|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Доење
29.12.2011 23:48:39   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

nez dali prasanjeto mi e za vo ovaa tema ama ne mozev da najdam slicna... me interesira kako go vodite socijalniot zivot vo kombinacija so doenjetouser posted image mene toa tolku mi lici komplicirano... eve na pr. sega angelina ima samo 2 nedeli i cica otprilika na sekoi 2 saati, a ponekogas i pocesto. najverojatno do 40 dena nekoi rab ke se promenat ama mene me interesira kako vie se spravuvate so ovoj problem: na pr. sega na 40 dena jas treba da odam na kontrola za ranata, a ne sakam da ja vleckam so mene po bolnici... kako da ja ostavam, a ako vo megjuvreme se razbudi i saka da cica?
ona e mnogu nestrpliva koga saka da cica i dodeka ne dobie ne pestanuva da place... aj pisete vasi iskustva, sigurno nekako se funkcionira user posted image samo sto jas nez kako user posted image

jas vaka kje ti kazam...seto toa zavisi od tebe i tvojot partner..i po malku od bebe...jas Andrej go iznesov uste na 7 dena..ama dobro togash bese toplo...i ne gledam zasto ne bi mozela da ja zemes so tebe...ubavo oblecena u transporte i u kola..em za nea da i smenis em kje si bide so tebe ako i treba cice...jas Andrej go nosam so mene i na kafe..ne se pushi,toplicko e, si ideme so mm na rucek a bebe nana..ili pak ako stane tuka e ili cucla ili jas mu davamda cica i dodeka sme u kola ako bara...nemam problem so toa..ne ostavam bebe gladno...isterav i svadbi i rodendeni i devojacki i prednovogodishni zabavi...se banjame.se mazime 5 min cicame i naname...duri i da se razbudi kje si prezaspie so majka mi.. ( kaj nea go nosam togash zasto nemam koj da mi go cuva) e sega....seto ova ne e samo zaradi toa ja da si iskocam a majka da cuva dete da ne me razberete pogresno..od edna strana go ucis bebe i na drugi lugje,da ne bide lepenka za tebe,vtoro opsto e poznato deka e toa dobro za "opstata sostojba na majkata"//polna si baterii i sila za uste mazenje so user posted image
malku e zeznat period..guzvi nastinki virusi..ne znachi da ne izlezes nigde ama pogolem del od vreme ili domce ili po gosti..Andrej e iznesen i na minus...dobro oblecen

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 351
30.12.2011 10:09:33   
TeaM

nez dali prasanjeto mi e za vo ovaa tema ama ne mozev da najdam slicna... me interesira kako go vodite socijalniot zivot vo kombinacija so doenjetouser posted image mene toa tolku mi lici komplicirano... eve na pr. sega angelina ima samo 2 nedeli i cica otprilika na sekoi 2 saati, a ponekogas i pocesto. najverojatno do 40 dena nekoi rab ke se promenat ama mene me interesira kako vie se spravuvate so ovoj problem: na pr. sega na 40 dena jas treba da odam na kontrola za ranata, a ne sakam da ja vleckam so mene po bolnici... kako da ja ostavam, a ako vo megjuvreme se razbudi i saka da cica?
ona e mnogu nestrpliva koga saka da cica i dodeka ne dobie ne pestanuva da place... aj pisete vasi iskustva, sigurno nekako se funkcionira user posted image samo sto jas nez kako user posted image

Fiao, se funkcionira, vo konkretniov slucaj mozesh da ja nadoish neposredno pred izleguvanje, a mozesh i da ostavish mlekce za sekoj slucaj. Konkretno jas za pregledot ja nadoiv i ja ostaviv so majka mi. Sepak ne trae dolgo pregledot.
Da beshe potoplo, ako ti e sube da ja ostavash bi ti kazala da si zemesh nekoj so tebe koj kje go setka vo blizina bebushot so kolicka. Ama sega e ladnicko. Imav period koga moetouser posted image ne sakashe da bide so nikoj drug  osven so mama i tato, i bogami placeshe na cel glas, strasno, e togas ja setkaa vo moja blizina so kolicka, za ako se rasplace vednash da dojdam, a jas si gi vrsev rabotite.
Inaku, koga bevme izlezeni  so mm jas ja doev vo kola, i setavme kolku shto ni beshe zelba. Imam drugarka koja ja doi i na javni mesta so marama pokriena. Mene mi beshe neprijatno, pa se odluciv za kola user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 352
30.12.2011 13:04:31   
Fiao
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

