|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
8.12.2011 14:29:36   
Annet
se slozuvam sekoe dete e razlicno mozebi i od dohranata ,sto edvaj lacicka edna vnesuvane mi se veruva deka e od toa od edno lazice kasicka da ne mi go saka mlekovo sea.aa a kako ke ostarime ako ne se ponervirame malku hahahhaha

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 701
12.12.2011 10:15:47   
Zivka*
Jas samo ja dojam mojata kaja ,no momentalno jas imam problem so zeludnikot i ne mi e bas kvalitetno mlekoto i ke moram da ja dohranuvam poso ne mi kacuva dovolno na kilaza :( samo ako mozete da mi kazete koe mleko da i go davam ,jas go kupiv na Nestle NAN,ama ne go saka (ima odvraten vkus i jas go probav) i neznam koe da i go kupam ???tuka (vo polska) gi ima Bebiko,Bebilon,Hipp,Humana,Nan ...koe e najdobro ???

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 702
12.12.2011 10:22:37   
riba79
zivka,moras da se sovetuvas so pedijatar...moeto bebe i prvoto i vtoroto bea posle 4 meseci i posle 1 mesec sinceto dvete na Nan i dobro go prifatija...e sega ima deca koi go sakaat hipp,aptamil i drugi..moras so sovet od pedijatar zasto ako ti eksperimentiras so mlekata moze samo bebeto da ne napreduva dovolno..moze od nekoe mleko da dobie grcevi,proliv ili ednostavno da ne go saka toa mleko...pozz

(Одговор на членот Zivka*)
Непосредна врска до пораките: 703
12.12.2011 11:09:59   
Zivka*
mene pedijatarot mi gi preporaca Nan,bebiko i Bebilon ... i mm go kupil na Nan...ama ne go saka...i ete vcera imase diarea,se cudev od sto e ama ete od mlekoto bilo ... :(
go smeniv pedijatarot nekako taa ne mi bese ok ,i denes ke odam kaj drug pedijatar sto mi go preporacaa pa ke vidam taa sto ke mi kaze...fala ti riba79

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 704
12.12.2011 12:32:02   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zivka*

mene pedijatarot mi gi preporaca Nan,bebiko i Bebilon ... i mm go kupil na Nan...ama ne go saka...i ete vcera imase diarea,se cudev od sto e ama ete od mlekoto bilo ... :(
go smeniv pedijatarot nekako taa ne mi bese ok ,i denes ke odam kaj drug pedijatar sto mi go preporacaa pa ke vidam taa sto ke mi kaze...fala ti riba79

NIE PIEME APTIMIL I GO SAKA VEDNAS GO PRIFATI

(Одговор на членот Zivka*)
Непосредна врска до пораките: 705
18.12.2011 19:03:08   
Bethany
Леле луѓе и јас ќе побудалим. Моето user posted image цел ден многууу слабо јаде. Веќе месец и пол сме на адаптирано млеко, а тој наместо да ја зголемува дозата, тој ја со деновинамалува!!!!
Пие , пие и престане и толку не сака веќе! А мирен си е, не плаче. Чудо едно. Наместо да пие доза од 6 мерички, тој пие од 2! user posted image
А плус сабајлето приметив дека малку крчи при дишењето, не многу ама на моменти. Да ли можеби тоа може да има некоја врска па да има намален апетит?
Се извинувам , се надевам дека не сум оф топик, ама прашањето ми се однесува на тоа да ли некој има слично искуство и зошто ми бебе јаде тако малце? Од што ќе расте? user posted image

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 706
18.12.2011 19:47:31   
lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Леле луѓе и јас ќе побудалим. Моето user posted image цел ден многууу слабо јаде. Веќе месец и пол сме на адаптирано млеко, а тој наместо да ја зголемува дозата, тој ја со деновинамалува!!!!
Пие , пие и престане и толку не сака веќе! А мирен си е, не плаче. Чудо едно. Наместо да пие доза од 6 мерички, тој пие од 2! user posted image
А плус сабајлето приметив дека малку крчи при дишењето, не многу ама на моменти. Да ли можеби тоа може да има некоја врска па да има намален апетит?
Се извинувам , се надевам дека не сум оф топик, ама прашањето ми се однесува на тоа да ли некој има слично искуство и зошто ми бебе јаде тако малце? Од што ќе расте? user posted image

Може му е период.....мојава ќерка првите 6 недели беша лакома незнаев што да и правам ептен бараше да јаде,а сега ја молам кај нас е вака 3дена јаде 5 дена не јаде....и тоа се е со молење што веќе не сменив не цуцла,не положба се.....и ете исто е...
Не се секирај ако е мирно и весело ок е....ма да знам дека се нервираш з’ш јас го поминувам истото!
А тоа што така диши може е од положбата на лежење ако нешто ептен приметиш да крчи одете на лекар!

