|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
23.12.2011 16:04:05   
kikicka
окси не е толку мрсно пржена како старите што пржатво тон зејтин малкуцкаставам против мрсњоќа сум.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1576
23.12.2011 17:29:36   
kikicka
си го испапа целоо малку и ставив ко за првпат

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1577
24.12.2011 14:13:22   
TeaM
Mamicki, kolku pati nedelno im davate meso na vasite bebenca?

Непосредна врска до пораките: 1578
24.12.2011 14:23:18   
arh_diz
Otkako napolni 9 mecesi davam sekoj den meso ,ako nedadam meso davam riba

Биди тоа што си

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 1579
24.12.2011 14:57:14   
kikicka
преку еден ден телешко,домашно пиле или јунешко и бела риба обично ослиќ или панга а вчерапробамалку туна

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1580
24.12.2011 15:09:37   
bombica
Од колку месеци се дава грозје, ананас?Ми носат сокчиња на хип со грозје и ананас пишува 4+ ама страв ми е да му дадам.Посебно ананасот ме буни мислам дека какао овошје што не е од наше поднебје не би требало да е од 4-5 месеци туку многу покасно

Непосредна врска до пораките: 1581
24.12.2011 15:19:39   
kikicka
Незнам точно еднаш и дадовлетово когабеше 9месециинего сакаше и од тогашне сум и дала.

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1582
24.12.2011 16:48:47   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Од колку месеци се дава грозје, ананас?Ми носат сокчиња на хип со грозје и ананас пишува 4+ ама страв ми е да му дадам.Посебно ананасот ме буни мислам дека какао овошје што не е од наше поднебје не би требало да е од 4-5 месеци туку многу покасно

ananas mislam ne smees do god

Непосредна врска до пораките: 1583
26.12.2011 23:26:05   
Lidina

Bombica jas na moeto mu imam dadeno sokce grozje i jabolko od Hipp uste na 4i pol meseci, znam rizikuvav ete mislev deka ne e rano togasuser posted image a sega najmnogu go saka :) A ananas mislam treba da pocekas.

Непосредна врска до пораките: 1584
27.12.2011 10:04:12   
barbi83
jas sakam da mi kaze nekoj kako da i napravam brokula na moetouser posted image sakam da probam dali ke jade do sega i imam dadeno jabolko krusa sliva morkov kompir koj najveke go saka inaku imame 5 i pol meseci ne jade po mnogu po nekolku lazicinja.pa sakam da mi kazete za brokula i dali da i dadam oriz od kupeckiot na hipp mislam deka ne e rano pozzzz

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 1585
27.12.2011 10:16:23   
arh_diz
Ke ja svaris brokulata na parea ili vo voda , i ke ja pomesas so kompir bidejki toa imate probano.a pocetok stai mu edna lazicka brokula.Malo e bebeto da jade poveke sega gi uci vkusovite

Биди тоа што си

(Одговор на членот barbi83)
Непосредна врска до пораките: 1586
27.12.2011 10:18:27   
kikicka
Вака можеш со морков да измешаш или само со компир како сакаш па после можеш и со двете наеднаш

Непосредна врска до пораките: 1587
27.12.2011 16:10:10   
barbi83
fala ke probame utre od sabajle

Непосредна врска до пораките: 1588
29.12.2011 12:02:32   
barbi83

ИЗВОРНА ПОРАКА: barbi83

fala ke probame utre od sabajle

i napraviv krompirce so brokula i ne go saka se gadi user posted image a od koga mozam da i davam meleni biskviti so jabolko

