|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Паричен надоместок
26.9.2011 16:30:31   
majmunce
ПООЧАЈНА ОД МЕНЕ НЕМА САМО ЧЕКАМ САМО ЧЕКАМ ......ПА НЕЛИ АКО ПУШТААТ ВО СКОПЈЕ НАСЕКАДЕ БИ ТРЕБАЛО ШТО Е ОВА ДА ГИ МОЛИМЕ КО ЗА ПАРЧЕ ЛЕБ, АМИ ПАРИВЕ СЕ ЗА ДЕЦАТА НЕ ЗА МЕНЕ ДА СЕ ОБЛЕЧАМ user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image КАКО ЛИ РАЗМИСЛУВААТ ЧЕКАМ ЗА ЈУЛИИИИИИ АМАН ВЕКЕ МИ ТРЕБААТ ЖЕНСКИ НА КОЈ И ДА МУ ПУШТАТ ОД БИЛО КАДЕ НЕКА ИНФОРМИРА БАРЕВ ДА ЗНАМ ДЕКА ИСПЛАТИТЕ СЕ УШТЕ ВО ТЕК ОТИ МОЖИ ДА МУ ТЕКНИ ДРУГИОТ МЕСЕЦ ОВА ВРЕМЕ ПЛИИИСuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image И БЕБУШКАТА МОЈА ЧЕКА

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 1026
26.9.2011 17:17:45   
Mimushka
Taka si e bebe82.Jas i ti prvi cekame porodilnouser posted image , ama denes nesto nema.Utre ke pisam na fondot.
Ne mi e jasno kako moze vo drugite gradovi da ne e isto kako vo Skopje?I jas se cudam.

Непосредна врска до пораките: 1027
26.9.2011 23:18:02   
bebe82
И мене ми е тоа навистина чудно. Мислам да има во Скопје, а да нема по другите градови? Мајмунче, извини не знам колкаво ти е бебчето, ова да не ти е прва исплата? Јас првата исплата исто ја чекав 4-5 месеци. Не ми беа во ред документите и за тоа имав застој. 

(Одговор на членот Mimushka)
Непосредна врска до пораките: 1028
27.9.2011 10:07:45   
majmunce
NE MI E PRVA ISPLATA TUKU VEKE5 AMA SE E VO RED BEV VO FONDOT I PO E MAJL MI PUSTIJA DEKA SE VO ED DOKUMENTITE I NISTO OD PARITE

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

Непосредна врска до пораките: 1029
27.9.2011 16:30:39   
majmunce
mimushke dali mu pisa vo fondot poraka dali znaes nesto novo , jas mu pisav pred malku i sea ce cekam odgovor pari nema i deneska , glavata mi pukna veke............. pisuvajte novosti!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 1030
27.9.2011 16:41:35   
bebe82
новости :

НЕМА ПАРИ user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1031
27.9.2011 16:44:37   
blond
Мајмунче, знам како ти е. Јас 4-5 месеци немав земено ич пари. Точно дека платата на мм е солидна, ама сепак имаме и големи трошоци.
Освен што можам да ти дадам ваква поддршка да се стегнеш малку, ако имаш од некој да позајмиш а потоа да враќаш, друго не можам да ти помогнам.
Јас добив пари сега за 3 месеци, ми остана неисплатен Август и еве сега Септември.

Непосредна врска до пораките: 1032
27.9.2011 18:56:12   
majmunce
fala mnogu za podrskata najiskreno, ne mi e do tolku i mm zema plata ama mi trebat sea esen e drva treba zimnici za detevo a eve zaladuva i pustam grealica smetkata treba da se plati i na kraj za so i da mi se si igraat igracki cekam ko riba mamec hahahaha
ajde pojce ne cekam pari ko nema nema ke se otkazam od parive i ako stasaat onamu za nova godina ke se izraduva matej ahhaah
user posted image user posted image se otkazuvam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1033
27.9.2011 20:28:03   
Elce
Navistina ne e fer ova sto go pravat,treba ako pustaat da pustaat za site gradovi,jas ne sum od Sk,no sum skopski osigurenik i zamislete mi pustija pari za juni na 31.08.2011 a za Juli nedela dena podocna,bev iznenadena mnogu a na porodilno sum od 7 Juni,a dokumentite firmata mi gi odnese vo fondot duri na 8 mi avgust,i se cudam kako mi preflija pari tolku brzo,znam kako e koga vistinski ti trebaat,so edna plata od mm i nie plus pod kirija sme samo rashodi ni e cela plata.Vi posakuvam so poskoro da vi prefrlat pari.

