Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
[/quote] IMA 100% PAMUK HILIHIPKICKI JAS I KUPUVAM TAKVI 150 DEN SE A I NEMA NA GOLO ZIMOSKA DA I OBLEKUVAS TUKU VRZ DZIVRI A ZA LASTIK IC DA NE SE SEKIRAS BIDEJKI NA SEKOE NOVORODENCE SE GOLEMI LASTIKOT KE DOJDE TA POD RACINJATA A PAPOCETO E SKRIENO POD PAMPERSO
[/quote]
Zarem im oblekuvate hulahopki na bebinjata?! I uste i vrz dzivri?!?! Prvata kerka mi e rodena vo dekemvri i nikogas ne sum i oblekla niti hulahopki, niti dzivri, samo plisani spihozni i odozgora pokriena so kebence, potenko ili podebelo zavisi od temperaturata. Ednas ili dva pati i oblekov hulahopki (i toa na golo, ne vrz dzivri) i toa zatoa sto nosese fustance na nasite mladenci, na 40 dena i na nekoj rodenden. I do den denes deteto skoro i da ne nastinuva i ne se razboluva. Moj predlog, ne gi tuntajte decata premnogu, i samite sestri vo bolnica ke vi kazat deka treba da bidat obleceni isto kako vas, a ako e mnooogu ladno so eden sloj obleka plus. Podobro mu e da si pretka slobodno, otkolku da se prepotuva pa da se presoblakate po 100 pati.
Sakav da prasam, sto mislite za toa sto jas planiram da go spremam za izleguvanje od bolnica: pamucni spilhozni so dolgi, nad niv corapcinja, nad toa plisani podebelki spilhozni isto so dolgi, i normalno rakavicki, kapce i edni mini kondurcinja . sekako zaedno so toa planiram i edno debelko kebence, kako plik. Termin mi e vo Dekemvri, sto znaci ocekuvame da bide ladnicko, dali mislite deka ova e dovolno?
IMA 100% PAMUK HILIHIPKICKI JAS I KUPUVAM TAKVI 150 DEN SE A I NEMA NA GOLO ZIMOSKA DA I OBLEKUVAS TUKU VRZ DZIVRI A ZA LASTIK IC DA NE SE SEKIRAS BIDEJKI NA SEKOE NOVORODENCE SE GOLEMI LASTIKOT KE DOJDE TA POD RACINJATA A PAPOCETO E SKRIENO POD PAMPERSO
Pa jas koga ja izvadiv kerkami od bolnica svekrvami i oblece hulahopcinj ai jas si mislev dek ataka treb...Jas oblekuvam bodi,pa hulahopcija,spilhozni i vrz spilhoznite onakvi patuncinja swatki...Rakavcinja i kapce...Ama ako ne i oblecam hulahopki mislam deka svekrvami ke se sekne
Zarem im oblekuvate hulahopki na bebinjata?! I uste i vrz dzivri?!?! Prvata kerka mi e rodena vo dekemvri i nikogas ne sum i oblekla niti hulahopki, niti dzivri, samo plisani spihozni i odozgora pokriena so kebence, potenko ili podebelo zavisi od temperaturata. Ednas ili dva pati i oblekov hulahopki (i toa na golo, ne vrz dzivri) i toa zatoa sto nosese fustance na nasite mladenci, na 40 dena i na nekoj rodenden. I do den denes deteto skoro i da ne nastinuva i ne se razboluva. Moj predlog, ne gi tuntajte decata premnogu, i samite sestri vo bolnica ke vi kazat deka treba da bidat obleceni isto kako vas, a ako e mnooogu ladno so eden sloj obleka plus. Podobro mu e da si pretka slobodno, otkolku da se prepotuva pa da se presoblakate po 100 pati.
