Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.9.2011 11:42:42
Bogdancanka
Luba dobredojde od moe iskustvo posle neuspesnoto invitro jas dobivav redovna menstruacija,no kaj sekoj moze da bide razlicno,8-mi den od transfer seuste e rano za test....mislam deka sepak e podobro da se poceka i da se napravi test preku krv...pozz mila ti popsakuvam uspeh i nabrzo da se izraduvas na crtki
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.9.2011 11:46:53
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: dafne1
ej luge imam mnogu jaki bolki vo gradite i hranoprovodot ne mozam nisto da jadam a 4 dena pominaa od emriotransvero imali nekoj takvo iskustvo da mi pise
dafne mila najdobro bi bilo da se javis na lekarot sto ti ja vodi celata postapka,bolkite vo gradite vo red ali zasto da nemozes da jades,sigurno ne e nisto strasno no najdobro e da se konsultiras so lekarot,jas koga pravev invitro za se sto ne mi bese jasno mu se javuvav na lekarot ili na sestrite....ajde mila so tebe sme zaedno ke gi broime denovite do celta crtki
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.9.2011 12:17:03
LUBA
Blagodaram na podrskata,inaku napraviv test sabajle mi pokaza negativen,a menstruacija nemam seuste dobieno pa porucok ke odam kaj maticniot ginikolog da me vidi i da razgovaram sto ponatamu i koga moze vtoro invitro mora li da se poceka?
Ima li nekoj iskustvo za in vitro kaj ORGANZISKI OD STIP?
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 30.9.2011 12:29:38 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.9.2011 12:32:21
Bogdancanka
Luba najdobro odi na lekar napravi si test preku krv i ke znaes za sigurno dali e uspesno invitroto ili ne...za naredno invitro najdobro e organizmot da se odmori edno 6 meseci,a ako e so zamrznati embrioni invitroto moze da se napravi pobrzo...poz mila so tebe sme
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.9.2011 23:31:26
LUBA
za zal preska mi dojde i moeto prvo in vitro e neuspesno,se javija od klinikata mi vikaat bes ni e krivo kaj tebe bea mnogu dobri jajce kletkite,a i mlada si zosto taka ajde zdravje,prasav za vtoro mi rekoa privatno moses po dva meseca da pocnes so procedura,a ako sakas ipodnesi preku fondot pa ke si probas srekata mos nema da cekas mnogu,pa sega ke vidam sto kako zosto preku fond ne sum pravela i ne znam da ne me razvlecatmnogu.
RE: Вештачко оплодување - II дел 1.10.2011 0:09:36
betti
LUBA bidi jaka sega mora da beres novi sili eve jas pred edna nedela imav 5 ne uspesno ivf i beram novi sili pervo psihicki da se opravam pa mislam po 2 meseci pak ke pravam ivf mozemi ke mi uspee ovaj pat gosspod e golem nemoj da se razocaruvas
RE: Вештачко оплодување - II дел 1.10.2011 11:17:45
chery33
luba glavat gore duso... ke bide koga pisal bog togas ne se razocaruvaj i nemora da brzas ako si osigurenik cekaj si za preku fondot i finansiski i psihicki da se opsoravis a i na organizmot mu treba barem 6 m pauza od ovaa stimulacija sto si ja imala....nema poteba od brzanje site nie sme nestrplivi za nasite ama toa e neka ne zabavi da ne ne zaboravi bog taka vikaat starite ti posakuvam sreka za
RE: Вештачко оплодување - II дел 1.10.2011 11:20:16
chery33
betti
