|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Паричен надоместок
31.10.2011 17:09:10   
jagodica
mene mi prefrlija ama mm od bankomat mi gi podigna i neznam tocno za koj mesec bea posto treba od juli navamu da mi preflat i mislev deka site naednas ke mi gi preflat no samo za eden mesec i toa nekni na 27 oktomvri a za septemvri neznam user posted image

(Одговор на членот Mimushka)
Непосредна врска до пораките: 1101
1.11.2011 10:43:22   
baby27
Jas vcera prativ email do FZO i mi vratija nazad deka vo tek se isplatite za septemvriskite porodilni boleduvanja..jas uste ne sum zemala a obicno zimav na kraj od mesecot ...kje vidime denes

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 1102
2.11.2011 12:46:44   
baby27
Devojki ima pari za porodilno za SEPTEMVRI...mene vcera mi prefrlile ..yeeeeeeeeeeeeeee

(Одговор на членот baby27)
Непосредна врска до пораките: 1103
2.11.2011 13:08:26   
Tanjicka
i jas imam denes pari za septemvri, yupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii idam u soping

(Одговор на членот baby27)
Непосредна врска до пораките: 1104
2.11.2011 21:23:40   
Natuska85
Има за септемвриuser posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 1105
2.11.2011 22:00:00   
vida
jas veke gi potrosiv,gi zemav vcera user posted image   i treba da zemam za uste mesec i pol...a mesecov poagjam i na rabota user posted image  

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1106
2.11.2011 22:31:08   
i tato saka pari
eee bre zeni sto e rabotava vo Kocani ni traga ni glas od septemvriskoto porodilno na zena mi....

(Одговор на членот vida)
Непосредна врска до пораките: 1107
3.11.2011 13:16:55   
mamatea
nie vo vnatresnosta ke cekame na krajot od mesecot okulu 20

(Одговор на членот i tato saka pari)
Непосредна врска до пораките: 1108
5.11.2011 0:10:03   
i tato saka pari
ma toa e vo red sto isplakaa okolu 20-ti vo mesecot no nas ne preskoknaa ,pocno na 20-ti Septemvri zedovme posleden pat ,pa neli trebase za Septemvri da zememe na 20-ti Oktomvri ama ne zedovme a eve sega sme 4-ti Noemvri i aber nema .mislam deka ke preripaat eden mesec zosto neznam.pozdrav

(Одговор на членот mamatea)
Непосредна врска до пораките: 1109
5.11.2011 8:26:05   
Luci
Зошто очигледно не ви ги сработиле документите од подрачниот фонд како мене што ми направија и после наеднаш ми пуштија за два месеци. А можеби и фирмата не ги доставила навремено. Мој совет, јави си се во подрачниот фонд и прашај си до каде е работата и зошто доцнат, поздрав
ИЗВОРНА ПОРАКА: i tato saka pari

ma toa e vo red sto isplakaa okolu 20-ti vo mesecot no nas ne preskoknaa ,pocno na 20-ti Septemvri zedovme posleden pat ,pa neli trebase za Septemvri da zememe na 20-ti Oktomvri ama ne zedovme a eve sega sme 4-ti Noemvri i aber nema .mislam deka ke preripaat eden mesec zosto neznam.pozdrav

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 1110
5.11.2011 10:20:22   
majmunce
и мене ме прескокнаа септември и ми стасаа дури на 19 октомври париве и вцера се јавив во фондо а се слуснав и со книговодителките повеке фирмата не носи документи во фзо туку електронски ФЗО ги обработува кога ке види дали газдата има пустено пари за останатите вработени.Знаци се се цека на ФЗО, да ги обработи само документите и да го запази редоследот на исплатите.На пр јас сеа чекам за август до крајот на ноември. И во ноември ми завршува породилното, се вракам на работа и це цекам за септември..............user posted image user posted image

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1111
7.11.2011 17:28:40   
mamatea
ama vie za koj mesec cekate za avgust ili za septemvri ?zosto mozno e vo septemvri da imalo poveke pari pa vi pratile edno boleduvanj unapred . mene ednas taka mi se sluci vo eden mesec zedov dva pati pa poslem si cekav dva meseci

Непосредна врска до пораките: 1112
7.11.2011 17:32:27   
mamatea
nie za avgus zedovme na 20 oktomvri a ti velis za septemvri da zemis na 20 oktomvri pa lugevo na 2 noemvri zadoja za septemvri

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1113
7.11.2011 18:35:51   
blond
Јас немам земено за 9 и 10 месец. Последниве два месеци пуштаат на 20ти, се надевам и овој ќе пуштат.

