Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.11.2011 19:46:54
temjana
јас треба оваа недела до крајов да добијам или не. Ќе видиме иако ако се имаше фатено сигурно ќе чувствував некакви промени како гадење од кафе, винце, цигари... мене освен што нормално ме болат градите единствено чудно е што ми е константно топло и овој месец за живо чудо пмс ми е смирен т.е тешко може нешто да ме извади од контакт Ајде девојки барем на некоја од нас да и се посреќи овој месец да славиме сите заедно
RE: Колку време се обидувате да забремените? 10.11.2011 9:36:16
Izabela*
Zdravo devojki i jas da se priklucam vo klubot na trpelivi i pozitivni iscekuvaci na . Vcera dobiv i kako sto razgovarav so mojot doktor ( inaku odam vo Remedika ) od ovoj mesec ke pocneme so Klomifen. Jas i mojot soprug nastojuvame da napravime inseminacija uste odma no doktorot postojano ne ubeduva deka nema potreba bidejki mozam da ostanam i prirodno ama pusto mene mi se brza . Go prasav dali treba da proveram kanali mi rece deka nema potreba bidejki lani ova vreme ostanav bez nikakva terapija no vo 6 nedela se rasipa rabotata. Ajde bidete mi podrska ovoj mesec i se nadevam deka Novata godina ke si ja docekame site so vo stomacinjata. Golem pozdrav
RE: Колку време се обидувате да забремените? 10.11.2011 9:39:12
Zoja
ajde temjana da se troshime poleka - izvestuvaj ne blagovremeno jas treba okolu 21vi negde da dobijam , i ako dobijam definitivno idam na HSG za pochetok pa nadalje kje vidam kako so inseminacii i chuda .. zoshto vekje PUKNAV , vekje ne znam kaj da se obratam Izebelche ajde probaj ushte nekoj mesec prirodno ete so stimulacija pa posle kazi deka ti sakash inseminacija deka ne mozesh da chekash - site vo ist period da praime inseminacija ako ne pozz i backi do site
RE: Колку време се обидувате да забремените? 11.11.2011 13:45:24
iriewoman
zdravo i od mene do site clenovi na forumot. Jas i soprugot sme godina dena vo brak no seuste nemame bebe. Posle 3-4 meseci otkako se zemavme oicnavme da rabotime na slucajot no za kratko vreme moravme da prestaneme zosto trebase da se operiram i bev na terapija 2 meseci pred operaijata a po nea uste 1 ipol mesec. I konecno pred 2 meseci se otarasiv od site apcija - terapii i tn i pak prodozivme da rabotime na slucajot ama pak nisto, Seuste nemaм napravenoo nikakvi dopolnitelni testovi osven pap , eho i kolposkopija. Sto misliste dali e vreme da gi napaam i ostanatite testovi ili da poceam uste malku so ogled na toa deka sega brzo sum operirana ( operirav sinusi) . ?
RE: Колку време се обидувате да забремените? 11.11.2011 14:18:35
Zoja
Irewoman ... mnogu malku vreme rabotite na sluchajot..ostaj vreme da pomine da ti legnat rabotite..ne davaj fors po pregledi odma..aj sea da uzivame malku vonovata godina , moze kje ne iznenadi dedo mraz so po edno pa ako ne vo novata so novi sili napred olabajse poshto ne si pominala mnogu meseci vo obidi..do godina sekoj mesec intenzivni obidi ne se rachuna za problem..uzivaj i plivaj ;)
RE: Колку време се обидувате да забремените? 11.11.2011 15:08:50
bella80
Zoja me iznasmea so prethodniot post Doza humor vo ovoj period na macno iscekuvanje...Odsekogas sum mrazela iscekuvanje na rezultati,ama ne rekle za dzabe ne mrazi nisto,toa sto mrazis toa ke ti dojde ...Pozz do site...