jas vaka kje ti kazam...seto toa zavisi od tebe i tvojot partner..i po malku od bebe...jas Andrej go iznesov uste na 7 dena..ama dobro togash bese toplo...i ne gledam zasto ne bi mozela da ja zemes so tebe...ubavo oblecena u transporte i u kola..em za nea da i smenis em kje si bide so tebe ako i treba cice...jas Andrej go nosam so mene i na kafe..ne se pushi,toplicko e, si ideme so mm na rucek a bebe nana..ili pak ako stane tuka e ili cucla ili jas mu davamda cica i dodeka sme u kola ako bara...nemam problem so toa..ne ostavam bebe gladno...isterav i svadbi i rodendeni i devojacki i prednovogodishni zabavi...se banjame.se mazime 5 min cicame i naname...duri i da se razbudi kje si prezaspie so majka mi.. ( kaj nea go nosam togash zasto nemam koj da mi go cuva) e sega....seto ova ne e samo zaradi toa ja da si iskocam a majka da cuva dete da ne me razberete pogresno..od edna strana go ucis bebe i na drugi lugje,da ne bide lepenka za tebe,vtoro opsto e poznato deka e toa dobro za "opstata sostojba na majkata"//polna si baterii i sila za uste mazenje so user posted image
malku e zeznat period..guzvi nastinki virusi..ne znachi da ne izlezes nigde ama pogolem del od vreme ili domce ili po gosti..Andrej e iznesen i na minus...dobro oblecen

Andriance, tokmu na toa mislev, koga go ostavas so majka ti, im ostavas i tvoe mleko? Kako go cuvate? i dali mu go davaat so cucla ili? Posto nas bozem ni rekoa so cucla ne bilo ubavo, da ne ne saka da cica posle toa i sl...
Toa mi bese prasanjeto kako se organizirate, ako treba da izlezete... Inaku ve gledav na fb kako setkate vo veroto i si vikam koga nie vaka user posted image
dobra idea e toa za vo kola doenje, ete vidis ne mi teknalo, toa mozam da probam iako nie uste ucime da cicame, i ucime pozicii, pa dodeka da se nagodime, zivi smeski sme user posted image
Ama ajde da pomine uste nekoe vreme valjda i jas i ona ke fatime nekoj red okolu cicanjeto, a i se nadevam deka bolkite vo bradavicite ke prestanat za nekoja nedela, pa mozebi seto ova ke bide pozgodno user posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 353
30.12.2011 16:34:48   
Andriance

Andriance, tokmu na toa mislev, koga go ostavas so majka ti, im ostavas i tvoe mleko? Kako go cuvate? i dali mu go davaat so cucla ili? Posto nas bozem ni rekoa so cucla ne bilo ubavo, da ne ne saka da cica posle toa i sl...
Toa mi bese prasanjeto kako se organizirate, ako treba da izlezete... Inaku ve gledav na fb kako setkate vo veroto i si vikam koga nie vaka user posted image
dobra idea e toa za vo kola doenje, ete vidis ne mi teknalo, toa mozam da probam iako nie uste ucime da cicame, i ucime pozicii, pa dodeka da se nagodime, zivi smeski sme user posted image
Ama ajde da pomine uste nekoe vreme valjda i jas i ona ke fatime nekoj red okolu cicanjeto, a i se nadevam deka bolkite vo bradavicite ke prestanat za nekoja nedela, pa mozebi seto ova ke bide pozgodno user posted image

