Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
lele pu masalaaaaaaa uhhh kakva e bonbona!!! e pa i ja si vikav deka skafander nema da mi dozvolat i plus istoto mi go potvrdija...a inace da se pofalam vcera kupiv fustance ko tirolka plisano debelko krem so roze so rolka dolga, hulahopki i helanki za iznesuvanje...pu pu pu
Ajde i jas na temava Potpolno se soglasuvam so Miana, deka se pre malecki da gi maltretirame so skafanderi jaknicki i slicno.. i jas taka sakav od prvin, ama sega ramisluvam popakticno da bide, pa kupiv kebence sto se pravi vo pliko, i bidejki ne planiram hulahopki (imam vekje i pisuvano i zosto na drugite temi, nema 100% pamuk, od tie pricini) planiram da bide vo spikozni, i eventualno nekoe fustance ako najdam-tunika za odozgora (radi merak ) sakav prvin da bide so zivricki pod fustanceto, ama mi rekoa da izbegnuvam na lastik radi popoceto, pa se odluciv za spikozni, nekoi klot (uste nemam kupeno ) A za skafanderce, i onaka ako i kupam sega ke go nadrasne, a nie zimovo se na se 3 pati moze ke izlezeme dur e ladno ( do doktor samo) pa ke i kupam za slednoto zimo zdravje, da si go iznanosi. znaci ne sum mislela deka ima nesto bolje od shopping za sebe ali shopping za bebe ti e bre...
Вака беше син ми облечен кога излеговме од болница Под ѕивричките имаше нормално и хулахопки зошто без разлика колку и да не сакате да им облечете верувајте дека ќе им облечете зошто во февруар кога излеговме ние надвор беше премногу ладно
sakav da ve prasam zenski...imam zemeno montazno krevetce za bebeto i sakav da znam dali moze na nego da stavam onakva igracka sto se vrti so muzika...ima nacin da se montira ili samo na drveno? da znam da ne kupuvam za dzabe
Нашата играчка може да се монтира само на дрвено креветче, од страната кај решетките што се
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
sakav da ve prasam zenski...imam zemeno montazno krevetce za bebeto i sakav da znam dali moze na nego da stavam onakva igracka sto se vrti so muzika...ima nacin da se montira ili samo na drveno? da znam da ne kupuvam za dzabe
Zavisi od igrackata. Nie imame montazno krevetce, imavme i takva igracka, ja montiravme bez problem i si stoese. Vekje ne ja koristime, ne mu e interesna na maliot, ja nadrasna
Mozes da ja montiras na kosot od krevetceto - ima dupki pomegju platnoto, tamu mozes da gi protnes kaifcinjata od igrackata. Ne stoi bas pravo ama vrsi rabota.
uuuu Calypso mozes da mi kazes kakva e odnosno od koj proizvoditel? Fala yummy mammy bas ke probam i taka...a epten sakam igracka da stoi na krevetceto, ama drveno ne kupivme posto ne mi bese bas najprakticno za momentalniov raspored doma, montaznoto mi se vide nekako pofleksibilno
< Поракaта ја уредил Ikana -- 9.11.2011 10:36:18 >
Ista vakva e, podarok ni bese, i moze i na drveno i na montazno da se stavi, zatoa sto ima kako shraf so koj se pricvrstuva na koja sakas strana na krevetceto, nema kaisi i slicno, se pricvrstuva kako mengeme
Se nadevam deka me sfakjas na kakvo pricvrstuvanje mislam, ne mozam da najdam slika. Ama vrsi rabota.
Devjki ne se zaamarajt tolku...Zima e i se podrazbira deka treba da gi oblecete vo spilhozni ili onie kompletcinja kako pizam goren i dolen del..Ke si ponesete benkice so dolgi + kompletceto + corapcinja ( i za sekoj slucaj hulahopcinja-mada jas na 29 ti dekemvri izlegov i ne i gi oblekoa hulahopkite) ti ja davaat i taka...Znaci benkica,bodi,corapcinja,kapce,rakavicki i obavezno debelo kebe od onie sto se zakopcuvaat i korpa za noseenje..I na let pravo vo kola pa doma ulepsavajte gi..Kakvi fustani,kakvi jakni sto zboruvate...Znaete li kolicki se bebinjata od bolnica??? A baska sto seuste ne se svesni za okolinata i ne im e rabotata ni za voi skafander...Nikoj nema da mu oblece skafander na stotuku rodeno bebe...
