Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Odkako procitav se, i se iskonultirav so iskusni mamicki...MUSTELA nema da zemam zasto, da vazhi za kvalitetna kozmetika, za cuvstvitelna koza, ama moze dajavi rekacija i alergija...taka da ja sepak se vrativ na EUCERIN- cevenata linija..i toa zemav zaso GEL ZA TUSHIRANJE SO MASLO..i nema potreba od nikakvo dopolnitelno mackanje..taman da ne go macam bebe,.,..dvete pedijatraki sho gi prashav mi rekoa za lice samo pavloviceva i toa so AD kapki...taka napraviv i sega mi e mirna glava
Mamicki, veke 5-6 dena licenceto na malata i e isfrlano so sitni mali brumcinja. Imame eden mesec, ja banjav so bekutan kupka, ja mackav so jekoderm, otkako se isfrli probav lecenceto so mustela gel da ja banjam, i da ja mackam so cinkoksid na bekutan, 2 dena taka, ama nema rezultati. Isfrlano i e licenceto, usinjata, niz glavceto ima malku, i pozadi na ramencata i vratceto. Kako rapavka i e kozickata od niv. Denes pocnav so cajce od kamilica da ja mackam, i se vrativ na jekodermot. Neznam dali vaka da teram, dali gresam nekade, deka kozata na teloto i e ok, fala bogu, ama licenceto me maci epten sovet??
Мика мене Л.ми се фрла од бекутан и тоаод влажни коганемам пампер ја бришам со бекутан што користам за мене и оп одма се фрла.Јас те советувам да земеш маст од невен и само со тоа да ја мачкаш ,бањај ја со тоа што си ја бањала а за мачкање каде што е нафрлана со маст од невен ја има по аптеките. или таа или Бепатхен маст .
Mamicki, veke 5-6 dena licenceto na malata i e isfrlano so sitni mali brumcinja. Imame eden mesec, ja banjav so bekutan kupka, ja mackav so jekoderm, otkako se isfrli probav lecenceto so mustela gel da ja banjam, i da ja mackam so cinkoksid na bekutan, 2 dena taka, ama nema rezultati. Isfrlano i e licenceto, usinjata, niz glavceto ima malku, i pozadi na ramencata i vratceto. Kako rapavka i e kozickata od niv. Denes pocnav so cajce od kamilica da ja mackam, i se vrativ na jekodermot. Neznam dali vaka da teram, dali gresam nekade, deka kozata na teloto i e ok, fala bogu, ama licenceto me maci epten sovet??
moze da e reakcija od toplo - ladno, ako shetkate,.... mackaj so pavloviceva i stavi malku Ad kapki...mozes i kamilicata taa sekogas e dobra varijanta
Fala na odgovorite, kikicka tocno, i mene mi se nafrla od becutan vlaznite maramici na gazeto, pa gi zameniv so drugi, ama po liceto ne sum ja brisela so vlazni maramcinja Andriance, da pocnavme da ja setkame po malku, velis moze i od ladnoto da i e, a? Aj denovive nema da ja iznesam, bas da vidime dali ke i se smirat..
Fala na odgovorite, kikicka tocno, i mene mi se nafrla od becutan vlaznite maramici na gazeto, pa gi zameniv so drugi, ama po liceto ne sum ja brisela so vlazni maramcinja Andriance, da pocnavme da ja setkame po malku, velis moze i od ladnoto da i e, a? Aj denovive nema da ja iznesam, bas da vidime dali ke i se smirat..
Stom e isfrlana i na vrtceto i kaj uvcinjata smetam deka ne e nitu od ladnoto nitu od vlaznite maramcinja. Jas bi sovetuvala da ne se banja deteto so Becutan zasto se pojakicki od drugite. Moja preporaka e da se banja so nekoe nezno sredstvo (HIPP ; bebeski sapun Sebamed ili kupka Sebamed - site ovie se na prirodna baza organska kozmetika) i da se macka so Jekoderm ili ribino maslo ili ladno cedeno cisto maslinovo maslo. i pomalku eksperimenti :-)
Banjaj ja samo so kamilica ne ja mackaj so nisto.Jekodermot e mnogu mrsen moze ne i odgovara a posle kupi nekojod predlozenite na doctisage kolekcii .
