|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
27.9.2011 20:24:05   
Annet
koristite li na Nestle NAN? i kako ste zadovolni?

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 551
27.9.2011 21:22:49   
lilicka
Annet....ние користиме Nan1 уште од првиот ден супер го прифати имаме 2месеца!

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 552
27.9.2011 21:29:56   
Annet
znaci taka i nie istoama me interesirase oti poveketo koristat hipp zatoa......... i kolku ml pie ??? spored kilaza ili vozrast?

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 553
27.9.2011 21:41:03   
lilicka
Па според возраста 150мл пие моментално....на 4часа!!!

Непосредна врска до пораките: 554
28.9.2011 7:54:31   
Mimushka
И ние користевме НАН 1, но имавме запек.Два месеца мака измачивме додека да сватиме од што е.Инаку сега имаме 4 и пол месеци и сме комбинирано на доење и дохрана. Килажа супер си качува.Секое дете различно си го прифака млекото.
Што е супер за едно не е и за друго.

Непосредна врска до пораките: 555
28.9.2011 11:44:59   
Annet
kolku treba da bide toplo mlekceto?

(Одговор на членот Mimushka)
Непосредна врска до пораките: 556
28.9.2011 13:18:20   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

kolku treba da bide toplo mlekceto?

Anet, treba da ja imas telesnata temperatura,...ne e strasno mislam i da e malku poladno..inace nie koristime HIPP toa ni go dadoa od Remedika - ama pocnavme da ja namaluvame dozata..pocnavme so 60ml, a ovaa nedela sme na 40 ml...bi trebalo vekje za dve nedeli i da ja izfrlime celosno

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 557
28.9.2011 21:32:54   
Bububebe
Мамички,еден совет ако можи user posted image  Ќеркичката за 2 недели ке прави година.Сме на аптамил 2.После година планирам да продолжам со аптамил 3.Како да го давам? Паралелно како што се прави со промена на млеко или пак сите оброци да бидат со аптамил 3 user posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 558
28.9.2011 22:36:46   
lukas
jas direktno pocnav ama malku porazredeno od pocetok i posle pocnav normalno...pozzz mislam deka toa ti bese prasanjeto taka?

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот Bububebe)
Непосредна врска до пораките: 559
29.9.2011 8:44:24   
Bububebe
ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas

jas direktno pocnav ama malku porazredeno od pocetok i posle pocnav normalno...pozzz mislam deka toa ti bese prasanjeto taka?

Не ,не . Ти мислиш на кравјо млеко?? Прво се дава разредено потоа нормално.Не,јас прашувам за аптамил 3.Прашањето ми е : дали одма да прекинам со двојката ,и да почнам со тројката.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 560
5.10.2011 13:14:15   
libra.n
Moze ke se povtoram so prasanjevo, tuka nekade imase diskusija za ova ama ne mozam da najdam: kolku vreme go drzite mlekoto pred da go frlite? Moeto saka da pie minimum cas a mnogu cesto i poveke...saka da pravi pauzi, ne saka da pie se molime po eden cas i togas go turam mlekoto mi e strav da e rasipano, i koga ke go turam pa place za mleko?

Непосредна врска до пораките: 561
5.10.2011 13:38:56   
Bububebe
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Moze ke se povtoram so prasanjevo, tuka nekade imase diskusija za ova ama ne mozam da najdam: kolku vreme go drzite mlekoto pred da go frlite? Moeto saka da pie minimum cas a mnogu cesto i poveke...saka da pravi pauzi, ne saka da pie se molime po eden cas i togas go turam mlekoto mi e strav da e rasipano, i koga ke go turam pa place za mleko?

Јас го чувам еден час.Повеќе фрламе отколку што пиеме user posted image

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 562
5.10.2011 14:58:12   
mila mama
Jas go cuvam nadvor do 6 casa. Fala Bogu do sega ne sme imale problem so rasipano, daj Boze taka i da prodolzi. No ako bepceto se napie od siseto, a jas resam da go zacuvam, obavezno odam i mu ja mijam cuclata i ventilot so sjaj i ubavo ja plaknam, pa vrakam cista izmiena cucla na siseto, vo slucaj bakteriite od ustata na deteto da ne ostanat na cuclata i eventualno da go zagadat mlekoto.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 563
8.10.2011 13:48:05   
mamicka77
imam prasanje do tie mamicki sto nivniteuser posted image se na ad-mleko,nie koristime aptamil od 900gr  sve paketki po 450gr i sega na upastvoto pisuva koga ke se otvori paketkata da se koristi samo tri nedeli jas eve veke do ponedelnik ke napolni tri nedeli kako e otvoreno a ni pola ne e potroseno dali da go frlam ili da prodolzam da i go davam dali na nekoj se ima ova sluceno

