Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Добро утро женички.Повелете кафенце кој сака да ми прави друштво Има ли некоја струмичанка овде да ми каже кај можам да најдам продавници за бебешка опрема во Струмица,планираме да се прошетаме до таму па да не лутаме...Благодарам однапред
Добро утро женички.Повелете кафенце кој сака да ми прави друштво Има ли некоја струмичанка овде да ми каже кај можам да најдам продавници за бебешка опрема во Струмица,планираме да се прошетаме до таму па да не лутаме...Благодарам однапред
Во Струмица имаш во Глобал неколку (ама тие се поскапи) и тоа: веднаш до споредниот влез една, друга од главниот влез од лева страна 50 метра, спроти глобал таа уличката што е помеѓу Стопнска банка и сендвичарата, патот што води кон 19-ка кафичот--е таму имаш од десна страна бебешка опрема. Спроти судот има една, одма над Охридска Банка, надвор има играчки се продаават, а внатре избор на гардероба многу а и најефтино е.
Женски ептен сум хепи денес, го направивме првиот шопинг за ,како луда не знаев што попрво да земам... и сеа ај помогнете ми,немам ориентација колку ми треба Значи купивме 4 боди без ракави, 4 боди со кратки и 2-3 со долги ракави, 3 пара шпилхозни, 2 ќебенца (едно потенко и едно подебелко), 1 комплет (таков со капче,ракавички,топлинки,4 мали крпи), 3 лигавчиња, уште 1 пар топлинки,чизми(ептен се слатки) и патичиња, бањарка, 3 пара чорапчиња, пумпица за нос, термометар за вода и за во соба. Планирам уште да купам постелина, уште некој пар ракавички и 2-3 капчиња,вреќичка за спиење,1 крпа-бањарка,ножички на нокти, и се мислам какво топломерче е најдобро,оние како цуцла или тие за во увце и има уште едни долгнавести тие не знам кај се ставаат? Лелеее долго излезе ова,ама надополнете ме ако има нешто што сум испуштила...
elenak kolku i da kupuvas se ke ti fale po nesto a stom termin ti e nova god ti trebaat samo na dolgi bodi i od tie kompletite sto se so 5raboti vnatre benka dzivricki rakavickikapce i ligarce i zemi si gi pogolemi bidejki mn brzo omaluvaat po nekoe kompletce kako trenercinja sto se trodelni i najveke pidzmki jas mojata kerka nekade dokaj 18casot ja drzam vo nekoe kompletce kako sto se tie so 5 dela ili tie trodelnite kako trenerki a potoa vo pidzamki ja oblecam i do sabajle do dka da se izbanja si gi nosi a spikozni najveke kupiv a naj ne gi iskoristiv samo lazi para se toa nemoj ni da kupuvas ili ako kupes samo so kopcinja odozgore pa do dole do stapaloto ali zivi i zdravi za drugo ne ni kupuva ne ni koristam spikozni vo pidzamki mi e najvesela koga ja oblecam i naj komotna a i ke ti trebaat za na vakcina po nekoj ubavi alistenca ili koga ke ja izneses na goti ili na prosetka jas mojata si ja doteruvam vo tirolcinja hilankicki fustancinja so hilihopkicki debeli i tka mora da e sredena ne mozes vo spikozni da ja izneses od doma ili vo kompletceto so 5 raboti za kebenca isto ke ti trebaat najmalku dve i uste mnogu raboti sekojdnevno se nesto ke ti fale znam si po mene veke e 2meseca a sekoj dsen se nesto fale i se se kupuva se sme so novcenikot vo rajka i kesenceto
Zdravo na site mamicki i trudnici Edno prasanje imam ako moze nekoj da mi kaze kade vo skopje mozam da najdam kolicki graco? ne sum setala nigde gi gledav na net i mnogu mi se dopagaat.. fala vi odnapred
Zdravo na site mamicki i trudnici Edno prasanje imam ako moze nekoj da mi kaze kade vo skopje mozam da najdam kolicki graco? ne sum setala nigde gi gledav na net i mnogu mi se dopagaat.. fala vi odnapred
