|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
31.10.2011 16:56:13   
puze
fala na podrskata. denes napraviv uste edno bhcg pokaza 316,6 a nekni vo petoko 109,9 doktoro tase vika deka plodo napreduva nema prostor za panika a za iscedoko valkajneto vika sega neka valka kolku saka za vo sabota ni zakaza pregled pa so gospo napre ce vidime

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 2176
31.10.2011 18:33:18   
milika
Puze so sreka, ova e prekrasna vest user posted image Sega mozes da si se relaksiras, a ponatamu da si uzivas vo bremenosta!

(Одговор на членот puze)
Непосредна врска до пораките: 2177
31.10.2011 21:01:12   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: puze

fala na podrskata. denes napraviv uste edno bhcg pokaza 316,6 a nekni vo petoko 109,9 doktoro tase vika deka plodo napreduva nema prostor za panika a za iscedoko valkajneto vika sega neka valka kolku saka za vo sabota ni zakaza pregled pa so gospo napre ce vidime

Puze cestitki i ti posakuvam lesna bremenost ponataka! Konecno trudot ti se isplateseuser posted image  a za iscedokot ne se sekiraj, citam po drugite forumi voopsto ne e taka retka pojava go imaat mnogu i ne se potresuvaat tolku okolu toa. Ti stiskam palci UZV da pokaze se kako sto treba vo sabota. Pozz mila, cestitki i  do soprugot!

4 x IUI =0
1.ICSI (02/2011) -:(
2.ICSI (07/2011) -:(
3.ICSI prir.ciklus + FET - :(

(Одговор на членот puze)
Непосредна врска до пораките: 2178
31.10.2011 21:02:28   
LUBA
Puze cestitki da si imas ubava bremenost ajde sega otpusti se i uzivaj vo user posted image .Ej sakav da te prasam kako si zadovolna od Tase i na privatno li go pravese in vitroto,jas od skoro sum kaj nego i sega treba da odlucam sto da pravam,a vo edno sakam da prasam dali nekoj imal iskustvo so uspesno in vitro,a so eden zapusen kanal ili mora prvo laparoskopija zosto nas ni rekoa mozete pravo na in vitro ama malku se mislamzosto eden dr doktor ni bese kazal prvo laparoskopija posle in vitro.

(Одговор на членот milika)
Непосредна врска до пораките: 2179
1.11.2011 14:18:51   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: LUBA

Puze cestitki da si imas ubava bremenost ajde sega otpusti se i uzivaj vo user posted image .Ej sakav da te prasam kako si zadovolna od Tase i na privatno li go pravese in vitroto,jas od skoro sum kaj nego i sega treba da odlucam sto da pravam,a vo edno sakam da prasam dali nekoj imal iskustvo so uspesno in vitro,a so eden zapusen kanal ili mora prvo laparoskopija zosto nas ni rekoa mozete pravo na in vitro ama malku se mislamzosto eden dr doktor ni bese kazal prvo laparoskopija posle in vitro.

LUBA mislam deka kanalite nemaat vrska so invitroto.Barem mene taka mi kazaa ,i mene mi e edniot zapusen.Se nadevam deka ti pomognav.user posted image

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2180
1.11.2011 14:30:10   
chery33
ima vrska i kanalite za pred ivf mora da se proverat so laparaskopija moze da dojde do vanmatericna bremenost toe e mnogu komplicirano posle vaka na sigurno prvo laparo posle ivf

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 2181
1.11.2011 14:36:44   
betti
i jas se slozuvam so chery pervo laparaskopija pa potoa ivf

