|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
13.2.2012 23:14:45   
Melanija RR
Liljak јас немав нус појави од естрофенот и ги пиев по 2 на ден ,и мислам ги пиев од 7 до 12 ден.Но вака тој термин ми беше бидејчи пиев кломифен од 3 до 7 ден,што би значело додека фоликулите уште растат.Како ти кажал докторот така.
dopet пиши како помина на ХСГ во темата за проверка на проодност на канали

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот bik4e)
Непосредна врска до пораките: 1426
14.2.2012 16:43:48   
dopet
Ti blagodaram Izabela* za sovetot. Navistina mi e dobredojden. Jas denes bev za HSG ama ne pravev bidejki imav visoka sedimentacija (15). I so antibiotici i so se ne mi se spusta.:(( Nenam veke sto da pravam. Doktorot mi rece deka ako ne mi se spusti ke odel direktno laparoskopski:((( mi se place od maka.... Pozdrav i izvinete sto izlegov malku od temava

(Одговор на членот Izabela*)
Непосредна врска до пораките: 1427
14.2.2012 18:52:29   
lindicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

zdr eve me i mene...bev na ginikolog,ama nisto izgleda ke imam ovulacija na 18 , 19 den, samo me zbuni doktorot pijam estrofem po 2 na den(2 mg) i sega do petok mi rece da zemam i da gi prekinam, inace porano gi piev do kraj...kakvo iskustvo imate vie so estrofemot? , inace endometriumot mi bese 7, 5 trosloen a folikulite 0d 11 do 13 otprilika i na seto ova mi rece deka bilo prekrasno , samo pokasno ke imam ovulacija i ponedelnik sum na pregled..pozzz

Liljak овој месец и јас бев на гинеколог, и јас исто така имав фолекул 12 мм и некои помалечки, и ендометриумот ми беше 7.5 мм ама на 15ти ден, и дека многу е доцна да созрее фолекулот и гинекологот ми рече дека овој месец нема да имам овулација, од што многу се разочарав,инаку, ова ми е првпат така да ми кажат, и плус за првпат бев кај овој доктор, и ми препиша кломифен за следниот циклус. И чекам да добијам кон крајот на наделава, па со кломифен да почнам. Кажи ми на кој ден беше на преглед 12ти или? Од твоето искуство, значи дека можеби и јас сум имала овулација месецот? ИЛи некојсо слично искуство, до кога растат фоликулите до 18-19 ден или додека жената не добие менструација? Фала

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1428
14.2.2012 19:06:19   
Melanija RR
lindicka немора да значи дека нема овулација,може за 2-3 дена покасно си имала.Јас на 17 ден имав 15мм фоликула,кај секој е различно.Нема правило дека тоа е 12 или 14 ден,зависи на колку дена добиваш па може и обратно да се брои односно - 14 дена .Може ќе се изненадиш user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 1429
15.2.2012 12:02:03   
lindicka
Меланија, фала на поддршкатаuser posted image , некако ептен се разочарав овој месец од сознанието, ама пак и ич не мислев на правење бебеuser posted image , така што не се надевам, ама ако се случи тоа значи ќе биде чудо, поздрав и поскоро user posted image и за тебе

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1430
15.2.2012 12:52:59   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: lindicka

Меланија, фала на поддршкатаuser posted image , некако ептен се разочарав овој месец од сознанието, ама пак и ич не мислев на правење бебеuser posted image , така што не се надевам, ама ако се случи тоа значи ќе биде чудо, поздрав и поскоро user posted image и за тебе

И јас така мислев демек овој месец ништо нема шанси утнав ден, овулација, еее нервози и опа двете цртки кога најмалку очекуваш. Ајде мила навивам за тебе и за сите што толку ги посакувате, знам како е и верувајте ќе дојде тој ден, многу побрзо и навистина неочекувано. Ве гушкам user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1431
15.2.2012 16:10:40   
liljak
lindicka i jas kako tebe bev na 12 den i imav folikul sto se formiral bil nekade 13 mm i endometrium 7,5 i mi rece deka kaj mene definitifno ovulacijata nastanuvala pokasno ( poradi toa sto ednas mi ima nastanato i na 13 - 14 den , a pak nekolku pati se slucuva na 18 -19 den) i sega bidejki 18 den mi paka nedela mi rece da imam odnosi petok i sabota i ponedelnik na pregled da se vidi so natanalo i do kaj e ovulacijata.....inace nema nikakva logika kaj tebe da ne nastanuva ovulacija, posto se formira folikul a toj ne e puknat, mila lindicka mojot sovet e ovoj: poradi toa sto denovite ni se isti te molam imaj odnosi i petok i sabota a jas koga ke otidam ponedelnik na pregled ke ti kazam sto mi rece , dali ima sansi za da nastanva pokasno ovulacija...so sreka mila i znaj deka nisto ne e izgubeno ako se proba..pozdrav4e

