Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 5.11.2011 16:51:00
puze
trust i jas imam problem so teroidnata ama ja regulirav nemoj da si pravela invitro duri ne ja sretis teroidnata . jas vo sistina napraviv edno invitro kaj adamoska a i kazavme deka otkrijavme problem so teroidnata doktorkata rece deka sega invitro da ne se pravi barem 1 ili 2 meseci tarapija ama adamica ce si ja terame rabotata i nakrajo sipak neuspesno invitro . i moja preporaka invitro kaj tase vo plodnos bitola ako pravis invitro prvo ima najdobar procent preku 52% a vo site dr kliniki procento e poslab .drugo priemo i personalo mu se super ova go kazuvam zatoa sto sum bila vo site kliniki kaj organziski vo stop sistina vo sveti lazar samo vo renedina ke sum bila ama tese e zakon .jas kaj nego napraviv vtoro invitro privatno da napomenam tase isto gi tretira parovite i preku fondo i privatno za razlika od dr bolnici i sega sum bremena 3 nedela denes bevme na prva kontrola i da vi kazam tase poveke se raduvase od nas e aj sega ne bidi zadovolen moj preporaka za site koi se obiduvaat da zabremenat so invitro tase e zakon pozdrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 5.11.2011 22:30:32
maj25
Bas sum iznenadena od ova sto go kazuvas.Mene isto taka IVF mi pravese d-r Ivanovski, uspesno od prv pat i bev zadovolna od negoviot odnos kon mene, sekogas vnimatelen i grziliv, pregledi sekogas vo zakazanoto vreme.i toa sto velis deka nitu ednas toj ne te pregledal ..... pa toa prosto ne lici na nego......sekogas saka licno da vidi i da se uveri vo rabotite, a i toa za dokumentite - sekogas vnimatelno gi gleda rezultatite od izvrsenite ispituvanja. Stvarno sum zacudena od seto ova, kako da stanuva zbor za nekoj drug, a ne za mojot d-r Ivanovski. Mene mi ja sledese i cela bremenost i ne bi go zamenila za nitu eden drug doktor.
Ti posakuvam mnogu sreka i uspeh vo slednata postapka
RE: Вештачко оплодување - II дел 6.11.2011 3:10:40
trust
Ti blagodaram Puze za odgovorot, jas imam kontrola na krajot od mesecot pa ke vidime sto ke pokazat rezulatite..Kako ti ja normalizirase tiroidnata? dali ima nesto pokraj tabletite sto pomaga ?
RE: Вештачко оплодување - II дел 6.11.2011 16:19:21
bella80
Puze i jas vcera bev kaj dr.Tase i mnogu sum zadovolna,epten uboo me primi si napraevme muabet ,me pregleda i prvo mi prepisa Primolut Nor da pijam posto endometriumot mi e18,5mm (21dc)za da imam poobilno krvarenje i da mi se istencel pred invitroto.Mi kaza posle terapijata na 2dc da odam i da go proverime.Ako e istancen,proverka na hormoni i invitro ,ako ne uste eden mesec terapija.Mi rece deka invitroto ke go praeme na kratok ciklus ili nesto sl,ne znam sto zbnaci toa...Ako nekoja od Vas znae ve molam pisete...Pozdrav do site!!!!!
RE: Вештачко оплодување - II дел 6.11.2011 17:00:57
milika
Bela, utrovo napraviv test preku krv i toj bese pozitiven Testot ne bese kvantitativen, tuku samo za prisustvo na HCG vo krvta, taka da ne znam koe e kolicestvoto. Naredniot ponedelnik eho, no verojatno do togas nema da izdrzam pa ke napravam i beta :))) Ti posakuvam mnogu sreka so postapkata i sto pobrzo da ti se sredi endometriumot. Inaku moeto ivf bese so dolg protokol, pa za zal ne znam tocno kako izgleda kratkiot, no sigurno nekoja Ringerajka ke moze da ti objasni.
RE: Вештачко оплодување - II дел 6.11.2011 21:30:26
bella80
ИЗВОРНА ПОРАКА: milika
Bela, utrovo napraviv test preku krv i toj bese pozitiven Testot ne bese kvantitativen, tuku samo za prisustvo na HCG vo krvta, taka da ne znam koe e kolicestvoto. Naredniot ponedelnik eho, no verojatno do togas nema da izdrzam pa ke napravam i beta :))) Ti posakuvam mnogu sreka so postapkata i sto pobrzo da ti se sredi endometriumot. Inaku moeto ivf bese so dolg protokol, pa za zal ne znam tocno kako izgleda kratkiot, no sigurno nekoja Ringerajka ke moze da ti objasni.
Milka,znaev deka ke bide se vo red!Sega da mi uzivas i so lesno da ti pomine bremenosta!!!I jas edvaj cekam da mi pocne postapkata,epten sum vozbudena Se nadevam deka se ke bide vo red i za kratko vreme i jas ke ti se pridruzam!
