|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вакцинирање на детето
6.3.2012 11:39:49   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

леле бе дури сега видов дека маст сум пишела, да де на течноста мислев имам јас дома еднаш земав у случај да ме фатит реска да се изнамачкам и баш читав дали смеам за Л да ја користам и така прочитав.user posted image ајде гуд лак со вакцините
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Kikicke ,ne mast ALPA tuku tecnost ( plava ) alpa i ne pisuva na nea deka ne e za deca...Ti moze ja imas masta taa e za masaza ama ova e tecnost i mnogu pomaga...Inaku eve sega poagam na vakcina i aj so gospod napred
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

абе Мианче јас ја имав таа алпа дома и баш кога читав упатството пишуваше не за деца ,кој тебе ти ја препорача маста за ставање облоги ,јас ставав нишесте со вода потопено во крпче и така миневме некако. А ова не се плаши за бебувко иако се сестрички немора да значи дека исто ке биди и бебето така со вакцините,не му а секирај стави облога ако мине со алпата ако не пробај и со нишесте изматено во вода ладна и тоа е.гушки за вас

leleee luge,ie utre sme na prva vakcina DI TE PER i neznam kako ke mi reagira bebevo...Prvoto dete me iznamaci sekoja vakcina so 40 T ,i sega sum preplasena...Inaku za oblogi vi ja preporacuvam plavata ALPA od apteka,okolu 150 denari e i mnogu pomaga...Aj so gospod napred utre lesno da si pomineme..

Abe Kikicke eve mi ja alpata vo race ( plavata ) i nikade ne psiva da ne se stava na mali deca tuku pisuva da se cuva VON DOFAT na deca. Inaku mene pedijatarot mi ja preporaca i navistina e spas.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 926
6.3.2012 11:40:44   
miana
Inkau denes ne ja primivme DI TE PER ( dzabe panicev ) tuku taa Hemofilus,bla,bla....i narednata nedela treba da odime za DI TE PER

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 927
6.3.2012 12:16:42   
Calypso
Pa neli zaedno gi davaat, DTP, HiB i polio? Kade odite na vakcini miana?

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 928
7.3.2012 15:42:21   
miana
inaku Daria vcera ja primi vakcinata za hemofulus.... i denes kasla so slaem ( a ne i tece nos ) se javiv kaj nejzinata doktorka mi rece deka i e od vakcinata..Dali vasite bebinja reagiraat vaka na ovaa vakcina???? ajde pisaete da ne se sekiraM

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 929
7.3.2012 15:46:22   
Annet
a reagiraat li od hepatit B?mojava t kaci po 3 dena.ne e mozno neli?

Непосредна врска до пораките: 930
7.3.2012 15:48:41   
arh_diz
Od hepatit B nema reakcija.

Биди тоа што си

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 931
7.3.2012 21:50:18   
miana

inaku Daria vcera ja primi vakcinata za hemofulus.... i denes kasla so slaem ( a ne i tece nos ) se javiv kaj nejzinata doktorka mi rece deka i e od vakcinata..Dali vasite bebinja reagiraat vaka na ovaa vakcina???? ajde pisaete da ne se sekiraM

Majki kazete dali nekoe od vasive bebinja imalo reakcija kako kaslanje i sl od ovaa vakcina Haemophilus influenze???

Непосредна врска до пораките: 932
8.3.2012 11:39:44   
Luci
М.има 13 месеци и 10 дена и треба кај и да е да го носам да ја прими МРП. До сега немал никаква реакција од вакцините, освен на првата што си беше малку кенкав

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 933
11.3.2012 21:51:27   
tnade
nie se spremame zdravje vo sreda da odime na ovaa vakcina, kakvi se reakcii se pojavile kaj vasite decinja posle ovaa vakcina, teicka do sega nema reagirano nesto posebno na vakcinite, sto da otcekuvame sega?

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 934
15.3.2012 13:32:42   
ivoni4ka
denes ja primivme DTP. Hib i polio sega za sega sme dobro nema T pa ke videme za posle

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 935
15.3.2012 13:47:31   
Natasa981
I nie isto, primivme Hib, polio i Diteper... se nadevam deka nema da kacuva T... Hib oznakata e za hemofilus influenca a Hb e za hepatit b, taka .. ili da ne sum greska?!

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 936
15.3.2012 13:51:30   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: tnade

nie se spremame zdravje vo sreda da odime na ovaa vakcina, kakvi se reakcii se pojavile kaj vasite decinja posle ovaa vakcina, teicka do sega nema reagirano nesto posebno na vakcinite, sto da otcekuvame sega?