Hmmm nie pocnavme da se bankame so Mustela i nemozam da kazam deka ne se dobri, ama mnogu se iznervirav koga posle nekolku dena koristenje sme go zaboravile kapaceto otvoreno i celoto ni istece . Otkako frlivme 800-900 den vo voda, slucajno setkavme niz vero i ja vidovme kupkata na chicco na nekoja promocija, pa ja zemavme vo golemo pakuvanje isto taka go zemavme i shamponot za kosa, posto malata se rodi so mnoooooogu kosa Eve sega veke 2 dena go koristime i ne e los, a iskreno i dvete pakovanja koi se golemi i veruvam deka dolgo ke traat, gi plativme kolku ednata mustela... koa ke vidis... Okolu licenceto, i nie sme isfrlani, veke nekoe vreme i dodeka se zapocna od bruncinja na celoto, sega gledam se spustaat prema vratot a od celoto isceznuvaat. Svekrva mi gi vika "vrukjanici" (ako dobro se sekavam) odnosno bubulicki koi mozat da se napravat od zesko (a nasava e opasna skletcika) i sum primetila deka najmnogu i se vcrvenuvaat posle banjanje, dodeka prostorijata e uste pretopla a ona e naoblecena... citav po nekoi hrvatski sajt deka treba da se premiva so kamilica 3 pati dnevno i da se macka samo so jekoderm. Taka napraviv denes i posle sekoe izmivanje i mackanje crveniloto i se namaluva. ja vide i pedijatarot i ta rece deka ne treba nikakva specijalna nega, deka sami po sebe ke isceznat, i mi rece epten ako i se pojavi belo gnojce na vrvot lokalno da gi mackam so nekoja tecnost, sto se kupuva od apteka ama ne se sekavam kako rece deka se vika... fala bogu do sega ne sme imale potreba od toa
Uff i jas sum malce iznervirana od Mustela,od losionot za telo..sto da kazam -katastrofa, posen nekako, parfimiran premnogu mi mirisa..Ubavo me sovetuvase lilicka, definitivno i nas Mustelata ne ni prija.Dodusa na bebevo ne gledam losa reakcija, ama koziceto ne i sveti kako sto i svetese so ribinoto ulje:( I sto da pravam sega,stvano neznam..Se banjame so chicco kupka i toa e toa, super e kupkata i mnogu pristupacna so cenata,ama so sto da ja mackam.?Ne mi se vraka na ribinovo ulje, stoznam..ali ako moram i toa ke go napravam
Наташа млекотонеможе да свети на кожата како уље има разлика и на Л. не и свети од млекото и се впива и тоа е ,инаку побрај чико млеко или уље за да ја мачкаш ако веке и одговара купката за тело а за тие брунчиња или бепантхен или Адерма или крема од невен.додека да поминат ке мачкате а не цело време . Јас сега треба да купувам веќе при крај се ,само сега ке земам уље од мустела бидејќи зимно време повеќе бара кожата мачкање.
Кога беше бебе се нафрла не телото дали од прашок или незнам шо беше ја бањав со хиперманган кој се купува од аптека и се става во водата што се бања ронка ептен малку и вотата станува розева и после ја плакнев со чиста вода и нормално мачање со млеко .поминуваа ова само за тело зборувам не за лице
Pred nekoe vreme vidov po marketive kupka i samopnce 2vo 1 na Teo Bebe.Na nego vika deka e sensitive i deka se koristi od 0+. Vaka koga go pomirisav bese mnooogu nezno i bas mi zamirisa na bebence:-) Ima nekoj iskustvo so ova?
Jas ednas kupiv sapunce na teo,za racinja i gazeto i ubavo mirisa.prethodno koristev na Becolino.Inaku posle dolga upotreba na Ciko samponot, pred nekolku meseci i go zameniv so Sebamed,mislam deka e germanski sampon,malku e poskap,ama trae dolgo.Od koga go koristam kerka mi ima pomeka kosicka i po meka koza.Prethodno so Ciko i se sukase pozadi i i bese po kruta kosata.Go ima vo zegin,no ne vo sekoj,jas go kupiv od Novo lisice kaj Ramstor.