RE: Вештачко оплодување - II дел 7.11.2011 11:04:05
bella80
Dragi RR,V e molam objasnete mi ,kakva e procedurata so kratok protokol?Fala odnapred! Puze kolku vkupno te cinese invitroto vo Plodnost,postaka+pregledi+lekovi....Fala
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.11.2011 12:05:06
LUBA
Blagodaram mila i jas posakuvav da ne bese vakov za da mozev da ja vodam celata postapka kaj eden doktor,ete sega i za vtoro in vitro ama so negovoto odnesuvanje morav da go smenam i da baram drug,sega samo mi e krivo zosto uste prvite nekolku pati koga otidov kaj nego odma ne go smeniv nego ostanavme do kraj da se nervirame,a koga trebase da bideme najotpusteni od negovata neljubeznost.Toa e sto bilo pominalo sega so novi sili od novo.POZZ [quot]ИЗВОРНА ПОРАКА: maj25
Bas sum iznenadena od ova sto go kazuvas.Mene isto taka IVF mi pravese d-r Ivanovski, uspesno od prv pat i bev zadovolna od negoviot odnos kon mene, sekogas vnimatelen i grziliv, pregledi sekogas vo zakazanoto vreme.i toa sto velis deka nitu ednas toj ne te pregledal ..... pa toa prosto ne lici na nego......sekogas saka licno da vidi i da se uveri vo rabotite, a i toa za dokumentite - sekogas vnimatelno gi gleda rezultatite od izvrsenite ispituvanja. Stvarno sum zacudena od seto ova, kako da stanuva zbor za nekoj drug, a ne za mojot d-r Ivanovski. Mene mi ja sledese i cela bremenost i ne bi go zamenila za nitu eden drug doktor.
Ti posakuvam mnogu sreka i uspeh vo slednata postapka
RE: Вештачко оплодување - II дел 9.11.2011 18:25:08
milika
Dragi devojki, vi blagodaram na site za cestitkite i poddrskata i posakuvam sto poskoro za site vaka da se raduvame Kaj mene sega za sega se vo red, bHCG 2300, na eho duri i se vide edno malo topce od 5 mm...
RE: Вештачко оплодување - II дел 10.11.2011 0:49:44
Olivia
Milika 2300 bhcg toa e poveke od odlicno , sigurna si deka vide edno topce mene mi mirisa rabotava deka i vtoro ke se pojavi, te guskam i uzivaj vo bremenosta
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.11.2011 15:43:16
nadbet
zdravo! Me nemashe na forumot podolgo vreme no eve me povtorno. Znaci posle neuspesnoto ivf na spontan ciklus koe beshe uspesno na pocetok no zavrshi so spontan napraviv uste edno ifv koe e neuspesno. Sakav da go spodelam ova so Vas i da napomenam nesto za terapijata. Imeno minatiot pat koga mi uspea zemav utrogestan vag, folna k-na i aspirin 100 i se fati. E ovoj pat namesto utrogestan Dr mi dade nekoj vaginalen gel Crinon, folna, aspirin100, se bockav sekoj den Clexane i piev estrofen 2h2. Posle negativniot test eve nekolku dena otkako ja prekinav terapijata se uste mi izleguvaat ostatoci od gelot Crinon. Dali nekoj od vas ima iskustvo so ovoj gel? Sepak mislam deka trebashe da si go zemam utrogestanot i nareden pat ke insistiram na toa. Megjudrugoto e i dosta poeftin. Na site sto ocekuvate vi posakuvam uspeh i da si gi vidite sto poskoro. POzdrav!
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.11.2011 19:08:04
LUBA
Bas mi e zal za neuspesnoto in vitro i jas imav neuspesno i isto go primav gelot Crinon i mi izleguvaa ostatoci zgrutnati isto primav Aspirin 100 i Folna no bidejki mi bese prvoin vitro ne bev ni zapoznata deka ima dr namesto gelot toa mi prepisaa i to primav.Pozdrav i poveke sreka da si imame naredniot pat.
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.11.2011 20:05:40
nadbet
Da LUBA, da imame poveke sreka. Inace i jas bev kaj Dr. Ivanovski i zadovolna sum, dodeka pak od drug doktor vo Sistina sto site go falat i ima ogromen uspeh ne bev voopsto zadovolna. No ete, se e individualno i neznam, sepak koga veke se pravi ivf na privatno i bez razlika i na tovar na fondot treba da se obrne vnimanie poveke. Vo Sistina ne mozev da podnesam toa sto na zakazan pregled cekav vo cekalna i po 2 casa sto mislam deka ne smeat da si dozvolat takvo nesto. I koga ke vlezesh na pregled te otkacuvaat za 1 minutka bez mnogu zboruvanje. Taka da gospod neka ni e napomosh nareden pat. LUBA, kolku embrioncinja ti vratija? Pozdrav.
