|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
7.1.2012 22:01:18   
kikicka
носете ги на лекар ако ви крчат и не јадат ,не е зафрканција,еве Леона малку јадеше нос течеше вчера престана да тече нос иоп после спиење крчеше грлце,вечертазмлеко не пиеше воопшто и сабајле ја однесовме има воспалено грло така да носете ги налекар инека видат од што крчат и не јадат инаку се здобивме со ларингит.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 726
7.1.2012 22:09:21   
Bethany
Naravno deka go nosev na doktor, jas za sekoja sitnica trcam na doktor ili i zvonam na mobilen user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 727
8.1.2012 8:20:36   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Naravno deka go nosev na doktor, jas za sekoja sitnica trcam na doktor ili i zvonam na mobilen user posted image

и штотирекоа дека ништо не му е?

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 728
8.1.2012 14:02:15   
Ikana
Fala zenski vednas ke prasam doktor! Ne daj boze nesto da ima, sepak ke se javam! Fala Vi mnogu!!!

Непосредна врска до пораките: 729
8.1.2012 14:10:58   
luckygirl
zdravo mamicki,nie sme na ad mleko od 3-ta nedela i pieme hipp combiotic preporacano od pedijatar,a koja e cenata na aptamilot gledam deka go falite,a maliov moj malku se maci za kakanje,moze da e od mlekoto????

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 730
8.1.2012 14:15:42   
Bububebe
ИЗВОРНА ПОРАКА: luckygirl

zdravo mamicki,nie sme na ad mleko od 3-ta nedela i pieme hipp combiotic preporacano od pedijatar,a koja e cenata na aptamilot gledam deka go falite,a maliov moj malku se maci za kakanje,moze da e od mlekoto????

Аптамилот јас го земам 911 ден од еурофарм.А во зегин мислам дека е нешто помалку

(Одговор на членот luckygirl)
Непосредна врска до пораките: 731
8.1.2012 14:20:47   
sladjana ms
Vo Zegin Aptamilot e 860 den. 900 gr. i nie trosime tri kutii mesecno.Koristevme Hipp i od nego povrakase i imase zapek pa so Aptamilot sve se sredi, megutoa LUCKYGIRL ako nemate nekoj problem so mlekoto i dobro napreduva user posted image ne go menuvaj.Toa e moj sovet od iskustvo.Pozz

(Одговор на членот Bububebe)
Непосредна врска до пораките: 732
8.1.2012 18:54:37   
kikicka
По читањево скоро секој има запек од хипп био а? Пробајте со др.млеко ние се пробавме и пак на аптамил се вративме не ви препорачувам Новалак бидејќкимојава ептенрикаше од него али немора дазначи дека кај сите е така.

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 733
8.1.2012 19:00:28   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

и штотирекоа дека ништо не му е?

Не, напишав дека му грлото беше црвено, беше фатил некој вирус. Сега затнато носе ни е ништо user posted image Затоа послабо и јадеше.

Непосредна врска до пораките: 734
9.1.2012 13:06:08   
ana mari
i jas koristam hipp i mislam deka od nego ima zapek neznam sto da pravam dali da smenam drugo mlekouser posted image ili da ostanam na hipp

Непосредна врска до пораките: 735
9.1.2012 14:44:04   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

i jas koristam hipp i mislam deka od nego ima zapek neznam sto da pravam dali da smenam drugo mlekouser posted image ili da ostanam na hipp

Аконе е какано соденови одете напедијатар да секонсултирате,или ако убаво си го пие млекото нахип земиму за какање сирупче за да му се регулира столицата,а доколку него пие хип смени му гомлекото. Јас давав разредено од Хип имашенапишано погоре некоја од ррките али user posted image не качи во килажа воопшто така.

