|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
15.10.2011 12:06:11   
kikicka
RR pred Leona da premine od 2 na 3 aptamil kupiv ednopakovanje na 3 koga go otvorivmngubavo mirisashe kako vanila i vkusot beshe kade kade poubav od prethodite ,bashka i ona pocna budna da pie mleko no vtorata kutija na aptamil 3 ne beshe so ist vkus epten za nikadekatastrofataman se naucivme da pieme mleko sega pak se macime.Neznam sho e rabotata do sega vakvones senema sluceno dali imate iskustvo vaka da zabelezete razlicni vkusovi na isto mleko?

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 576
15.10.2011 13:15:35   
mamicka77
lilicka jas koristam aptamil za mojata krkicka i eve ja super si napreduva
a za vkusot nemam zabelezano bidejki ni e uste prvata kutija od 900gr a i ne sme po cel den na aptamil povremeno cica i od mene

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 577
15.10.2011 13:45:43   
Calypso
Lilicka, ubavo si e objasnato nazad na ambalazata, sin mi piese Novalac, ama pobarav za Hipp da vidam, i gledam deka ima spored mesecite. Kolku napravi tvojata kerkicka, ima li 3 meseci?
Pisuva za 3 i 4 mesec po 200 ml na obrok - 180ml voda so 6 merici mleko.
Znaci, standardno, na 30ml voda stavas merica mleko, isto i Novalac se dozira taka, kako e kaj NAN?

Kikicka, znam deka ima takvi mleka so vkus na vanila, pobaraj striktno takvo. Novalac 3 ima i obicno, a ima i so vkus na vanila, vo posebni ambalazi se, znaci i od Aptamil bi trebalo da ima.

< Поракaта ја уредил Calypso -- 15.10.2011 13:46:13 >

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 578
15.10.2011 13:50:15   
kikicka
so znam do sega nemam videno ali ke pobaram poubavo ke se okokoram na toj raft user posted image inaku novalacot koga go koristevme Leona beshe mng agrsivna i ne sakashe nistoda pie pa od togas aptiamil pocnavme i do denes go koristime

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 579
15.10.2011 13:52:07   
lilicka
Ете и направив неќее да пиеееuser posted image се пробав......зошто вака ми правиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 580
15.10.2011 14:19:01   
kikitina
zdravo od mene, odamna ne sum se uklucila nemam internet doma momentalno :) Mojata Jovana e na HIPP od sam pocetok slabo ni odese so cicanje i sega cica samo pred spienje ili koga e raspolozena. Od HIPP i davam 120 ml na 3-4 saati i super nareduva do sega.

Господ постои само ако веруваш во него!

Непосредна врска до пораките: 581
15.10.2011 14:46:46   
Calypso

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Ете и направив неќее да пиеееuser posted image се пробав......зошто вака ми правиuser posted image

Go pluka, ne ja saka cuclata ili sto? Sin mi nisto ne saka da pie od sise, samo ja grize cuclata.
Probaj so lazice da i davas, da vidis dali e do mlekoto.

A pedijatarot nisto ne te sovetuvase?user posted image

Непосредна врска до пораките: 582
15.10.2011 18:18:41   
kikicka
lilicka a koe mleko go pievte do sega? zosto i go smeni

Непосредна врска до пораките: 583
15.10.2011 19:12:23   
lilicka
Pievme Nan1 i poslednive 2 nedeli ne go saka....go plukaa denes zemav Hipp ni toa ne go saka kako da se grozi od nego....pedijatarot mi kaza da zemam Hipp da i go smenam mlekoto no ete bez uspesno!Ah da bese pogolema ke i dadev malku sokce ili kasickaa

Непосредна врска до пораките: 584
17.10.2011 1:56:25   
jm88
lilicka istiot problem go imavme i nie pievme hip 1 do 3 meseci potoa ne go sakase da probavmwe soz humana i pocna da pie...

Непосредна врска до пораките: 585
20.10.2011 11:22:00   
dostickage
i na sin mu koga mu se zdosadi aptamilot eden peroid pievme hipp so probiotik ona rozevoto.ama ova bese lani sea ima novo hipp mleko.
sea dodeka da najdes so mu se svigja samo pazi koga menuvas

(Одговор на членот jm88)
Непосредна врска до пораките: 586
20.10.2011 20:36:12   
libra.n
na sto se misli da se vnimava koga se menuva mlekoto? I jas imam problem kako Lilicka, na ista vozrast ni se bebinjata, samo sega se prikluciv i procitav?

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 587
20.10.2011 23:51:03   
kikicka
jas i go smeniv kupivme bebemil so vkus na vanila posto procitav na net deka aptamil 2 go povlekuvale bidejki imalo premnogu vitamini ,a ustvari po prodavnicite bese povlecen aptamil 3 a ne 2 i aj seauser posted image user posted image odi najdi go krajot kojznae kakov bil toj ubaviot sto vi vikav deka imashe ubav vkus user posted image

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 588
21.10.2011 11:56:26   
libra.n
Lilicka probaj da i dades mleko koga e poluzaspana, jas taka ja hranam eve veke izvesno vreme inaku ne saka da ja primi cuclata, ja pluka i se gadi. Moze treba da go smenime mlekoto, eve ti si go smenila so hipp ama ne ti go saka, vidi nekoe so vkus na vanila moze ke ni go sakaat toa, oti hipp-ot mene grozno mi mirisa. pozdrav i pisi sto napravi so hranenjeto

< Поракaта ја уредил libra.n -- 21.10.2011 11:57:24 >

Непосредна врска до пораките: 589
21.10.2011 13:42:07   
kikicka
sitee se takvi na vkus sega jas zemav bebemil 3 so vkus na vanila i ok e ali ne e vanila bash.ali mislam deka nema AD so vkusovi za bebinja do 12 meseci.