Ic ne se sekiraj..vreme znaes kako kje ti letne user posted image shto kod da prais, pocekaj neka padne i da se isusi pupace (ako uste ne padnalo)..inace za vo kola..samo prekrsti noze i na tebe e user posted image kje se smestite, samo obleci neshto sto lesno se izvlekuva..koga go ostavam kaj majka mi obicno gledam pokasno da izlezam za da go izbanjame da go nacicam..za brzo i kje zapsie i znam deka sum mirna 4h...ako ima nesto, kje me pobaraat na tel..ne se izmolzuvam... spored mene ama bas nishto strasno nema vo toa da mu dades mlekce od shishe...ne e toa sekoj den..ne se odviknuvaat oni tuku taka..baska koga e gladno nema IMA NEMA user posted image user posted image da vidis kako fakja cice .

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 354
1.1.2012 12:24:23   
ana mari
zenski aj srekna nova na site... Jas imam eden golem problem kerkamie e 5 nedeli i neznam dali e normalno da mi povraka tolku mn kako cesma, dali znae nekoj nesto za ova sto da napravam za da ne povraka tolku mn ona koga e budna bara celo vreme da jade i posle go povraka toa stvarno neznam sto da pravam ve molam ako nekoj nesto znae za ova neka mi pise POMOS

Непосредна врска до пораките: 355
1.1.2012 14:54:42   
taisa
ana mari bas pred nekoj den citav za povrakanjeto najcesto pomaga doenje vo ispravena polozba i potoa isto deteto da se drzi sto poveke vo ispravena polozba a isto postojat i medikamenti za doencinja protiv povrakanje

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 356
1.1.2012 16:26:48   
Fiao
Jas pa imam mnogu glupav problem so doenjeto, osven toa sto nikako ne mozeme da si najdeme zgodna polozba, jas imam mnogu mleko i dodeka ona cica mene uste povekje mi nadoagja i deteto se zagrcnuva od sto ne moze da preftasa... i najcesto kako posledica na toa e kako krcenje sto go ima od mlekoto kako shlajm i se pravi i posle se maci so toa ne moze da spie na raat toa ja maci... a i mnogu cesto pocnuva da ika posle jadenje i toa isto dolgo i trae po10 min nekogas i poveke...
ako imal nekoj vakvo iskustvo pisete...

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 357
1.1.2012 17:33:19   
Andriance
Probaj prethodno malku da se odmolzes be...so znam...ne sum imala vakov problem ali probaj..

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 358
1.1.2012 18:15:58   
Fiao
Pa toa pravam, ama ona e tolku nestrpliva koa ke pocne da rika, posle kratko odmolzuvanje i davam, i pak i e mnogu. nekako mnogu povekje tece otkako ona ke povlece otkolku ja koga odmolzuvam... user posted image

Непосредна врска до пораките: 359
1.1.2012 18:31:01   
Ikana
Fiao, imame ist problem em so zadavuvanjeto em so ikanjeto...znaci Marina mi se davi i od mene i od shishe...a be srce mi zastanuva...a koga ona cica normalno e da tece povekje mleko poradi hormonot oksitocin koj ima uloga neli vo ispushtanjeto na mlekoto od gradite...probaj so pauziranje....zatoa i vikaat koga se molzes da se opustis i da mislis na bebeto ili da ja gledas nea ili sliki nejzini...sega bas probav nema ni saat vreme, deluva hihihih
za ikanjeto mi kaza doktor dve ili tri kapki limon na lazice da dades i ke prestane.

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 360
2.1.2012 17:06:01   
Natasa981
Fiao, toa sto go pisuvas `krcenjeto` sto se javuva vo crevcata moze da ti predizvika grcevi kaj bebeto.I mojata cica lakomo i od mala se zagrcnuvase pa od pamet se vadev da ne se udavi..pa ke ispogolta vozduh i ete cela nok grcevi uzass

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 361
2.1.2012 18:48:51   
Fiao
Pa da sigurna sum deka i toa ima udel ama nez sto da napravm za da ne cica taka...

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 362
2.1.2012 19:44:06   
ana mari
fala taisa bas ke probav so ispravena polozba

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 363
2.1.2012 22:06:01   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

za ikanjeto mi kaza doktor dve ili tri kapki limon na lazice da dades i ke prestane.

