|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: слабеење
16.2.2012 21:01:51   
Ikana
Natuske eve ja dietata, sorry za docnenjeto!
1. Proteinski den: pileshki stek, belo meso, po moznost dinstano, morkov, marula, cveklo, jabolki, sirenje, jajca, jogurt, supa od kokoshka.
2. Skroben den: Varen kompir, lekja, morkov, marula, cveklo, jabolki, boranija, grav, grashok.
3. Jaglehidraten den: Spageti vareni bez zejtin, tomatelo sos, dvopek, slatko (od ovosje), soncogled.
4. Ovoshen den: jabolki, portokali, banani, i se sto e ovosje i mnogu voda.
I ne zaboravaj da pies vitamini kako i zelezo, bidejki moze da ti se istoshti organizmot od dietava, iako ti se cini deka ima dovolno jadenje, sepak mnogu e teshka, od licno iskustvo ti zboruvam. A inaku ima efekti i toa dobri i brzi!
Pozdravce!!!

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 451
16.2.2012 21:05:51   
Ikana
Пораката е избришана и преместена во соодветна тема ЕУ ДИЕТА

< Поракaта ја уредил AneLav RR -- 15.2.2016 14:09:05 >

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 452
16.2.2012 21:54:29   
Viktori
Избришано и преместено во ЕУ ДИЕТА

< Поракaта ја уредил AneLav RR -- 15.2.2016 14:26:08 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 453
16.2.2012 22:00:21   
Ikana
Jas momentalno sum na bajadera dieta...jadam bajaderi cel den!!!user posted image

Непосредна врска до пораките: 454
16.2.2012 22:12:22   
bombica

< Поракaта ја уредил AneLav RR -- 15.2.2016 14:24:33 >

Непосредна врска до пораките: 455
16.2.2012 22:30:04   
Viktori

< Поракaта ја уредил AneLav RR -- 15.2.2016 14:23:15 >

Непосредна врска до пораките: 456
16.2.2012 22:41:27   
libra.n

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjicka

libra.n. kako ti odi so tabletite od zelka, pomina veke edna nedela, pocnaa li da se gledaat rezultatite?

Еј, сега прочитав, денес ми е 5-ти ден, и 2 кг. сум ослабена ама внимавам и на исхрана. Ќе видиме,user posted image

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 457
16.2.2012 22:55:03   
Andriance
Lelellelelel za 5 dena 2kg?? uf toa kje e za mene...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 458
17.2.2012 2:28:18   
Ikana
Jas dobiv kritika za zadnikot od baba mi....onaka diplomatski demek kolku simna od koga se porodi...I sto da i kazam koga denes izedov mala kapricioza, pola bonbonjera (od pomalite!) bajadera i eve sega piece de resistance, leb crn, margarin i sirence! Rani dusa da te slusa rabotava, samo mojava i pesna ke mi zapee od sto si ja ranamuser posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Jas momentalno sum na bajadera dieta...jadam bajaderi cel den!!!user posted image

Море Икана, јас озбилна сум за диетава. Имав 65 кила за 2 дена 63.
До 58 да стигнам пресреќна ќе бидам. Викаат првата недела се слабее околу 5 кила, па има застој една недела затоа што организмот се става на паур сејвинг мод user posted image , па после тоа сигурно на 5+.

Ама ако си месар или јајчар. Друго нема user posted image

Непосредна врска до пораките: 459
17.2.2012 8:59:35   
Mihaela 2010
Lelee i jas taman namaliv 3 kila i mi bese stvarno ubavo,pak se opustiv vo hranata,gnetam kako nezdrava,ama i pred dobivanje sum..lele ke mi eksplodira stomakov.Od ponedelnik pak so dvopekot i bez blago,i so medot moj sladokuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 460
17.2.2012 9:42:00   
taisa
poleka no sigurno pocnav da slabeam 5kg za 5 nedeli user posted image super so ogled na toa deka dojam jadam se no mnogu ograniceno brojam kalorii 1200 na den i ednas se pocastuvam za user posted image stanav prebirliva vo odnos na hranata no se slucuva i da se opustam posle 1/2 pizza mi preostanuva mnogu malku pa se prefrlam na salati user posted image nikogas podobro ne sum se custvuvala vo odnos na hranata edinstveno sto isfliv celosno se sokovite moze da ispijam 1-2 casi na den i toa retko odbiram kvalitetna hrana sto ke me nasiti ,a ne blago i sokce sto samo momentalno ke mi pruzat zadovolstvo, a pak ke se custvuvam gladna i normalno mnogu caj ili voda

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 461
17.2.2012 18:48:40   
Maca25
Вистинска манија завладеа во Холивуд по новата диета. Режимот има светкавичен ефект и така диетата стигнала на местото – апсолутен хит!

Диета за експресно топење се базира на режимот на разделена исхрана. Освен што ќе намалите доста килограми, ќе го прочистите истовремено и организмот. Авторката на режимот тврди дека ако ги спазувате стриктно правилата и полниот циклус на диетата кој трае 3 недели ќе намалите минус плус 10 килограми. Пијте најмалку по 2 литри вода!