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 707
18.12.2011 20:57:59   
Bethany
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Може му е период.....мојава ќерка првите 6 недели беша лакома незнаев што да и правам ептен бараше да јаде,а сега ја молам кај нас е вака 3дена јаде 5 дена не јаде....и тоа се е со молење што веќе не сменив не цуцла,не положба се.....и ете исто е...
Не се секирај ако е мирно и весело ок е....ма да знам дека се нервираш з’ш јас го поминувам истото!
А тоа што така диши може е од положбата на лежење ако нешто ептен приметиш да крчи одете на лекар!

Фала Лиличка, да ептен е фрустрирачки кога детето не ти јаде!!! А утре ќе одиме на лекар да го прегледа за секој случај.
А кажи ми па напредува ли добро твојата ќерка? Ионака последни три недели качил само 350 гр. (во глобала со килажа е во ред) ама се плашам овака ако продолжи па што ќе биде.?

< Поракaта ја уредил Bethany -- 18.12.2011 21:08:31 >

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 708
21.12.2011 10:25:13   
Bububebe
Мамички дали постои ад млеко над една година при пролив освен хумана?Знам дека има аптамил,новалак ама тие се до 12 месеци.Педијатарот ми рече да давам хумана ама не го сака,ептен е грдо

Непосредна врска до пораките: 709
21.12.2011 10:37:48   
dostickage
daj mu Hipp ors rastvor so morkov.provereno najdobro nesto protiv proliv i Prolife ili liobif.
jas ne bi dala na dete od edna godina takvo AD mleko,ne za drugo nema sansi da mi go pie.Sepak e golemko dete sto se si jade i znae da razlikuva vkusovi pa taka esko ke pomine so mlekoto.
ima milion nacini da se resi prolivot.ja ne bi idela so AD mleko

(Одговор на членот Bububebe)
Непосредна врска до пораките: 710
21.12.2011 10:42:34   
Bububebe
Може да се реши на милион начини преку исхрана.Ама моево дете ни сок пие,ни пак јади.Гооолем проблем е тоа.Не сака ни да проба,ни храна ни сок.Дадов ампула лиобиф ама немаше никакво подобрување.За џабе давам лекови ,кога пак ке се напие млеко и пак ништо
Оф топик сум,се извинувам

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 711
21.12.2011 10:44:12   
kikicka
Оф топик али пролајф дефинитвно помага при пролив ,сме немале до сега али имав даму дадамна мм кога го фати еднашuser posted image user posted image па немав што освен да му дадам пролајф и веднаш се смири ...а со АД user posted image првпат слушам за тоа

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 712
21.12.2011 10:46:00   
kikicka
мислам дека пролајф може со млеко да семеша пробај...адм ке преместат постови

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 713
21.12.2011 15:41:38   
Natuska85
Ние од вчера почнавме со замена на едно доење со Ад млеко(околу 12 на пладне),од утре почнувам на работа и мораше.Земав аптимил и вчера му направив 100 мл,прво неќеше да пие,па му ставив една лажичка од хипп инстант млечната каша со банана што е и си го испи цело.Денес 150 мл. му направив и си го испи без проблемuser posted image .Од наредна недела планирам и доењето пред спиење да му го заменам со Ад за да го држи повеќе преку ноќ, а во останатото време продолжуваме со доење.