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.11.2011 20:17:10
bella80
Nadbet mnogu mi e zal za neuspesnoto invitro,srceto me stega koga ke procitam ili slusnam nesto takvo,ama glavata gore koga vodata ni e do ustata i napred!I jas treba mesecov da pravam invitro i posle tolku citanje po forumive zakljuciv deka se se sreka....Ke se ni nasmevne srekata i na nas i ke ni se napolnat racete eden den Pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.11.2011 23:25:42
LUBA
Mila i doktorite se kako ke gi fatis zavisi na koja noga stanale so site se razlicni jas barem taka svativ i sekoj doktor si tera se so edna ista tarapija na site.Mi vratija tri embrioncinja ama zazal nisto,ajde zdravje samo ke dade Bog i nie da se izraduvame eden den,a tebe kolku ti vratija?
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadbet
Da LUBA, da imame poveke sreka. Inace i jas bev kaj Dr. Ivanovski i zadovolna sum, dodeka pak od drug doktor vo Sistina sto site go falat i ima ogromen uspeh ne bev voopsto zadovolna. No ete, se e individualno i neznam, sepak koga veke se pravi ivf na privatno i bez razlika i na tovar na fondot treba da se obrne vnimanie poveke. Vo Sistina ne mozev da podnesam toa sto na zakazan pregled cekav vo cekalna i po 2 casa sto mislam deka ne smeat da si dozvolat takvo nesto. I koga ke vlezesh na pregled te otkacuvaat za 1 minutka bez mnogu zboruvanje. Taka da gospod neka ni e napomosh nareden pat. LUBA, kolku embrioncinja ti vratija? Pozdrav.
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.11.2011 3:21:55
brankovic
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadbet
zdravo! Me nemashe na forumot podolgo vreme no eve me povtorno. Znaci posle neuspesnoto ivf na spontan ciklus koe beshe uspesno na pocetok no zavrshi so spontan napraviv uste edno ifv koe e neuspesno. Sakav da go spodelam ova so Vas i da napomenam nesto za terapijata. Imeno minatiot pat koga mi uspea zemav utrogestan vag, folna k-na i aspirin 100 i se fati. E ovoj pat namesto utrogestan Dr mi dade nekoj vaginalen gel Crinon, folna, aspirin100, se bockav sekoj den Clexane i piev estrofen 2h2. Posle negativniot test eve nekolku dena otkako ja prekinav terapijata se uste mi izleguvaat ostatoci od gelot Crinon. Dali nekoj od vas ima iskustvo so ovoj gel? Sepak mislam deka trebashe da si go zemam utrogestanot i nareden pat ke insistiram na toa. Megjudrugoto e i dosta poeftin. Na site sto ocekuvate vi posakuvam uspeh i da si gi vidite sto poskoro. POzdrav!
da mila, eve jas koristev crinone i toa od sredinata na tretiot do sredinata na cetvrtiot mesec od bremenosta i eve vece sum petti, a uste mi izleguvaat mali grutki od gelot... Iskreno, ponekogas mi e sram od samata sebe koga pri sekoe odenje vo wc gledam grutki, ama pak ako mozam da biram megju utrogestanot i Crinone, izbiram Crinone. Utrogestan primav tripati dnevno, vaginalno, i nedaj boze da izlezes nekade da proset_as, imas senzacija deka postojano nesto ti se sleva vaginalno. Uste postrasna da e rabotata za mene, vo 5 nedela imav spontan, lekarot mi kaza deka sum nosela bliznaci i deka ednoto ne se prifatilo, i koga i da odev nekade, makar do prodavnica, doma se vracav izbezumena nedaj boze povtorno da imam spontan. Sto se odnesuva do ostanatata terapija, Dr. Ivanovski mi prepisa i estrofem, 3 pati dnevno, i aspirin od 100. Aspirinot mi go prekina vo 5 nedela po spontaniot, i mi go zameni so vitamin C. Ako te interesira nesto povece vo vrska so terapijata ili Crinone ili utrogestan slobodno pisi mi poraka, ke odgovoram najbrgu stom mozam
< Поракaта ја уредил brankovic -- 12.11.2011 3:22:42 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.11.2011 11:39:44
Cooper
i jas zemav terapija so crinone..pravev invitro vo stranstvo...prvo i mi bese uspeshno..mislam deka ne e do gelot..ako procitash za lekarstvoto ispaga na grutki bidejki se resorbira bavno za da moze vo tekot na cel den da priimash od hormonot..jas go zemav do 12 sedmica.. navistina golemo e razocaruvanjeto od neuspeshno invitro no ima mn faktori koi vlijaat.. nadbet mila zosto ti zavrsi spontano prvoto invitro?neshto imalo za da bide taka...napravi si ispituvanja..moze ima pricina sto ne se faka..mn pozdrav i ti posakuvam mn mn sreka