Ја примивте ли вакцината? Ние ќе одиме здравје за 2-3 недели отприлика

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 937
15.3.2012 13:53:47   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

I nie isto, primivme Hib, polio i Diteper... se nadevam deka nema da kacuva T... Hib oznakata e za hemofilus influenca a Hb e za hepatit b, taka .. ili da ne sum greska?!

Така е да, Хиб е за хемофилус инфлуенца тип Б а ХБ е за хепатит б

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 938
15.3.2012 13:58:40   
Natasa981
off luci, fala ti.. se isplasiv malce, da ne ispomesaa sestrine u ambulanta

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 939
15.3.2012 15:01:51   
Yummy Mammy

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Video za nesakanite efekti od vakcinite... prosto ne znam sto da kazam...

http://www.youtube.com/watch?v=0vi4Y9Af-0o&feature=related
user posted image user posted image user posted image

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 940
15.3.2012 15:33:35   
kikicka
user posted image

Video za nesakanite efekti od vakcinite... prosto ne znam sto da kazam...

http://www.youtube.com/watch?v=0vi4Y9Af-0o&feature=related
user posted image user posted image user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 941
15.3.2012 21:03:21   
ivoni4ka

tocno natasa na nas sledna vakcina ni zakazaa na 2 maj

Непосредна врска до пораките: 942
16.3.2012 16:34:32   
Natasa981

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

tocno natasa na nas sledna vakcina ni zakazaa na 2 maj

i na nas otprilika togas, mislam deka na 26.04. ko da napisa doktorkata, samo sto nie prethodno na 18.04 ke odime za tretata doza na Hb.

Непосредна врска до пораките: 943
16.3.2012 23:09:06   
tnade
da luci ja primivme vakcinata vo sredata, bez problem do sega sme super, mi rekoa za edna nedela moze da dobie osip, takva bila reakcijata (zadocneta), se nadevam ke pomineme lesno i osipot ne se tretiral so lekovi tuku so tusiranje pominuval...... vie koga?

Непосредна врска до пораките: 944
17.3.2012 8:56:48   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: tnade

da luci ja primivme vakcinata vo sredata, bez problem do sega sme super, mi rekoa za edna nedela moze da dobie osip, takva bila reakcijata (zadocneta), se nadevam ke pomineme lesno i osipot ne se tretiral so lekovi tuku so tusiranje pominuval...... vie koga?

Во четврток ќе ги земам резултатите од алерго тестот па ќе одам до кај д-р да се договориме, се надевам нема да биде алергичен на белка од јајце. Ако не е тогаш за едно 2 недели отприлика. А за реакцијата знам дека може да има од 7 до 10 дена по примањето и тоа најчесто што ми кажувале е со осип и висока Т

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 945
17.3.2012 21:04:25   
tnade
zosto alergo test, da ne pokazavte alergija na belka?

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 946
18.3.2012 11:33:51   
ivoni4ka
mamicki aj pomos dali e mozno od Hib vakscinata bebusot da mi potkasluva?

Непосредна врска до пораките: 947
18.3.2012 11:49:04   
bombica
Не верувам дека кашла од вакцината.Кога ја примавме др. ми кажа дека не дава никакви реакции

Непосредна врска до пораките: 948
18.3.2012 12:12:46   
Natasa981

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

mamicki aj pomos dali e mozno od Hib vakscinata bebusot da mi potkasluva?

Ne kasla od vakcinata.. jas si prasav , zasto i nie neli ja primivme i doktorkata mi rece deka samo mozno e od Diteper-ot da kaci temperatura, drugite dve vakcini ne davaat reakcija. I miana pogore toa prasuvase pa eve odgovor i od mene.

Непосредна врска до пораките: 949
22.3.2012 13:36:46   
Ikana
Луѓе јас сум сериозно преплашена. М треба да ги прими првите две вакцини БСГ и ХБ бидејќи не ги прими во болница зашто имаше инфекција. Ни рекоа дека смее да се вакцинира 3 месеци по излегувањето од интензивна нега. И еве поминаа три месеци, но јас приметив нешто чудно. Додека ја држиме за бањање, дланките и стапалата и помодруваат, а понекогаш и јазичето. Во болница не и најдоа ништо на срце, ниту на плуќа, не дај Боже, кога се роди, но сепак утре пак ќе ја однесам на кардиолог да ја прегледаат. И сега многу ми е страв, поради вакцините, и поради ова сега што го приметив. Сите ме уверуваат дека не е ништо, но сепак закажав утре преглед, подобро да сум сигурна отколку така да ја однесам на вакцина.

Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?