Ikanjeto e sosema noormalna rabota...osobeno posle bljuckanje..ne se daca nishto...posebno ne limon,,moj sovet ne i davdaj nishto.samo kje prestane...ili ako e dolgo daj i samo da cicne malku user posted image

Непосредна врска до пораките: 364
6.1.2012 10:59:45   
Fiao
Jas veke stanuvam ocajna...user posted image
Vcera tolku loso i zaletna mlekoto sto, mene zivotot mi se skrati... nez kolku vreme deteto se borese za vozduh, jas prebledev... sekoe hranenje vcera vecerta mi bese so ne znaete kakov strav... a i plus sekoe doenje obavezno se zagrcnuva po 3-4 pati, so iskasluvanje, mene srceto mi zastanuva dodeka ne ja slusnam pak normalno da dise...user posted image
Tolku mi e strav da ja dojam, sto mislam deka od stres se pomalku mleko imam... i se istisnuvam prethodno i pak nisto, ona mnogu lakomo cica i se i zaletnva... Toa sto mi bese najoglem strav, toa me snajde user posted image
Ne znam veke sto da napravam, imate li vie vakov problem?
i ona namesto od den za den da se podobruva vo cicanjeto, ona cica se poloso i poloso, se povekje i povekje se zagrcnuva...
Ne znam veke sto da napravam, a ne sakam da se odmolzuvam, ili pak da se otkazam od doenjeto...

Непосредна врска до пораките: 365
6.1.2012 11:12:57   
*mika*
Fiao, mila samo nemoj ti da se sekiras. Ono ke si najde nacin da zeme vozduh, najbitno e ti da ostanes smirena vo tie momenti. Mlekoto ti e sega mnogu bitno, nemoj da se stresuvas. I mojata se zadusuva, ne na sekoe cicanje, ama na sekoe 3-4to. Probaj so polozbite na doenje, menuvaj gi, da vidis koja najmnogu mu odgovara na bebeto. Jas koga ke snema vozduh samo ja otrgnuvam od grada i glavceto malku nanazat, kako sto si lezi, i taka uspeva da zeme, i se otvara dusniceto, pa taka nekolku sekundi, da se vrati celosno, pa prodolzuvame. Samo vekje ne se potresuvam, a ni ona ne se nervira tolku, na pocetokot placese posle sekoe zadusuvanje. Probaj vaka mene mi uspeva, i samo smireno, oni se osekjaat. So srekja mila user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 366
6.1.2012 11:18:30   
Natuska85
Фиао никако откажување.И моето user posted image пошто беше многу лакомо првите два месеци се задавуваше цицајќи и одма ќе го кренев ќе се поискашлаше и продолжувавме.И сега еве го 8,5 месеци додека цица некогаш знае да се подзадави,ама заради тоа никако не смееш да се откажеш од доење. Моево дури и кога пие од шише се подзадавува од што сака побрзо се да испиеuser posted image .

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 367
6.1.2012 11:49:36   
Ikana
Isto i kaj mene...uzas jas placam...ona jade jas liptam, a maz mi vika normalno e be, site bebinja se zgrcnuvaat...i eve gledam deka stvarno e taka...
Drzi ja podispraveno na grada koga ti e, potkreni i ja malku gradata i prinesi i ja do usta, ne odozgora da i ja stavas vo usta....
Mene od gradi mi gubi vozduh pa stalno i ja drzam podaleku ili prste kaj alveolata da i bide slobodno noseto da dise...
A so shishe koga ja hranam, go drzam horizontalno i ona ispravenka pod agol od 45 do 60 stepeni...taka ona sama si vlece od siseto i ne zaletnuva.