RE: Колку време се обидувате да забремените? 11.11.2011 15:24:01
bebuskoo
Eve jas nemam pisano od prosliot mesec. Denes dobiv i mnogi mie tesko piev klomifen i pak nisto.Vece mise smaci od se skoro 6 god se obiduvame za ostanv po dok gi resivme site problemi pred 1 god i pak nisto ce poludaaaaaamm sakam dasi gi vidam ,neznam sto da pravam pomognetemi dali da probam so insemnacia pozz
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.11.2011 17:47:55
Zoja
bebushko bravo na zivcite shto posle 6god ne si probala nishto..jas segde kje se buvnev odshto sum nestrpliva probuvaj inseminacija za pochetok ako imate dobar spermogram i ako e se vo red so tebe, ako ne idete i na invitro i gotovo - so srekja inaku Bella nie vo petokot bevme kaj Hadji Lega vo REMEDIKA -gi vide rezultatite se shto odnesovme (beshe se top) i poshto sme samo godina vo brak mi kaza prvo da se obideme so KLOMIFEN nekoj mesec pa potoa ako ne biva da ideme na inseminaija...i mi kaza deka ne forsira on HSG poshto bil mnogu agresiven tretman i se sluchuvale chesto vospalenija...duri i povredi krvarenja, vika kje se napravat 2 insemincii primer ako ne bide so Klomifenot..pa posle ako e neophodno HSG pa otom potom kje vidime shto da pravime (dali invitro ili inseminacija pak)..i koga mu rekov deka jas imam prochitano (tuka) deka mora HSG za inseminacija kao ako ne se proodni kanalite djabe inseminaciite, vika ama jas go izbegvam toj tretman od aspekt na toa deka na 99% od zenite im se proodni kanalite... taka da ne e za djabe uspeshen vo negovata struka i znae podobro od mene i od toa shto go imam prochitano po forumive.. I sega napravivme dogovor ko kje dobijam (daj boze da ne ) na sledna ovulacija da odam da me videl so folikuli i takvi stvari na 4D kako sum stvarala i matkata da ne imala nedaj boze nekoja anomailja toa se gledalo na 4D , pa spored toa kolku folikuli sum stvarala da mi prepishe potoa klomifen kolku kje treba za nareden mesec duri (znachi toa kje fati posle nova godina)..daj boze da ne treba..ama ako treba kje si pijam - shto e tuka e.. pozz i pishte vie shto pravite
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.11.2011 20:53:34
temjana
Зоја кажи ми колку чини преглед во ремедика? Морам сега кога ќе ми заврши да одам кај некој добар доктор за оваа работа, за жал јас веќе си ги имам и годинките за некој месец 32 така да навистина не ми се чека повеќе. Ми треба доктор кој е стручен во оваа работа и без да ме матка да ми каже дали имам шанси да забременам по природен пат или пак веднаш да си почнам со инсеминации. Постои ли таков инстант доктор Полудувам веќе а немам ни со кого да разговарам на оваа тема
RE: Колку време се обидувате да забремените? 14.11.2011 8:44:07
Zoja
javi se vo REMEDIKA na fixniot i zakazi si ili kaj Hadji Lega ili kaj Petanovski - vrvni se i dvajcata..kje te vidat kje ti kazat shto da proverish i ti i soprugot, i spored rezultatite kje ti kazat shto ponatamu.. ako vi se ok rezultatite moze kje ti dade za pochetok Klomifen kako na mene, pa posle 2 -3 meseca so inseminacija kje odi ..kako i da e ne chekaj radi opteretenosta (a ne si prestarena -vrsnichki sme ) , sepak otidi za konslultacija za shto ponatamu. Inaku pregledite se poskapi od klinika ama imash tretman top. Spermogram 1950den, Spermokultura 800denari>.za hormoni ti mozesh na klinika i za brisevite poshto ne se cheka mnogu a plakjash drastichno pomalku nego po privatnive, samo prvo idi si na upat kaj matichnata za istite.. Kje te vidi posle i na eho na 4D toa ushte ne sum go napravila i ne znam kolku chini, kje go pravam vo dekemvri i kje te izvestam..ako ti trebaat ushte detali pishi mi inbox
RE: Колку време се обидувате да забремените? 14.11.2011 8:46:13
Zoja
i temjana ako ne ti e 3ti den ushte, hormonski status za tebe se pravi na 3ti den od dobieno, ako ne ti e kasno da zemesh upat od matichnata i da odish na klinichka biohemija ti zemaat krv i nareden den ti se gotovi rezultatite a plakjash samo 250den za site 5 hormoni , a inaku po privatnive e 800den samo eden hormon ..srekjno
RE: Колку време се обидувате да забремените? 14.11.2011 12:18:07
bella80
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja
bebushko bravo na zivcite shto posle 6god ne si probala nishto..jas segde kje se buvnev odshto sum nestrpliva probuvaj inseminacija za pochetok ako imate dobar spermogram i ako e se vo red so tebe, ako ne idete i na invitro i gotovo - so srekja inaku Bella nie vo petokot bevme kaj Hadji Lega vo REMEDIKA -gi vide rezultatite se shto odnesovme (beshe se top) i poshto sme samo godina vo brak mi kaza prvo da se obideme so KLOMIFEN nekoj mesec pa potoa ako ne biva da ideme na inseminaija...i mi kaza deka ne forsira on HSG poshto bil mnogu agresiven tretman i se sluchuvale chesto vospalenija...duri i povredi krvarenja, vika kje se napravat 2 insemincii primer ako ne bide so Klomifenot..pa posle ako e neophodno HSG pa otom potom kje vidime shto da pravime (dali invitro ili inseminacija pak)..i koga mu rekov deka jas imam prochitano (tuka) deka mora HSG za inseminacija kao ako ne se proodni kanalite djabe inseminaciite, vika ama jas go izbegvam toj tretman od aspekt na toa deka na 99% od zenite im se proodni kanalite... taka da ne e za djabe uspeshen vo negovata struka i znae podobro od mene i od toa shto go imam prochitano po forumive.. I sega napravivme dogovor ko kje dobijam (daj boze da ne ) na sledna ovulacija da odam da me videl so folikuli i takvi stvari na 4D kako sum stvarala i matkata da ne imala nedaj boze nekoja anomailja toa se gledalo na 4D , pa spored toa kolku folikuli sum stvarala da mi prepishe potoa klomifen kolku kje treba za nareden mesec duri (znachi toa kje fati posle nova godina)..daj boze da ne treba..ama ako treba kje si pijam - shto e tuka e.. pozz i pishte vie shto pravite
