|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
1.12.2011 16:35:07   
Melanija RR
Lazojka koga I da resis da go pravis testot
ti prakjam srekja da si gi vidis dvete crti.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1401
2.12.2011 15:06:16   
fiore
zdravo na site rr!imam edno prasanje do vas.sakam da znam kako treba da presmetam kolku nedeli imam aku sum voopsto bremena.vaka!jas dobiv na 15 oktomvri ciklusot mi traese 5 dena ,so mazot imavme odnosi nekade 29 oktomvri .drugiov mesec ne dobiv menstruacija eve veke poveke od 15 dena kako mi kasni.mene me interesira dali da racunam od denot koga sum imala odnosi ili od koga mi zavrsi menstruacijata.jas napraviv eden test i ne znam ednata linja kako da se pojavi ama bese mnogu bleda i se si mislam deka ne ja vidov deka mi se pricinuva, nezna m sto bi me sovetuvale
vie dali da napravam uste eden test
ili pravo na ginekolog
da si odam

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1402
2.12.2011 15:11:34   
arh_diz
Flore stom s videla druga linija iako e bleda bremena si.Mozes da napravis ponovo test a bidejki ti kasni okolu polovina mesec mozes da otides na ginekolog

Биди тоа што си

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 1403
2.12.2011 15:15:55   
fiore
a koj datum treba mu mu go kazam na ginekologot prviot den koga sum dobila ili denot koga mi zavrsila menstruacijata.odnapred vi blagodaram .ama i nemam simptomi za bremenost samo ponekogas osekam bolki vo dolniot del od stomakov zaota nekogas si mislam deka sum bremena ama poveke se cuvstvuvam tazna i neznam sto rezultati ke dobijam

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1404
2.12.2011 15:17:20   
rina13
prv den od posledna menstruacija

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 1405
2.12.2011 21:28:06   
Lazojka
Zdravo na site

Jas deneska go pravev testot i ispadna povtorno negativen sto znaci deka samo se umisluvav za bremena.. Kako i da e seuste nemam dobieno a i me maci zeludnikot i idenjeto vo wc..se mislam dali da cekam uste nekoj den pa da napravam test preku krv..ama nekako veke i ne mi se veruva deka sum user posted image ..a taman se ufilmav i pocnav da se raduvam user posted image ..zdravje nekoj nareden pat.. moze na planirano ke bide pouspesno user posted image

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 1406
7.12.2011 20:25:42   
Lazojka
I definitivno nema user posted image samo sto se vrativ od doktor kade sto mi napravija test preku krv i ispadna negativen

(Одговор на членот Lazojka)
Непосредна врска до пораките: 1407
12.12.2011 23:58:16   
lindicka
Girls, hi! Mi treba vase mislenje. Imam mnogu ostri bolki vo dolniot del vo stomakot-vo matkata bas, vcera malku denes pocesto. Na momenti se samo , no ostra bolka, kako secenje so noz. Trae nekolku sekundi samo. Ova do sega mi se nema sluceno. Si mislam kojznae sto kje e ova?!! Se isplasiv malku. Koga najrano moze da se otkrie bremenost? Si mislam i toa da ne e, makar sto mnogu rano e?! Treba da dobijam za 7 dena. Vase mislenje, ve molam. Pozz

Непосредна врска до пораките: 1408
13.12.2011 14:38:09   
Lazojka
Zdravo Lindicka...

I jas imav slicni bolki no kaj mene ispadna deka e vospalenie na edniot jajnik radi prehlada. zemi napij se cajce od brusnica i vidi dali ke ti pomine. A za bremenost neznam..spored toa jas sto go imam citano na forumov rano ti e seuste za da proveris i da znaes dali si ili ne si... Moj sovet ti e da posetis dginekolog ako ti prodolzat bolkite, on najdobro ke ti kaze sto ti e a i moze da ti napravat test preku krv za da proverat dali postoi bremenost ili ne...