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 2182
1.11.2011 16:07:53   
puze
luba invitro pravevme privatno fondo ne setase cela godina de ova de ona i na kraj ne natera histero laproskopija i se nalutivme i privatno ama se isplati.tase e super doktor nie 3 insiminaci i edni invitro pravevme sistina kaj adamica amaeden pregled 1 monuta a tase eden pregled kolku 20 vo sistina mislam na vreme traejne taka da tase e car pola sat gledase kade da go vrati embrionot a vo sistina samo go stavija na zimi majka celiot tim na tase mu e svecki posle transverot vo nitu eden moment ne bev sama biologo celo vreme bese so mene celo vreme muabeti duri zaborajv za so sum tamu a vo sistina me legnaja i me zboraj od misli se izbudaliv ete eden primer a pazna od tase a za laproskopija nema potrba koj bara kanali za invitro direkmatka i zdravo kanalite se preskoknuva taka da ako odis na invitro ostajgi kanalite tolu od mene ako sakas prasajme za drugo oti site kliiki gi imap pominato site osvem remedika pozrav

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2183
1.11.2011 17:01:00   
bile_r
moeto invitro bese uspesno od prva i ne mi pravea laparoskopija Inaku go pravev u Remedika

(Одговор на членот puze)
Непосредна врска до пораките: 2184
2.11.2011 12:04:27   
chery33
ako bie problemot do kanalite za zabremenuvanje preporaclivo e da se pproveri prvo toa.

(Одговор на членот bile_r)
Непосредна врска до пораките: 2185
2.11.2011 16:46:11   
Cooper
se soglasuvam so chery33 bidejki jas ako ne pravev laparoskopija nemase da ostanam bremena nikogash..taka go pronajdoa problemot i mi gi otstranija kanalite..moze da ne dojde do uspeshno invitro nikogash ili pak da nastanuva vonmatocna...se zavisi od slucajot i od zenata..
sekoja si pravi od razlicni pricini invitro..i ako lekarot kazuva laparoskopija togash e ubavo da se poslusa..pozdrav do site

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 2186
2.11.2011 16:47:22   
Cooper
inaku puze kako si?sto stana? bese li na aho pregled?pozdr

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 2187
2.11.2011 17:16:19   
cika
zdravo na site i jas pravev ivf dva pati vo skopje i tase mi rece prvo treba laparoskopija posto vo kanalot imalo nekakva tecnost so go unistuva embrionot i jas napraviv operacija pa posle pak ivf kaj tase na privatno ama za zal neuspesno pak . taka da jas mislam sepak prvo laparoskopija treba pa posle ivf poz do site rr i so sreka na site 

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 2188
3.11.2011 1:20:26   
bella80
Mili Ringerajki,
Ve molam da mi odgovorite koja od Vas piela kontraceptivni apcinja kako del od postapkata za invitro i kolku dena...Dali e toa praksa ili zavisi od slucaj?Faaala mnoguuu...

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 2189
3.11.2011 10:18:43   
milika
Bela, praksa e, a doktorot ke ti kaze tocno do koja data da gi pies (jas gi piev okolu 25-26 dena)

Непосредна врска до пораките: 2190
3.11.2011 10:20:31   
cika
zdravo bela 80 jas ednas imam pieno pred ivf 2 meseci mislam bese tocno i se ispostavi deka kaj mene taka ne moze  pa naredno ivf pravev bez kontraceptivni apcinja kaj sekoj e razlicno nekoi ima mn podobro reagiraat posle terapija so kontracepcija pozz do site rr

Непосредна врска до пораките: 2191
3.11.2011 13:00:34   
LUBA
Bella80 zavisi od tarapijata sto ke ti ja dava doktoro kaj sekoj e razlicna jas pred in vitro piev Jasmin 21den ili 22den bese mislam tolku i bea apcinja vo pakuvanjeto.pozz

