|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Првото запче
12.9.2011 14:06:59   
AnnaMolly RR
Браво! Да му се редат бели како бисерчиња! 

Live and let live

(Одговор на членот oblace)
Непосредна врска до пораките: 551
12.9.2011 14:19:50   
The Lady
Vcera i na nas ni izleze prvoto zapce ama se nazira i drugoto do nego,mislam deka nema da se zabavi mnogu i toa user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 552
12.9.2011 17:37:57   
oblace
Daj boze site da izvadat zabi kako petar za dva ddena bez temperaturi i cuda......user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот The Lady)
Непосредна врска до пораките: 553
18.9.2011 23:21:29   
Pepelaska *
Денес му открив на Мартин [петка горе ] не ми се верува еден месец и повеќе е нервозен вришти кога ги пика рацете во уста а тоа нон стоп правеше не само рацете туку и се друго, нели 5 најтешко се вадат и негде при крај или сум грешка, а инаку ептен се измачи со сите запчиња, долу има две горе две извади наеднаш по две сега има горе двојка денес или вчера му е пукнато а ова со 5 ептен ме зачуди тоа е дури потпораснато и убаво си се гледаuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот oblace)
Непосредна врска до пораките: 554
19.9.2011 0:09:18   
*miki mami*
pepelaska jas mislam deka toa vi e 4etvorka na nas ni se izlejzeni i trojkite site cetri isto i cetvorkite tie ni izlegoa malku pred prviot rodenden,a za petki nemame aber mislam si se zbunila ali se e mozno so denesnive decauser posted image

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 555
19.9.2011 12:22:10   
AnnaMolly RR
Пепелашка, и јас мислам дека е четворка. И на Филип пред десетина дена му никна четворка горе десно, а има само две единици! и многу ме зачуди што пред двојките и тројките ја извади четворката, ама после многу мајки ми рекоа дека тоа е нормално.
Не ми се верува да му е петка на Мартин, провери уште еднаш, гарант е четворка.

Live and let live

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 556
19.9.2011 13:11:20   
majmunce
матеј ептен супер ги изваде запчињата две долу ниту плачење ниту температури само прстите в уста и толку, ниту гума не сакаше и сеа зема нешто тврдо пластична играчка и му тропкаат и се смееuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

Непосредна врска до пораките: 557
21.9.2011 18:25:12   
Natuska85
Мамички помоооош....user posted image ми е ненормално нервозно,пика се во уста што ќе најде,по цел ден мрчи,не спие,не јаде убаво..Со што да го мачкам на непцињата,што да купам од аптека,кажувајте ми искуства плиссссс

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 558
21.9.2011 18:33:57   
Тања РР
Натушка без паника!user posted image
Купи му Gengigel baby или Dentinox гел од аптека и мачкај му ги непцата, генгигелот помага во пробивање на запчињата а дентиноксот ја намалува болката и воспалението. Исто има и глодалки со гел што се ставаат во фрижидер за да му држи ладно.
Ништо не е 100 % ефикасно, нема лесен начин за вадење на првите заби.user posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 559
24.9.2011 14:54:01   
Natuska85
Фала Тања на советите,имаме такви гумички не ни помагаат многу.Вчера бев во аптека и ми го препорача аптекарката мај бејби гел за десни,највеќе тој го зимале.И еве вчера и денес му ставам малку како да го потсмирува и си заспива убаво.Туку знае некој колку пати на ден може се става од маста,не пишува во упатствотоuser posted image

< Поракaта ја уредил Natuska85 RR -- 24.9.2011 15:12:35 >

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 560
24.9.2011 18:53:01   
kikicka
nie eve pokraj dolnite 1 sega imame edno gorno i cekame uste ednoto da ispadne znaci vkupono se na se ke imame 4 ,nas mng ni pomognaa cetka za zabi za mali decinja sto se Leona si ja drzi vo race i si gi ceska zglebinjata imng i ide ubavo taka da moj sovet e da probate i plus namackajte od gleceto na cetkata.Leona prethodno ne go sakashe gelot ama sega sama si go bara duri i pakovanjeto go jade :Duser posted image user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 561
25.9.2011 17:18:43   
kikicka
e denes vidov uste edno dole :D 3 dole 2 gore :D

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 562
17.10.2011 8:34:09   
Tanja84
Of lele ova niknuvanjeto na zabcinjata bilo navistina ogromen problem. Eva uste 5 dena ke napolni 5 meseci i od pred 2 nedeli zabelezav deka pocna da stanuva razdrazliva, pocna da se ligavi, pocna da odbiva da jade a eve od pred 5 dena ne prestanuva da place premnogu silno, pika vo usta se sto ke najde i odbiva hrana, se trudam po kolku mozam po malku da i dadam, ppostojano e vo race i samo place,zlebinkite i se poteceni i mackam gel my baby po malku ja smiruva ama za kratko. Ve molam ako saka nekoj da mi kaze za kolku vreme od prilika ttreba da i se pojavi zabce so ogled na toa deka dava znaci od pred 2 nedeli a od pred 55 dena ne prestanuva da place i ako imate nekakov sovet ve molam. Blagodaram

