|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: слабеење
5.3.2012 10:51:44   
boomerang
jas sum 5 den na dieta ,ja drzam na zan mitrev i sum oslabena 5 kila za 5 dena,probaj ja jas mislam da ja drzam uste 5 i da ja prekinam oti visok mi se 10 kilogrami a dietata se drzi tri nedeli

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 476
5.3.2012 11:15:06   
Natuska85
Бумеранг можеш да ни пишеш што имаше на мени овие 5 дена? 5 дена-> 5кг - .БРАВООООО

Фалаааа ти user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот boomerang)
Непосредна врска до пораките: 477
5.3.2012 11:22:20   
boomerang
dietata ja ima na istiot forum samo nekade na pocetok,inaku mozes da ja najdes na internet napisi samo dieta na zan mitrev ,nekade ja pisuva i kako kardioloska

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 478
5.3.2012 11:23:57   
boomerang

ДИЕТА ЗА 15 ДЕНА (од болница-Кардиологија)

Доручекот е ист во текот на 15 дена, а се состои од 1 овошје (портокал, круша, праска, диња, лубеница, не смее банана и грозје) двопек, шоља кафе или чај без шеќер.

1. ден

Ручек
1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера
2 домати или 2 дл. варени домати
2 варени јајца
1/2 главица зелена салата или краставица
2 двопек

2. ден

Ручек
1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера
125 гр.варено телешко месо
1 домат
1 портокал
1 двопек
1 шоља чај или кафе без шеќер

3. ден

Ручек
1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко
1 главица зелена салата или краставица

Вечера
125 гр. варено телешко месо
1 портокал
1 двопек

4. ден

Ручек
125 гр. кравјо сирење
1 домат
1 двопек

Вечера
2 домати
1 јаболко
1 двопек

5. ден

Ручек
200гр.варено месо или риба
1 домат
1 двопек

Вечера
1/2 кг. варен зеленчук (морков, грашок, компир)
1 варено јајце
1 двопек

НАПОМЕНА:

Месото и варениот зеленчук се зачинуваат со вегета.
6. и 7. ден се без диета.
За време на диетата не се пие алкохол.

После 5-тиот ден се губат 2,5 до 5 кг, а по два дена пауза диетата се повторува 3 пати (5 дена + 2 дена пауза) и се губат без последици по здравјето 15 кг. Килограмите нема да се вратат доколку по завршувањето на диетата јадете нормално освен секој понеделник. Во понеделниците треба да се консумира:

Доручек: 1 чаша сок од лимон без шеќер
Ручек: 1 јаболко,1 двопек
Вечера: 1 варено јајце,1 домат,1 двопек

Сите наведени намирници може да се земаат топли или ладни, но важно е да се земаат по наведениот редослед и да не се изостави ниту една. Ако не се земаат по редослед или ако се промени некоја намирница, нема да се постигне саканиот ефект.

Непосредна врска до пораките: 479
5.3.2012 11:30:53   
Natuska85
А оваа ли е на Жан Митрев, на кикичка и на Оливиа диетата јас си ја викамuser posted image Ја почнав и јас и за една недела 2-3 кг ослабнав ама после завршивме на Клиника со user posted image и ја прекинав.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 480
5.3.2012 11:36:43   
boomerang
narednite dva dena mi se slobodni,taka da se mislam sto da jadam dali da si jadam i nesto blago? vcerqa mi bese najtesko ama ne se predavam.

Непосредна врска до пораките: 481
5.3.2012 12:44:02   
Yummy Mammy
Zenski dajte nekoja dieta za simnuvanje na 5 kg +- ama da vklucuva blago i cokolado sekoj den. user posted image Ima takva? Seriozna sum... ako se smeam... user posted image

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 482
5.3.2012 12:55:54   
Mihaela 2010
Ehhh i jas takva baram ama nigde ja nema...i ja sum za edno 4-5 kg ama nikako da mrdnam i se se nerviram,a toa blagoto me unistuva.denes na rabota jadev dvopek i malku puter,i koga mi se uvrte posle toa za nesto blagicko,cokolatce,ama kako budaletinka nekoja baram so ocite kaj kolegive da ne ima nesto.imam u fioka banana pa ke ja lapnam posle,za rucek imam musaka ke jadam so marula bez leb,ne ja biva vaka,leto ide majku mu...