Ќе ти препорачам и хулахопчиња, јас на твое место би облекла и хулахопки. Сепак станува збор за мало бебенце а во декември е ладно
Da da pa pisav pogore deka mislev na bodi so dolgi rakavcinja + hulahopcinja, zatoa i prasuvav kaj bi mozela da najdam najmalo brojce dobro e se razbravme site tuka, jas napraviv rasipan telefon
IMA 100% PAMUK HILIHIPKICKI JAS I KUPUVAM TAKVI 150 DEN SE A I NEMA NA GOLO ZIMOSKA DA I OBLEKUVAS TUKU VRZ DZIVRI A ZA LASTIK IC DA NE SE SEKIRAS BIDEJKI NA SEKOE NOVORODENCE SE GOLEMI LASTIKOT KE DOJDE TA POD RACINJATA A PAPOCETO E SKRIENO POD PAMPERSO
Pa jas koga ja izvadiv kerkami od bolnica svekrvami i oblece hulahopcinj ai jas si mislev dek ataka treb...Jas oblekuvam bodi,pa hulahopcija,spilhozni i vrz spilhoznite onakvi patuncinja swatki...Rakavcinja i kapce...Ama ako ne i oblecam hulahopki mislam deka svekrvami ke se sekne
mamicke pa sekako deka hilihopkickite ne se i tesni i zalepeni kako sto nie nosime malku i se kako po komotni ne pa epten vreka a po doma ne i oblacam nego samo koga ideme nekade na gosti a po doma nose bodi na dolgi pelenite zivricki i odozgore ili trenercinja ili nekogas spikozni ali niv veke ne gi nosi bidejki site i omalea
За ладно време сум за хулахопки за надвор кога ќе се излегува, за дома нема потреба(доколу е соодветно загреана просторијата). Јас лично на син ми му облакав хулахопки само кога излегуваваме негде а по дома си беше во боди со долги ракави, чорапчињаи шпилхозни
За ладно време сум за хулахопки за надвор кога ќе се излегува, за дома нема потреба(доколу е соодветно загреана просторијата). Јас лично на син ми му облакав хулахопки само кога излегуваваме негде а по дома си беше во боди со долги ракави, чорапчињаи шпилхозни
luci pa zimno vreme koga e doma zar zivricki ne mu oblekuvas samo golo noze i spikozni ne li mu e ladno jas mojata non stop kako zaladi i oblekuvam zivri se me e stra da ne i e ladno a temperaturata na sobata ni e 25 do 27 zavisi
Јас за излегување од болница си порачав едно комплетче на Bebetto, фустанче со капче, дебели хулахопки, ракавички и чевлички, комбинација шампањ со златна боја, целото е со карнери и машни, просто се заљубив на прв поглед Имам и такво ќебенце плик дебелко исто шампањ боја, абе се е во тон И покрај тоа што ќе биде декември не сакам да ја изнесеме во плишани шпилхозни, сепак тоа е свечен момент,има да биде дотерана и да позира А за тетките РР ќе има сликичка...
luci pa zimno vreme koga e doma zar zivricki ne mu oblekuvas samo golo noze i spikozni ne li mu e ladno jas mojata non stop kako zaladi i oblekuvam zivri se me e stra da ne i e ladno a temperaturata na sobata ni e 25 do 27 zavisi
Ауу нели е многу тоа 27 плус ѕиври? И јас на леона не и облекував по дома ништо само чорапчиња и боди на куси и шпикозни,температурата дома ни беше 23/ 22 а навечер во соба 20 стешпени али бевме покриени убаво со кебе. исто и сега не и облекувам по дома ништо освен надвор кога одиме.
Јас за излегување од болница си порачав едно комплетче на Bebetto, фустанче со капче, дебели хулахопки, ракавички и чевлички, комбинација шампањ со златна боја, целото е со карнери и машни, просто се заљубив на прв поглед Имам и такво ќебенце плик дебелко исто шампањ боја, абе се е во тон И покрај тоа што ќе биде декември не сакам да ја изнесеме во плишани шпилхозни, сепак тоа е свечен момент,има да биде дотерана и да позира А за тетките РР ќе има сликичка...
bas ubavo i jas sum za toa deka spikoznite nekako mi se sube za nadvor od doma ili za nekoj takov ubav moment isto mi e kako jas da odam vo trenerki na nekoe sveceno meto taka se osekam ako deteto go oblecam vo spikozni za takov moment no sekoj si ima svoj vkus nemoj da me svate nekoja mamicka pogresno,na nekoj pak ne i se sviga bebe vo fustance si vika ima vreme za doteruvanje sekoj so svj vkus
Ауу нели е многу тоа 27 плус ѕиври? И јас на леона не и облекував по дома ништо само чорапчиња и боди на куси и шпикозни,температурата дома ни беше 23/ 22 а навечер во соба 20 стешпени али бевме покриени убаво со кебе. исто и сега не и облекувам по дома ништо освен надвор кога одиме.
