|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
12.8.2011 0:19:54   
Melanija RR
zagrizenaa честитки од се срце user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 626
13.8.2011 1:27:28   
zagrizenaa
fala.samo pozitivno i site do uspeh.vo ponedelnik sum na kontrola ke ve izvestam pozzzzzzzzzzzzuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 627
16.8.2011 8:54:27   
natnat
user posted image user posted image user posted image So cel kef zaminav da vidam posledno folikuli..se spremav za vtora inseminacija..i zamislete nisto od toa (folikuli eden kup) ama ne porasnati user posted image ..toa e ideme dajle..tazna sum..pozz

(Одговор на членот zagrizenaa)
Непосредна врска до пораките: 628
16.8.2011 13:58:12   
Bogdancanka
ajde mila nema potreba da taguvas i da se razocaruvas,znam deka e tesko no bidi silna so pozitivna misla i energija se ke se sredi,ako nemozelo ovoj mesec da se napravi iseminacijata ke bide naredniot imate fora da rabotite na slucajot nikogas ne se znae...pozzz

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 629
17.8.2011 14:48:07   
natnat
Ti balgodaram Bogdancanka za ubavite zborovi..ke probam da sum silna user posted image moram..toa e STO E OD BOGA KE SE VRVI..POZZ I SREKJA MNOGU NA SITE!

Непосредна врска до пораките: 630
18.8.2011 1:42:56   
zagrizenaa
voopsto ne bidi tazna.tvoeto ke si dojdi imaj verba.koga najmalce ke se nadevas samoto ke si dojdi.taka mene mi se sluci voopsto ne se nadevav so 1 j.k. no kaj sto e gospod nikoj ne e.veruvaj ako ne sega drugiot pat ke si bii.ti posakuvam uspeh za ponataka.dajboze da ni se pofalis souser posted image user posted image sto pobrzo.pozdrav

Непосредна врска до пораките: 631
18.8.2011 18:18:09   
natnat
Blagodaran za ubavite zborovi zagrizena...Daj Boze da se luci nesto ubavo...veruvajte prvi ke bidete sto ke doznaete...ve sakam i pozzz..

Непосредна врска до пораките: 632
23.8.2011 12:12:57   
milika
Натнат, не се грижи, се ќе биде во ред, само не се разочарувај, одиме понатаму. Дали овој пат се подготвуваше со стимулација или со природен циклус? Јас направив и втора инсеминација, овој пат без стимулација, и имав само еден фоликул user posted image , и сега чекам да поминат двете недели. Мислам на тебе.

Непосредна врска до пораките: 633
24.8.2011 19:58:50   
zagrizenaa
i jas pravev 2 ra  inseminacija bez stimulacija i imav samo 1 folikul.1 ama vreden taka da ne se gubi nadez ete sega sum bremena skoro 2 meseci.ti posakuvam uspesna inseminacija.pozdravce

< Поракaта ја уредил zagrizenaa -- 24.8.2011 19:59:46 >

(Одговор на членот milika)
Непосредна врска до пораките: 634
24.8.2011 20:04:49   
milika
Загрижена, благодарам за поддршката, всушност твојот случај и ми даде надеж да се обидам на тој начин за втората инсеминација user posted image Ти посакувам прекрасна лесна бременост и што побрзо сите што се обидуваме да пишуваме за убави вести како твојата.

Непосредна врска до пораките: 635
24.8.2011 20:08:05   
zagrizenaa
fala ti drzam sreka za da si vidisuser posted image user posted image za 2 nedeli. user posted image

(Одговор на членот milika)
Непосредна врска до пораките: 636
24.8.2011 23:52:31   
sharlot
Dragi rr mesecov bev stimulirana so clomifen ednas na den 5 dena so cel da pravam inseminacija.si idev na redovni folokulometrii i deneska koga bev na 16 den doktorot mi kaza deka se izgleda super.endometriumot mi e 10 mm,i na dvata jajnika imam po eden folikul po 18mm.pa mi dade da ispitam LH i ESTROGEN za da vidi tocno koga ke se sluci ovulacijata za da pravaime inseminacija.Megutoa posle 2 casa mi se javi i mi kaza deka mesecov nema da moze da pravime ,zatoa sto vrednostite na ovie dva hormona bile mnogu niski.mi rece da odav nareden mesec koga ke dobijam za da mi dade nekoja hormonska terapija pa posle toa da vidime za inseminacija.navistina sum zbuneta,dcali moze nekoj da mi objasni kako kaj vas bese proceduratat za inseminacija i kako moze da imam super folikuli i endometrium a hormonite da mi bidat so niski vrednosti?

