Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 2.11.2011 14:41:11
Pipi88
mozebi i toa mnogu mi vlijae sto non stop mislam samo na toa i sto se nerviram okolu toa :) Se nadevam deka ke se usrekam i jas nekoj den so edno prekrasno :)
RE: Колку време се обидувате да забремените? 2.11.2011 14:52:08
lilicka
pipi88 2ипол месеци се ништо.....опушти се не размислувај многу за тоа не се оптоварувај и ќе видиш дека ќе биде...без стресс! Ти посакувам што поскоро да си ги видиш
RE: Колку време се обидувате да забремените? 2.11.2011 14:55:09
JovanaJ
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pipi88
zdravo, jas sum nova na forumot :) jas i mojot soprug veke 2 ipol meseci se obiduvame da imame bebe no nisto cela godina mi bese redoven ciklusot no sega vo oktomvri ne dobiv,bev pred 2 dena na ginekolog me gledaa na exo no nemase nisto i mi dadoa apcinja za zajaknuvanje na krvta i za spremanje na matkata za oploduvanje.Neznam sto bi mozelo da bide Ve molam sovet
Dva meseca se mnogu malku za da pocnes seriozno da se grizis. Nie se obiduvavme 8 meseci i jas taka se nervirav. Ama 8-miot mesec "krenav race" i ostanav bremena bas togas i toa samo so eden obid, bez presmetki za plodni denovi..... Nemoj da se grizis nepotrebno pred vreme....Pozdrav i ti posakuvam da gi vidis sto poskoro.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 2.11.2011 22:49:49
klum
lelelle Pipi bespotrebno panicis,ja 5 meseci po red se obiduvame i racuname plodni denovi ,togas se koncentirame,pa mene od misla ke pocne da mi se jade poveke ili da spijam poveke ,eeee ke si napravam 100 filma i koga kako svajcarski saat pak ide.Eve utre ke odam na ginekolog da vidam so ke mi kazat.Ne mu ja misli ,znam deka tesko e da ne mislis ama morame da se zanimavame so drugo ,mislite na drugo da si gi nasocime,ke bide ,ajde bidi redovna na forumov da ne izvestuvas kako si
RE: Колку време се обидувате да забремените? 3.11.2011 17:10:19
Pipi88
klum taka e jas dva pati doziveav psihicka bremenost 2-3 dena ke mi zadocnii vednas mi se javuvaa simptomite.Nemaj gajle ke ve izvestuvam redovno pozzz
RE: Колку време се обидувате да забремените? 4.11.2011 18:22:07
crvce^
Здраво на сите РР. Ве следам на форумот веке подолго време но немав пишано.2 год сме во брака, но од 5 месеци се обидуваме и ние со мм,и нема уште ништо:((( Ги следев и плодните денови и тогаш се фрлавме на работа и пак ништо.Овој месец ми дојде на 16,10 ама не следев ништо и така кога ни се сакаше тогаш работевме:)) Решив дека нема да се оптоварувам психички и нема да го мислам.Па дај боже ако има нешто ке ве информирам ако не одиме понатаму:)). Супер сте сите,многу може да се научи од секој поединечно. поздрав
RE: Колку време се обидувате да забремените? 5.11.2011 14:28:23
klum
jas bev na ginekolog mi zemaa brisevi i pap ,pa sega gi cekam rez i ke odam dr nedela da vidi d-r na exo plodni denovi,no da vidime sto ke kazat i brisevite,pa da vidime dali 6-ta sreka ke imame ovoj mesec
RE: Колку време се обидувате да забремените? 6.11.2011 17:29:47
teodoricka
zdravo na site jas sum nov clen i sakam da se druzam so vas inaku nie probuvame i se macime skoro 4 godini ednas bev ostanata bremena no se pustiv od togas do sega pominaa 2 godini i nisto ne biva i ne biva kazete nesto pomagajte veke ne znam sto da pravam inaku se e ispitano i se e vo red i so mene i so mazotmi
RE: Колку време се обидувате да забремените? 7.11.2011 19:16:03
klum
HAPPY S te nema odamna na forumov ,kako si? kako odi rabotataza ? Zoja kako si i ti ? Se nadevame li ovoj mesec na .Mene mi zemaa brisevi,negativni se nemam nisto sega utre odam na vaginalno eho pa da vidime sto ke kaze pozz do site sto se vo iscekuvanje kisssssssss
RE: Колку време се обидувате да забремените? 7.11.2011 22:06:22
Zoja
Zdravo Klum nie rezultatite od brisot moj i spermokulturata na soprugot kje gi dobieme utre pa so gospod napred.. inaku go koristevme lubrikantot vo plodnite denovi, i vekje mi pominaa pa zdravje boze kje vidime dali e delotvoren mora da se nadevame na i ovoj mesec kako i sekoj nareden - poshto drugo ne ni ostanuva super shto brisevite vi se chisti toa e srekjna vest kje pisham kako iskochile brisevite bash i pozz za sega...