Непосредна врска до пораките: 563
17.10.2011 8:58:11   
AnnaMolly RR
Тања, се е индивидуално. Мене СИТЕ ми викаа дека Филип ќе почне да вади заби кога имаше 4 месеци! Премногу се лигавеше, се ставаше во уста, непцата му беа потечени, беше нервозен, само плачеше, не сакаше млеко да пие... Уште тогаш почнав да го мачкам со гелови и капки. Ама излезе дека не било од запчињата.
Првото запче му порасна на 8,5 месеци!
Мој совет е да отидете на лекар, нека ја прегледа педијатарот и ќе те советува што понатаму. Можеби плачењето и раздразливоста се само минлив период.
Ти посакувам со лесно да си ги извади запчињата Ева! user posted image

Live and let live

(Одговор на членот Tanja84)
Непосредна врска до пораките: 564
19.10.2011 1:25:26   
vida
3 dena ne sme spieni kako sto treba.Kenkav e ke stisne tupanici so racinjata se trese i gi stava i dvete vo usta.Premnogu e nervozen denes mislev da go odnesam i na lekar ama mm e na pat pa aj vikam ke vidime vecerva kako ke bide pa utre za sekoj slucaj ke odime.Sumljam naj mnogu deka e takov radi nepcata ama imame i egzem pa mozno e i toa da go cesa.Celi noki se budi na pola saat,saat i place kazete kako da mu olesnam neznam vaka sto ke pravime.Majka mi mi kazuvase deka tesko vadat zapcinja ama ne pomisluvav deka vaka e.Inaku user posted image   e 7 meseci pa i vreme e mislam za zapcinja

Непосредна врска до пораките: 565
27.10.2011 23:01:25   
Bubba
NIe nemame uste zapce ama mora da prasam nekade ne znam vo koja tema. Nepcata gi mackame so Dentnox ama preeska ja namackav malku povekje i po nekoe vreme pocna da go isfrla jazikot nadvor. Inaku ne placi i ne se gushi, ama eve vekje nekoe vreme taka pravi, nekogas kako da go podzvaknuva. Mi bese strav da ne e alergija, ama ne otekuva, ne se gushi. Potoa pomisliv od vlakno ili nekoe konce vo ustata zalepeno, ama 3-4 saati pominaa, a nekoe vreme (1 sat) ne pravese ic taka. Imate upotrebuvano Dentinox i ima nekoi nus pojavi?pls pobrzo panika me fakja sto i se slucuva

(Одговор на членот vida)
Непосредна врска до пораките: 566
4.11.2011 15:00:05   
majmunce
mozno li e za edna nedela tri da izleguvaat naednas zapcinja, matej izvade tri za edna nedela i edinstvenareakcija e so ede dva tri dena ne jade ubavo mnogu malku kasicki jade cica mnogu ubavo pie sok normalno i mleko pie ima 8 meseci utre praj imame veke 5 zapcinja

od zapcinjata li ne jade inaku e vesel urla seta zdrav e fala bogu samo nadvor e so dedo mu i babamu koga ce si dojde mnogu e laden ama se nacicuva se stopluva i gajle nema , strav mi e samo za jadenjevo inaku kako buce e nikogas jadenje ne mu e dosta
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот Bubba)
Непосредна врска до пораките: 567
4.11.2011 15:02:26   
majmunce
i da napomenam pred da pocne da cica prven me prekasuva da se osigura deka ne e tvrd predmet i posle si cica ubavo ama boli kako kasa ufffffffff

ama i jas nesum vo red ovie denovi so jadenjeto ic nemam apetit dali istoto mu se slucuva i na matej ili do zapcinjata euser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 568
4.11.2011 15:14:10   
lilicka
Моја user posted image веќе 3 дена е многу нервозна,се лигави,се пика во уста,кенка,малку спие.......можно ли е да и никнува запче??Незнам што да и правам веќе а за 2 недели ке има 4 месеци???

Непосредна врска до пораките: 569
4.11.2011 15:24:44   
kikicka
Лиличка и кај мене почна од 3месеци да се лигави и да јаде и рачиња па ние и купивме глодалки али незнаеше да ги држи па јас и давав да си глода ,а забите испаднаа дурии во 9 месец user posted image .....така да олесни и ти со глодање има и гелчиња за премачкување на непцата за да не ги чешка и боли прашај во аптека .

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 570
11.11.2011 21:20:09   
Luci
Ние денес го видовме првото запче, на 9 месеци и 12 дена.....редно бешеuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 571
11.11.2011 21:22:25   
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce

ama i jas nesum vo red ovie denovi so jadenjeto ic nemam apetit dali istoto mu se slucuva i na matej ili do zapcinjata euser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Јас мислам до запчињата е, ти пишав нели и претходно во таа тема (за нејадењето) уште пред да прочитам овде. Сигурно е тоа.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 572
11.11.2011 21:23:23   
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

Ние денес го видовме првото запче, на 9 месеци и 12 дена.....редно бешеuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Луци, честитки! Нека му се редат бели како бисери! Ајде сега да честиш сутлијаш!

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 573
11.11.2011 21:55:23   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

ajde neka mu se beli kako biseri ...i nie na tolku gi izvadivme i od togaš samo 5 imame uste nema drugi...na kolku vreme ispagjaat mislam rastojanie vo meseci .imame gore 2 i dole 3

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 574
11.11.2011 23:43:45   
Natuska85
Луци нека му се множат како бисерчињаuser posted image user posted image .Нас ни кажаа до нова година да не чекаме запче,му се гледало бело ама доле му биле.Значи таму негде 9ти,10ти месец ќе си почекаме

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?