|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
17.11.2011 18:55:18   
klum
ИЗВОРНА ПОРАКА: mazule

RR denes sum mnogu srekna. Otkriv deka sum user posted image . Zamislete vo 9 ta nedela sum. Ne ocajuvajte onie koi cekaat user posted image . Eve del od moeto iskustvo.
Mene mi bese redovno sekoj mesec no ne se fakase i ednas mi kasnese 2 nedeli i jas radosna sega sum user posted image i odma napraviv test i bese negativen i od togas rekov jas testovi poke ne pravam. Sega mi kasnese mesec i pol i ne pravam  nisto, no mm mi veli napraj test, pram i pak negativno kako svetot da mi se rusi. A mene samo grcevi vo stomakot i me boli i resiv da odam na opsti lekar da mi dade nesto, da me pregleda i gleda lekarot na eho da ne imam kamen vo bubreg , vo zolcka i nema koga gleda bebeto porasnalo zivi bruki.
Zatoa ne se nervirajte ako vi pokaze testot negativen eve mene mi se sluci jas 2 meseci trudna a testot negativen.
Simptomite mi bea somnitelni, mnogu sum bleda me bolat gradite celi, mnogu mi se jadi no nemozam da jadam se mi se vraka nazad i od vreme na vreme osekam gadenje i oslabev. Pozdrav do site i samo napred.

user posted image user posted image user posted image user posted image Cestitki imaj si ubav i lesna bremenost

(Одговор на членот mazule)
Непосредна врска до пораките: 1376
21.11.2011 12:50:45   
Lazojka
Zdravo na site mamicki, momentalni i idni user posted image

Jas imam edno prasanje vo vrska so mojata dilema.
Pred mesec dena skoro imavme nezastiten sex so decko mi i mislime deka malku mu se ispusti ama toa bese eden-dva dena pred dobivanje pa ne krenavme mnogu golema panika okolu toa. Napraviv test posle 1-2 nedeli max i se pokaza negativen. Posle nekoe vreme ( otprilika koga mi bea plodni denovi) posle sex zabelezav deka od kondomot malku tece... toa bese pred 2 nedeli i sega cekam da dobijam no sum vo neizvesnost dali sum ostanala bremena zatoa sto imam nekoi od simptomite koi gi imate navedeno. Znam deka e rano za test ama nemozam da cekam do dobivanje za da se osiguram...kazete mi dali e mozno ako sum ostanala trudna da se pokaze sega na test ili sepak ke moram da cekam..

(Одговор на членот klum)
Непосредна врска до пораките: 1377
21.11.2011 13:34:15   
Melanija RR
Najsigurno ti e da cekas da ti kasni 2-3
dena za da napravis test.Stom toa bilo
pred dve nedeli imas uste nekolku denovi
zatoa izdrzi.Ti posakuvam ishod kakov sto posakuvas

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Lazojka)
Непосредна врска до пораките: 1378
21.11.2011 15:43:56   
Lazojka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

Najsigurno ti e da cekas da ti kasni 2-3
dena za da napravis test.Stom toa bilo
pred dve nedeli imas uste nekolku denovi
zatoa izdrzi.Ti posakuvam ishod kakov sto posakuvas

pa iskreno nekako po malku se nadevam na edno user posted image  user posted image  ama ke vidime...sto bide bide

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1379
26.11.2011 17:17:44   
slip
И јас се надевав овој месец на бременост, имав и доста симптоми,ама изгледа ние од пуста желба си ги замислуваме само. Дури и ми подзакасни некој ден, ама сепак денес добив, и пак се ми падна во вода. Незнам што ќе се прави...
Поддршка до сите што си чекаат user posted image .

(Одговор на членот klum)
Непосредна врска до пораките: 1380
27.11.2011 15:39:53   
mimo
здраво до сите рр. имам едо прашање до сите вас , ми касни 1 недела менст, а немам никакви знаци пред 2 дена правеф тест негативен беше прашањето е ако сум бремена дали треба да имам многу вагинален секрет оти јас имам многу вагинален секрет и многу густ е секретот а тоа се слуци овие денови от гога ми касни.........помогнете ми околу ова

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1381
27.11.2011 16:33:48   
Melanija RR
Mimo ne se dvoumi,odi da ispitas preku krv.
Samo taka kje bides 100%sigurna I kje znaes
na sto si.Za iscedokot navistina neznam,zatoa
ispitaj I kaj ginekolog odma,ne deka e nesto
loso tuku preventivno.
Slip zal mi e nemoj da ocajuvas,ako ne si pocnala
so ispituvanja toa ti e resenie.
Lazojka ima li kaj tebe nesto novo?