Понеделник – секакво овошје со исклучок на бабани.

Вторник – секаков вид зеленчук, зачинет со соја сос, оцет или горчица.

Среда – Сите видови овошје и зеленчук, со исклучок на банана.

Четврток – пет банани со 3 чаши нискомаслено млеко.

Петок – телешко варено, пилешко месо или риба на скара со свежа салата.

Сабота – телешко и салата.

Недела – риба и салата.

Ова е основното мени за секој ден, а вие треба да си го распоредите истото тоа, на помали порции во текот на еден ден. Ова се повторува три пати, односно истото мени за овие 7 дена го продолжувате и во наредните две седмици. Понекогаш наутро може да си дозволите кисело млеко со малку мусли, ако не можете да издржите.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 462
18.2.2012 12:12:52   
jasmina 25
jas sum na dieta so limuni deneska mi e deveti den znaci treba da izedam devet limuni i pola kilo jogurt jas cetiri izedov od sabalje i uste 5 vecer,ne znam kolku sum oslabela ke se meram vo ponedelnik a od vtornik pocnuvam da pijam zelena glina...mislam dietava so limuni e dobra ako se jade umereno garant se slabee jas primetuvam deka vo tekot na denot kolku i da jadam samo gladna sum izgleda od limunot sepak ne vnimavam mnogu na ishranata seuste go dojam deteto i se plasam da ne go izgubam mlekoto...

Непосредна врска до пораките: 463
18.2.2012 13:41:33   
Ikana
Ne mozam jas bez sirenje i mlecni proizvodi, toa mi e osnovata vo ishranata mene. Eve od denes, pocnuvam da se spremam psihicki za dieta, odnosno pretpazlivost vo ishranata, ne sakam celosna dieta da udram i skroz da mi otide mlekoto. vaka poleka ama sigurno, i koga mi se jade e pa ke si kasnam, samo da ne preteram! I ajde vise ednas da iskocime da setame, oa snegov ne ubi site!!!

(Одговор на членот jasmina 25)
Непосредна врска до пораките: 464
25.2.2012 0:19:06   
Yummy Mammy
Znaci ve citam i vi se cudam, jas ne znam koj den od nedelata sme a kamoli da mislam sto treba denes da izedam... Pa i pred mene da si go zalepam na livce rasporedot, pa ke go zafrkanam nekako user posted image user posted image user posted image u zivotov nikakva dieta nemam drzeno, i ne mozam bez hrana, posebno bez blago.
Pred mesec dena pocnav da pijam limoni - sekoe sabajle se pie prvo eden limon prviot den, dva limoni vtoriot, tri tretiot, i se taka do sedum, i potoa se vrakas nanazad, sest limoni, pa pet, itn. Vo tekot na denot si jades normalno, samo neli da ne se preteruva. Ova Trae dve nedeli, na pocetokot e ok, ama koga ke stignes do sestiot i sedmiot den, tolku ti e grozno od pola litar cist limonov sok sto treba da ispies sto i da sakas nisto ne mozes da jades - mislam deka i toa e poentata na dietava user posted image user posted image user posted image
Prvata nedela oslabnav 2 kila, i super se osekav, mleko normalno imav a i bebeto poveke vitamin c vnesuvase. Ama zatoa vtorata prviot den od vtorata nedela se izlazav so mojata omilena torta (izedov 3 parcinja oddednas, i majka mi mi spakuva uste 3 za doma da im odnesam, i tie si gi izedov skrisno) i veke ne prodolziv. A i sega veke se grozam limon koga ke vidam, pa ne znam stvarno sto da pravam...

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 465
26.2.2012 20:27:07   
Natasa981
a kako NAJlesno se simnuvaat 3-5 kg..?? jas samo tolku sakam da oslabnam:))) user posted image ne mi e jasno , site vikaat so doenje demek se oslabnuva ama nekako ne mi odi mene..majka mi vika se oslabnuvalo otkako ke prestanes da dois..

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 466
29.2.2012 0:12:08   
Viktori
Барам катанец, троа подебел за фрижидер. Пробав со се! И мислам на крај, или катанец или сатарче. Трето нема!

user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 467
4.3.2012 16:09:16   
Ikana
Eve jas izgubiv 6 kg za dve nedeli so Obedineti Nacii dietata...ako ja drzam 3 meseci, mozebi i kje uspeam da gi simnam kilogramite od bremenosta do letovouser posted image
Ovoshniot den samo mi e SMRT! Lele cel den banani i jabuki i cat pat nekoja konzerva so ovoshje ako uleta!

Непосредна врска до пораките: 468
4.3.2012 17:49:07   
bombica

ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR

Барам катанец, троа подебел за фрижидер. Пробав со се! И мислам на крај, или катанец или сатарче. Трето нема!

