|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
22.1.2012 11:41:51   
libra.n
Vcera bevme na kontrola kaj maticnata i zaboraviv da ja prasam: imame 6 meseci i ne znam dali da preminam na hipp 2. Koga preminavte na dvojka i dali treba da se konsultiram so nea ili da si zemam dvojka?

(Одговор на членот Sneska25)
Непосредна врска до пораките: 801
22.1.2012 12:43:14   
bombica
Jas sama preminav na aptamil 2 bez konsultacii so dr koga P. imase 6mes. i 3 dena togas go potrosiv 1.

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 802
22.1.2012 19:03:20   
kikicka
и јас сама преминав на 2 АД

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 803
22.1.2012 20:19:21   
Luci
Јас ја исконсултирав матичната пред да променам, ме советуваше да не преминам наеднаш на 2-ка туку краток период да му давам наизменично од двете, прво до 1-ца па следниот оброк од 2-ката, така 3-4 дена и после додека го навикне да му давам само 2-ка
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Vcera bevme na kontrola kaj maticnata i zaboraviv da ja prasam: imame 6 meseci i ne znam dali da preminam na hipp 2. Koga preminavte na dvojka i dali treba da se konsultiram so nea ili da si zemam dvojka?

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 804
26.1.2012 11:03:43   
kikicka
И ние свртивме на АД пак и јас земав нестле џуниор 1+ сега за сега го пие ама стандард 150мл или помалку.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 805
31.1.2012 22:39:39   
ana mari
zenski mi treba pomosssssss kerkickami ima 2 meseca i edna nedela ama imame problem so mlekoto ona na pocetok bese na hipp ne bev zadovolna od toa pa i davam sega aptamil ama od ova imame problem ona e non stop gladna bara celo vreme da jade se prasuvam dali e do mlekoto ili od sto povraka mn sto mislite ima li nekoj vakov problem i kako go resi pomossssssss

(Одговор на членот Adrijana)
Непосредна врска до пораките: 806
31.1.2012 22:48:30   
Bububebe
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

zenski mi treba pomosssssss kerkickami ima 2 meseca i edna nedela ama imame problem so mlekoto ona na pocetok bese na hipp ne bev zadovolna od toa pa i davam sega aptamil ama od ova imame problem ona e non stop gladna bara celo vreme da jade se prasuvam dali e do mlekoto ili od sto povraka mn sto mislite ima li nekoj vakov problem i kako go resi pomossssssss

А да земиш новалак млекце против повраќање,сепак консултација со педијатар

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 807
31.1.2012 22:50:29   
ana mari
neznam dali kaj nas go ima toa mleko treba da vidam ne sum od mk ziveam vo hermanija a toa pomaga protiv povrakanje i ti imase takov problem ili

(Одговор на членот Bububebe)
Непосредна врска до пораките: 808
31.1.2012 23:15:47   
Bububebe
Ана мари,би требало тоа млеко да го има и во Германија.Побарај.Тоа млеко е против повраќање.Јас немав проблем со повраќањето,јас имав проблем со грчевите и зедов новалак против грчеви,па уште вториот ден user posted image  се смири.
Така да,млекото доста го фалат

Непосредна врска до пораките: 809
31.1.2012 23:18:40   
kikicka

neznam dali kaj nas go ima toa mleko treba da vidam ne sum od mk ziveam vo hermanija a toa pomaga protiv povrakanje i ti imase takov problem ili

Ние го пиевме исти К.друго паковање може и полошо беше.

Непосредна врска до пораките: 810
1.2.2012 10:08:48   
Calypso
Ana mari, navistina probaj so Novalac protiv povrakjanje, nema sansi da go nema vo Germanija. Novalac i Aptamil se vo momentov najdobrite AD mleka dostapni na pazarot (zboram za kaj nas), pa ako ne odgovara ednoto, sigurno ke bide drugoto. Sin mi piese Novalac poradi potrebata od dohrana, gi probavme i toa protiv grcevi i toa protiv povrakjanje, no iskreno, najzadovolna sum od obicnata formulauser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 811
1.2.2012 10:40:22   
sladjana ms

Lele Ana mari zarem uste problemi  so mlekoto.Dali sega i so aptamilot povraka,dali sekoj obrok go povraka,kako napreduva i pokraj toa sto povraka?Moevo bebce koga povrakase od Hipot postojano bese gladno i barase povtorno mleko, a pedijatarot togas mi gi preporaca Novalak i Aptamil i se odluciv za Aptamil i fala bogu sega  se e vo red.

Непосредна врска до пораките: 812
1.2.2012 19:25:51   
ana mari
Lele Ana mari zarem uste problemi  so mlekoto.Dali sega i so aptamilot povraka,dali sekoj obrok go povraka,kako napreduva i pokraj toa sto povraka?Moevo bebce koga povrakase od Hipot postojano bese gladno i barase povtorno mleko, a pedijatarot togas mi gi preporaca Novalak i Aptamil i se odluciv za Aptamil i fala bogu sega  se e vo red.
da uste mi povraka ete i zemavme aptamil i toa ne pomogna inace sekogas koga jade povraka a kacuva na kilaza stvarno cudno..... a dali moze da i smenam, sega pak mleko dane ima nekakov problem zasto bevme na hipp sega na aptamill i da i dadam drugo malku mi e strav ili nema nisto da bide

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 813
1.2.2012 22:13:17   
bombica
AnaMari пробај со некои од специјалните млека ги има за повраќање, пролив, алергии.Ние сега користиме аптамил хипоалергено и гледам егземот на П. му е смирен плус и столицата полека се средува.