Непосредна врска до пораките: 1589
29.12.2011 12:15:01   
AnnaMolly RR
Barbi, јас од таа возраст од прилика почнав со бисквити, му давав Џиџи бебе. На нив пишува дека се за бебиња над 4 месеци, ама содржат млеко и јајце. Јас дури откако му дадов приметив, ама немаше никаква реакција.
Бисквити може да дадеш и сега, само малку. Запомни дека тие содржат глутен, па ако не сте пробале се уште глутен, гледај дали ќе има некаква реакција.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1590
29.12.2011 12:28:07   
Annet
Iva jade kasa od jabolko , banana ,krusa, morkov . saka,ama nesaka od tie mlecnite kasi voopsto..sekakvi firmi kupiv ne gi saka....
denes mi placese malku koga i dadov morkov so jabolko od hipp ama ke mora da se ucu zelencuk da jade,inaku saka mnogu e interesna,mi go zima laziceto sama da jade ,od tolkacko.....se nadevam se deka ke jade;-)
kazete smeam li da i davam cveklo sokce? ima 4 ipol mes?

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1591
29.12.2011 12:58:12   
Calypso
Annet, pocekaj so cvekloto, mala e. Jas na sin mi na 7 meseci mu dadov domasen sok od cveklo, jabolko i morkov i pocna da povrakja otkako go ispi. A go piese i sakase uste. Moze bilo slucajnost toa sto povrati, ama ottogas ne sum mu dala, sube mi e da ne pocne pak da povrakja.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 1592
29.12.2011 19:01:04   
bombica
Денес наuser posted image прв пат му дадов брокула, му ја измешав со компирче .Многу му се бендиса се си изедеuser posted image

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 1593
30.12.2011 15:53:20   
TeaM
Mamicki, utre na moetouser posted image sakam prvpat da mu dadat grasok? Kakov im davate vie, zamrznat ili od konzervauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1594
30.12.2011 16:03:27   
lilicka

Денес наuser posted image прв пат му дадов брокула, му ја измешав со компирче .Многу му се бендиса се си изедеuser posted image

Ахх мојава неќе да проба брокулаuser posted image незнам како да ја научама да јаде зеленчук!!Поздраво од брокула нема мислам еден куп витамини има!!!

Непосредна врска до пораките: 1595
30.12.2011 16:20:50   
Calypso
TeaM, grasok davaj zamrznat, ne od konzerva. Mislam deka na malite ne im se dava nisto od konzerva, pa zatoa zamrznat zelencuk ti e podobra opcija.

Lilicka, izmesaj ja brokulata so morkovce ako ima malata probano. Taka moze ke ja jade.

< Поракaта ја уредил Calypso -- 30.12.2011 16:21:54 >

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 1596
31.12.2011 9:30:41   
TeaM
Mamicki, vcera kupiv Keksolino i grisolino zauser posted image . Denes taman da i napravam, citam deka imaat seker vo sostavotuser posted image a neli seker i sol ne treba da se dava do godinka. Bash se razocaravuser posted image  

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 1597
31.12.2011 10:20:03   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: TeaM

Mamicki, vcera kupiv Keksolino i grisolino zauser posted image . Denes taman da i napravam, citam deka imaat seker vo sostavotuser posted image a neli seker i sol ne treba da se dava do godinka. Bash se razocaravuser posted image  
[/quo

Јас и давам дуринекогаш когае блуткаво и ставам малку сол или вагета ронка колку вкус да даде,ако севодиме ептен по книгиве за деца не треба ништо на дете да му се даде.Нема што да се разочараш нема твоето бебе да биде прво што јаде гризолино или кексолино башка закексолино немораш да купуваш можеш дома да му направиш бискоти и млеко инема да има шеќер нели?

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 1598
31.12.2011 12:34:13   
TeaM
Jas smetam deka ne treba da i davam sol i seker do godinka, i se trudam istoto da go pocituvam.
Mozam i griz da napravam sama, muabetot mi beshe deka so kejf si gi kupiv, a nema da gi iskoristam user posted image

< Поракaта ја уредил TeaM -- 31.12.2011 12:35:05 >

Непосредна врска до пораките: 1599
31.12.2011 12:59:05   
kikicka
Епа тоа е твој избор секоја мајка знае нели за своеточедо најубаво ,инаку можеш да ги смениш во продавница ако чуваш фискална

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 1600
Страница:   <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?