Kога ќе најдеш купи и за менеuser posted image user posted image user posted image
Шала на страна со килажата сум исто ко пред пораѓај и никако неможам да запрам со јадењеuser posted image За 1 месец тргам на работа па се надевам ќе имам повеќе обврски а помалку време за јадењеuser posted image

Непосредна врска до пораките: 469
4.3.2012 18:11:13   
Yummy Mammy

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Eve jas izgubiv 6 kg za dve nedeli so Obedineti Nacii dietata...ako ja drzam 3 meseci, mozebi i kje uspeam da gi simnam kilogramite od bremenosta do letovouser posted image
Ovoshniot den samo mi e SMRT! Lele cel den banani i jabuki i cat pat nekoja konzerva so ovoshje ako uleta!

Jas ke probam so satarceto na Viktiri, nekako polesno mi se cini user posted image user posted image user posted image

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 470
4.3.2012 19:20:47   
Viktori

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

a kako NAJlesno se simnuvaat 3-5 kg..?? jas samo tolku sakam da oslabnam:))) user posted image ne mi e jasno , site vikaat so doenje demek se oslabnuva ama nekako ne mi odi mene..majka mi vika se oslabnuvalo otkako ke prestanes da dois..

3 дена по 6 јаболки на ден. 2 за доручек, 2 за ручек и 2 за вечера. Само три дена, и повеќе од 2 литри вода тие денови. Ништо друго. Може и црно кафе, ама не турско без млеко и шеќер.
3 кила гарант симнуваш.
а тоа со доењето нема врска. Вистина не би требало да ти се таложат масти, заради млекото, ама се зависи и од храната.

Јас се трудам со аткинс диета, ама искрено кажано филм ми е. Знам дека џабе се замарам. Имам 63 кила на 171/2. Имам малку мевце на бутовите, ама не е на одмет.
Туку имам лоша навика, не јадам цел ден и по 12 саати, ама затоа после во 7 навечер доручек, во 9 ручек и накај 11-12 вечера. И ај сеа? А сум пробала и да јадам во текот на денот, ама нема везе, пак тие саати мислам и катанецот на фрижидерот ќе го изедам user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 471
4.3.2012 20:12:59   
Џесика
мене ми помина 1 недела од кога ја почнав диетата со супата ама се заебав, не ја преседов цела недела дома, за да ја издржам дисциплината, отидов кај мајка ми 2 дена и отиде работата... а баш убаво ми тргна... ама само 2 кг симнав, што баш и не ми е некоја утеха... ама еве си го одржувам темпото со многу вода во текот на денот и помали оброци.... а, и не јадам благо после оброк... ама сепак имам грижа на совест што малку скршнав од регулар, и ќе се одржам уште 5 да симнам... морам... а јбг, да пушев уште немаше да го имам овој проблем... оставив цигарите и само јадам....user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 472
4.3.2012 20:24:37   
Ikana
Јас се трудам со аткинс диета, ама искрено кажано филм ми е. Знам дека џабе се замарам. Имам 63 кила на 171/2. Имам малку мевце на бутовите, ама не е на одмет.
Туку имам лоша навика, не јадам цел ден и по 12 саати, ама затоа после во 7 навечер доручек, во 9 ручек и накај 11-12 вечера. И ај сеа? А сум пробала и да јадам во текот на денот, ама нема везе, пак тие саати мислам и катанецот на фрижидерот ќе го изедам

Viktori jas koga imav 63kg, a eden cm ti begam samo, 173-174 cm sum, udriv na peshachenje i jadev navecer salati epten ako ogladnam, posto isto ko tebe, cel den nisto e jadev, samo kafinja i cigari i preku den nesto mevce ako cepnam od rucek, dojdov do 54 ili 53 kg duri pred da se zapoznaam so soprugot koj pocna da izigrava Unicef i crven krst i da me tovi, za da stignam do 67 kg pred bremenost, me zabremeni i me primora da ostavam cigariuser posted image i 90 i nesto pred poragjaj. Sega imam 78kg....Da stignam do 65 kje bidam presrekjna!!! Uste 14 kguser posted image

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 473
4.3.2012 20:33:48   
Viktori

Јас со последната ќерка се породив со 65 кила, значи претходно имав 53/4 +-, ама не пушев цела година и се здебелив едно 10 кила.

Пешачам јас последниве 5-6 години секој ден минимум пола саат. Живеам во Карпош 3 а работам на Водно. И да ме мрзи да одам пешки насабајле на работа, гарант се враќам пешки.
Ама пусто, хедонист сум user posted image user posted image user posted image
пивце, винце, мезе кај свекрва ми мх мх мх, тоа не се остава за ниедна диета user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 4.3.2012 20:36:39 >

Непосредна врска до пораките: 474
4.3.2012 20:52:25   
Ikana
AAAAA hahahhaha a ako mi veruvas sakav da ti pisam ne pij pivo ama si vikam aj ne cepidlaci Ikano...heheheheuser posted image
JAs od pusti merak si kupiv 4 limenki Union bezalkoholno pivceuser posted image Odamna odamna piev alkohol, sega ni toa u pm, kako sto sam kje se zaebes nikoj nema da te zaebe taka...i sega vegetiram, ko saksija sum!

Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?