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1432
16.2.2012 13:22:53   
bik4e
Ovulacijata nastanuva kaj sekoj razlicno vo zavisnost na kolku dena dobivas.Jas dobivam na 31 den i kaj mene ovulacijata e na 17 ili 18 denuser posted image  

Непосредна врска до пораките: 1433
16.2.2012 14:14:35   
lindicka
Знам дека настанува подоцна, јас добивам на 32-33 дена, имам овулација на 18 дена, барем јас така си рачунам, но докторот кај кој бев (инаку специјалност му е ассистирана репродукција), ми рече дека баш затоа што добивам на 32-33 дена е проблем, некогаш многу доцна ми се создаваат фолекулите и некогаш не созреваат, и изостануваат овулациите, можно да е тоа случај со мене, и со повеќето жени кои добиваат над 30 дена, и затоа забременуваат по 1-2 - 3 години од бракот, а немаат друг реален, всушност немаат овулација секој месец, т.е не пука фолекулот, т.е овулациите се поретки и остануваат бремени , нели тогаш кога има овулација, и всушност стресот не влијае на зачнувањето, туку на формирањето фолекули, и квалитетот на фолекулите и така.  И затоа е потребно подбутнувањеuser posted image , апчиња,регулирање на циклус, па и инсеминации..( е ова ми го објасни човекот) Поздрав до сите

Непосредна врска до пораките: 1434
16.2.2012 15:08:29   
liljak
mila lindicka jas i bas ne ja razbiram malku taja ovulacija ama imaj si ti odnosi nisto ne gubis...inace jas eve nekolku godini se macam so zabremenuvanje i so spontanite na niv, i duri sega otkriv deka se pravel eden foliku na prirodno , deka mene poke folikuli so mi se formirale bile rezultat na tabletite so sekoj mesec vervaj se trujam , se debelam , se dujam i se itn. ama se ke primam se dodeka ne zabremenam ....pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1435
16.2.2012 15:32:47   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: lindicka

Знам дека настанува подоцна, јас добивам на 32-33 дена, имам овулација на 18 дена, барем јас така си рачунам, но докторот кај кој бев (инаку специјалност му е ассистирана репродукција), ми рече дека баш затоа што добивам на 32-33 дена е проблем, некогаш многу доцна ми се создаваат фолекулите и некогаш не созреваат, и изостануваат овулациите, можно да е тоа случај со мене, и со повеќето жени кои добиваат над 30 дена, и затоа забременуваат по 1-2 - 3 години од бракот, а немаат друг реален, всушност немаат овулација секој месец, т.е не пука фолекулот, т.е овулациите се поретки и остануваат бремени , нели тогаш кога има овулација, и всушност стресот не влијае на зачнувањето, туку на формирањето фолекули, и квалитетот на фолекулите и така.  И затоа е потребно подбутнувањеuser posted image , апчиња,регулирање на циклус, па и инсеминации..( е ова ми го објасни човекот) Поздрав до сите

user posted image user posted image Баш убаво ти објаснил докторот. И затоа се пијат апчиња за да се забрза процесот на растење на фоликулите, има и инекции за да се осигура прскањето на фоликулите, односно да се индуцира овулацијата. Значи доколку се знае причината зошто не доаѓа до бременост е лесно, ќе се концентрирате на проблемот и после неколку обиди ќе си дојде до user posted image . Девојки само вие продолжете да се борите, едноставно никогаш немојте да се предадете. Знам низ што проаѓате, се поминав..и знам дека сите ќе ве најдам на темите за бебе user posted image

Непосредна врска до пораките: 1436
16.2.2012 19:59:13   
bik4e
Mnogu ubavo ti objasnil doktorotuser posted image Jas mislev deka sekogas koga ke se formiraat folikuli deka ja dostignuvaat potrebnata golemina, prskaat i nastanuva ovulacijauser posted image  

Непосредна врска до пораките: 1437
17.2.2012 9:32:29   
babyhope
Охоооо, сега се вклучувам на форумот по мала пауза и гледам дека има за частење :..... zagrizena26 и Izabela Ви честитам од се срце и ви посакувам најубавиuser posted image исполнети со безгрижност и среќни моменти до дочекувањето на вашите user posted image user posted image . user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1438
20.2.2012 12:19:42   
liljak
bev denes na pregled i mi bil pukanat folikulot( inace denes 19 den) i se bilo kako sto treba , endometriumot preubav e i sega Gospod da mi pomozi da mi kasni i da se izraduvam...pozdrav4e

