|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
20.1.2012 0:07:00   
Ljubovce
Jas ne bi mu davala tolku mnogu,ma kako 250ml??pa toa e mnogu malo bebce,jas mislam da probas so pomalku i da go razreduvas aptamilot,na pr zemi na 45 ml voda stavi edna merka.mene taka me sovetuvase dr i mislam deka toa e vo red dur ubavo da si go prifati mlekceto.

E sega jas imam drug problem mene denes nisto ne mi jade,do minatata nedela na den mi piese po okolu 800 ml mleko a vcera i denes mnoguuu malku,denes pa ni 350 ml nema ispieno,cel den se molime so siseto vo raka.dali e ova normalno?nisto ne mi ajde detevo i mnogu se nerviram,pocnuva da place za jadeneje ke ispie 10 ml i tolku.ja trga cuclata od usta.cel den go molam.

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 776
20.1.2012 0:11:11   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

lelel znaete li sto mi vika sega doktorov kopga mu se javuv abe ne samo 150 ml daj mu ako treba i 250ml davaj mu se koga bara poa dali e normalen toj koj povraka jade povraka jade neznam vise sto da pravam ni sto da mislam ke poludam

Е вака и мене ми рекоа давај ако плаче дај му и што направив ништо бебето пак рикаше повраќаше и да не расправам знаеш....Од кога ке и дадеш млеко држи ја изсправена и нишкај ја лево десно да си спие и после некое време остави ја на креветче и преку ден така.Ние навечер не поврачавме додека спиеше ама преку ден лом и нонсопт ја держев и подригнуваше и се и пак на крај повраќаше .Колку месеци е твоето ?

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 777
20.1.2012 0:14:52   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Jas ne bi mu davala tolku mnogu,ma kako 250ml??pa toa e mnogu malo bebce,jas mislam da probas so pomalku i da go razreduvas aptamilot,na pr zemi na 45 ml voda stavi edna merka.mene taka me sovetuvase dr i mislam deka toa e vo red dur ubavo da si go prifati mlekceto.

E sega jas imam drug problem mene denes nisto ne mi jade,do minatata nedela na den mi piese po okolu 800 ml mleko a vcera i denes mnoguuu malku,denes pa ni 350 ml nema ispieno,cel den se molime so siseto vo raka.dali e ova normalno?nisto ne mi ajde detevo i mnogu se nerviram,pocnuva da place za jadeneje ke ispie 10 ml i tolku.ja trga cuclata od usta.cel den go molam.

Љубовче смени му го млекото земи си бебемил.Јас така кога Л не сакаше да слушне за млеко кога беше на Новалак абе дете се трга вреште уопште цуцла неможеше да и се пикне и утредента одма земав др млеко т.е аптамилот и одма го испи и се смири и од тогаш само на аптамил бевме до кај 12 месеци не дека нешто мнг сјајно пиеше али сепка 100мл одеа

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 778
20.1.2012 8:23:04   
sladjana ms
Ana mari navistina teska situacija, neznam kakov e toj doktor sto ti rekol da mu davas i 250 ml na dvomesecno bebe.Moevo bebe sega ima 3 i pol meseci duri sega pocna da pie po 150 ml i toa na 4 ili 5 casa i toa navecer bidejki podolgo spie, a preku den na 3 casa po 120 ml.Vo periodot kako sto e tvoeto bebe  piese po 90 ml na 3 casa,a napreduvase po 1.500 gr mesecno.Vo sekoj slucaj odnesi go na klinika da go ispitaat da ne se raboti za nekoja bakterija,a ako se iskluci taa verojatnost togas mlekoto ne go prifaka i ke davas pomalku mleko za da moze dobro da go preraboti mlekoto i nikako pred 2 ipol casa.Kaj nas takov bese slucajot i vrodi so plod pisuvav i porano.Moras da bides smirena ke se sredi situacijata i ti posakuvam bebce da bide podobro.Pozz

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 779
20.1.2012 9:10:02   
Luci

lelel znaete li sto mi vika sega doktorov kopga mu se javuv abe ne samo 150 ml daj mu ako treba i 250ml davaj mu

Докторот не е нормален дефинитивно! Па син ми има скоро 1 година и максимум што испил е 210мл. Пред 2-3 недели му го сменив АД со кравјо ама некако гледам не го држи сит и се вратив пак на АД од пред 3-4 дена, му земав user posted image Е сега прашањето ми е следново, дали има некоја РР-ка што давала вакво млеко на своето најмило и дали да речеме ако од вечерта пред спиење што ќе му остане мала количина можам да му ја дадам истата во текот на ноќта ако евентуално побара? На АД млеката што ги користев претходно на сите пишуваше да се консумираат свежи и да се испијат максимум до половина час а на ова не пишува такво нештоuser posted image Инаку млекото му го правам со Ладна, имаме дома аквабар и ставам пола топла пола ладна вода