Непосредна врска до пораките: 1034
27.9.2011 21:09:50   
Lidina
Jas sum na porodilno od 30 Maj a ni P od pari ne sum videla.Vo firmava velat gi odnesovme dokumentiteuser posted image Koj laze ne znam.Ostanuva da gnjavam vo fondot. Katastrofa!!!

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1035
28.9.2011 7:38:30   
Mimushka
Majmunce i jas imav period od 3 meseci koga ostanav na patoloska(po lekari) i bez pari (so platata od maz mi i malo dete). Pozajmi od nekoj, znam kako ti e so bebus. Sega za Skopje epten se redovni.Od pred izbori da ne gi urocam sekoj mesec na kraj na mesec.
Ajde denes nov den da stiskame palci user posted image !

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 1036
28.9.2011 11:56:41   
majmunce
Odgovor sto go dobiv vo momentot od FZO e sleden:

Pocituvana,
Ve izvestuvam deka za osigurenikot Daskaloska Sona, posledno obraboteno tekovno
boleduvane e za 7 mesec, istoto e trbovana na 16.09.2011 godina.
za da bide obraboteno tekovno boleduvane uslov e pridonesot za toj mesec da
bide uplaten, Ve izvestuvam deka pridonesot za 7 mesec e uplaten na 12.09.2011
god.
So prvoto doznacuvane na paricni sredstva boleduvaneto za 7 mesec ke bide
isplateno. Pridonesot za 8 mesec firmata Spase prom seuste go nema uplateno i
od tie pricini ne sme vo moznost da go obrabotime i trebovame paricniot
nadomestok za 8 mesec.
Pozdrav
Stomnaroska Cvetanka rakovoditel na finansii.

(Одговор на членот Mimushka)
Непосредна врска до пораките: 1037
28.9.2011 12:20:46   
@Mila@
dali ima nekoj info kolku iznesuva maximalniot iznos koj fondot go isplakja mesecno za porodilno boleduvanje,znam deka e prosek od posledni 12 plati  (ne znam dali moi ili prosek od firma)no sto ako prosekot e povisok od toj max iznos.

Непосредна врска до пораките: 1038
28.9.2011 13:14:44   
vesnab
mila, jas imam imam izvadok od zakonot, sega e dve prosecni makedonski plati maksimum, znaci maksimalniot iznos iznesuva 39.914 denari ( toa se odnesuva za 2010 i 2011 godina ), za 2012 kje moze do 3 proseni plati, no kje pocne da se primenuva od prvi januari 2012 godina a od prvi januari 2013 kje bide do 4 prosecni plati :), se nadevam ti pomognav...pozz

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 1039
29.9.2011 15:51:46   
Mimushka
luge ovoj mesec ne zaboravijauser posted image

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 1040
29.9.2011 15:56:25   
@Mila@
tnx, a se zema prosekot na firmata ili prosekot na vraboteniot.

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 1041
29.9.2011 16:24:58   
kuklica
samo tvojot prosek se zema ne od cela firma (kamo da bese taka user posted image )

Непосредна врска до пораките: 1042
29.9.2011 16:26:09   
miana
Se vadi prosek za 12 mesecni tvoi plati...Primer ako si prijavena na 15000 ... 12x15000/12 meseci
Primer ako si bila dva meseci prijavena na 13000 pa posle 10 meseci na 15000 se sobiraat 10x15000+2x13000 se deli do 12 meseci i dobivas prosek..Toa jas go znam posledno...100%

Непосредна врска до пораките: 1043
29.9.2011 16:30:54   
@Mila@
danke jasno mi e sega !!!

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1044
30.9.2011 13:32:21   
Sneska25
Da ne zema nekoj poridilno za Avgust?

Непосредна врска до пораките: 1045
30.9.2011 13:50:18   
Bjanka
Jas uste cekam!!!

(Одговор на членот Sneska25)
Непосредна врска до пораките: 1046
30.9.2011 14:05:25   
Elence11
Za avgust seuste nema nikoj? POmina cel septemvri...user posted image

(Одговор на членот Bjanka)
Непосредна врска до пораките: 1047
30.9.2011 14:06:50   
Elence11
I jas cekam... Cel septemvri pomina.. Prethodno zedov na 29.08

(Одговор на членот Bjanka)
Непосредна врска до пораките: 1048
30.9.2011 14:30:18   
baby27
Yeeeeeeeeeeeeeeee denes zemav za avgust :)))))) Proverete devojki ima PARICKI

(Одговор на членот Elence11)
Непосредна врска до пораките: 1049
30.9.2011 14:35:22   
Sneska25
Da ima za avgust user posted image

(Одговор на членот baby27)
Непосредна врска до пораките: 1050
Страница:   <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?