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 1409
13.12.2011 16:53:40   
Melanija RR
Lazojka мила ни се изгуби.Како си ти?
lindicka сочекај за да видиш дали си бремена,но ако болките ти се секојдневни и јаки обрати се кај гинеколог.Се надевам дека ќе имаш убави вести

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1410
13.12.2011 18:37:31   
lindicka
Lazojka i Melanija, fala na sovetite, kje cekam da dobijam ili pak moze ne, a moze i da e prehlada nesto, kje si kupam caj od brusnica odma sega, moze kje pomogne..Pozdrav i uzivajte vo zivotot dodeka cekameuser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1411
14.12.2011 12:03:32   
bebpce
Zdravo na site, jas sum star citatel na forumov, ama nov clen user posted image ,
7-8 meseci se obiduvame so mm za bebence, i eve veke nemozev da izdrzam a da ne pisam,
veke edna nedela imam jaki glavobolki, ne mi pomaga ni paracetamol ni kafe so limon ,... dva dena mi docni, imavme odnosi,
bas vo denovite koga ovulirav , deneska napraviv test i izleze negativenuser posted image ,
ke se seknam veke user posted image

Непосредна врска до пораките: 1412
14.12.2011 13:39:10   
Sajna
Pred deset dena primiv pregnyl inekcija i od togas 4 dena po red si teravme rabota i doktorkata ni rece posle da pauzirame i relax da bideme, denes napraiv test i pokaza slaba vtora linija ama znam deka e seuste rano posto moze da e od pregnilot ama eve od denes mnogu me boli kicmata kako za dobivanje isto i zevam po ceel deen dali ima sansi da sum user posted image aj barem vie utesete me .. mora li temperaturata da e 37?? mene mi bese 36.6 user posted image sabajle ke si puknam do ponedelniiik user posted image

(Одговор на членот bebpce)
Непосредна врска до пораките: 1413
14.12.2011 13:46:41   
miana
Sanja a dali ciklusot ti docni????? Napravi uste eden sure test da se osiguras...Toa so bledata crta ne bi trebalo da bide bleda ako e rano tuku dokolku ja ima ( kakva i da e ) pokazuva bremenost...Dokolku ja nema voospto togas znaci deka testot e negativen...Zemi si gi sure chek sto se pravi vo nilo koe vreme od denot toj pokazuva i na prviot den od docnenjeto..I ne gubi nadez- ke bide...Znaci i da si malku bremena - dokolku si bremena testot ke pokaze dve crti a dokolku  e rano moze da pokaze negativen rezultat a ne bled acrta...Jas mislam deka dokolku se pojavila bleda crta tuka imame user posted image ....Ama ajde da ne se raduvas pred vreme - zemi si uste eden testi pa pak proveri- no samo vo slucaj ako ti docni barem eden den..Inaku mozes da odis i preku krv da proveris za porano...Ti posakuvam mnogu sreka

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1414
14.12.2011 15:46:15   
Lazojka
Fala ti na prasanje Melanija dobra sum.. Si go prifativ faktot deka nema bebe konecno i dobiv so 13 dena zadocnuvanje :) Kako i da e se dogovorivme so decko mi da pricekame uste nekoe vreme za bebce za da se sredime so mesto za ziveenje a i so nekoi moi zdravsrveni problemi user posted image

Непосредна врска до пораките: 1415
14.12.2011 15:50:27   
Lazojka
Sanja nesakam da te razocaram zasto mozno e da ima user posted image  no sepak samo kako informacija za da ne se razocaras eventualno imaj ja dekavo testot sure check pisuva deka mozno e da ima lazen pozitiven rezultat ako se zemal pregnyl ili nekoi drugi sl lekarstva koi sodrzat ili predizvikuvaat lacenje na hcg ( toa istoto go imam procitano i na forumov)..