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 483
9.3.2012 0:23:50   
SkCura77
Морам да се фрлам на вежби! Ми фали да симнам околу 7-10 кила, ама да ми останат облините! Бидејќи сум гурман и дојам, нема шанси да држам диета со броење намирници и калории и количини, само знам да одбегнувам леб, благо и нездрава, брза храна. Бидејќи сум бивша гимнастичарка и спортски дух, поарно ми е да испешачам или истрчам 10 км на кеј и да повежбам дома околу 30 мин секој ден. А диетава горе кардиолошка ја држеа тетка ми и братучетка ми и само таа ја признавам, зашто двете симнаа околу 15 кг за релативно краток период и НЕ СЕ ВРАТИЈА ТИЕ ВИШОК КИЛОГРАМИ!
А мене само вежбање ме спасува, докажано, 1 месец турбо да издржам, после нема шанси да се здебелам, само треба секој ден по малку да мрднувам user posted image Таман ќе дојде време да трчам по малиот user posted image

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 484
9.3.2012 10:17:24   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: boomerang

ДИЕТА ЗА 15 ДЕНА (од болница-Кардиологија)

Доручекот е ист во текот на 15 дена, а се состои од 1 овошје (портокал, круша, праска, диња, лубеница, не смее банана и грозје) двопек, шоља кафе или чај без шеќер.

1. ден

Ручек
1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера
2 домати или 2 дл. варени домати
2 варени јајца
1/2 главица зелена салата или краставица
2 двопек

2. ден

Ручек
1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера
125 гр.варено телешко месо
1 домат
1 портокал
1 двопек

3. ден

Ручек
1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко
1 главица зелена салата или краставица

Вечера
1 портокал
1 двопек

4. ден

Ручек
125 гр. кравјо сирење
1 домат
1 двопек

Вечера
2 домати
1 јаболко
1 двопек

5. ден

Ручек
200гр.варено месо или риба
1 домат
1 двопек

Вечера
1/2 кг. варен зеленчук (морков, грашок, компир)
1 варено јајце
1 двопек

НАПОМЕНА:

Месото и варениот зеленчук се зачинуваат со вегета.
6. и 7. ден се без диета.
За време на диетата не се пие алкохол.

После 5-тиот ден се губат 2,5 до 5 кг, а по два дена пауза диетата се повторува 3 пати (5 дена + 2 дена пауза) и се губат без последици по здравјето 15 кг. Килограмите нема да се вратат доколку по завршувањето на диетата јадете нормално освен секој понеделник. Во понеделниците треба да се консумира:

Доручек: 1 чаша сок од лимон без шеќер
Ручек: 1 јаболко,1 двопек
Вечера: 1 варено јајце,1 домат,1 двопек

Сите наведени намирници може да се земаат топли или ладни, но важно е да се земаат по наведениот редослед и да не се изостави ниту една. Ако не се земаат по редослед или ако се промени некоја намирница, нема да се постигне саканиот ефект.

Јас ја почнувам оваа од понеделник, баш да видам како ќе терам. Ќе ја испринтам сега и ќе ја залепам на монитор ан работа и на фрижидерот дома

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 485
9.3.2012 10:21:02   
Viktori
Aјде Луци заедно! Ќе се измериме на кантар во недела навечер, таман јас ќе терам пиво мевце, салатки кај свекрва ми викендов и после на диета! И 2 недели не идам кај нив user posted image user posted image user posted image

И не се мериме 2 недели. После на кантар, да видиме што биднало user posted image user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 486
9.3.2012 10:32:24   
Beatris
јас ја почнав оваа во понеделникот, денес е петок (шуќур) утре може да се јаде user posted image  Али за неделава сум се истенчила бре бре, алиштава не ме препознаваат. Ќе терам пак и од понеделник, не ја бива веќе вака работаваuser posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 487
9.3.2012 10:36:41   
Viktori
аууу а бе јас не сум доразбрала!!! Викенд се се јаде и пие???
Еве за мене диета! user posted image user posted image user posted image
Ќе патам 5 дена, ама тие 2 ќе се скапам од јадење user posted image user posted image user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 488
9.3.2012 10:39:38   
Beatris
Ќе ти ја пратам, знаеш каква ми е напраена чичка у ексел има мерак да ти биде да ја праиш user posted image user posted image user posted image  Дај маил само