Vcera tolku loso i zaletna mlekoto sto, mene zivotot mi se skrati... nez kolku vreme deteto se borese za vozduh, jas prebledev... sekoe hranenje vcera vecerta mi bese so ne znaete kakov strav... a i plus sekoe doenje obavezno se zagrcnuva po 3-4 pati, so iskasluvanje, mene srceto mi zastanuva dodeka ne ja slusnam pak normalno da dise...user posted image
Tolku mi e strav da ja dojam, sto mislam deka od stres se pomalku mleko imam... i se istisnuvam prethodno i pak nisto, ona mnogu lakomo cica i se i zaletnva... Toa sto mi bese najoglem strav, toa me snajde user posted image
i ona namesto od den za den da se podobruva vo cicanjeto, ona cica se poloso i poloso, se povekje i povekje se zagrcnuva...
Ne znam veke sto da napravam, a ne sakam da se odmolzuvam, ili pak da se otkazam od doenjeto...

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 368
6.1.2012 11:56:50   
Andriance

Of lellele.....nikako otkazuvanje..probaj da smenite polozba na doenje...eve na primer bratucetka mi ja doi podispravnea, kako recisi da i sedi ...iako znam deka ne e pravilno ama nejze taka i e zgodno baska dodeka cica i podzdrignuva...probaj vidi...probaj ako ne i so silikonski bradavici...malku potesko se vlece so niv pa moze nema da i tece tolku mleko a??

< Поракaта ја уредил Andriance -- 6.1.2012 12:09:12 >

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 369
6.1.2012 13:26:07   
Fiao

Of lellele.....nikako otkazuvanje..probaj da smenite polozba na doenje...eve na primer bratucetka mi ja doi podispravnea, kako recisi da i sedi ...iako znam deka ne e pravilno ama nejze taka i e zgodno baska dodeka cica i podzdrignuva...probaj vidi...probaj ako ne i so silikonski bradavici...malku potesko se vlece so niv pa moze nema da i tece tolku mleko a??

Pa i jas i davam podispraveno, rakata mi padna od sto ja potkrevam user posted image . A za silikonskite bradavici i jas pomisliv ama pa od niv mi rekoa tie sto gi probale deka mnogu vozduh se nagoltuva... i toa e noz so 2 ostrici user posted image abe samo raat da ne bide covek... ne nikako nemam namera da se otkazam, ama ne znaete koja razlika ja imam vo mlekoto denes za razlika od ostanatite denovi, mnogu malku denes mi tece... se mislam deka stresot igra golema uloga... se plasam da ne ne se najaduva ubavo ama pa gledam ubavo si spie, ako bese gladna ke placese neliuser posted image
vi blagodaram na sovetite devojki, da ne ni e forumov... sto ke bese so nas user posted image

Непосредна врска до пораките: 370
6.1.2012 15:16:24   
Andriance

Pa i jas i davam podispraveno, rakata mi padna od sto ja potkrevam user posted image . A za silikonskite bradavici i jas pomisliv ama pa od niv mi rekoa tie sto gi probale deka mnogu vozduh se nagoltuva... i toa e noz so 2 ostrici user posted image abe samo raat da ne bide covek... ne nikako nemam namera da se otkazam, ama ne znaete koja razlika ja imam vo mlekoto denes za razlika od ostanatite denovi, mnogu malku denes mi tece... se mislam deka stresot igra golema uloga... se plasam da ne ne se najaduva ubavo ama pa gledam ubavo si spie, ako bese gladna ke placese neliuser posted image
vi blagodaram na sovetite devojki, da ne ni e forumov... sto ke bese so nas user posted image

jas go doev cetiri nedeli so silikonski bradavici...nie nemavme grcevi...sto znam vekje..