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 736
13.1.2012 11:41:48   
sladjana ms
Mamicki edno prasanje do vas.Dali moze da koristam druga voda za adaptiranoto mleko na user posted image ,dosega koristev Gorska i dali moze da ja smenam so Ladna voda bidejki doma imame zaliha na ovaa vtorava.Inakuuser posted image ima 3 meseca i 5 dena.Pozzuser posted image

Непосредна врска до пораките: 737
15.1.2012 16:11:55   
AnnaMolly RR
Слободно прави го со каква било вода. Се тоа е едно исто. Што би се рекло: Исти user posted image , друго пакување.  user posted image

Live and let live

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 738
15.1.2012 22:10:56   
ana mari
moevo bebce veke edna nedela povraka kako cesma ima li nekoj vakov problem..... kkao da go resam i na doktor bevme i sekade nekoj ne znae zasto bebeto ni povraka tolku od sto moze da e toa znae li nekoj..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 739
15.1.2012 23:27:01   
Ljubovce
I moeto tri dena po red mi povraka vo silen mlaz,ama bas ko sto vikas ti kako cesma,ama po ednas vo denot,jas mislam deka mu e od aptamilot pa sega neznam da se konsiltiram so koe mleko da smenam,mada nie samo po eden obrok imame aptamil.
Ama ako ti povraka cesto taka vo mlaz i ako ne e do mlekoto togas kako moze dr da neznae taka da ostavi??????????

Непосредна врска до пораките: 740
15.1.2012 23:31:30   
Natuska85
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

moevo bebce veke edna nedela povraka kako cesma ima li nekoj vakov problem..... kkao da go resam i na doktor bevme i sekade nekoj ne znae zasto bebeto ni povraka tolku od sto moze da e toa znae li nekoj..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

А столицата каква ви е? Моето кога повраќаше како чешма и имаше пролив,имавме закачено ротта вирусuser posted image .

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 741
16.1.2012 12:04:45   
Ljubovce
Se konsultirav so dr mi rece da ne go menjam aptamilot deka site mleka se isti,trebalo malku vreme da se privikne pa mi kaza na edna merica da stavam po 45 ml voda ovaa nedela i pomalku da mu davam a pocesto,a za stolicata mi rece od sto e nastinatko mu e tecna...i sega kosmar,sto li da pravam,jas bev resena da mu go menjam ubedena deka ne mu odgovara.
Aj ke probam i vaka pa da vidam sto ke bide

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 742
16.1.2012 12:13:22   
Annet
mojata kerkicka od koga e rodena e na ad mleko.site mozni firmi na mlaka gi piese,od nie koe virovme bel den,povrakase non stop.koga vleze vo 5 mesec doktorkite sami mi rekoa da pocnam so kravjo za varenje.pocnav,eden mesec ni ednas ne povratila,sega pie na 2-2ipol casa pocesto,ama ne povraka.taka moze ako se i vasite kolku moeto da procitate na taa tema,pa ke si odlucite sami.i mene ne znaea da mi kazat od sto povraka.denje noke,i sega sme raat;-) ni spasot go najdovme;-)

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 743
17.1.2012 1:33:53   
Ljubovce
Koe mleko bi mi go predlozile posle Aptamil?ke go smenam na svoja raka,nisto ne jade detevo,samo mi povraka i non stop spie,ke se napie tri goltki mleko i mi se gubi.
Ne gi poznavam ic mlekata samo znam za NAN e sega dali e toa po kvalitete posle Aptamil?znam deka ima i NOVALAC toa kakvo e?ke go pratam maz mi sega da kupi.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 744
17.1.2012 6:13:51   
kikicka
љубовче после аптамилот би те советувала бебемил да пробате Бебемил 1 ,од сите што ги пробавме аптамилот и бебемилот се добри на вкус. Новалакот има повеќе видови ние користевме формула против запек и формула против грчеви а ништо не помогна само ја влоши сосотојбата,од Хипот не качуваше на тежина а и погоре имаа напишано дека од хипот во последно време децата фаќаат запек.Од Нан почна да повраќа и од тогаш надаље од се повраќапе.Инаку кога се роди ја дохрануваа со аптамил таму без проблем беше кога ми дојде млекото цицаше ама после не сакаше и кога прејдов на Нан чешми по дома имавме. Аптамилот го користевме некаде од 4 месеци до 13месеци после заменивме со Бебемил кој се покажа добар и штета со тој што не сум почнала али кој го знае сите доктори препорачуваат од тоа што имаат процент.

Непосредна врска до пораките: 745
17.1.2012 8:40:34   
Annet
vo pravo e kikicka za se.jas moeto iskustvo go pisav,nie navecer uste koristime hipp bio i zadovolna sum,megutoa za preku den pisav veke.