Jas od Mustelata sum prezadovolna, ama nekako skapicka mi e pa ne mi se davaat tolku parii. Sega go koristime samo samponot za temenica. Potoa preminavme na Bubshen ama ne ni prijase i sega koristime na Chicco i od kupkata sum prezadovolna no mlekoto nekako mu ja susi kozata. Sega se konsultirav so pedijatar i mi rece deka vo zima poubavo bilo da se macka kozickata so bebesko ulje a ne so mleko bidejki bile hidratantni i ja susele kozata. Sega se mislam da zemam na Becutan ulje. Nekako epten gi izmesav rabotive, sampon na Mustela, kupka na Chicco i ulje na Becutan!???
Super e za bilo kakvo crvenilo na bebeskata koza, a isto taka kako sto mu e posuva na sin mi na obravcinjata, kremov ni dojde kako poracan, podobar e od Jekodermot. Do koga vaka, ke vidime. A mrsnicok e prilicno. Obicno ne ja sakam kozmetikata na Nivea, ne mi se pogodila nesto osobeno, ama ova e dobro. Inaku, za maliot koristime kupka i samponce na Bekutan so kamilica, i nemame problemi, super ni e.
Jas od Mustelata sum prezadovolna, ama nekako skapicka mi e pa ne mi se davaat tolku parii. Sega go koristime samo samponot za temenica. Potoa preminavme na Bubshen ama ne ni prijase i sega koristime na Chicco i od kupkata sum prezadovolna no mlekoto nekako mu ja susi kozata. Sega se konsultirav so pedijatar i mi rece deka vo zima poubavo bilo da se macka kozickata so bebesko ulje a ne so mleko bidejki bile hidratantni i ja susele kozata. Sega se mislam da zemam na Becutan ulje. Nekako epten gi izmesav rabotive, sampon na Mustela, kupka na Chicco i ulje na Becutan!???
katastrifa e masloto na becutan.kako voda e.
jas sum imala maslo na HIPP i sum bila prezadovolna.
На моето бебче веќе една недела му е исфрлено лицето со ситни црвени точки како бубулчиња. Имате искуство со нешто вакво? Се мислам да земам крема со цинк со која се третира пеленски осип.. инаку мачкам јекодерм ама сеуште нема подобрување. Help!
Jas koristam becutan i sega za sega sum zadovolna, kozata mu e meka ne se lupi, korisatam samo kupka i masloto(povremeno) Koga ne ispustija od bolnica F. imase crvenilo po kozata vo predelot na stomaceto i pazuvite, mi rekoa 2 pati(nautro i navecer) da go banjam so eucerin sapun i drugo nisto da ne koristam, nitu pak pavloviceva za gazeto. Vo rok od 2 dena mu se povlece crveniloto i do sega fala bogu (sega sme 4 nedeli) mu se nema pojaveno povtorno iako odma otkako se povlece jas pocnav da koristam becutan.
На моето бебче веќе една недела му е исфрлено лицето со ситни црвени точки како бубулчиња. Имате искуство со нешто вакво? Се мислам да земам крема со цинк со која се третира пеленски осип.. инаку мачкам јекодерм ама сеуште нема подобрување. Help!
Бепантхен маст или А-дерма крема или само со маст од невен ова сето го имаш во аптека,нас ни помина со бепантхенот,а исто и на братучеда и дадов од таа маст и му помина на
Kikicka, losionot za telo na Mustela ne samo sto e posen,tuku e i premnogu pafimiran..procitav vo sostavot stvarno ima parfem.Kako moze za bebinja vo kozmetika da stavaat tolku parfem..? Pod itno go menuvam, neznam samo sto da i zemam..Maslo na HIPP mozebi? Kakvo e vaseto iskustvo, so sto gi mackate bebinjata posle banjanje..?
Абе оти никој не користи џонсон ретко некој го спомнува ,јас сум во размислување за џонсон така мерак ми е за него планирам уње да земам сега пошто е зимно време и кожата повеќе бара ,ама пак од една стр ми е страв да не се нафрла ,што знам ке пробам ако се нафрла ке ја избањам со хиперманган па пак на мустела ке се вратам. Со ххип само кремата за лице ја имам користено добра е а др.коз на хип немам користено.
Јас од козметика еве веќе 3 месеци интензивно користам купка,млеко за тело и шампон од Бубхен, кремче за лице на ХИп(за заштита од ветер) и витаминска маст за газе на бекутан.Задоволна сум,му одговара на ,досега не јавило никаква реакција.
< Поракaта ја уредил Natuska85 RR -- 19.1.2012 16:45:26 >