jana33 procitav tuka na forumot deka gi ima vo ramstor nekade Graco i jas si zemav na Graco kolicka,ama tuka od polska ja zemav,gi nemam videno cenite vo mk ama sigurno se do nebo visoki,tuka se mnoogu poeftini .......mnogu ni e ubava i nemam trpenie veke da pocneme da ja koristime ,uste 5 dena do termin imam...:))) mamicki nemozam da vi opisam koja e razlikata vo cenite tuka vo polska i vo makedonija za bebinja/deca,sakam samo da kazam deka gi znam cenite vo mothercare vo ramstor i tuka koga ke gi vidam nemozam da se iznacudam,kako im se isplati tuka da prodavaat tolku eftino,primer da vi kazam kupiv jaknicka somotna so krzno vnatre za 1 godinka od mothercare na namalenie za 200denari mnogu smesna cena no vistinita,sto istata kolku i da e na namalenie ne veruvam deka ke ja kupite za tolku eftini pari....vo ramstor
lele zivka blazesi ti vcera setav niz ramstor i tolku mnogu raboti mi se dopagaat vo mothercare sakam site da gi kupam ama mnogu se skapi ne ke mozam se da si dozvolam, sigurno ke si kupam samo nesto sitno kolku da si go zadovolam merakot .. premnogu se skapi oblekite za deca po buticive za nasiov standard.. a kolicka na graco ne vidov vo ramstor slusnav za gtc negde po zlatarska ulicka imalo nekoja prodavnica i vo biser negde pozadi pa ke odam da proveram denovive se nadevam deka nema da bidat premnogu skapi. sepak fala vi
jana33 graco prodavnica imas vo TC Zebra posle semaforite koga odis za na kaj drzavna prvata ulica od desnata strana ( a mozebe znaes kade e) tamu ima sigurno posto i jas sakav graco kolica i gi gledav tamu
zenski da vi kazam samo tie plisanite spilhozni od struzanka za nisto ne gi biva!!!! gi isprav na 40 stepeni i odma mi pustija topcinja i mi se raspadnaa za malku i drugite alistenca ke mi gi upropastija, a cenata im e 550 denari....moze na nekoj mu se pogodile ama eve vi vikam mene uzas!!!!
FALA za info kaj mene majka mi site alista na raka saka da gi ispere prvo vnuce vo familija i mene nikoj nisto ne me prasuva...kako sakaat taka si planiraat :-)
i jas imam takvi 3-4 para od Struzanka znaci da vnimavame na niv inaku so merix li perete?
dobro utro RRki mene cela obleka mi ja prati majka mi od avstralija i nisto ne e poskapo od 500den a preubavi pamucni alistenca samo treba jaknicka da kupam a i za toa ne se resavam zaradi cenata kako prvo vo poevtinite prodavnici ne drzat mali broevi od 3meseci nagore imaat. vo okaidi gledav imaat golem izbor ama cenite im se ne znam ke vidam mozi i ke se resime ionaka nisto nie od nas ne sme i kupile seuste razmisluvame.
a koga ke se iznesuva od bolnica, vo sto da bide oblecena sega vaka na ladno vreme? smeam da ja stavam vo skafander ili vo onakvo kebence debelo plik ko jorgance sto e
jas imam dve kombinacii za od bolnica pa ke vidam sto ke i e tocno a posto ke bidi vo sediste za vo kola ne znam za skafander dali ke ni bidi podobro ili kebence sakam da ja iznaslikam togas za spomen da imam koga ja nosime doma porano cela familija go zemase bebeto od bolnica i se slikaa pred bolnica a bebufite povieni kako kifli izbor imaa samo za kebence sega nas izborot ni e sirok.zatoa sakav i jaknicka za vo sedisteto plus kebence za nozinata kakvi ne idei imam interesno ke bidi na kraj samo po spikozni ke bidime
ikana jas si kupiv i skafanderce i vrekicka ke gi zemam i dvete pa ke vidime vo sto ke ni kazat tamu deka e podobro vo toa ke go iznesam a i kebence ke zemam samo razmisluvam za obleka sto da zemam dali da kupam nekoi ubavi spikozni za mojava bucka ili da kupam nekoe fustance so debeli hulahopcinja i djemerce (bolero) odozgora kraen termin mi e 24 januari pa neznam kolku ke bide dobro toj period ako e mnogu ladno bebuskava da ja oblecam vo fustance.. vie mamicki sto ke se poragate ovoj period vo sto planirate da gi iznesete?