Super Zoja.Jas za Hadzi Lega imam slusnato epten ubavi zborovi,super e doktorot.Imaj doverba vo nego i teraj i ke bide .Jas utre odam vo Plodnost...Pocelo je pocelo... Pustaj mi srekicka!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 14.11.2011 18:47:41
temjana
Ти благодарам Зоја на исцрпниот одговор. Инаку доцна ми е сега за хормонскиот на 3-ти ден, бидејќи утре ми е. Ме интересира уште ова упат треба да земам од матичниот гинеколог така? не од општиот или? Јас секако морам да одам и на гинеколог, ехо и пап преглед бидејќи не сум била 1 година, така да ќе го направам и тоа и ќе побарам се што треба да ми дадат. А за хормонските испитувања во право си не би требало да одам на приватно и да си ги фрлам парите залудно, единствено што ме плаши на државните е што не секогаш ги имаат потребните реагенси и тоа влечење и чекање, а и нефлексибилното нивно работно време т.е не верувам дека работа после 16 часот и тоа дополнително ме убива. Оф маки наши ама ајде само за убаво да е Поздрави и гушки девојки и чекам со нетрпение некоја да се пофали со
RE: Колку време се обидувате да забремените? 14.11.2011 20:25:18
Zoja
Temjana od matinchniot ginekolog zimash upat za Klinichka biohemija za hormonite , a isto taka i matichniot ginekolog ti zima brisevi 4 potrebni shto se za proverka na site bakterii i chuda kako klamiija i slichno a i kazuvash so brisevite koa kje ti gi zeme primerocite da ti pishe upat za institut za javno zdravstvo toa ti e vo sklop na drzavna, najubavo ti e tamu da odish za da ne chekash, oni si imaat i reagensi stalno, i ne e so zakazuvanje nego koga odnesesh togash. a za site drugi raboti idi si vo RE MEDIKA ako reshish tamu , za da ne se zgrozuvash od nashata ni klinika i haosot koj vladee tamu... ako ti treba ushte nekoe info pishi mi inbox..pozz
< Поракaта ја уредил Zoja -- 14.11.2011 20:28:22 >
RE: Колку време се обидувате да забремените? 15.11.2011 11:30:47
Zoja
zenichki poshto nemame izbor morame da praktikuvame povekje strplivost: …međutim, strpljivost je teška. Strpljenje je za duh najteže. Ono je najteže i jedino što se isplati naučiti. Sva priroda, svo rastinje, sav mir, svaki uspjeh i ljepota u svijetu počivaju na strpljenju. Potrebno je vrijeme, potreban je mir, potrebno je povjerenje, potrebna je vjera u dugoročne stvari i procese koji su trajniji od dugoročnog života; vjerovanje u zajedništvo i smisao koji nisu dostupni u vidu pojedinca. ‘Strpljenje’ kažem ja, a isto tako mogu da kažem i vjerovanje, vjera u Boga, mudrost, nedužnost, bezazlenost. Koliko neobično mnogo treba da bi čovjek malo upoznao sebe, a mnogo više da bi se sebi reklo ‘Da’ i da bi čovjek bio saglasan sa sobom u nadegoističkom smislu! Koliko čovjek mora da radi na sebi, da se bori sa sobom, da razvezuje i sagledava čvorove i stvara nove! Kada se jednom to postigne, tada se postiže potpuno razumijevanje, potpuna harmonija, potpun osmijeh i pristanak, cilj je tada ostvaren.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 18.11.2011 16:11:41
bella80
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja
AJDEEEEEEEEEEEE NEK SE UGODE I POGODEEEEEEE daj boze dekemvri da gi vidam kaj tebe vo post pa posle i kaj drugiveee javuvaj shto kako i do kaj si
Zoja nisto ovoj mesec od invitroto,uste edna terapija pa daj boze naredniot!Sega doktorot si ja znae rabotata,kako ke kaze on taka...Ama ova ke bide bas dooolg mesec Ve guskam site!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 18.11.2011 16:57:06
Zoja
nishto Bella - kako saka bog taka..ostavi vo negovi race..si ima toj plan za site nas i najubavo znae se..se si e so prichina..ete mene terapija pa od januari, pa ako ne biva 2-3 meseci duri posle inseminacija..kako doktorot kaze taka, ne se bunam daj boze i prirodno da si ostaneme do togash , za NG da sme ama ako ne biva i naopaku da se prevrtime nemaaa..trpenieto morame da si go uvezbame poshto izbor drug nemame U NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE Jas treba denovive da dobijam..ahhh it's gonna be a loooong weekend ..... backa do site
RE: Колку време се обидувате да забремените? 18.11.2011 17:15:40
bella80
Zoja daj boze da ne dojdeee !!!!!Jas veruvam vo cuda i se nadevam(znam deka zvuci ludo )deka ovoj mesec nema da dobijam i nema da moram na invitro .Nadezta posledna umira! Guski i backi!
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.