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 780
20.1.2012 12:33:26   
Ljubovce
Bevme na pregled ni go smeni dr rece da zemam HIPP Combiotic,zemav da probam pa ke vidam,colief da stavam vo sekoj obrok od 2-4 kapki da postoi 10-15 min i da mu dadam da pie.Ke pieme i legofer za zelezoto,toa pak ke ni pravi problemi so meseto,eve kako mu dadov odma pocna da go vitka stomakot,so kakanjeto minatiot pat mi napravi problem,se mislam na svoja raka da go zemam sirupot less b,kikicka vie sto ste go koristele,dr mi rece da ne mu davam nisto ama jas sum na misla....

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 781
20.1.2012 12:51:36   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

lelel znaete li sto mi vika sega doktorov kopga mu se javuv abe ne samo 150 ml daj mu ako treba i 250ml davaj mu

Докторот не е нормален дефинитивно! Па син ми има скоро 1 година и максимум што испил е 210мл. Пред 2-3 недели му го сменив АД со кравјо ама некако гледам не го држи сит и се вратив пак на АД од пред 3-4 дена, му земав user posted image Е сега прашањето ми е следново, дали има некоја РР-ка што давала вакво млеко на своето најмило и дали да речеме ако од вечерта пред спиење што ќе му остане мала количина можам да му ја дадам истата во текот на ноќта ако евентуално побара? На АД млеката што ги користев претходно на сите пишуваше да се консумираат свежи и да се испијат максимум до половина час а на ова не пишува такво нештоuser posted image Инаку млекото му го правам со Ладна, имаме дома аквабар и ставам пола топла пола ладна вода

Jas sum davala vakvo mleko na sin mi i bev prezadovolna.Piese do kaj godina i tri meseci , posle toa na kravjo za varenje.
Jas ne sum davala nikogas nikakvo mleko odstojano.Posigurno e svezo da go pripremis.Za malku da ne se napravi belja :-)

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 782
20.1.2012 13:23:14   
Ljubovce
Ne e reporaclivo da se koristi stoeno poveke od 1 saat,barem jas taka ne go davam. Kolku sisenca polni imam frleno :)

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 783
20.1.2012 15:48:03   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Bevme na pregled ni go smeni dr rece da zemam HIPP Combiotic,zemav da probam pa ke vidam,colief da stavam vo sekoj obrok od 2-4 kapki da postoi 10-15 min i da mu dadam da pie.Ke pieme i legofer za zelezoto,toa pak ke ni pravi problemi so meseto,eve kako mu dadov odma pocna da go vitka stomakot,so kakanjeto minatiot pat mi napravi problem,se mislam na svoja raka da go zemam sirupot less b,kikicka vie sto ste go koristele,dr mi rece da ne mu davam nisto ama jas sum na misla....

Вака ние пошто со повраќање грчеви имавме голем проблем и ниеден доктор не беше паметен да ми каже земав на своја рака и од двата сирупа и ласс б и колик б во исто време и давав од колик б испи едно 3 шишиња а ласс б 2 додека се регулира убаво и после прекинав и се беше ок. Јас ти викам боље бебемил хипп е лесно млеко може пак да повраќа,и користи ги овие сирупчиња не се штетни. И мене ми викаа ништоо мајка само ке поминее дада а јас за тоа време ке полудев така да на билна база не е штетно а види ако можеш и сирупот за крв смени го со нешто друго веќе кога му е од него зошто да се мачи

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 784
20.1.2012 23:20:04   
ana mari
uste so problemi.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image se prasuvam dali ke se najde resenie eden den

Непосредна врска до пораките: 785
21.1.2012 0:11:00   
mami2
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci
Е сега прашањето ми е следново, дали има некоја РР-ка што давала вакво млеко на своето најмило