lele kikicka kaj nas bidejki sme na visoko na sever em ni e salonot i 22 stepeni ne se sede mene mi e ladno ne na nea a i jas se cudam zosto taka kaj kumovite otidovme na gosti em salonot pogolem od nasiot 22 stepena bas prijatno a jas se cudam kaj nas mora da e 25 2 6 za taka da e kako kaj kumovite i se mi e strav deka ke se razboli preku nok vo 12 koga zaspie stavam drvo podebelo i do koga ima ima i ja zamotam ubavo ama mi stane nasabajle ispotena a edna dva tri noki probav da ne go gasam ognot na dva saati stanuvav stavav drva i samo so edno tenko kebence i so edno plisenko i ne mi se ispote i jas stvarno ne znam site mi vikaat ne ja uci na toplo no mnogi mi e strav dali jas sto sum zamornicava se mi e ladno i mislam i na nea ili nekogas koga ne saka da zaspie ja umotam vo tenko kebence toa so patent sto e za iznesuvanje od bolnica i odma mi zaspie vikam lele ladno i e bilo stom ja zamotav si zaspa dali ja taka nauciv ili stvarno i eladno ne znam stvarno sum vo dilema da gore ognot preku nok zesko da ne gore ladno i jas ne znam sto da pravam a se ima li razboleno leona koga ne i oblakas zivri ve molam za pomosi racinata i nozinjata i se non stop ladni ne kocan ama taka po svezicki i sme me stra lele ladno i e mm koga bil bebe vo sobata bilo 33 stepena i vika sveki nikako ne se e preladili plus vo volnena pelena umotan
< Поракaта ја уредил mamicka77 -- 9.11.2011 13:08:58 >
ова со облекувањето ѕиври ,па хулахопки па плишани шпикозни не ми е јасно нели треба ние како што се облекуваме јас никогаш под тренерки не сум облекла хулахопки освен со фустан а ѕиври и не знам како е да носиш па на крај и уште во кебе ај за надвор пак некако ама за дома кога спие е покриено или во врекичка а кога е будно или се преслекува или цица и пак може со кебенце ,па топлинчиња ,џемперчиња,дусерчиња голем е изборот ако дома го наоблечам како ке го извадам надвор на минус.
Neznam ama mislam deka i nie treba da nosime hulahopki ( makar tenki ) po doma a ne pa bebe....Svekrvami koga i da vidi deka nemam hulahopki me kara..Leleeee ivana ne nosis hulahopki??Pa ladno e bre...eve bas vcer ami barasenekoi novi akoimam da i dadam za na slava bidejki se si gi raznosela po doma....I zatoa i na bebeto ke i bide nesvatlivo da ne mu oblecam a i jas si mislam taka - deka samo spihozni na golo - ke i studi..Nie ziveeme vo kuka i se greeme na struja megutoa na skali nemame nikakvo greenje a kako sto odime nagore nadole ke i tre ada e oblecena....Jas so prvata kerkicka isterav so hulahopcinja pa taka ke taram zdravje boze i so ovaa...
Neznam ama mislam deka i nie treba da nosime hulahopki ( makar tenki ) po doma a ne pa bebe....Svekrvami koga i da vidi deka nemam hulahopki me kara..Leleeee ivana ne nosis hulahopki??Pa ladno e bre...eve bas vcer ami barasenekoi novi akoimam da i dadam za na slava bidejki se si gi raznosela po doma....I zatoa i na bebeto ke i bide nesvatlivo da ne mu oblecam a i jas si mislam taka - deka samo spihozni na golo - ke i studi..Nie ziveeme vo kuka i se greeme na struja megutoa na skali nemame nikakvo greenje a kako sto odime nagore nadole ke i tre ada e oblecena....Jas so prvata kerkicka isterav so hulahopcinja pa taka ke taram zdravje boze i so ovaa...
abe spored mene za doma ili hilihopkicki ili zivricki sto vikas jas da ne nosam pod trenerkite oni kako helanka zivra pa se cinam mi fura odozdola i mi e ladno eve i sega si gi nosam i sto vika mojot tatko dodeka i R vo mesecot se nosi isto i pod trenerkata bluza si nosam i bodi obavezno
Mislam deka ovoj muabet e i malku relativen zatoa sto ne e kaj sekogo od nas temperaturata ista doma... onie sto imaat doma po 28 C mislam deka mozat bebinjata i po kratki da gi soblecat, nema da bide strasno, kaj nas na primer e konstantno 21-22C i jas planiram zdravje boze koga ke se rodi puflickava da se orientiram po sebe (kako sum oblecena jas taka i ona). I jas sum rastena so taa skola deka vo mesecite koi sodrzat R vo imeto treba da se nosi dolna maica i hulahopki, sto znaci deka ako izleguvame nadvor i za nea ke vazi istoto. Apsolutno se soglasuvam deka ne e dobro da se preteruva so visoki temperturi i premnogu naoblakanja. na krajot na kraistata iskreno ako na bebe nesto ne mu cini, veruvajte ke vi dade do znaenje , pa ke znaete dali da go oblecete ili soblecete.
