|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Паричен надоместок
16.9.2011 8:28:39   
majmunce
ако платата е до 30000 значи нето плата 30000ден, земаш просек од 12 месеци наназад од платата или тоа всушност е 100% плата ако износот е над 30000 ден тогшч се зема просечната плата во рм. Зачи без гајле мила ке си земаш 100% плата имам колеска од факултет моментално работи книговодителка во фирма во св николе и таа ми објасни убаво и за неа лично знам беше на породилно пред 2-3 месеци и нејзината плата бесе 19000 ден а таа си пушташе со свои пари си додаваше до 27000 ден за да ја искористи максимално државатА и на крај 27000 земаше породилно ама книговодителка е и си ги знај дупките на законот и јас сум книговодител ама искуството си го прави своето.

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 1001
16.9.2011 8:50:49   
vesnab
majmunce, a kaj go pisuva toa da vidam, vo koj zakon, za da si odredam tocno kolku kje zemam pari dodeka sum na porodilno ???

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 1002
16.9.2011 9:37:25   
majmunce
aj vaka postavi prasanje na linkov i taka najubavo oti vaka ke nagoduvame i pak za sigurno nema da znajme brzo odgovaraat http://www.fzo.org.mk/?section=contact

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 1003
16.9.2011 10:08:08   
vesnab
ok fala, dojdov i do izmenite vo zakonot, sega gi citam, kje se snajdam, fala vo sekoj slucaj

Непосредна врска до пораките: 1004
16.9.2011 10:18:46   
vesnab
mamicki i da ve izvestam za novini vo zakonot, vika:rabotodavacot isplakja nadomest za boleduvanje do 21 den ( znaci ne e kako prethodno do 15 dena ) a nad 21 den Fondot za zdravstveno osiguruvanje.No rabotodavacot ne isplakja vo celost ili: rabotnikot ako bil na boleduvanje 11 dena mu sleduva nadomest vo visina od 80 % od osnovnata ( prosecna isplatena plata vo prethodnite 12 meseci pred boleduvanjeto ) znaci mamicki i ako ideme na boleduvanje edna nedela za tie denovi nema da zememe 100% od platata :( za zal, pa ako mozeme terame do kraj na rabota, nema svrzuvanje 15-20 dena obicno bolovanje pa posle nadovrzuvash so trudnicko :(, sepak sega koga ocekuvame angelce na svet finansiite ni se i toa kako bitni

Непосредна врска до пораките: 1005
16.9.2011 10:26:42   
majmunce
eve uste eden link od kade so ste isprati e majl do podracna sluzba vednas odgovaraat mene mi pustija e majl vednas, i prasaj za visinata na porodilnoto i ke ti kaze ne citaj se otri cel den ke ti treba

Непосредна врска до пораките: 1006
16.9.2011 10:26:55   
majmunce
http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=054372BB6AEC7749B113D4DF1230D274

Непосредна врска до пораките: 1007
16.9.2011 17:18:18   
majmunce
доби ли некој од прилеп пари од породилново?

Непосредна врска до пораките: 1008
19.9.2011 12:22:01   
majmunce
ништо не бидува од парите це си трпиме ние со цекаме само од тоа user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1009
19.9.2011 14:58:52   
blond
Не се нормални. Алоооо давајте пари, немам за Мај земено ехеееееееееј а еве и Септември помина.
А во ФЗО никој не се јавува user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1010
19.9.2011 23:32:43   
majmunce
IMAM DOBRA VEST MI PISAA OD FONDO MU PRATIV E MAJL i mi odgovorija deka pustile prai na 12.09 agi trebovaat na 16.09 taka da utre sabajle gledam dali ima prai puste ni se user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1011
21.9.2011 11:37:54   
majmunce
deneska pak bev vo fondo parite se trebovani i prateni nalozite ama od skopje ne se pusteni parite trebalo do petok odrucek da stasaat

Непосредна врска до пораките: 1012
21.9.2011 13:29:09   
Luci
user posted image user posted image user posted image Конечно за Јуни и Јули.....редно бешеuser posted image user posted image user posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 1013
21.9.2011 13:36:39   
marinka80
dali nekoj znae da mi kaze dali seuste sleduva za vtoro dete 9meseci po 5000 den vi blagodaram mamicki

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1014
21.9.2011 16:52:49   
blond
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Конееечно за Мај, Јуни, Јули.. Леле не знам што да им правам на париве сега user posted image

Ихаааааа одам да си купам перална user posted image , а остатокот нормално ќе си остане на сметка за црни денови user posted image

Непосредна врска до пораките: 1015
22.9.2011 9:25:04   
majmunce
luci vo kolku casot bese da vidis vcera jas rano bev mozi posle 12 gi pustile ili?????????/ vo fondo mi rekoja do petok naj kasno ama? zatoauser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1016
22.9.2011 9:27:54   
Luci
majmunce јас проверувам на интернет, пред 12 ги имав на сметка. Отвори си account  на интернет преку банката од кај што зимаш за да не мораш на банкомат да одиш
ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce

luci vo kolku casot bese da vidis vcera jas rano bev mozi posle 12 gi pustile ili?????????/ vo fondo mi rekoja do petok naj kasno ama? zatoauser posted image user posted image user posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 1017
22.9.2011 10:18:52   
majmunce
za ubavo da si gi trosite parite cestito i sea na kafence so rr na cestenje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1018
22.9.2011 16:28:16   
elle
dali znaete dali ednokratna paricna pomos sleduva i za vtoro dete?

Само едно нешто е поубаво од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш МАЈКА

Непосредна врска до пораките: 1019
23.9.2011 21:21:16   
majmunce
DALI NEKOJ OD PRILEP ZEDE PARI JAS USTE NEMAM ZEMENO
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот elle)
Непосредна врска до пораките: 1020
23.9.2011 22:21:22   
Anonimen
Vo tetovo denes imase samo za maj mesec.Za juni ,juli i avgust nema nisto.user posted image

Непосредна врска до пораките: 1021
24.9.2011 8:20:48   
Luci
elle од општина следува, од државата не
ИЗВОРНА ПОРАКА: elle

dali znaete dali ednokratna paricna pomos sleduva i za vtoro dete?

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот elle)
Непосредна врска до пораките: 1022
24.9.2011 22:09:18   
majmunce
ovie luge gore si igraat kako sakat pari nakako nema pa stvano veke ne se normalni zivci iskinav pari mi trebat pa cel mesec veke cekam aman user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1023
26.9.2011 14:17:27   
Mimushka
Dami od Skopje! Da ne ima nekoj nesto novo denes za avgust user posted image ?Pa 26-ti e, jas si cekamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1024
26.9.2011 15:48:10   
bebe82
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mimushka

Dami od Skopje! Da ne ima nekoj nesto novo denes za avgust user posted image ?Pa 26-ti e, jas si cekamuser posted image

Мимушка и јас си чекам user posted image .
Ти и јас двете паталици кои очајно чекаат фондот да се смилува. Имаш ли информација дали, како, што ќе има исплата?
Јас и да им пишам на мејлот знам што ќе ми одговорат: исплатите се во тек.

(Одговор на членот Mimushka)
Непосредна врска до пораките: 1025
Страница:   <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?