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот mimo)
Непосредна врска до пораките: 1382
28.11.2011 9:08:37   
Lazojka
jas seuste cekam ... i me ubiva cekanjevo.. pravev test ama ocekuvano iskoci negativen zasto uste ne mi bese termin za dobivanje. Inaku vcera me bolea mnogu jajnicite i stomakot kako da ke dobijam i voobicaeno koga me bolat taka odma dobivam, nemam nekolku dena pred dobivanje bolki a i jas imam zgolemen sekret so bledo bela boja i bez miris..neznam sto ke bide..user posted image iskreno se nadevam na edno user posted image user posted image  ama veke pocnuvam da mislam deka od sto tolku sakam da vidam user posted image  deka veke fantaziram i si zamisluvam simptomi na user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1383
28.11.2011 16:02:16   
zaljubena1
ве молам за помош.со вереникот се обидуваме да имаме бебенце веке некое време.последен пат добив на 14.10.2011 и од тогаш нема никаков знак дека треба да добијам значи ми касни и тоа многу а добивам точно на 28 ден.бев на гинеколог ми рече дека не е сигурен дека можеби сум трудна а можеби не па ме испрати да ми проверат преку крв.таму ми кажаа дека не сум.исто гинекологот ми кажа дека сум овулирала(може ли да овулираш без да добиес менструација/или за врме на бременост
)Сеуште не сум добила менструација а веке на 10.12.2011 треба да ја добијам следната а од оваа нема ни трага ни глас.знаци во голема неизвеснос сум и незнам што да правам.помагајте ве молам!!!!

Непосредна врска до пораките: 1384
28.11.2011 16:12:03   
Melanija RR
Zaljubena a koga ispita preku krv?Ako
pominalo edna nedela povtorigo testot I pak
na eho,zosto prilicno ti kasni mora da e nesto.
So srekja
Lazojka trpenie spasenie,se kje bide.Ako
ima nesto novo pisi

(Одговор на членот zaljubena1)
Непосредна врска до пораките: 1385
28.11.2011 16:16:30   
zaljubena1
дента кога бев на гинеколог кога ми рече дека не е сигурен јас одма со кола право кај лаборантот да ми земе крв.можеби е преногу рано за резултати од крв и од гинеколог?мислиш дека можеби е тоа?леле се надевам дека ке ми кажат позитивни резултати.на 10.12 треба да имам следна па планирам ако не ми дојде до тогаш да одам повторно на гинеколог до тогас сигурно би знаеле точно да ми кажат што мислиш?

Непосредна врска до пораките: 1386
28.11.2011 16:30:14   
Melanija RR
Zaljubena ako ubavo razbrav so denes
ti kasni 13dena,koga pravese preku krv?Do
10ti sigurno kje se znae,no rabotata e
d ne se mislis do togas.

Непосредна врска до пораките: 1387
28.11.2011 16:33:29   
zaljubena1
на гинеколог и крв правев во иста ден на 22.11.2011 мислиш дека е рано за резултати?

Непосредна врска до пораките: 1388
28.11.2011 16:38:51   
Melanija RR
Ne bilo rano za test,no moze pokasno
da si ostanala bremenost.Toa bilo pred
edna nedela I uste nisto,ti kaza li od sto
moze da ne si dobila?

Непосредна врска до пораките: 1389
28.11.2011 16:42:00   
zaljubena1
не гинекологот ми рече сеуште нема резултати ако не добиеш во скоро време дојди пак само тоа.па поради таквиот одговор се мислам дали да барам второ мислење?