Mislam deka ovoj muabet e i malku relativen zatoa sto ne e kaj sekogo od nas temperaturata ista doma... onie sto imaat doma po 28 C mislam deka mozat bebinjata i po kratki da gi soblecat, nema da bide strasno, kaj nas na primer e konstantno 21-22C i jas planiram zdravje boze koga ke se rodi puflickava da se orientiram po sebe (kako sum oblecena jas taka i ona). I jas sum rastena so taa skola deka vo mesecite koi sodrzat R vo imeto treba da se nosi dolna maica i hulahopki, sto znaci deka ako izleguvame nadvor i za nea ke vazi istoto. Apsolutno se soglasuvam deka ne e dobro da se preteruva so visoki temperturi i premnogu naoblakanja. na krajot na kraistata iskreno ako na bebe nesto ne mu cini, veruvajte ke vi dade do znaenje , pa ke znaete dali da go oblecete ili soblecete.
Го делам мислењето со тебе фиао.....свеки кога ќе ја видеше без чорапче ако и паднало или летото кога беше само на боди по дома ќе рече ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ ГОЛО ДЕТЕЕ а надвор 45 степени плус немавме клима ....
Моето дете се роди у сред зима, со студови, мразови, ама јас не и облекував хулахопки. Значи само пижамки и чорапчиња или па пантолончиња и чорапки ( сите и беа големи, доколенки ). Ако беше поладно ќе ја покриев со ќебенце, ама да ја наоблекувам не сакав, а и она се нервираше ако и беше топло. Може дека кај нас станот е топол, па не мораше. Кај моите куќата е поладна, се греат на струја, па гледам снаа ми не му облака на малиот хулахопки за по дома. Ако треба ќе го покрие ама само чорапки и тренерки има на него. Е за излегување ваљда му облака, ако шетаат некаде подолго време.
По дома а и воопшто ѕиври никогаш не сум му облекувала, само за надвор како што пишав претходно му облекував хулахопки, а дома носеше чорапчиња кои му беа до колена, си беше покриен со ќебенце скоро секогаш
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci
da no kako na bodi samo koga 25 26 stepeni kaj nas e kako kaj drugi 22 stvarno e mnogu visoko i na sever sme i zatoa mora da e taa temperatura aj ke probam bez zivricki pa ke vidam kako i e pa ke vi kazam
da no kako na bodi samo koga 25 26 stepeni kaj nas e kako kaj drugi 22 stvarno e mnogu visoko i na sever sme i zatoa mora da e taa temperatura aj ke probam bez zivricki pa ke vidam kako i e pa ke vi kazam
Мамичке и ние живееме високо север дува нон стоп нема пауза пробај па ке видеш,ако му студи ке си каже......мене ми е поважно да му е комотно на бебето а не така стуткано цело изнаоблечено барем за моето,секогаш гледам од себе...јас сакам комоција по дома лефтерај
Kako ste se razvrzale na temava lele jas stvarno mislam deka e premnogu po 10 parcinja obleka na bebeto ne za drugo, ako se pokrie so kebence, tie kakvi se debelki, odozdola i samo edno parce obleka da ima e dovolno. Idam po logika, velat siroka obleka poveke zatopluva otkolku tesna. Toa vazi sigurno i za bebinjata, bidejki toplinata od teloto im cirkulira pokraj kozata dokollku obleketa ne e tesna uz telo. Od tuka resiv jas namesto hulahopki da i oblekuvam zivricki. Baska, sto jas stvarno nikade ne uspevam da najdam hulahopki 100% pamuk, duri ni u Chico ni u Mother Care.. pa si mislev ako tamu nema, na drugo mesto ne veruvam, pa duri ni ako pisuva 100% pamuk. Shube mi e da kupam. A mislam sosema dovolno e za po doma spikoznicki, ako e malku po studenko neka bidat plisanki. A za nadvor, koga e najladno, da edni zivricki pod spokoznite, i bebeto u kebe, i dosta e spored mene
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.