Se slozuvam vo potpolnost! Za mene nema nisto poslatko od bebe vo mekani spihozni. Ima vreme koga ke nosat fustani i farmerki. Jas i dvete kerki gi iznesov od bolnica vo prekrasni belo-rozevi spihozni, plisani, nalickani, onakvi kakvi sto mu prilegaat na novorodeno bebe. Bebceto na cimerkata go iznesoa vo farmerki i dzemperce, i mozam da vi kazam deka izgledase bas smesno. Toa ne e ni bebe se uste, gremlince e, a go gledas taka obleceno kako malo maze... smesno, stvarno smesno... (baska sto sestrata se cudese kako da go oblece, i im vika na roditelite "jas ke vi go oblecam, ama vie kako ke go soblecete doma, ne znam )
Devjki ne se zaamarajt tolku...Zima e i se podrazbira deka treba da gi oblecete vo spilhozni ili onie kompletcinja kako pizam goren i dolen del..Ke si ponesete benkice so dolgi + kompletceto + corapcinja ( i za sekoj slucaj hulahopcinja-mada jas na 29 ti dekemvri izlegov i ne i gi oblekoa hulahopkite) ti ja davaat i taka...Znaci benkica,bodi,corapcinja,kapce,rakavicki i obavezno debelo kebe od onie sto se zakopcuvaat i korpa za noseenje..I na let pravo vo kola pa doma ulepsavajte gi..Kakvi fustani,kakvi jakni sto zboruvate...Znaete li kolicki se bebinjata od bolnica??? A baska sto seuste ne se svesni za okolinata i ne im e rabotata ni za voi skafander...Nikoj nema da mu oblece skafander na stotuku rodeno bebe...
Se slozuvam vo potpolnost! Za mene nema nisto poslatko od bebe vo mekani spihozni. Ima vreme koga ke nosat fustani i farmerki. Jas i dvete kerki gi iznesov od bolnica vo prekrasni belo-rozevi spihozni, plisani, nalickani, onakvi kakvi sto mu prilegaat na novorodeno bebe. Bebceto na cimerkata go iznesoa vo farmerki i dzemperce, i mozam da vi kazam deka izgledase bas smesno. Toa ne e ni bebe se uste, gremlince e, a go gledas taka obleceno kako malo maze... smesno, stvarno smesno... (baska sto sestrata se cudese kako da go oblece, i im vika na roditelite "jas ke vi go oblecam, ama vie kako ke go soblecete doma, ne znam )
ехеее и јас вчера и купив на девојкава плишани бело розевки спихозни,мали нежни...56см и купив капче бело со ушиња и хулахопчиња..ракавички си имам а боди си купив во џамбо - онакво боди бенкица на закопчување од страна и на него пишува daddy's little princess кебенце си имам онакво плишано и спремни сме...Ама спихозните и се плишани со прерамки розевки со бело и бело блузиче.....Ептен слатки..ги купив од бутик ТИАРА ( my market ) Сега ми останува ново пешкирче да си купам и патунки за на ноџињата
Ajde i jas na temava Potpolno se soglasuvam so Miana, deka se pre malecki da gi maltretirame so skafanderi jaknicki i slicno.. i jas taka sakav od prvin, ama sega ramisluvam popakticno da bide, pa kupiv kebence sto se pravi vo pliko, i bidejki ne planiram hulahopki (imam vekje i pisuvano i zosto na drugite temi, nema 100% pamuk, od tie pricini) planiram da bide vo spikozni, i eventualno nekoe fustance ako najdam-tunika za odozgora (radi merak ) sakav prvin da bide so zivricki pod fustanceto, ama mi rekoa da izbegnuvam na lastik radi popoceto, pa se odluciv za spikozni, nekoi klot (uste nemam kupeno ) A za skafanderce, i onaka ako i kupam sega ke go nadrasne, a nie zimovo se na se 3 pati moze ke izlezeme dur e ladno ( do doktor samo) pa ke i kupam za slednoto zimo zdravje, da si go iznanosi. znaci ne sum mislela deka ima nesto bolje od shopping za sebe ali shopping za bebe ti e bre...
IMA 100% PAMUK HILIHIPKICKI JAS I KUPUVAM TAKVI 150 DEN SE A I NEMA NA GOLO ZIMOSKA DA I OBLEKUVAS TUKU VRZ DZIVRI A ZA LASTIK IC DA NE SE SEKIRAS BIDEJKI NA SEKOE NOVORODENCE SE GOLEMI LASTIKOT KE DOJDE TA POD RACINJATA A PAPOCETO E SKRIENO POD PAMPERSO
uuuu Calypso mozes da mi kazes kakva e odnosno od koj proizvoditel? Fala yummy mammy bas ke probam i taka...a epten sakam igracka da stoi na krevetceto, ama drveno ne kupivme posto ne mi bese bas najprakticno za momentalniov raspored doma, montaznoto mi se vide nekako pofleksibilno
ikana mozes da staves igracka takava a i od krevenceto ke bides mnogu zadovolna bidejki e prenosno i e so trkalca kade sakas tamu ke go staves jas moeto non stop go setam od ovoj kos do drugiot na sobata koga e ladno ja trgam podaleku od prozorot a koga e toplo i ima sonce si ja stavam do prozorot i se lula celiot del epten e prakticno i za soblekuvanje se naviknav sto e povisoko i mi e mnogu tresene kga ja odvedam na gosti i koga treba da i smenam pampers na krevet grb me zaboli celiot mi se ukoci
Sakav da prasam, sto mislite za toa sto jas planiram da go spremam za izleguvanje od bolnica: pamucni spilhozni so dolgi, nad niv corapcinja, nad toa plisani podebelki spilhozni isto so dolgi, i normalno rakavicki, kapce i edni mini kondurcinja . sekako zaedno so toa planiram i edno debelko kebence, kako plik. Termin mi e vo Dekemvri, sto znaci ocekuvame da bide ladnicko, dali mislite deka ova e dovolno?