Непосредна врска до пораките: 637
29.8.2011 22:08:34   
sladjana ms
ИЗВОРНА ПОРАКА: sharlot

Dragi rr mesecov bev stimulirana so clomifen ednas na den 5 dena so cel da pravam inseminacija.si idev na redovni folokulometrii i deneska koga bev na 16 den doktorot mi kaza deka se izgleda super.endometriumot mi e 10 mm,i na dvata jajnika imam po eden folikul po 18mm.pa mi dade da ispitam LH i ESTROGEN za da vidi tocno koga ke se sluci ovulacijata za da pravaime inseminacija.Megutoa posle 2 casa mi se javi i mi kaza deka mesecov nema da moze da pravime ,zatoa sto vrednostite na ovie dva hormona bile mnogu niski.mi rece da odav nareden mesec koga ke dobijam za da mi dade nekoja hormonska terapija pa posle toa da vidime za inseminacija.navistina sum zbuneta,dcali moze nekoj da mi objasni kako kaj vas bese proceduratat za inseminacija i kako moze da imam super folikuli i endometrium a hormonite da mi bidat so niski vrednosti?

Sharlot ne grizi se, poveke sreka idniot mesec.Moe mislenje e deka poradi niskite vrednosti na hormonite nema da dojde do prskanje na folikulata i pokraj toa sto e so golemina od 18 mm.Kaj mene dr. toa go resi so inekcija pregnil(hormon za prskanje na folikulata)i vo period od 48 casa se izvrsi inseminacijata,dodeka imav i 2 folikula so golemina od 20 i 22mm.Ti sepak konsultiraj se za se vo vrska so dr. i sigurno ke bide dobro sledniot pat.Ti posakuvam uspehuser posted image Pozz

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 638
30.8.2011 20:25:39   
Anonimen
Pozdrav do site na forumov!

Bi sakala da ve prasam dali vozrasta ima nekoja uloga vo pravenjeto inseminacija?

na pr. jas imam 23 ipol :D , skoro 2 godini vo brak, nedelava treba da ispitam proodnost na kanali i da vidime sto ponatamu. Doktorot nesto mi spomna za inseminacija, pa malku citam za toa.

Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 639
1.9.2011 0:19:10   
zagrizenaa
hi.vozrasta nema nikakva uloga zs jas imam 22 god.pa napraviv.ti posakuvam uspeh.pozdrav

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 640
27.9.2011 12:34:36   
Sajna
Dragi moi
Samo sto se vrativ od lekar i doktorot rece od utre so FOSTIMON u sabota eho da vidi kako sum do kade sum i posle inseminacia...mene mi e prv pat ovaa procedura i sakam da prasam dali boli?? kaj mene e se vo red no soprugot ima oligospermia pa rekoa deka ke ja procistat sp...ta pa posle ke vidime ...mnogu sum zagrizena dali ke uspeeme so ova cudo inseminacia...

Непосредна врска до пораките: 641
27.9.2011 12:49:35   
Bogdancanka
Сања мила не се секирај само опуштено без нервози,искрено немам искуство со инсеминација но сигурно некоја рингерајка ќе сподели искуство...ти посакувам многу среќа...

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 642
27.9.2011 14:06:37   
Sajna
Kade da najdam FOSTIMON nigde go nema po aptekive a od utre treba da se bockam user posted image

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 27.9.2011 16:56:58 >

Непосредна врска до пораките: 643
27.9.2011 15:33:46   
Melanija RR
Сања неможам да ти помогмам,но те советувам од златна книга на нет врти по ред во сите аптеки за да не луташ многу.Јас гонал најдов само во Зегин во МНТ.Незнам од каде си но само овој совет ми паѓа на памет.Со среќа

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 644
27.9.2011 16:12:34   
Sajna
Najdov Melanija fala ***

Непосредна врска до пораките: 645
27.9.2011 17:07:25   
nataly86
Sanja nemoj da se sekiras voopsto.. opustenoo..
jas denes pravev inseminacija(mene ovaa mi e 2) voopsto ne boli...
pregled obicen 5 min e cela procedura...
ti prakam mnogu sreka i se nadevam deka dvete ke se izraduvame na user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 646
27.9.2011 17:13:09   
Sajna
user posted image so lesno neka ti e Natali i daj boze dvete da se raduvame za dve nedeli pa i castenje ke padne user posted image user posted image user posted image ti kade pravese kaj koj doktor? pisi mi PP pozdrav

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 647
27.9.2011 23:49:18   
sharlot
epa eve i jas da vi se pridruzam.mesecov primiv 4 inekcii fostimon i edna dupla doza na edna druga inekcija sto najverojatno ke predizvika pukanje na folikulot salo ne bese pregnil na CH..... nesto bese,doktorot mi rece deka ova bilo nesto kako malku potpomognat priroden ciklus.ima edna folikula od 19mm i endometrium 11,5.inseminacijata treba da ja pravam vo cetvrtok vo 3 casot .inekcijata ja primiv denes vo 9.pa....... drzete sreka:)))))

Непосредна врска до пораките: 648
27.9.2011 23:50:34   
sharlot
za inekcijata mislev vo 21,00 casot taka mi preracuna doktorot:))

Непосредна врска до пораките: 649
28.9.2011 8:15:25   
Bogdancanka
Шарлот мила од срце ти посакувам многу среќаuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?