Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 24.9.2011 10:05:31
monika beluchi
mila фала ти многу...ова искрено не беше планирано....случајно синоќа се опуштивме малку повеќе...но штом толку се опуштивме значи и двајцата потсвесно си сакаме бебенце.... е сега некако осеќам болки во стомакот валјда дека треба да добијам...но јас искрено се надевам дека нема да ми дојде вештерката ПОзз и до вас па сите кои сакаме ајде поскоро
RE: Колку време се обидувате да забремените? 24.9.2011 20:23:42
monika beluchi
значи ај ем соу хепи од вчера официјално со дечко ми почнуваме да се бориме против вештерката и да се обидуваме за бебенце.....имавме односи синоќа незаштитени веќе пошав погоре но треба да добијам на 26 или 27 некако сум голем скептик бидејќи сите велат дека пред циклус се мн мали шансите но некако и покрај тоа сум нестрплива и среќна истовремено
RE: Колку време се обидувате да забремените? 25.9.2011 22:35:32
nena*
fala temjana i dostickage na ubavite zborovi....sigurno kje stanam zarazna od rr. no milo mi e , se nadevam kje se druzime i kje spodelime ubavi vesti....pozdravce
RE: Колку време се обидувате да забремените? 2.10.2011 22:15:27
lindicka
Zdravo na site. Dali ste zabalezale kolku dena ste plodni? Po kalendarite 4-5, no dali ste koristele testovi za ovulacija i spored tie testovi kolku tocno dena 2 ili 1 den? I drugo, dali po seksualnite odnosi ostanuvate da lezite, i kolku dolgo ili stanuvate? Dali moze da se ostane bremena i ako po odnosite se stane, se seta se iskaca itn.? Jas koga ostanav trudna lezev, (navacer i potoa spiev) bese planirano da ostanam trudna i ama ete ne bidna bebeto. Eve po spontaniot se obiduvam nekolku meseci, ama ne se fakja , ne znam zosto. Moze ne gi pogoduvame plodnite denovi a slusnav i deka iako imas ciklus ne znaci deka sekoj mesec zenata e plodna, odnosno deka ima jajce kletki za oploduvanje. Fala na odgovor.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 3.10.2011 14:07:59
Izabela*
Zdravo Lindicka, da ti go kazam moeto iskustvo. Minatiot mesec merev bazalna t. i koristev testovi spored koi izleze ovulacijata da mi e na 21 den od ciklus i mi traese 2 dena t.e. 2 pozitivni testa. I toj mesec mislev deka so sigurnost ke ostanam bremena ama nisto i se resiv da odam na ginekolog. Ovoj mesec istoto mi go konstatira i doktorot deka imam kasna ovulacija. Sega cekam da ne dobijam na 5 okt no nekako kako da izgubiv nadez. Pozz do tebe
RE: Колку време се обидувате да забремените? 4.10.2011 23:39:10
lindicka
Zdravo Izabela. Ajde, utre nema da dobies i kje si gi vidis , se nadevam. Inaku i jas spored testovite imav plodni denovi na 19-20 ti den. Mi pomina ete do vcera, se nadevam deka nesto bidnalo, ama ne sum tolku sigurna, sum slusala deka treba da se lezelo odmaralo slednite denovi, za da ne istece spermata, a jas denes bev cel den na rabota, i bas ne mi e jasno kako toa ostanuvaat bremeni zenite koi rabotat , pa kje vidime. Dali bese na ginekolog za merenje na folikuli? I jas imam docna ovulacija, so ogled na toa sto dobivam na 33-34 pa i do 35 ti den od ciklus, ne moze da se utvrdi koga se plodni denovi. Poz i vesel den utre
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.10.2011 12:42:05
klum
ZDR do site NOva sum na forumov i ocekuvam golema druzba .PA vaka jas sum vo brak 1 god no poslednive 4 meseci se obiduvame da napravime bebe.Imam redoven ciklus racunam plodni denovi togas se koncentrirame najmnogu i nisto . povtorno ide. Duri pocnav postojano na toa da mislam i koga ke mi dojdat plodni denovi nemam zelba za sex kako primorana se custvuvam.Iskreno ke se trudam i ovoj mesec vo plodni denovi i posle mislam deka ke nemam sila,iskreno i sega nemam i se prasuvam kako nekoi nesakjki ostanuvaat ??????? koga ke vidam ?
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.10.2011 14:31:16
Bogdancanka
Dobredoje Klum tuka sme site zaedno da se druzime,podrzuvame,tesime i da si pomagame so nasite iskustva...kako sto si pisala vo tvojot post se obiduvate 4 meseci da dobies crtki sto i ne e nekoj dolg period...zatoa mila samo opustete te se vodete lubov i se ke bide vo red,kolku poveke pritisok se sozdava tolku poveke problemot e pogolem....ajde mila stiskame palci naredniot mesec da si gi vidis famoznite crtki
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.10.2011 17:07:00
HAPPY S
isto kako jas da sum go pisala ova ista situacija,so samo edna razlika sto nie sme 4 meseci vo brak i isto tolku se obiduvame no nisto ....pocnuva da me faka panika deka nesto nee vo red,a za odnosite vo plodni denovi da ne pravam muabet namesto ubavi se pretvorija kako vo nekoj ritual,djabe koga nemoze covek psihicki da se otpusti,a kako koga znae deka TOKMU SEGA se PLODNITE denovi ,kolku i da ne sakas da mislis,potsvesta raboti ...