RE: Колку време се обидувате да забремените? 7.11.2011 22:09:05
Zoja
Teodorichka ne si li razmisluvala na sleden chekor kako inseminacija ili in vitro??? ima sega bar mnooogu metodi, ako ne prirodno , veshtachki.. pozz i srekjno
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.11.2011 13:50:50
Zoja
Brisevite i spermokulturata gi dobiv rezultatite - i se e ok i kaj dvajcata -se e top. rabotava - se e ok samo pacientot e mrtov na cela maka da si se nasmeam nekako se mislam ako dobijam i ovoj pat da pravam proodnost na kanali pa inseminacija ..ne mozam vekje
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.11.2011 18:41:59
bella80
Super Zoja za brisevite!Ubav ti e planot,ako ne dobies odma HSG pa inseminacija inace psihata ke ne utepa...Jas bas od taa pricina +ne sum bas u cvetot na mladosta imam 31 se resiv za invitro...Pozz i se najubavoo
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.11.2011 18:57:55
Zoja
Bella jas sum 32g ama sepak prvo so inseminacija bi probala poshto i spermogrami i hormoni i brisevi i se sme chisti i top , pa ako ne biva otom potom ..inaku godina probuvame ama nitooo :)))
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.11.2011 19:09:34
lindicka
Bella 80n i Zoja aj da vi se pridruzam i jas i jas imam 32 godini, ama mislam deka sum vo cutot na mladosta . Jas vekje imav edna bremenost, ama neuspesna i vekje nekolku meseci ne se fakja po vtorpat. Uste ovie dva meseci kje odime prirodno pa kje probame inseminacija. Dali znaete kolku cini celata postapka za inseminacija? pozzz i srekjno
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.11.2011 20:22:04
DuffytheDuck
Се обидуваме скоро 2 години, со тоа што од почетокот на годинава внимаваме на плодни неплодни денови претходно само имавме незаштитен секс без оптеретување. Два пати пиев кломифен и естрофем, еднаш летото и еднаш претходниот месец ама без успех. Овој месец паузирам. Сите испитувања се ок, микробиолошки брисеви, спермограм, спермокултура, хормони, пролактинот ми беше малку покачен но мислам дека не е некој голем проблем и плус пиев и лекови за тоа па се стабилизира. Решивме дека до нова година ќе се обидуваме вака па правиме инсеминација. Сакам многу. Дај Боже да се израдувам месецов без да има потреба од дополнителни интервенции.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.11.2011 7:59:27
Zoja
zdravo Lindichka i Duffytheduck ajde da si se bodrime ete Duffy imala godina nezashtiten sex bez merenje plodni denovi i bez da se opteretuva i ne se fatilo, pa kje mi kazat olabajte se togash se fakjalo (bashka aj odi olabaj se) inaku so 32 tochno i jas se osekjam vo cutot na mladosta edino shto bi prevzemala sledna postapka e radi toa sho sum slaba so tpenie (odsekogash sum bila) samo se mislam dali dekmvri da ja pravam inseminacijata ili posle NG i jas .. inaku so samite pripremi (kako proverka na kanali-HSG-4000den) i proverki i hormoni i brisevi i spermogrami se ako se zeme vo obzir poshto e potrebno kako i samata inseminacija kje se fati negde okolu 300eur ja ko shto rachunam POZZ I VE BACUVAM
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.11.2011 18:54:31
lindicka
Zdravo Zoja. I nie probuvavme edna godina ama opusteno i nisto ne bidna, taka sto toa opusti se mnogu me nervira koga kje go slusnam, me vadi od pamet . Potoa lani pocnavme so ispituvanje, ispadna se vo red, po HSG vednas ostanav bremena, ama zavrsi bezuspesno. Inaku, i jas sum mnogu nestrpliva, iako se e vo red so nas, ako ne bide ovie 2 meseci, po NG kje pravime inseminacija, Daj Boze da gi vidime pred toa, da ne trgneme po doktori. No, ako se mora se mora. Taka racunav i jas, hormoni 3500 den, spermogarm 2000, spermokultura 1000, mikrobiloloski brisevi 5000, i plus postapkata 5000 den. Vaka e mislam ako se odi vo privatna klinika, i ako se baraat tamu da se pravi a ne kaj maticen. Fakt e -bebe se pravi po recept! Poz
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.11.2011 18:55:59
DuffytheDuck
Zoja, секако дека ќе се бодриме плус имаме и заедничка мака па точно знаеме како ни е. За олабавување многу е лесно да кажеш ама ајде олабави се да те видам. Кога само тоа мислиш, броиш, одиш на лекар 3 пати месечно туку речи секоја недела на фоликулометрија или слични ствари. Јас сепак ќе почекам за инсеминација за после нова година можеби годинава деде мраз ќе ми ја исполни желбата што заборави лани да ја исполни Единствено ми е мисла за ХСГ да не има некој проблем кој ќе прави хируршки интервенции Гооолем поздрав
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.11.2011 18:58:12
lindicka
Duffytheduck, zdravo Dali klimofenot ti go prepisa maticniot ili bese kaj nekoj doktor za reprodukcija? Ajde, samo napred , kje gi vidime nie nasite ovie dva meseci poz
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.11.2011 19:05:06
lindicka
Duffytheduck i Zoja, jas vaka velam, Daj Boze da gi vidime ovoj mesec i od sledniot da se prefrlime na forumot Bremenost za trudnici vo prvo tromesecja do 12 nedela , Ferski e vaka Pozdrav i se citame :))
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.11.2011 19:30:48
DuffytheDuck
Lindicka, јас почнав да одам кај др. Хаџи Лега во Ремедика и терпаијата што ја примам он ми ја препишува, ме следи постојано, правам фоликулометрија два до три пати месечно. Докторот е прекрасен. Претходно анализите со упат од матичен на клиника ги правев. Инаку јас мн добро реагирав на кломифенот, со само една таблетка дневно, од 5-9 ден имав по минимум 4 фоликули убаво созреани. И ептен очекував дека ке биде нешто ама ете. Сега паузирам овој и наредниот месец поради тоа што лекарот рече дека наредните два месеци ќе има дејство кломифенот и стварно осеќам пак топлини некои еве денес 9 ден ми е. Се надевам скоро да се читаме во тема бременост. Тука сме да се поддржуваме и советуваме. Поздрав
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.