Непосредна врска до пораките: 746
17.1.2012 9:55:26   
light
Zdravo
Nie sme na Aptamil 1 no mojata curica ne pie mnogu pa mislevme deka mozebi e od mlekoto dr od stransvo ni preporaka Semilak dali ima koristeno nekoja i kakvi rezultati imala pozdrav

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 747
17.1.2012 10:20:03   
Slagjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Koe mleko bi mi go predlozile posle Aptamil?ke go smenam na svoja raka,nisto ne jade detevo,samo mi povraka i non stop spie,ke se napie tri goltki mleko i mi se gubi.
Ne gi poznavam ic mlekata samo znam za NAN e sega dali e toa po kvalitete posle Aptamil?znam deka ima i NOVALAC toa kakvo e?ke go pratam maz mi sega da kupi.

И јас како Кикичка би ти препорачала Бебимил. Долго време мака мачевме со Хип. Не качуваше килажа и многу повраќаше. Со Бебимил почна да напредува.

Непосредна врска до пораките: 748
17.1.2012 11:08:16   
Ljubovce
Ne mi e jasno zosto nasiot pedijatar vika da ostaname na Aptamil,kako da ostanam koga deteto nisto ne mi jade,i mi povraka vo mlazevi..stvarno ne mi e jasno,me ubeduva deka site se isti i od site isto ke se odnesuva,samo da imam trpenie da se navikne...a vazi za eden od najdobrite pedijatri vo Skopje...vcera ne mi jadese ni pola od toa sto treba,a koga pie aptamil place i celiot se vitka,i edvaj edvaj do pola od dozata da ispie.
Vo bolnica koga se rodi mu davaa bebimil,tie 5 dena nemase nikakov problem,ama posle mi dojde mleko i se molzev eve do sega so toa sto ponekogas mu davav i aptamil,ama sega pocnav pocesto so aptamil i pokaza vakva reakcija.

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 749
17.1.2012 11:10:43   
Luci
Љубовче, не знам бебето колкаво ти е, ама и син ми беше од сам старт на АД млеко, бевме на  Бебимил, па Аптамил, па Нан и на крај на Новалак. Моево се истураше од поваќање, ама и тоа мнооогу, лом ме правеше и мене и сам себе и све околу нас беше во повраќаници. Го носев дури во државна, му правеа ехо на желудничето да не има задебелување на прстенот ама све си беше во ред, иако премногу повраќаше сепак качуваше на килажа и сите д-ри се чудеа. Додека се свестиме со маж ми од што повраќа детево помина месец и пол скоро, откривме дека повраќа од водата со која му го приготвувам млекото, чешмовача провриена. Откако почнав да му го правам млекото со купечка Ладна(таа ми ја препорачаа зашто содржи најмало количество на натриум)само стоплена не превриена, детево мое не поврати ниту еднаш во млазови. Пробај и да му го смениш млекото и да го правиш со стоплена купечка Ладна и се надевам дека нема да имате повеќе проблеми. Од докторите во државна ми беше сугерирано и да го ставам да спие на повисока перница, значи целото тело, не само главата за да не се искриви и задолжително да се држи во исправена положба за да ждригне. На нас овие препораки ни помогнаа многу. И јас како тебе се плашев многу кога ќе повратеше, ми беше хорор кога ќе требаше да пие млеко син ми зашто многу често се случуваше и од носето да поврати и беше ептен исплашен, едвај го смирувавме од плачење.Се надевам дека ти помогнав колку-толку
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Ne mi e jasno zosto nasiot pedijatar vika da ostaname na Aptamil,kako da ostanam koga deteto nisto ne mi jade,i mi povraka vo mlazevi..stvarno ne mi e jasno,me ubeduva deka site se isti i od site isto ke se odnesuva,samo da imam trpenie da se navikne...a vazi za eden od najdobrite pedijatri vo Skopje...vcera ne mi jadese ni pola od toa sto treba,a koga pie aptamil place i celiot se vitka,i edvaj edvaj do pola od dozata da ispie.
Vo bolnica koga se rodi mu davaa bebimil,tie 5 dena nemase nikakov problem,ama posle mi dojde mleko i se molzev eve do sega so toa sto ponekogas mu davav i aptamil,ama sega pocnav pocesto so aptamil i pokaza vakva reakcija.

< Поракaта ја уредил luci -- 17.1.2012 11:21:29 >

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 750
Страница:   <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?