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1439
20.2.2012 16:00:01   
Melanija RR
Liljak user posted image сега опуштисе и уживај user posted image

Непосредна врска до пораките: 1440
20.2.2012 21:08:00   
zagrizena26
zenski mojata rados kratko traeseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image deneska mi se spusti plodot vo 5 nedela od bremenosta epten se razocarav i mnogu sum tazna, i dr ne znae sto moze da bide pricina vajda rece deka e biohemiska bremenost ako znae nekoj poveke da mi kaze.user posted image user posted image user posted image Pozdrav

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1441
20.2.2012 23:46:06   
Olivia
Zagrizena ja spodeluvam tagata so tebe, mnogi mi e zal , glavata gore devojko site sme so tebe!
Bi sakala da mi kazes kolku ti bese visoko bHCG prviot pat, i koga go povtori testot preku krv. Te guskam!

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1442
21.2.2012 8:05:19   
zagrizena26
Mnogu ti blagodaram za podrskata stvarno e tesko na nikoj ne mu go posakuvam istoto samo radost da ve sledi.Prviot pat mi bese 30 bhcg i mi pisuvase 1 gestaciska nedela sto i bese tocno i posle 10 dena go povtoriv testot po baranje na dr zasto pocnav da krvaram i izleze negativen sto vsusnost i pak bese tocno zasto jas pocnav uste vecerta da krvaram po malku i imav mnogu bolki i grcevi vo jajnicite.Samo neka ima pomin.Pozdrav i glavata gore

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1443
21.2.2012 9:15:24   
Sajna
ajde zagrizena bez razocaruvanja ke bide eden den se kako sto treba mila...ideme napred kon novi pobedi za edno malo slatko user posted image

Непосредна врска до пораките: 1444
21.2.2012 9:24:44   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: zagrizena26

zenski mojata rados kratko traeseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image deneska mi se spusti plodot vo 5 nedela od bremenosta epten se razocarav i mnogu sum tazna, i dr ne znae sto moze da bide pricina vajda rece deka e biohemiska bremenost ako znae nekoj poveke da mi kaze.user posted image user posted image user posted image Pozdrav

Не се секирај душичке, што е твое ќе си дојде, не се разочарувај user posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 1445
21.2.2012 12:37:57   
liljak
zagrizena so tebe sme , sto e tvoe ke si dojdi eve mila site se borime, jas velam edno dete barem da imam , ne baram poke ,da mi vikni i mene nekoj "mama", jas bev vcera na ginikolog i mi rekoja deka e izvrsena ovulacija i prekrasna e situacijata a mene pocnaja da me bolat gradite kako pred idenje i celata sum ko izgubena, neznam dali pak ke mi dojdi ili pak ke me iznenadi...pozzz

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1446
21.2.2012 12:45:18   
Gisa
Zdr Menada,

Ako ne ti e problem, i nie so mm se soochuvame so oligospermia,
ako ne e tajna koja bese vashata dijagnoza (brojot na spermetozoidi, itn)

Nas ni sugeriraat IVF so ISCI (poradi ekstremno maliot broj)

Ili ako ima nesto podobruvanje za istoto te molam pisi go.

fala ti.

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 1447
21.2.2012 12:56:41   
Izabela*
Oh zagrizena 26 mnogu mi e zal i znam kako se custvuvas vo ovoj moment. No nema otkazuvanja nie zenite sme silni. I jas vo januari imav neuspesna inseminacija i toklu bev razocarana sto resiv poveke da ne se zamaram, i od inaet ja smeniv duri i frizurata. I ete uste istiot mesec ostanav bremena prirodno bez nikakvi stimulacii. Doktorot mu vika na mojot soprug deka ne bilo ni do dvajcata tuku frizurata trebalo da ja smenam pa za da fatiuser posted image . No jas smetam deka od golema polza mi bese HSG sto go napraviv. Edno e jasno, koga ke saka Bog togas ke bide. Bidi si pozitivna. Te guskam 

(Одговор на членот Gisa)
Непосредна врска до пораките: 1448
21.2.2012 13:56:21   
milasteve
zagrizena zalam mila moja,znam kako s eosekas i jas imav spontan pred 3 ipol godini i toa isto vo 5 tata nedela,ne se enrviraj ne gubi nadez ke ni dade bog,eve jas se spremam za in vitro ,no me fati i grip bas segauser posted image gusss

(Одговор на членот Izabela*)
Непосредна врска до пораките: 1449
21.2.2012 14:53:22   
Melanija RR
zagrizena26 многу ми е жал user posted image и немам зборови.Те молам само издржи и верувај и понатаму.user posted image
Liljak мене гради не ме болат пред добивање,тоа воопшто ништо немора да значи.Немисли сега на тоа user posted image

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1450
Страница:   <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?