Zdr zenski eve me i na ovaa tema Jas se poragjam na 2 januari (a se nadevam za nova godina ako ne i porano) i za bebeto kupiv fustance debelo i jaknice komplet.Fustanceto e temno a jakniceto e svetlo rozevo.Samo uste nekoi hulahopki da i najdam i cizmicki( neznam imaat li tolkacki??) i taka kje ja izneseme od bolnica,a kje ja stavime vo takvo neznam kako se vika kako pernica e cipkana zatvorena i vnatre se stava bebeto ima i malo pernice celoto e belo so cipka i nekoi bisercinja i plus kje nosam kjebence za sekoj slucaj,mora i kapa da i najdam..
Devjki ne se zaamarajt tolku...Zima e i se podrazbira deka treba da gi oblecete vo spilhozni ili onie kompletcinja kako pizam goren i dolen del..Ke si ponesete benkice so dolgi + kompletceto + corapcinja ( i za sekoj slucaj hulahopcinja-mada jas na 29 ti dekemvri izlegov i ne i gi oblekoa hulahopkite) ti ja davaat i taka...Znaci benkica,bodi,corapcinja,kapce,rakavicki i obavezno debelo kebe od onie sto se zakopcuvaat i korpa za noseenje..I na let pravo vo kola pa doma ulepsavajte gi..Kakvi fustani,kakvi jakni sto zboruvate...Znaete li kolicki se bebinjata od bolnica??? A baska sto seuste ne se svesni za okolinata i ne im e rabotata ni za voi skafander...Nikoj nema da mu oblece skafander na stotuku rodeno bebe...Jas mislev prasuvate za ponatakaa....Za od bolnica samo kebence debelko i nisto drugo....Bebeto celo vreme ke bide vo lezecka sostojba..Jas sega treba da se porodam na 19 ti dekemvri i od iskustvo ke pravam taka...Kompletce ke odam denees da kupam,corapcinja,kapce,benkica ,rakavicki i tolku.....I kebence si imam + vo onakov relaksator prenosuvas ke ja nosam i tolku,mada i toj e mnogu ispraven za bebe...Ke mi ostanat i hulahopcinja da kupam i ke gi poneam iako znam deka nema da i gi oblecat..( nemaat tolku vreme sestrite-vi se molam
mamicki ne mora da se spikozni ima edno kako komplet tirolce so hilankicki e tie se mnogu ubavi za iznesuvanje koga veke nema moznost za fustance so dolgi no jas da sum ke mu kupam najmalo brojce fustance so dolgi i zivricki odozdole corapcinja pa hilihopkicki nagore bodi na dolgi i nema da mu e ladno vo kebenceto pa makar i dve kebenca edno so patent so se zatvara edno pliseno ili plikce pa toa so patent mojata se rodi vo toplo i si ja oblekov vo bodi na kratki hilihopkicki kondurcinja od oni bez gon i majce so pumparicki eve ke vi pratam link a ke vi pratam i od toa sto vi vikam tirolce so hilanki go kupuvaat za iznesuvanje od bolnica ili za krstevanje
jas na mojata i oblekuvam spikozni samo po doma nadvor od doma koga ja iznesam nikako se sme si vo fustancinja so dolgi i zivri odozdole normalno i hilihopki debeli so sari i bodi na dolgi i do sega koristev kebe so patent i pliseno a mod deneska sme so skefander ili pak sme doterani vo hilanki so tirolce i obavezno kondurcinja kako tie belkite ima na site boi spikoznite mi se nekako samo za po doma za izleguvanje nikako
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.