|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Паричен надоместок
23.11.2011 10:14:42   
libra.n
user posted image sekako deka sum proverila. I na internet si ja gledam smetkata.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1176
23.11.2011 10:48:52   
Emanuelapp
Majmunce javi se na 421-360 neznam koj e lokalot tocno ama pobaraj go Jovan Magdeski i kazi mu covekot e malku tersene malku poveke (ama tebe toa ne ti e vazno :) ) ama toj gi raboti porodilnite i tocno ke ti  kazi sto se slucuva ako ne go najdis toj ke go pobaras Stoajanoski Goran :)

Непосредна врска до пораките: 1177
24.11.2011 1:02:26   
jagodica
yupiiiiii user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ima paricki i toa za dav meseci brzo site na shalteri user posted image

(Одговор на членот Emanuelapp)
Непосредна врска до пораките: 1178
24.11.2011 8:29:58   
ketrin 77
Moze li nekoj da mi kaze dali navistina sega parite od porodilno gi davaat tekovno t.e redovno i ne se cekalo po 3 meseci,demek sega se bilo elektronski,taka i se podnesuvale dokumentite preku internetuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 1179
24.11.2011 9:08:57   
MERUSHKA
ЛАГА!!!! Можеби во некоја  друга земја е така.......во Македонија нема ништо нормално,па ни породилното, за жал!!

B.B.B.

(Одговор на членот ketrin 77)
Непосредна врска до пораките: 1180
24.11.2011 9:19:29   
Emanuelapp
Toa so isplatata mozebi sega ke se sredi so sistemskoto povrzuvanje na FZOM. i user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Emanuelapp -- 24.11.2011 9:20:10 >

(Одговор на членот MERUSHKA)
Непосредна врска до пораките: 1181
24.11.2011 11:32:33   
Natuska85
ИЗВОРНА ПОРАКА: ketrin 77

Moze li nekoj da mi kaze dali navistina sega parite od porodilno gi davaat tekovno t.e redovno i ne se cekalo po 3 meseci,demek sega se bilo elektronski,taka i se podnesuvale dokumentite preku internetuser posted image user posted image user posted image

Кетрин јас сум задоволна од тоа како ги добиваме парите од породилното барем тука во Скопје.На крај на месец добиваме за претходниот,редовно.Со оглед да многу фирми зимаат од 15ти до 20ти плата за претходниот месец и ние сме супер,или барем тие на кои фирмата редовно плаќа придонеси(на почеток на месец.). Нормално да не се поречамuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 1182
24.11.2011 11:59:47   
Maca25
снаа ми до сега никогаш не се пожалила дека и каснеле со породилно. еве веќе 4 месеци си добива на време.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1183
24.11.2011 14:38:33   
majmunce
Sega se javiv vo fondot vo pp i mi rekoja deka isplatite zavrsile bile vo petokot i ponedelnikot ako ne sum dobila togas znaci vo naredniot krug za tri nedeli .Sto anci me preskoknaja ovoj mesec preku eden mi davaat
Nisto ke cekame naredniot mesec ova vreme
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1184
25.11.2011 10:31:43   
majmunce
Libra.n ti vleze li vo ovoj krugsega ili pari narednio mesec, za koj mesec cekas?

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 1185
25.11.2011 10:46:17   
libra.n
Majmunce jas ne dobiv ovoj krug, go cekam drugiot. A treba da zemam od juli pa navamu.

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 1186
25.11.2011 12:08:23   
ketrin 77
Јас не разбирам дали каснењето со исплата зависи од фирмата во која што работиш или до фондот за здравство

Непосредна врска до пораките: 1187
25.11.2011 13:04:00   
libra.n
kaj mene kasno e podneseno baranje za porodilno boleduvanje ama i kasno e doneseno resenieto...sto znaci dvete strani (barem kaj mene)