ИЗВОРНА ПОРАКА: klum
ZDR do site NOva sum na forumov i ocekuvam golema druzba .PA vaka jas sum vo brak 1 god no poslednive 4 meseci se obiduvame da napravime bebe.Imam redoven ciklus racunam plodni denovi togas se koncentrirame najmnogu i nisto . povtorno ide. Duri pocnav postojano na toa da mislam i koga ke mi dojdat plodni denovi nemam zelba za sex kako primorana se custvuvam.Iskreno ke se trudam i ovoj mesec vo plodni denovi i posle mislam deka ke nemam sila,iskreno i sega nemam i se prasuvam kako nekoi nesakjki ostanuvaat ??????? koga ke vidam ?
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.10.2011 17:41:43
klum
ИЗВОРНА ПОРАКА: HAPPY S
isto kako jas da sum go pisala ova ista situacija,so samo edna razlika sto nie sme 4 meseci vo brak i isto tolku se obiduvame no nisto ....pocnuva da me faka panika deka nesto nee vo red,a za odnosite vo plodni denovi da ne pravam muabet namesto ubavi se pretvorija kako vo nekoj ritual,djabe koga nemoze covek psihicki da se otpusti,a kako koga znae deka TOKMU SEGA se PLODNITE denovi ,kolku i da ne sakas da mislis,potsvesta raboti ...
Happy S ajde dvete so zaednicki pozitivni misli da si bideme podddrska i naskoro da piseme dobri vesti Bogdancanka fala ti na poddrskata
ИЗВОРНА ПОРАКА: klum
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.10.2011 22:58:22
Ananija
Добредојде Клум не се секирај, и јас сум точно една година во брак, и таа година не планиравме и ете после велигден решивме дека треба да се обидеме, дојдоја пак пости петровденски и со мм постиме, ништо! Дојдоја богородичните пак пости- и така плодните се паднаа во пости ништо септември ми дојде на 1 и така на 12 имавме арно ама 14 баш кога ми е овулација е среда и ништо не праиме постиме ама четвртокот надокмадивме и толку. Слава Му на Бога се да е добро се покажаа . Опушти се и со вера во Бога ке даде Господ!
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 9.10.2011 16:30:53 >
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.10.2011 0:23:04
HAPPY S
klum Daj Boze i dvete da piseme naskoro dobri vesti,da gi vidime i nie nasite i se razbira podrskata mnogu mi znaci,ti blagodaram i mojata podrska do tebe i site sto ocekuvaat malecko
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.10.2011 12:06:54
nena*
zdravo moi rr.....ne sum vi pisala oddamna no sepak tuka sum ....najnapred da im cestitam na rr koi se izraduvaa so ....mene mi kasni 5 dena no se nekako mislam deka kje dobijam ....pozzzzz
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.10.2011 12:49:17
lilicka
RR кои ги очекувате фамозните бидете поопуштени,водете љубов а во меѓу време не ги бојте тие плодни денови.....се е во психата,ова најдобро го знам од искуство! Само релакс.......а тоа со Среда,Петок....убаво напиша(објасни) Темјана! Поздрав и убав ден на сите!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 10.10.2011 11:47:09
klum
Ananija bas mi e milo za tebe ti posakuvam lesna bremenost i fala ti na poddrskata ,se trudam da ne misalm pa ke vidime mozebi za eden mesec ke ve izraduvam i jas i uste mnogu dr ke piseme dobri vesti Ke bideme vo kontakt pozdravce
RE: Колку време се обидувате да забремените? 15.10.2011 15:24:38
klum
HAppy dali ima nesto novo kaj tebe ?