Објавувања: 124 Член од: 23.11.2010 Статус: отсутен LUBA bidi jaka sega mora da beres novi sili eve jas pred edna nedela imav 5 ne uspesno ivf i beram novi sili pervo psihicki da se opravam pa mislam po 2 meseci pak ke pravam ivf mozemi ke mi uspee ovaj pat gosspod e golem nemoj da se razocaruvas
beti isto i jas 5 neuspesni ivf :x ama sepaak golema nadez za dolgoocekuvanite nasi pozzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 1.10.2011 11:21:45
dafne1
zdravo luge denes mi e 5 den od transferot no mnogu tesko mi odi lezenjeto imam bolki vo grbot edvaj izdrzuvam dali e dovolno samo prvata nedela da lezam potoa da prosetam po malku dozvoleno li e da se banjam pozdrav i fala na odgovorite
RE: Вештачко оплодување - II дел 1.10.2011 11:39:23
anebebe
LUBA bas mi zal za neispesnoto IVF i jas go doziveav istoto pred 4dena i tocno znam kako se cuvstvuvas potpolno te razbiram no so novi sili odime napred i jas sega za edno 3 meseci ke pravam povtorno pa ke si gi docekame i nie nasite ajde samo bez nervozi pozdavce
RE: Вештачко оплодување - II дел 1.10.2011 15:47:29
LUBA
Fala vi na site za podrskata,eve uste denes pocnav da setam bev na kafe so drugarki za da zaboravam niz sto pominav ama tesko odi od glava ne mi izleva taa misla moite bliski mi vikaat sega sredi se psihickia odmori pa ke bide nataka ama ova ko mi go vikaat uste tolku mi e tesko oti lesno e da se kaze ama jas si znam kako mi e i dali e tolku lesno da ne se misli na toa,ete samo vie mozete da me svatite sto ste minale niz istoto,inaku planiram za tri meseca da odam na vtoro sega ke pocnam so dokumenti za preku fond ke podnesam i ke cekam ako bide arno ako ne na privatno pak.POZDRAVCE DO SITE I SO POGOLEMI SILI ZA
RE: Вештачко оплодување - II дел 1.10.2011 15:52:14
LUBA
Mila mene mi rekoa deka vtorata nedela mozes da stanuvas po doma samo da ne se optovaruvas da ne rabotis nisto,da ne digas tesko,a onaka ne moras se da lezis sedi si relaksirana,mozes da se tusiras samo da ne lezis da se kisnis vo kada i zeska voda.POZZ
zdravo luge denes mi e 5 den od transferot no mnogu tesko mi odi lezenjeto imam bolki vo grbot edvaj izdrzuvam dali e dovolno samo prvata nedela da lezam potoa da prosetam po malku dozvoleno li e da se banjam pozdrav i fala na odgovorite
RE: Вештачко оплодување - II дел 1.10.2011 19:14:27
betti
chery33 mila mnogu mi e zal znaci ne sum jas sam a so tolku borenje so ivf kazimi mila sto ti vellat dali da imame nadez mene nogu me razocaruva 5 ivf ne uspesni dali ti kazaa od sto e pricinata sto problemot kaj tebe i kaj isti dr gi pravese ivf jas 3 pati vo svajcarija ednas vo pristina amerikanska klinika i sega 5 ivf vo turcija no vo svajcarija mi veleja deka e se vo red no koga otidov vo turcija tije mi go najdoja problemot od sto ne uspeva ivf problemot mi bese kaj jajovodite beja polni so voda i infekcija vodata mi go unistuvase plodot i me operiraa laparaskopski pa posle 2 meseci ivf i ne mi uspea do transfer mi ostana samo edno embrionce traanferot bese sesti den pisimi mila ako mozes gledam si onlajn pozzzzzzzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 1.10.2011 19:22:43
betti
dafne1 naj sigurno e 14 den no moze i 12 den no za da ne se razocaruvas zosto moze da dobijes ne tocen rezultat izderzi bidi silna znam deka se teski ovie dve nedeli se kako 2 godini moja sovet 14 den pozzzzzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 1.10.2011 22:47:39