Непосредна врска до пораките: 1114
9.11.2011 15:45:55   
libra.n
Decki, jas sum na boleduvanje od juli, znaci za cetiri meseci do sega ni "p" od pari??? Ima nekoj takov kako mene:-)?

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1115
9.11.2011 15:52:02   
Luci
Пиши им во ФОНДОТ не чекај
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Decki, jas sum na boleduvanje od juli, znaci za cetiri meseci do sega ni "p" od pari??? Ima nekoj takov kako mene:-)?

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 1116
9.11.2011 15:58:23   
majmunce
IMA MOJATA KOLESKA OD RABOTA NEMA IC PARI PRED EDEN MESEC I STASALO RESENIETO I USTE CEKA KE VI ISPLATAT NAEDNAS ZA SITE MESECI Zaostanati ama pri kraj na mesec ako si od nadvor ako si od skopje cekar sea ovaa nedela

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1117
9.11.2011 16:17:23   
libra.n
фала ви многу, пратив порака до фондот а решение уште ми нема стигнато

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 1118
9.11.2011 17:22:39   
sweety girl
Kazete mi vrakaat li odgovor od fonov i za kolku vreme odprilika.Jas dobiv nekoja sum isplata ama ne mi se sovpaga nikako so nisto, 100 % ispalakaat seuste kolku plata tolku boleduvanje ili>?

Непосредна врска до пораките: 1119
9.11.2011 17:37:47   
majmunce
mene mi isplatija posle eden mesec odkako stasa resenieto. Prviot mesec mi dadoja poveke za 100 den. Znaci mene celo vreme na smetka mi pominuvase plata 5000den a ponekogas i pomalku, a inaku jas zemam 10000 aam drugite se na raka. E sega ovie 5000 se cista suma + pridonesite se druga rabota tie ne vleguvaat vo boleduvanjeto, sto znaci zemam 100%neto plata. Resenieto bese na iznos 5236den ke zemam 9 meseci. Kako e presmetkata neznam samo od licno iskustvo kazuva 100% NETO PLATA. biDEJKI AKO SMETAME 5000PLATA +4500 (PRIMER) PRIDONEESI TOGAS BI BILO SUPER AMA VO SLUCAJOV E VAKA. Novina od 9 septemvri e toa sto firmata poveke ne nosi dokumenti vo FZO tuku FZO sam gi obrabotuva boleduvanjata i posle se ceka da se pustat bolovanjata od ministerstvoto za trud i socijalna politika. A toa dali vrakaat vednas vrakaam ama zavisi kade ke pisis. AKO si od skopje ili bilo kade eve link kade ima adresar zaz kade da pratis e majl spored toa od kade si

http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=054372BB6AEC7749B113D4DF1230D274

(Одговор на членот sweety girl)
Непосредна врска до пораките: 1120
9.11.2011 17:56:38   
sweety girl
abe mene m9i isplatija nekoja sum ama nekako spored mite procenki ne mi se sovpaga nikako zatoa sakav da mi kaze nekoj za koj meseci se

Непосредна врска до пораките: 1121
10.11.2011 22:15:59   
Elce
Ми стигнало писмо од фондот дека породилното ке ми го намалеле за 2000 ден???Сеуште го немам видено писмото,треба да ми го прати свеки.Инаку земам на колку што сум пријавена.Можело да се поднесе тужба во рок од 15 дена.Зошто би ми го намалувале не ми е јасно,дали можат така?И онака не земам многу.Дали има и кај вас нешто вакво стигнато?Инаку на породилно сум од Јуни месец.

Непосредна врска до пораките: 1122
11.11.2011 16:07:45   
libra.n
Elce, jas sum od juli na porodilno a nemam uste zemeno ni denar. Koga pocna da zemas ti?

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1123
11.11.2011 22:19:36   
Elce
На 31.08.2011 ми го исплатија првото породилно,и потоа редовно ми префрлаат,провери си во фирмата каде што работиш дали на време ти ги однесле документите и дали им плаќа придонеси редовно на вработените.

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 1124
13.11.2011 15:06:17   
libra.n
denes mi stigna resenieto, a pari uste nemam na karticka eve veke za 4 meseci.

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1125
Страница:   <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?