На големово му давав од ова млеко до 2г8месеци. После вториот роденден почнував неколку пати со кравјо, ама му пукаа капилари на лицето, и мене ми се чинеше како да е тоа некаква реакција од млекото, па си терав со провереното.
Со малава која има скоро 22 месеци сеуште тераме со Нестле Џуниор. Мм вика како сум тргнала до прво одделение ќе пиеле АД млеко. Ама јас некако сум посигурна во однос на нутритивните вредности кои ги содржи, декларирани се барем.
Инаку во врска со отстоено млеко, она што малава ќе оставеше преку ноќ, бато сабајле го допиваше измешано со топло млеко. Мислам дека не страшно, ако не се подгрева на високи температури.
На Детска Клиника за сите новороденчиња, недоносени бебиња и сл. млекото го носат наутро во 8.30, и тоа за цел ден 8 порции ги оставаат во фрижидер. Во текот на денот се подгрева во топла вода. Ако е толку штетно или непожелно ваквото млеко, веројатно таму ќе знаеле.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 786
21.1.2012 0:18:36   
kikicka

uste so problemi.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image se prasuvam dali ke se najde resenie eden den

што направивте вие?

Непосредна врска до пораките: 787
21.1.2012 0:20:38   
kikicka
и јас ваљда ке свртам пак на АД Леона некако со кравјото почнавме од 3.2 масл. па намаливме на 2.8 и пак каките цврсти сега е на 1.5 и добра е ама ако почне пак со каките да забушава ке земам ад барем се кака убаво не се напиња.

Непосредна врска до пораките: 788
21.1.2012 0:40:08   
ana mari
што направивте вие?
kikicka nisto eve sega ni se pojavi uste eden problem neznam dali nekoj moze za ova da mi kaze nesto bebcevo sega po4na da povraka kako slaem ligavo duri se davi ne moze da go istera sirota kako se maci se molam samo da izdrzime do vtornik zs togas ke si dojde mm od teren i da ja nosime na klinika da vidime sto e rab...... ZNAE LI NEKOJ DALI E NORMALNO OVA ILI user posted image

Непосредна врска до пораките: 789
21.1.2012 0:43:04   
ana mari
i dadov cajce od plantex go ispi celo neznam dali moze da i davam i od becutan ili ne smejam da gi mesam sto mislite

Непосредна врска до пораките: 790
21.1.2012 9:08:50   
kikicka
Давај сега плантекс ако веке го пие бекутанот е полн шеќер ептен се гледа...зошто да чекаш нема ли кој да те однесенаклиника друг,оди сама може работата не е за чекање.

Непосредна врска до пораките: 791
21.1.2012 11:07:37   
bombica
Ана Мари па детето може од слајмови да ти повраќа.Носи ја на лекар нека ја прегледаат може е настината и и се слева секрет од носот во грлото.

Непосредна врска до пораките: 792
21.1.2012 12:49:11   
Annet
koombiniraj za pocetok,i nie sme i ad i kravjo

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

и јас ваљда ке свртам пак на АД Леона некако со кравјото почнавме од 3.2 масл. па намаливме на 2.8 и пак каките цврсти сега е на 1.5 и добра е ама ако почне пак со каките да забушава ке земам ад барем се кака убаво не се напиња.

Непосредна врска до пораките: 793
21.1.2012 13:12:41   
kikicka
да да ке комбинирам како претходно што правев каши со кравјо а навече АД

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 794
21.1.2012 17:40:44   
ivoni4ka
zenski sto pravete abe imam edno prasanje gledam deka aptamot dosta go koristete kolku pari e i kolku obroci ima?

Непосредна врска до пораките: 795
21.1.2012 17:42:53   
ana mari
bevme na kontrola mi rekoa deka e malku nastinata

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 796
21.1.2012 17:52:12   
kikicka
ти рековме чим има балгмчиња. се снејде нели:) аптамилот е 980 ден а оброци има за околу 4 дена ние толку го трошевме отприлика 900гр.

Непосредна врска до пораките: 797
21.1.2012 18:34:58   
ana mari
zenski po kolku smeam da mu bavam becutan cajce.. po kolku im davate vie na vasite bebinja i dali im davate samo koga imaat grcevi ili.... moeto bebence e 8 nedeli

Непосредна врска до пораките: 798
21.1.2012 18:40:55   
Annet
na 100 ml voda edno malo lazice caj.se pie vo rok od 8 casa,ili napravi pola doza,mene iskreno cajot ne mi pomogna.ako ti e za grcevi zemi si kim,nekolku zrna vo vrela voda,da oladi i daj mu takov caj na detenceto...inaku coli b najubav lek za nas bese,ajde neka minat pobrzo tie grcevi

Непосредна врска до пораките: 799
21.1.2012 19:01:48   
Sneska25
Aptamil vo Zegin e okolu 860den.

Непосредна врска до пораките: 800
Страница:   <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?