Kako i da e se nadevam deka kaj tebe ne e toa slucajot i deka site ke ne izraduvas so user posted image  user posted image

Непосредна врска до пораките: 1416
23.12.2011 13:09:17   
magy82
Zdravo na site !
Bi sakala da ve prasham koi vi bile prvite simptomi na bremenost i od koga pochnavte da gi osekate i koga e najdobro vreme za test.Mene treba da mi dojde na 2.1.2012 ama daj Boze da ne mi dojde i da si gi vidam user posted image .
Pozz do site

Непосредна врска до пораките: 1417
23.12.2011 14:11:00   
Zoja
Magi jas bi ti kazala deka site znaci kaj sekoja zena se razlichni sekogaash,najchesto se isti kako predmenstroalnite simptomi ili PMS, a nekoi pa voopshto i gi nemaat... i srdechno bi ti preporachala da ne pokushavash da gi protumachish (poshto povekje samo moze da se "nafurash") , site sme pominale niz ova shto ti go kazuvam i sme si umisluvale deka sekoj simptom ni e bremenost- i duplo povekje sme bile razocharani koga sme dobile :(
ostaj na vremeto samo, ne misli na toa K(kolku mozesh) slavi nova godina i daj boze da si vidish user posted image vo novata

(Одговор на членот magy82)
Непосредна врска до пораките: 1418
23.12.2011 14:45:39   
fantasma
Zdravo na site. Jas sum star citac na forumive ama prv pat pisuvam. Inace kaj mene od  skoro ima user posted image (vsusnost  mesecov terminot za ciklus mi bese pocetok na dekemvri, ne mi dojde i zdravje denovive ke odam na pregled da vidime dali ima srcence). Sto se odnesuva do znacite za bremenost kaj mene bea (i seuste se) slednive: bolki koi se slicni na predminstrualnite bolki, ponekogas bolki vo dolniot del od grbot, otecenost na predelot na stomakot (cuvstvoto e kako da e otecen i tvrd) a isto taka i na gradite, golema potreba za spienje a veke i gadenje (no ne nautro tuku navecer - i toa bukvalno sekoj den posle 6pm). No se razbira simptomite kaj sekogo se razlicni. Pozdrav i so sreka na site koi se vo ocekuvanje....

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1419
17.1.2012 21:02:49   
ana33
user posted image user posted image nesto da ve prasam se trudam da ostanam user posted image bev vo sestina na pregled pap mi zedoa i se javiv za rezultatot ama ne mi kaza sestrata nisto samo mi kaza da pijam antioxidanti i q10 i po 4 meseca na kontrola . znae li nekoj sto moze da e

(Одговор на членот fantasma)
Непосредна врска до пораките: 1420
18.1.2012 13:22:41   
Sajna
uuuhh moze mnogu raboti da se najubavo so doktorot da se cues ama cim ti rekle za 4 meseci da si na kontrola treba da povedes smetka i da se konssultiras tocno za sto stanuva zbor, jas imav togas cin 1 ...

(Одговор на членот ana33)
Непосредна врска до пораките: 1421
18.1.2012 13:25:49   
Sajna
ve molam za pomos , mi kasni 4 dena , denes napraiv test i i se gleda slaba linija durii ne primetna ama se gleda , e sega me interesirra dali imala nekoja slicni simptomi imam mnogu grcevi vo stomakot...odam cesto vo wc i po golema i po mala nuzda i od denes osekam bolki vo gradite, dali imala nekoja so stomakot problemi so gasovi i grcevi i dali e toa normalno???

Непосредна врска до пораките: 1422
18.1.2012 13:31:22   
libra.n
Sajna, od taa edna bleda linija jas sega imam 6 mesecno bebeuser posted image . Jas napraviv test koga mi kasnese 5 dena i ednata bese polna a drugata mnogu bleda, pocekav uste edna nedela otidov na lekar i taka pocnaa sreknite momenti.

< Поракaта ја уредил libra.n -- 18.1.2012 13:33:20 >

Непосредна врска до пораките: 1423
18.1.2012 13:42:19   
Ikana
Kaj mene prv simptom bese gadenje, mi zakasni menstruacijata 5 dena, napraviv test i izleze pozitiven.

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 1424
18.1.2012 14:11:15   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Sajna, od taa edna bleda linija jas sega imam 6 mesecno bebeuser posted image . Jas napraviv test koga mi kasnese 5 dena i ednata bese polna a drugata mnogu bleda, pocekav uste edna nedela otidov na lekar i taka pocnaa sreknite momenti.

i ja od bledata linija imam 19 meseci dete vekje user posted image

za posigurna da bides napravi test preku krv.400 denari e.

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 1425
Страница:   <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?