Ама ако ја држиш и ако те снема ја не преземам одговорност user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 489
9.3.2012 10:40:21   
Џесика
user posted image user posted image Исто и јас ќе ја почнам оваа, ајде ќе се товеме викендов, а од понеделник, двопекче, портокалче, чајче...user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 490
9.3.2012 10:43:20   
Luci
Само молам Господ да имам многу работа откако ќе ја почнам зашто ако дремам како сега оф леле, кај ќе ми е крајот. Предозирана сум со све и свашта од сабајле. Почнав со пиварки и чоколадо плус, а ќе завршам со бечка шницла 100%user posted image user posted image user posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 491
9.3.2012 10:54:12   
Maca25
Јас почнав со варен ѓеврек и јогурт од сабајле, па после цедени лимони, па помалце шеќер во кафе да внесувам...ама како што нема работа оваа недела само на грицки некои мислам. Сега еве пијам зелен чај, као за прочистување бил, али додека не се фатам за асална диета нема да видам никакви резултати.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 492
9.3.2012 11:06:35   
Beatris
Јас никад не успевам така, демек со контрола, помалку ова, помалку она! Вака - список и мирна глава user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 493
9.3.2012 11:18:31   
kikicka
и јас планирам оваа да ја почнам пак ,ослабната сум малку од нервозите со Л што ми беа кога беше болна ама морам скроз да се изцицам кума ке сум летото мора кумата шланг да се сторе user posted image user posted image
Само што со диетава треба се посебно да се јаде како пишува така а јас гимешав како салата си правев ,и така се ослабнува ама ако се јаде по редослед повеќе се намалува снаа ми скина 10кг со оваа. Јас само цела да видам на вагата 60кг за да имам фора до 65 да ставами вадам user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР

user posted image user posted image Исто и јас ќе ја почнам оваа, ајде ќе се товеме викендов, а од понеделник, двопекче, портокалче, чајче...user posted image

< Поракaта ја уредил kikicka -- 9.3.2012 11:21:15 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 494
9.3.2012 11:19:41   
Џесика
Абе знаете како викаат, „најдобра диета е да прекинеш со јадење кога ти е најслатко“, ама ај иди прекини да те видам user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 495
9.3.2012 11:21:10   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР

Абе знаете како викаат, „најдобра диета е да прекинеш со јадење кога ти е најслатко“, ама ај иди прекини да те видам user posted image

Абе кој си јаде со мерак, цело време му е слатко user posted image user posted image user posted image  Не ја бива таа варијанта.

Непосредна врска до пораките: 496
9.3.2012 11:28:54   
Maca25
Абе од што се збори тука што се јаде што не се јаде, мене ми се пријаде. user posted image нели темава за слабеење беше?! user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 497
9.3.2012 11:32:29   
mamicki
Препорачајте некоја ефикасна антицелулит диета? Се убив од мачкање и од масирање со разни препарати, а резултат- ништо во споредба со инвестираниот ангажман и пари. Ќе треба во бермуди да одам на плажа летово user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 498
9.3.2012 11:35:42   
Џесика

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

Препорачајте некоја ефикасна антицелулит диета? Се убив од мачкање и од масирање со разни препарати, а резултат- ништо во споредба со инвестираниот ангажман и пари. Ќе треба во бермуди да одам на плажа летово user posted image

Многу течности, чај од магдонос, гел од бршлен, и најдоброто- масажи...

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 499
9.3.2012 11:47:08   
mamicki
Чајот од магдонос е диуретик, веројатно е добар и против целулит, но смеам ли да го пијам со оглед на тоа дека имам екстремно низок притисок (50/80 или 60/90, а ако се качи над 100 имам впечаток дека ќе експлодирам user posted image )?

Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?