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 590
21.10.2011 20:34:36   
lilicka
Што веќе не пробав...секоја можна финтаа...немам памет веќе се молиме да јадеме јаде се со гадење пробавме Хип неке Аптамил неќе исто и Хумана и земав и ми е страв веќе да пробувам пак се вратив на Нан и ништо едвај пие по 500мл дневно некогаш и помалце и тоа едвајј!
Незнам што да правам????

Непосредна врска до пораките: 591
22.10.2011 9:55:02   
kikicka
lilicka ni leona ne piese sekogas bash 600ml kolku sto treba neli dnevno i jas se nervirav ama gledav preku kashickite da ja dostignam taa brojka od 600ml mleko dnevno ,a cisto kolku ispie toklu ne saka mleko i ne saka uste e takva jas i pravam 150ml ona ke ispie 50ml ili 100 a e godina i mesec .

Непосредна врска до пораките: 592
22.10.2011 12:59:33   
oliva
i david isto mi pravese so mlekoto odvaj 60 ml.nikako ne sakase da pie,pa od tri meseci do 15 meseci mleko piese samo u son,dodeka spie eve veke pola godina pocna da pie buden i pie po 180 ml aptamil 3.i jas gi probav site ad mleka i so site bese isto

Непосредна врска до пораките: 593
22.10.2011 15:40:43   
lilicka
Денес бевме пак на педијатар ни кажаа да и земам Новалак да и давам,има некој искуство со ова млеко????

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 594
22.10.2011 18:52:02   
kikicka
Jas imam koshmari od toa mlekoo!! Leona stana agresivna pa odma i smeniv i odkoga se napi aptamil se smiri ne beshe takva

Непосредна врска до пораките: 595
22.10.2011 19:43:34   
libra.n
I jas i davam vo polu son, ama i toa ne e garancija, moze da mi se razbudi uste tolku da se rastrevozi, a moze da e tolku cvrsto zaspana pa da ne moze da ja fati cuclata. I dodeka da se ubedime da pie, pominuva eden cas i moram da go isturam mlekoto....

Непосредна врска до пораките: 596
22.10.2011 21:11:59   
Bububebe

Денес бевме пак на педијатар ни кажаа да и земам Новалак да и давам,има некој искуство со ова млеко????

Најдоброто млеко user posted image  Моментално е најдобро на пазарот

Непосредна врска до пораките: 597
22.10.2011 21:52:00   
Calypso

Jas imam samo pozitivno iskustvo so Novalac, ama obicnoto - pocnav da go dohranuvam sin mi vo prviot mesec i go koristevme do pred mesec dena, voopsto ne sme go menuvale, zatoa sto maliot go sakase, nemase nekoja pogolema maka od nego (osven grcevite sto mozebi od bilo koe mleko ke gi imase). Prestanavme da go koristime otkako ispi edno pakuvanje od Novalac 2, bidejki so cvrstata hrana cicanjeto mu e dovolno. Se nadevam deka maleckata kje go prifati ova mleko.

Непосредна врска до пораките: 598
23.10.2011 13:07:42   
mamicka77
mamicki aj nekoja sto koristi aptamil1 neka mi kaze dali go rastvara vo topla voda kako sto pisuva na 50stepeni ili vo ladna ali ne ladna od frizider bidejki toa go koristime ama mnogu se razlute dodeka da i se napravi i nekogas koga e mnogu razlutena im go pravam so ne zgreana voda  no prethodno mi e prevriena dali ke i nasteti so dva tri pati mi se sluci da i go pravam taka so ne podgreana voda nemoj da ne moze da i se preraboti vo zeludniceto a ne moze da se prave pred vreme bidejki ne znam koga ke saka da jade se dava svezo prigotveno a ne ja hranam na saat kako nekoj ammaicki i davam koga taa ke posaka 

Непосредна врска до пораките: 599
23.10.2011 14:31:00   
AnnaMolly RR
mamicka77, jas vriev voda, ja stavav vrela vo termos i koga trebase da pravam mleko stavav od vrelata voda, stavav mleko i posle siseto go ladev pod mlaz ladna voda. ama filip bese naucen da pie mnogu toplo mleko, da ne recam vrelo. na sobna temperatura ili na 37 stepeni kako sto treba da bide mlekoto ne sakase nikako da go pie.

Live and let live

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 600
Страница:   <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Ime za moeto bebe
ena@

Ime za moeto bebe?

Darijan (50%)

Aleksej (30%)

Antonij (20%)

Број на сите гласови: 130

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!