Непосредна врска до пораките: 1188
28.11.2011 10:11:42   
miana
УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ ГИ ПОВИКУВА МАЈКИТЕ ДА ПОД­НЕ­САТ ЖАЛБА Родилките да не го плаќаат данокот user posted image Ро­дил­ки­те што добиле известување од Управата за јавни приходи дека тре­ба да платат персонален данок за парите од породилно боледување, тре­ба во рок од 15 дена да поднесат писмена жалба до УЈП. Тие не треба да го платат данокот, а во жалбата треба да стават дека парите од по­ро­дил­но­то им дошле на сметката со задоцнување од Фондот за здравствено оси­гу­ру­ва­ње. Ди­рек­то­рот на Управата Горан Трајковски вчера изјави дека тој проблем е ве­ќе надминат во корист на родилките.
"Да­ноч­ни­те решенија секогаш завршуваат со правна поука. Родилките тре­ба во писмена жалба да напишат зошто сметаат дека не треба да би­дат оданочени. И ние сме на истото мислење, па со тоа проблемот ќе биде ре­шен", изјави Трајковски.
Спо­ред податоците на УЈП, решенија да платат персонален данок на до­ход добиле околу 120 родилки што минатата и предминатата година не би­ле на работа туку користеле породилно боледување. Прет­ход­но во УЈП објаснуваа дека родилките треба да го платата да­но­кот, затоа што го изгубиле правото на користење даночно ос­ло­бо­ду­ва­ње, бидејќи во текот на една календарска година добиле повеќе од 12 пла­ти поради задоцнетите исплати од Фондот за здравство.
На­род­ни­от правобранител претходно ги повика родилките да поднесат прет­став­ка до нив, а адвокатите ги посоветуваат да достават тужба до Уп­рав­ни­от суд. (Р. Ф.) [link=http://www.facebook.com/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fvest.com.mk%2Fdefault.asp%3FItemID%3D51C342C1C1252F4E96656DC223A6D7B1&t=%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5%20%D0%B4%D0%B0%20%D0%BD%D0%B5%20%D0%B3%D0%BE%20%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%9C%D0%B0%D0%B0%D1%82%20%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%82&src=sp][/link]

Непосредна врска до пораките: 1189
28.11.2011 14:04:14   
Sneska25
zenski ima paricki (skopje) user posted image

Непосредна врска до пораките: 1190
28.11.2011 14:06:00   
Tanjicka
superrrrrr, ima i kaj mene sega proveriv

(Одговор на членот Sneska25)
Непосредна врска до пораките: 1191
28.11.2011 18:08:23   
bari2
Mamicki za koj mesec vi pushtija pari?

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 1192
28.11.2011 22:10:51   
Tanjicka
bari2, mene mi pustija za oktomvri

(Одговор на членот bari2)
Непосредна врска до пораките: 1193
29.11.2011 0:26:29   
bari2
jas treba da zemam za pola od mesec Septemvri no i za Oktomvri ne mi pustile,neznam zosto docnat.kolku cekavte vie dodeka pocnaa da vi isplakaat pari na pocetokot?i bi vi bila blagodarna ako nekoj mi kaze kakvo e toa resenie za porodilno,bidejki jas bev tamu rekoa deka ke gi vnesat podatocite i deka koga ke e vneseno vo sistem toa e toa,nisto drugo ne treba,zanata ne spomena nikakvo resenie.Vi blagodaram.user posted image

Непосредна врска до пораките: 1194
29.11.2011 8:21:28   
Emanuelapp
bari2 koga ke se vnesat tvoite podatoci vo sistem izgotvuvaat resenie koe preporacano go isprakaat na domasna adresa vo nego e vnesen iznosot koj treba da go primas sekoj mesec i drugi podatoci, dokolku ne si zadovolna od resenieto imas pravo na zalba od 8 dena . 

Непосредна врска до пораките: 1195
29.11.2011 9:41:50   
bari2
Blagodaram Emanuelapp,neznam zoshto ne mi go kazaa toa samite.Kolku se ceka na toa reshenie?

Непосредна врска до пораките: 1196
29.11.2011 10:34:39   
Emanuelapp
Pa mislam deka za 2 nedeli od otvoranjeto na boleduvanjeto abe toa brzo stasuva ama pariteeeeee

Непосредна врска до пораките: 1197
29.11.2011 10:43:31   
bari2
jaa Emanuelapp,nemam dobieno takvo resenie seuste.dali si sigurna deka i za Skopje vazi istoto,mene mi rekoa koga ke se vnesat vo sistemtreba samo da cekam pari.

Непосредна врска до пораките: 1198
29.11.2011 11:19:59   
Tanjicka
bari2, ja duri pred dve nedeli go dobiv resenieto, a ostanav na boleduvanje od 23 Juni, a prvite pari za nekolkute dena od juni gi dobiv na 27 Avgust a za juli veke na 30 Avgust, mislam deka vo dekemvri veke ke ti stignat pari

Непосредна врска до пораките: 1199
29.11.2011 11:31:32   
Emanuelapp
Jas sum od prilep i resenieto brzo mi stasa neznam tocno za Skopje mozebi ke ti docni. A parite mislam deka imas sreka da gi dobies za brzo .... sega sistemot na FZOM e povrzan so UJP pa bi trebalo da se sredi isplatata za pocetnito oti tekovnite (mesecnite) kako taka navreme se isplakaat user posted image

Непосредна врска до пораките: 1200
Страница:   <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?