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 2192
3.11.2011 13:36:52   
bella80
Fala devojki:))))))
Jas vo sabota imam zakazano termin kaj Tase vo Plodnost za da se dogovoram okolu invitro,pa ljubopitna sum okulu procedurata,sto kako ide....Nekako sum mnogu vozbudena,brzo se resiv na ovoj cekor.Nie probuvame relativno kratko,2 godini ama poradi drugi problemi sto gi imav toj period ne bev voopsto preopteretena so problemot sto ne se faka:))I slucajno otidov poradi papa test kaj Tase i on mi preporaca da napravam AMH,napraviv i rezultatot bese katastrofa,0.44 a normalno e od 1.2 do7user posted image user posted image .Toa bese vo Avgust i od togas pocnav so ispituvanja ,hormoni,HSG,...i mnogu, mnogu saati na internet...Po konsultacija so poveke doktori pred dva dena ja donesovme odlukata so mm za invitro.
Fala Vi na site RR-jki sto mi bevte izvor na informacii i podrska preku redovno citanje na Vasite postovi poslednive nekolku meseci...
Ke Vi pisam kako sum pominala vo Sabota..guski i backi do sitee!!!!!!!

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2193
3.11.2011 15:11:50   
milika
Dragi devojki, ve molam za sovet, odnosno mislenje od vase iskustvo. Si imav veteno deka ke se strpam i ke napravam test preku krv, no denes mi e 12-ti den od transfer, i stomakot me bolese nekako kako da ke dobijam, pa ne izdrzav, otidov vo apteka, si kupiv test i stotuku go napraviv - i se pokazaa dve crtki! Vtorata e pobleda, no e jasna. Ve molam da mi kazete od vase iskustvo dali vi se slucilo nekogas da vi izleze testot lazno pozitiven? Do sega imam procitano od nekolku ringerajki deka im se slucilo obratnoto - negativen test, a sepak imalo bremenost, no lazno pozitiven ne sum sretnala... Ve molam za mislenje, ne mozam da opisam kakva konfuzija od cuvstva dozivuvam user posted image

Bela, mnogu sreka so postapkata i sto pobrzo da uspee!

Непосредна врска до пораките: 2194
3.11.2011 15:22:38   
dafne1
eve go mojot slucaj na 10 den napraviv test bese pozitiven so bleda crta na 14 den napraviv test bese pozitiven bhcg mi bese malo no dr mi rece da pocekam ako rasne dobroe no toa pocna da opaga i naredniot test bese negativen a site mi vikaa deka so tie vrednosti sum bremena se vospostavi deka ne e dovolno pricvrsteno za placentata i pocna da se odvojuva od nea i da paga vrednosta na bhcg pocekaj do 14 den i ispitaj bhcg po toa ke vides kakoe nemora da znaci deka ke bide kako kaj mene no jas zavrsiv so spontan mi dojde menstruacija i go isfrliv toa mi bese prvo in vitro

Непосредна врска до пораките: 2195
3.11.2011 15:38:08   
milika
Dafne, mnogu ti blagodaram za odgovorot, ke si pocekam uste nekoj den i ke proveram bhcg

(Одговор на членот dafne1)
Непосредна врска до пораките: 2196
3.11.2011 15:43:29   
bella80
Milka user posted image seuser posted image znaci bremena siiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!Cestitki!!!!Segamsamo pozitivno i smireno i so Gospod naprd da se razviva ko sto treba!!!Ti kaj go pravese invitroto?Prv pat ti e?

Непосредна врска до пораките: 2197
3.11.2011 15:48:12   
milika
Bela, prvo invitro mi e (prethodno dve inseminacii), go pravev vo Sistina kaj dr. Popovic.

Непосредна врска до пораките: 2198
3.11.2011 16:52:44   
Olivia
Milika jas veruvam deka si bremena stom testot e pozitivenuser posted image preostanuva da se opustis i odmaras so trpenie dodeka ne napravis bHCH test. Kolku oplodeni j.k. ti bea transferirani?

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 2199
3.11.2011 17:08:52   
milika
Oilvija, mi vratija dva embrioni (mi izvadija 3 j.k., site tri se oplodija, no mi kazaa deka za prvo invitro im bilo praksa da vrakaat maks. 2). Vo otpusnata lista mi pisuva test preku krv za 15 dena (toa e vo nedela), ne mozam da docekam user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2200
Страница:   <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?