Непосредна врска до пораките: 1390
28.11.2011 16:55:44   
Melanija RR
Nikogas ne e na odmet vtoro mislenje,a
toa vo dogledno vreme pa pomina edna
nedela.Moj sovet pocekaj dokaj cetvrtok ili
petok pa pat test,ako slucajno e negativen
odberi kaj koj gine. kje odis.
So srekja I dajboze se da bide najdobro

Непосредна врска до пораките: 1391
28.11.2011 17:04:44   
zaljubena1
фала ти многуѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕ user posted image ми помогна многу кога најмногу ми ребаше мислење.да ти се исполни се што ке посакаш во животот

Непосредна врска до пораките: 1392
28.11.2011 17:27:35   
Melanija RR
Nema problem zaljubenaa (prekrasen nik) tuka sum za
site ako mozam da sovetuvam,utesam I raduvam za site.
Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1393
1.12.2011 15:37:58   
Lazojka
Zdravo Devojki,

Mene veke vtor den mi kasni... Vcera imav ogromni bolki vo zeludnik i se napiv progestal i izedov edno cokolado za proteruvanje zasto pretpostavuvav deka me boli od sto ne sum bila vo wc inaku voobicaeno nemam problemi so idenje user posted image . Pokraj toa imam i glavobolki sekoj den i pomali bolki vo matkata i jajnicite...Pravev test pred edna nedela i bese negativen ama bese i rano i sega imam kupeno nov no se mislam da ne e seuste rano da go napravam...se nadevam na user posted image  pa mislam deka ako iskoci i ovoj negativen mnogu ke se razocaramuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1394
1.12.2011 15:42:37   
AnnaMolly RR
штом втор ден ти доцни, ВЕДНАШ оди и направи го тестот, а ние тука ќе чекаме и ќе стискаме палци!
Да ни пишеш што ти покажало!

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1395
1.12.2011 15:49:27   
miana
i
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lazojka

Zdravo Devojki,

Mene veke vtor den mi kasni... Vcera imav ogromni bolki vo zeludnik i se napiv progestal i izedov edno cokolado za proteruvanje zasto pretpostavuvav deka me boli od sto ne sum bila vo wc inaku voobicaeno nemam problemi so idenje user posted image . Pokraj toa imam i glavobolki sekoj den i pomali bolki vo matkata i jajnicite...Pravev test pred edna nedela i bese negativen ama bese i rano i sega imam kupeno nov no se mislam da ne e seuste rano da go napravam...se nadevam na user posted image  pa mislam deka ako iskoci i ovoj negativen mnogu ke se razocaramuser posted image user posted image user posted image

Lazojka ajde i jas ti pustam sreka....I mene koga mi kasnese dva dena odma otrcav vo apteka i koga vidov dve crti ( a ne mu kazav na mm deka sum kupila test) izlegov i so solzi na ocite mu vikam : Maci pozitivno e  i mu go pokazivam....I toj so nasolzeni oci me gusna i mu vikm : sega cuti nemoj da si kazal na nekoj dodeka ne odime na lekar i edvaj dodrzavme da ne kazeme...Ti posakuvam mnogu sreka

Непосредна врска до пораките: 1396
1.12.2011 15:52:21   
Lazojka
Vi blagodaram mnogu za brziot odgovor..mnogu mi znaci podrskata :) ke go napravam testot utre odsabajle ( ke se strpam uste malku) i ke ve izvestam utre sto sum napravila dali ke ima ili ne user posted image  user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1397
1.12.2011 15:59:30   
AnnaMolly RR
testovite za bremenost sega pokazuvaat tocni rezultati vo bilo koe vreme od denonokieto. jas go pravev posle 20 casot i tocen mi izleze. ajde koga i da go napravis, vednas pisi ni i so sreka!

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1398
1.12.2011 16:14:38   
miana
i jas isto...Go napraviv koga se vrativ od rabota a za vreme na rabota bev do apteka da go kupam...Sikupiv eden od onoj SURE CHEK sto e za biklo koe vreme od denot i pokazuva i od prviot den na docnenje na ciklusot i si kupiv od onie sto se za so prvata mokraca..I taka toj edniot go napraviv koga se vrativ od rabota i za 100 % sigurnost i utroto go napraviv drugiot...Takada ako si netrpeliva pravo vo apteka i uste vecerva da ne izraduvas....Zapamti go shure chek za bilo koe vreme od denot

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1399
1.12.2011 16:33:39   
Lazojka
go znam veke sure check sme se sretnale nekolku pati ;) user posted image  tnx i na dvete ke vi pisam stom imam rezultati ;)

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1400
Страница:   <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?