IMA 100% PAMUK HILIHIPKICKI JAS I KUPUVAM TAKVI 150 DEN SE A I NEMA NA GOLO ZIMOSKA DA I OBLEKUVAS TUKU VRZ DZIVRI A ZA LASTIK IC DA NE SE SEKIRAS BIDEJKI NA SEKOE NOVORODENCE SE GOLEMI LASTIKOT KE DOJDE TA POD RACINJATA A PAPOCETO E SKRIENO POD PAMPERSO
I jas vcera gledav 100 % pamuk hulahopki 150 denari i toa mirizlivi zamislete...Samo ne bea mnogu debelki tuku onaka skoro kako tenki i zatoa ne gi kupiv...Ama ke gi kupam zosto bea preubavi
Sakav da prasam, sto mislite za toa sto jas planiram da go spremam za izleguvanje od bolnica: pamucni spilhozni so dolgi, nad niv corapcinja, nad toa plisani podebelki spilhozni isto so dolgi, i normalno rakavicki, kapce i edni mini kondurcinja . sekako zaedno so toa planiram i edno debelko kebence, kako plik. Termin mi e vo Dekemvri, sto znaci ocekuvame da bide ladnicko, dali mislite deka ova e dovolno?
Ne e moe da se mesam, ama mislam deka ke e podobro nad pampersot da mu obleces edno bodi benkice, potoa hulahopcinja, pa plisanite spilhozni, i na krajot rakavickite, kapceto i pupinja ako imas. I sekako vo kebenceto, mislam deka ke mu bide toplo na maleckoto i taka.
Inaku, ima hulahopki i za najmali, pisuva na niv 0-1, jas takvi kupiv za sin mi da nosi zimava. Ama ne se cist pamuk.
< Поракaта ја уредил Calypso -- 9.11.2011 11:54:04 >
calypso fala ti bas ke ja pobaram niz prodavnicive igrackata, mnogu mi prai merak!!! Mamicka77 nie zemavme montazno bas za taa pricina, da go setam kaj sakam, zdravje ako ne se pokaze ke zememe drveno, kje eksperimentirame...hihihi za toa za preslekuvanje zemavme kadicka so postolje i so kapak odozgora, dodeka na nogarkite ima 2 fiokicki za trakatanci...a imam i edno dosta stabilno biro hihihi miana isto ke ni bidat obleceni i jas imam tirolce belo so rozevko, od loco croco go zemav vo kisela voda, i kapce belo so ushenca i rozeva mashna so rakavicki komplet... Fiao mislam deka so taa kombinacija ke zavrsis rabota
Ne e moe da se mesam, ama mislam deka ke e podobro nad pampersot da mu obleces edno bodi benkice, potoa hulahopcinja, pa plisanite spilhozni, i na krajot rakavickite, kapceto i pupinja ako imas. I sekako vo kebenceto, mislam deka ke mu bide toplo na maleckoto i taka.
aaa obavezno bodi pod spihoznite...A najmali hulahopki ima sekade kade sto ima hulahopki za deca...baras broj 0-1..Eve jas vcera na moajat princeza i kupiv tri para po 120 denari vo butik TIARA vo my market... A tie mirizlivite gi gledav isto 0-1 vo LOCO CROCO butik isto kaj nas....
Ова ти е повеќе од доволно Како мислиш да му облечеш 2 пара шпилхозни на бебето? Да не мислиш на памучно боди а погрешно да си пишала памучни шпилхозни?
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao
Inaku, ima hulahopki i za najmali, pisuva na niv 0-1, jas takvi kupiv za sin mi da nosi zimava. Ama ne se cist pamuk.
Jas se izvinuvam, seuste sum nepismena za "bebeskiov jazik" . Ne mislev na pamucni spilhozni, tuku pamucno bodi po dolgi rakavcinja i so hulahopki i odozgora corapcinja i nad niv plisanite spilhozni Super fala Miana ke pobaram najmali sto mozam da najdam.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.