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 564
8.10.2011 13:56:56   
kikicka
nas obicno ne bidejki bevme postojano na ad bez cicanje i go troshevmena 4dena taka da neznam neka ti stoi vo tegla zatvorena a ne vo kesickata

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 565
8.10.2011 14:39:23   
lilicka
Ако се поминати 3недели мислам дека е најдобро да не се користи нели така пишува на кутијата е сега незнам која како сака.....
Сакав да ве прашам нешто мамички последниве денови се молимеuser posted image кога пие млекце пие на паузи,колку може да го чувам ад млекото мислам така зготвено зш некогаш пиее по 1час.....поздрав!

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 566
9.10.2011 22:58:11   
MamaOhrid
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

koristite li na Nestle NAN? i kako ste zadovolni?

Annet, nie so NAN porasnavme. Od prviot den pocnavme so NAN1, pa prodolzivme so NAN2 i taka se do prviot rodenden. Sega imame 2 godini. Jas sum prezadovolna, deteto super mi napreduvase od mlekoto. Kaj nas vo bolnica vo Ohrid,  od AD mleko na bebinata im davaat samo NAN. Stom se rodi bebeto, ako majkata nema mleko vednas mu vikaat na tatkoto da donese NAN.

Непосредна врска до пораките: 567
10.10.2011 11:42:35   
libra.n
Imete koristeno laktovit? vo sporedba so hipp sto mislite?

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 568
10.10.2011 11:43:39   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Ако се поминати 3недели мислам дека е најдобро да не се користи нели така пишува на кутијата е сега незнам која како сака.....
Сакав да ве прашам нешто мамички последниве денови се молимеuser posted image кога пие млекце пие на паузи,колку може да го чувам ад млекото мислам така зготвено зш некогаш пиее по 1час.....поздрав!

lilicka i na nas ni se ima sluceno da ne saka da go ispie jas samo sto go frlam i pak traze ne go cuvam poveke od 5 min bidejki pisuva da se dava svezo prigotveno

Непосредна врска до пораките: 569
10.10.2011 12:17:53   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Imete koristeno laktovit? vo sporedba so hipp sto mislite?

hipp definitivno,nema sporedba

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 570
13.10.2011 17:42:31   
lilicka
Мамички ве молам за совет.....мојава ќеркичка последниве 2недели многу малку ми јаде има скоро 3 месеци и сме на Нан1 некако како да не ми го сака ова ад млеко денес бевме на педијатар и слабо ми напредуваuser posted image
На почетокот беше многу лакома и супер си пиеше а сега се молиме!!
Дали некоја има вакво искуство,да го сменам ли ад млекото????
Какво да земам????Веќе незнам што да правам????

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 571
13.10.2011 19:53:05   
lilicka
Аман бе никој не ме прочита???

Непосредна врска до пораките: 572
13.10.2011 20:02:05   
mila mama
Јас те прочитав, ама немам такво искуство user posted image Чекаме некоја поискусна да пише user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 573
13.10.2011 20:18:05   
vida
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Мамички ве молам за совет.....мојава ќеркичка последниве 2недели многу малку ми јаде има скоро 3 месеци и сме на Нан1 некако како да не ми го сака ова ад млеко денес бевме на педијатар и слабо ми напредуваuser posted image
На почетокот беше многу лакома и супер си пиеше а сега се молиме!!
Дали некоја има вакво искуство,да го сменам ли ад млекото????
Какво да земам????Веќе незнам што да правам????

Citam deka ste bile na pedijatar i slabo napreduva...ne mi e jasno ama pedijatarot ne vi dade nikakov sovet?Jas sum nemala vakvo iskustvo ama mislam deka pedijatarot trebal da kaze dali da se zameni mlekoto.A na kraj kraeva pa mozes i da probas so drugo mleko,da vidis dali ke pie.

Непосредна врска до пораките: 574
15.10.2011 10:36:07   
lilicka
Мамичкии....Помош.....мм сабајле зема ад млеко Hipp Combiotic но не видел позади дека нема превод на Мк и сега незнам како да и го приготвам,има табела но јас не ја разбирамuser posted image различна од Нан!
Некоја мамичка дали го користи ова да ми објасни ми е страв да не згрешамuser posted image

(Одговор на членот vida)
Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

iminja za bliznaci
skorpijana

koj par najmnogu vi se dopaga

darijan-dario (21%)

leo-teo (16%)

marko-darko (12%)

david-damjan (51%)

Број на сите гласови: 175

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!