Непосредна врска до пораките: 814
2.2.2012 5:40:48   
sladjana ms

da uste mi povraka ete i zemavme aptamil i toa ne pomogna inace sekogas koga jade povraka a kacuva na kilaza stvarno cudno..... a dali moze da i smenam, sega pak mleko dane ima nekakov problem zasto bevme na hipp sega na aptamill i da i dadam drugo malku mi e strav ili nema nisto da bide

Navistina cudno go povraka sekoj obrok a napreduva.moevo dusice koga povrakase gubese na kilaza i bese mnogu iscrpeno pa morav da mu go smenam mlekoto.A ja nosese li na pedijatar imase li ispituvanja da ne se raboti za refluks?Sto te sovetuvaat pedijatrite sepak e Germanija nemoze da eksperimentiras sama so mlekata da ne si napravis dopolnitelno problem.Eve nekoi mamicki ti preporacuvaat mleka protiv povrakanje pa sovetuvaj se so pedijatar.Se nadevam deka konecno ke se sredite zasto znam kolku e tesko koga si vo takva situacija.Sekoe dobro za tebe i tvoeto bebce.Pozz

Непосредна врска до пораките: 815
2.2.2012 9:38:46   
Annet
i mojata kerkicka povrakase od site mozni ad mleka,site gi probavme ,a kacuvase kilaza,posle sekoj obrok povrakase.....ama se prefrlivme na kravjo veke....neznam ete probam nekoe od taa firma sto ja koristite ama so takva namena...

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 816
2.2.2012 13:58:14   
SkCura77
И јас се мислам дали да преминам на Нан 2 или најдобро е она од Луци, да се дава наизменично од двете за да се навикне на вкусот. Ме буни и количината многу, пишува за 5 и 6 месеци по 7 мерици (оригиналните лажички) со 210 мл вода. Кај ниедна од вас не прочитав дека толку му дава. Тој има само еден оброк дневно АД млеко, а другото е доење и сега почнуваме со дохрана, моментално само овошни сокчиња. user posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 817
3.2.2012 20:57:47   
ivoni4ka

ana mar mislam deka znam sto e problemot bebeto ti prejaduva probaj pomala kolicina a pojako malku da o praves mlekoto jas mojata ja dohranuvam so 1 obrok so pre nan i od majcinoto mleko koga cica prejaduva i oobilno povraka bidejki nemozam da i regliram kolku da jade pa se maci i grci pa meseto a ble bidejki prejaduva zatoa koga znam deka e najadena a saka uste i ja davam cuclata ili i davam cajce ama najpoveke cuclata i se smiruva vo pocetokot ne ja sakase ja plukase ama so epten maku med na nea ja zasaka user posted image
na toj nacin  ja nauciv da cica probaj pa kazi poz

Непосредна врска до пораките: 818
4.2.2012 10:24:31   
Pepelaska *

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

И јас се мислам дали да преминам на Нан 2 или најдобро е она од Луци, да се дава наизменично од двете за да се навикне на вкусот. Ме буни и количината многу, пишува за 5 и 6 месеци по 7 мерици (оригиналните лажички) со 210 мл вода. Кај ниедна од вас не прочитав дека толку му дава. Тој има само еден оброк дневно АД млеко, а другото е доење и сега почнуваме со дохрана, моментално само овошни сокчиња. user posted image

И јас му комбинирав и од 1 и 2 пошто 2 не го пиеше па за 3 4 дена се навикна и си продолживме со 2 , а за количината не се секирај тоа што пишува на кутијата не мора да значи дека мора да се испие,прави му колку што знаеш дека си пие.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 819
5.2.2012 8:48:09   
Zivka*

Ana mari i mene mi povrakase mnogu ,jas go kupiv Bebilon 1 i on nego odma imase podobruvanje.jas ziveam vo polska i tuka bebilon e najdobro mleko,ima i protiv povrakanje!Bi trebalo da go ima i vo Germanija ,a ima i Bebilon pepti,ama toa mleko samo na recepta go dava pedijatarot .sepak najubavo e so nego da se konsultiras!se nadevam deka veke ste podobreni !pozdravce

Непосредна врска до пораките: 820
5.2.2012 14:02:51   
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Јас кога преминував на 2-ка, пак и давав поретко првите неколку пати, на пр. наместо 4 мерици, ставав 3. И Матеа никогаш не пиеше количински колку што пишуваше на кутијата. Не се замарај со милилитрите, гледај детето да е најадено, не може сите исто да пијат.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 821
5.2.2012 19:07:12   
ana mari
sme probale se i davame pomalku mleko ama ete ona pak si povraka isto i cajceto go povraka voda uste ne najdovme nekoe resenie za nasiot problem

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 822
6.2.2012 0:56:08   
Zivka*

sme probale se i davame pomalku mleko ama ete ona pak si povraka isto i cajceto go povraka voda uste ne najdovme nekoe resenie za nasiot problem

i vodata i ja smeniv na kaya ,i kupuvam posebna voda samo za nea ,za mlekoto i ja prevrivam i ima promeni!so kakva voda go pravis mlekoto?da ne e do toa?

Непосредна врска до пораките: 823
8.2.2012 0:46:21   
ana mari
Zivka*
probav i toa i kupuvam voda i ne pomaga ni to aona si povraka

(Одговор на членот Zivka*)
Непосредна врска до пораките: 824
8.2.2012 12:04:42   
Ljubovce
Mene isto mi povrakase mnogu koga probav da bide samo na ad.po sovet od od rr probav da mu ja smenam vodata i mesto gorska mu davam sega ladna isto prevriena (ima najmalku natrium) sega pie hipp combiotic i da ne go podrecam ama ne mi povraka tolku mnogu,onaka samo si bljucka cat pat.
samo me interesira dali site ad se so ist vkus?

Непосредна врска до пораките: 825
Страница:   <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?