klum Daj Boze i dvete da piseme naskoro dobri vesti,da gi vidime i nie nasite i se razbira podrskata mnogu mi znaci,ti blagodaram i mojata podrska do tebe i site sto ocekuvaat malecko
RE: Колку време се обидувате да забремените? 16.10.2011 2:02:14
HAPPY S
klum denes ke vidime ,bidejki sekoja mi doaga na 28 dena,tocna kako svajcarski saat,minatiot mesec imav na 18,a ovoj treba da nedobijam na 16,pa go molam Gospod da ne dobijam i da se raduvam i proslavuvam i jas za ili .inace preeska,t.e.veke vcera(na 15.10)imav kafeavi kapki na gakite,kako iscedok mal na pocetokot,koga s e izbrisav kako rozevo na hartijata,posle otidov pak-i nemav nisto!!po nekoe vreme na gakite pak kafeavko,no samo 2 3 kapki kako poprskano epten malku,na hartijata pak nisto!I neam poim sto e ?za mene ne e voobicaeno vaka da dobivam,bidejki koga mi ide,ide od ednas,no ke vidime...a dali e mozno da se poklopuvaat denovite na vgnezduvanjeto na embrionot so menstruacijata pa zatoa??kako i da e ke pisam denes sto i kako se desilo,Daj Boze da ne dobijam ni denes i 9 meseci po red,samo vo wc idam i vozbudena sum,i isplasena da ne dojde taa ,no nadezta posledna umira do togas ostanuva samo da se molam da sum ovoj mesec i da si dobijamedno malo slatko ,pozdrav do site rr-ki i se molam na Gospod za site vas sto cekate,na site da vi podari po edno ili 2
RE: Колку време се обидувате да забремените? 16.10.2011 13:25:05
klum
lelelelel ajde daj Boze i odma da mi pises i jas so netrpenie ke ocekuvam za tebe .Jas bidejki premnogu citav i prasuvav za prvi znaci ,kade sto citav goelm del imaa kazano deka imaat isto sto i ti kafen iscedok ili rozov bas koga treba da im dojde i ne im ide i op bebebence pa iskreno se nadevam deka e i kaj tebe taka uf nestrpliva sum daj boze .Mene treba da mi doe okolu 26 pa ke vidam.Ajde te cekam da mi kazes stiskam palci pa ponatamu ke bideme vo kontakt pozzz
klum denes ke vidime ,bidejki sekoja mi doaga na 28 dena,tocna kako svajcarski saat,minatiot mesec imav na 18,a ovoj treba da nedobijam na 16,pa go molam Gospod da ne dobijam i da se raduvam i proslavuvam i jas za ili .inace preeska,t.e.veke vcera(na 15.10)imav kafeavi kapki na gakite,kako iscedok mal na pocetokot,koga s e izbrisav kako rozevo na hartijata,posle otidov pak-i nemav nisto!!po nekoe vreme na gakite pak kafeavko,no samo 2 3 kapki kako poprskano epten malku,na hartijata pak nisto!I neam poim sto e ?za mene ne e voobicaeno vaka da dobivam,bidejki koga mi ide,ide od ednas,no ke vidime...a dali e mozno da se poklopuvaat denovite na vgnezduvanjeto na embrionot so menstruacijata pa zatoa??kako i da e ke pisam denes sto i kako se desilo,Daj Boze da ne dobijam ni denes i 9 meseci po red,samo vo wc idam i vozbudena sum,i isplasena da ne dojde taa ,no nadezta posledna umira do togas ostanuva samo da se molam da sum ovoj mesec i da si dobijamedno malo slatko ,pozdrav do site rr-ki i se molam na Gospod za site vas sto cekate,na site da vi podari po edno ili 2
RE: Колку време се обидувате да забремените? 16.10.2011 13:28:39
klum
Temjana ne se obeshrabruvaj verba u Boga i ke bide i jas 4 meseci se razocaruvam ama mora da prodolzime ponatamu ,ne se sekiraj ke bide bidi pozitivna samo pozz
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana
ништо и овој месец Ајде повеќе среќа а и работа нареден
RE: Колку време се обидувате да забремените? 17.10.2011 11:46:36
Beby Girl
Јас и жена ми се мачиме да имаме бебе веќе подолго време. Ова е втора година како безуспешно се обидуваме. Најтешко од се ми паѓа тоа што сум немоќен да направам нешто. Пробавме се и сешто. Сега користиме лубрикант кој се користи во денови кога жената е во овулација за подобрување на шансите. Ова е некој нов производ што ни го препораче гинекологот. Проблемот станува извор на мое и наше внатрешно незадоволство. Незнам што понатаму.....
RE: Колку време се обидувате да забремените? 17.10.2011 15:03:48
Melanija RR
Beby Girl ако имате љубов ќе ги надминете сите ситуации,ако сакате да се борите и понатаму треба да бидете истрајни и секогаш искрени меѓу себе. Гледајте на убавата страна на животот,никако разочарување само верба и верба.Сигурно не сте пробале се,не ви ја знаеме ситуацијата но ако сте решени побарајте друго решение,медицината и алтернативната медицина можат речиси се.Со среќа
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Колку време се обидувате да забремените? 17.10.2011 15:16:50
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beby Girl
Јас и жена ми се мачиме да имаме бебе веќе подолго време. Ова е втора година како безуспешно се обидуваме. Најтешко од се ми паѓа тоа што сум немоќен да направам нешто. Пробавме се и сешто. Сега користиме лубрикант кој се користи во денови кога жената е во овулација за подобрување на шансите. Ова е некој нов производ што ни го препораче гинекологот. Проблемот станува извор на мое и наше внатрешно незадоволство. Незнам што понатаму.....
ne znam sto vikaat doktorite ama ako e sve idiopatski te bez pricina togas sigurno ne ste probale da se opustite. vince,muzice skolki ili ne znam sto.vodete ljubov i se ke si dojde samo po sebe.orgazmicen seks od dvete strani mu e majkata , ne pravenje dete :-) so srekja :-)