Сакам да ве прашам, пошто немам време сега наназад да ја читам темава:

- колку време може да стои млекото од како ќе му го спремам(на собна темп. или во фрижидер);
- колку млеко треба да изнесува една доза на Ад млеко  на  user posted image од 8 месеци(150,180,200 мл)?(пошто моето пие колку ќе му направам,до крај значиuser posted image user posted image user posted image )

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 714
21.12.2011 15:51:26   
kikicka
Вака Натушка јас на собна нај мнг саат го оставам на парно за да не олади и пред да го дадам го пробувам ако не чини ново правамuser posted image а во фризидер немам чувано немам ни искуство со фрижидер бидејќи правев и фрлав ,додека да го стоплам ке направам ново свежо ,тоа додека не научивдека мојава пие по 120мл до 150 мах иако е 14 ипол месеци по толку пие,а К.колку пие толку прави му ако сака повеќе дај му освен ако има заменски оброк каша.

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 715
21.12.2011 15:51:46   
libra.n
Natuske, jas go cuvam po 2 casa na sobna tem. a vo frizider ne go cuvam nikogas, pisuva sekogas svezo da se konsumira, ne pritopleno. Mojava na 5 meseci pie po 150-170 ml. na obrok i taka 5 obroci. Ke vidis samoto ke ti kaze kolku mu e dovolno. Samo zapazi go praviloto na 30ml. po edno lazice prasok. Ajde srekno so dohranuvanjeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 716
21.12.2011 16:08:38   
Natuska85
Фала женски,уствари да бе и јас паuser posted image како може во фрижидер да го чувам после треба да се претоплува нелиuser posted image . user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 717
22.12.2011 12:31:57   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Фала женски,уствари да бе и јас паuser posted image како може во фрижидер да го чувам после треба да се претоплува нелиuser posted image . user posted image

Natushke nekade nanazad na temava imav procitano deka moze i vo frizider do 5h...so toa shto posle nema da go pregrevas ti na rongla..tuku samo vo tendzere so topla voda..ama prashaj si pedijatar a i ti sama si znaes najubo user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 718
2.1.2012 15:30:52   
bombica
RR bebusov moj do sega piese aptamil 1 po 1-2 pati na den.Planiram da premineme na 2-ka pa me interesira kako, dali postepeno ednas 1-ca ednas 2-ka ili moze odma da mu svrtam na 2-kauser posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 719
2.1.2012 15:36:27   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

RR bebusov moj do sega piese aptamil 1 po 1-2 pati na den.Planiram da premineme na 2-ka pa me interesira kako, dali postepeno ednas 1-ca ednas 2-ka ili moze odma da mu svrtam na 2-kauser posted image

бомбице јас одма и свртев не направи некој проблем си го испи

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 720
6.1.2012 22:40:29   
Ikana
Bethany, od sto ti rekoa deka krci taka..? i mojava taka pravi ama pri jadenje najcesto i dava znaci ko da i e zatnat nosot ama ne i e, najnormalno si cica i si jade...fala mnoguuser posted image

Непосредна врска до пораките: 721
6.1.2012 22:57:18   
TeaM
Mamicki, dali AD go pravite sekogash so prevriena voda ili i so neprevriena na primer Gorska?

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 722
6.1.2012 23:10:11   
Maca25
Јас и давав на ќерка ми на почеток со свежа провриена вода, но после некое време ми се смачи и почнав со Ладна, стоплена до темп. колку да се растопи млекото.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 723
6.1.2012 23:40:02   
parel
Se veli deka do 6 meseci treba da se prevriva a potoa ne. Jas koristam Gorska i ne ja prevrivam vo momentov. Moeto bebe ima skoro 8 mesci.

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 724
7.1.2012 21:48:54   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Bethany, od sto ti rekoa deka krci taka..? i mojava taka pravi ama pri jadenje najcesto i dava znaci ko da i e zatnat nosot ama ne i e, najnormalno si cica i si jade...fala mnoguuser posted image

Ikana, bese mu zatnato nose, grloto mu bese crveno plus i zatoa slabo jadese. Sega se stabilizira, fala na Bog. Ama se uste go custvuvam kako krci posebno nasabajle i mu e zatnato nose se uste, ama sega ne pridavam tolku znacaj oti ne kaslje, mu stavim solenite kapki ako smetam deka ima potreba. Jade ubavo. Na bebinja e mnogu lesno da im se zatne noseto, toplo-ladno, i toa ne e strasno. Mojot bebus nema mrsuli, ne mu se gleda nisto, ama krci.
Ako dois, stavi mu mu od tvoeto mleko vo noseto, dobro bilo.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?