sto se podlozeni na antidepresivna terapija pred planiranje bremenost treba da se sovetuvaat so strucno lice!!! No se zavisi od tvojata sostojba, da ne nagoduvame ovde bidejki ova e poseriozen slucaj bi te zamolila uste vednas da posetis doktor, ti posakuvam sekoe dobro !

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1225
Страница:   <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Ime za naset_o bebce
Natuska85

Koe od ovie vi e najubavo masko ime?

Marko (33%)

Matej (38%)

David (29%)

Број на сите гласови: 112

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!