chery33
betti sega vidov ...i odma tipisuvam , isti slucaj i kaj mene na isti nacin ostraraneti jajovodi samo kaj mene toa na pocetok go otkrija,,i site 5 mi se po red posle laparaskopijata vo MKD so ureden spermogram 80% ama nejke i nejke site mi se kaj razlicni doktori privatno ipricinata ja gledaaat samo psihicki problem preopteretena, pregolema zelba i se to amn mu steti na proceudrata nemzoe da dojede doimplantacija ..toae mila ima nadez ke dodje inasata sreka se nadevam pozzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 2.10.2011 16:50:10
LunaG
Zdravo dragi moi idni prijatelki. Ve citam podolg period so preporaka na moja draga prijatelka i mnogu mi e milo sto zemav inicijativa da ve pozdravam i da vi se pretstavam. Vo brak sum so ljubovta na mojot zivot povekje od 5 godini i posle tri neuspesni obidi na IUI pocnuvame so prvo IVF, nasata diagnoza bese neobjasneta neplodnost a potoa se ustanovi deka se vodime so Dg. Infertility primara, kaj mene izleze lesen tuben faktor i kaj M.M. lesen maski faktor. Dobivme pravo za potpomognato IVF preku nasiot fond za zdravstvo. Nie odbravme nasata postapka da bide vo Sistina kaj Dr. Lazarevski. (za nas nepoznat lekar)
Jas utre pocnuvam so terapija so Yasmin koi kje treba da gi pijam 21 den, na 17/10 pocnuvam so inekcii suprafact dodeka prvoto eho kje mi bide na 14/10.
So nades i Bozji blagoslov deka i nie kje dobieme plod od nasata ljubov.
Vi posakuvam i na site vas mnogu zdravje, verba, srekja, blagoslov i golema ljubov kon posakuvanite angelcinja !!! A na site idni majki lesna i srekjna 9 mesecna bremenost!
RE: Вештачко оплодување - II дел 2.10.2011 22:52:50
LUBA
Najubavo e da cekas tocno do 14 den zosto porano ako napravis mozes samo da se razocaras oti mnogu porano moze i da te izlaze testot,znam mila nestrpliva si ama moras da izdrzis i jas bev taka te svakam.POZZ
ej LUBA mene me intresira na koj den go napravi testot mora li da se ceka do 14 den od transverot
RE: Вештачко оплодување - II дел 3.10.2011 13:33:50
Bogdancanka
Luna G mila ti posakuvam mnogu sreka...jas imam iskustvo so dr.Lazarevski, poslednoto za zal neuspesno invitro go pravev vo Sistina i celata postapka mi ja vodese dr.Lazarevski...doktorot si e vo red koga doznav za neuspehot na moeto invitro i koga bev kaj nego na razgovor covekot se trudese da me raspolozi i da me utesi...mi nabroja eden kup primeri so cel da neizgubam nadez..pozz mila ti posakuvam uspesna postapka
RE: Вештачко оплодување - II дел 3.10.2011 17:27:47
LunaG
@ arh_diz RR - Blagodaram za ubavite zelbi. Bidi Blagoslovena!
@ Bogdancanka RR - Blagodaram i na tebe za ubavite zelbi. Jas sama go odbrav Dr. Lazarevski, ne go poznavam od porano, no mnogu moi prijatelki mi go imaa pretstaveno i jas licno se nadevam deka e strucen vo negovata struka, sepak nie sme vo nivni race koga e vo prasanje IVF, da znaeme kako i sto da pravime togas tie ne bi ni bile potrebni! Bidi mi blagoslovena!
RE: Вештачко оплодување - II дел 3.10.2011 22:15:40
chery33
betti sega sum tuka a tebe te nema :)) hehe se uzminavme duso ti pisav pp ako ne mzoes da se snajdes vaka e polesno ovde kaj sto pisuvame naj dole vo mojov post imas e-maill pliko i do nego P.P pa album.... e na toa PP KLIKNI i ke mi pises taka poraka ajde probaj betti :))) pozzz