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 371
6.1.2012 15:19:00   
mamicka77
fiao ne se grizi i mojata taka pravese abe po 30 sekundi i veke ja odnemuvase pomodruvase celata odnema ja i jas se so strav ja doev i se so pridruzba na sveki ne i se sekiraj bidejki e mala nema sila da vlece i da golta tolku brgu a mleko i nadojde i zatoa taka prave i od cajceto i od se se zasrknuvase i mene me fati panika vikam lele zarem se ke trazeme drustvo za cicanje zarem sveki se ke mi visi na glava ama den niz den kako rastese i si imase sila i eve sega ne se zasrknuva

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 372
8.1.2012 15:32:33   
ana mari
Jas veke stanuvam ocajna...
Vcera tolku loso i zaletna mlekoto sto, mene zivotot mi se skrati... nez kolku vreme deteto se borese za vozduh, jas prebledev... sekoe hranenje vcera vecerta mi bese so ne znaete kakov strav... a i plus sekoe doenje obavezno se zagrcnuva po 3-4 pati, so iskasluvanje, mene srceto mi zastanuva dodeka ne ja slusnam pak normalno da dise...
Tolku mi e strav da ja dojam, sto mislam deka od stres se pomalku mleko imam... i se istisnuvam prethodno i pak nisto, ona mnogu lakomo cica i se i zaletnva... Toa sto mi bese najoglem strav, toa me snajde
lele fiao istiot problem go imam i jas i mojava e mn lakoma na sekoe cicanje se davi abe strav me faka koga ke pocnam da i davam da cica inace nie se xranime so sisence jas si go izgubiv mlekoto sekoj den se pomalku i pomalku imav

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 373
9.1.2012 23:25:53   
Ikana
I aj sea imame drug moment...me tepa za cice?!?!?
Cica cica i odednas ke me izgrebe ili udri so raceto i ke se trgne, ke se rasplace i pak ke pocne da cica?!!
Sto li i e sega???

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 374
10.1.2012 16:17:39   
Fiao
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

I aj sea imame drug moment...me tepa za cice?!?!?
Cica cica i odednas ke me izgrebe ili udri so raceto i ke se trgne, ke se rasplace i pak ke pocne da cica?!!
Sto li i e sega???

Ikana, toa e reakcija koga nema dovolno mleko... ako e naucena da i tece po povekje vo momentot koga ke sekne, odnosno ke ja isprazni gradata, a ne i bilo dovolno, odnosno ne se dojala, pocnuva da ja fakja nervoza, ja tegne bradavicata, ja grize, moze i da te mava, ja pluka pa pak se zaletuva da ja fati... se se toa znaci deka ona e uste gladna, a vo taa grada mleko ili ima mnogu malku ili vekje nema. Probaj pojacuvaj go mlekoto so cajot za doilki, pij mnogu mleko, jogurt i tecnosti voopsto - barem toa kaj mene uspeva...
Inaku otkako mi bese onoj stresot, koga se zagrcna i koga mi se povlece mlekoto i mene mi tecese po mnogu malku, abe toj den ni bese ubi boze! sekoj 5 min se budese, sekoj pola saat barase cicka, i cicase, a celo vreme bese nekako nedojadena, ama poleka nekako go vrakjam mlekoto, pijam od cajot 1 casa sabajle, edna navecer, i mnogu tecnosti...
Probaj pojacaj se i ostavija da ja iscicuva gradata skroz do kraj, ubavo da ja prazni. Neznam kako e kaj tebe ama jas odma sto mi ja isprazni gradata i koga ke zavrsime so doenje posle nekoe vreme osekjam kako silno peckanje vo gradata koga mi se polni pak i po toa kolku ke trae peckanjeto i vo kolku navrati ke me fati, a i po toa kolku ke stvrdne gradata dodeka ona spie znam otprilika dali ke imam dovolno mleko ili pak ne, za slednoto doenje. Normalno moras da vnimavas da ne se uspies ili nesto da ne ti se stvrdnat gradite premnogu (zaradi ne daj boze mastit), ama pa i ako se mnogu meki, ke znaes deka imas malku mleko...
jas poleka go vrakjam mlekoto, ama daleku so od ona sto si bev - da ne recam imav za izvos, a sega edvaj vo dvete imam samo za edno cicanje... ali ajde upornost i ke bide user posted image

Непосредна врска до пораките: 375
Страница:   <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

DALI ZENITE IMAAT KOMPLEKS
danima

CCCC

DA (69%)

NE (4%)

NEZNAM (4%)

PONEKOGAS (19%)

NESEKOGAS (5%)

Број на сите гласови: 139

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!