Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 12:00:43
kikicka
ЗНам и мене ме збрлавува тогаш уште повеќе ама јас на фин начин и одговарам т.е плескам!Со убав тон
ИЗВОРНА ПОРАКА: gaga
Kikicka,mnogu pati se obiduvav da ne se zamaram,ama nemozam toa e posilno od mene,i sto mi e najkrivo e toa deka pred drugite se prai lizna mazna,a mene toa me gusi,me unistua,ah ludilo...
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 12:01:14
Annet
iskreno ke placam od SREKA,uffffffffffffffffff moze malku sube sama ke mi bide,dosadno,ke nema koj da ne nervirka po malku,ama ke se navikNam i na toa HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAA pu-pu da ne se podrecam hahahah
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 12:55:05
SkCura77
Леле, Анет, блазе тебе ако почнете да живеете башка! Јасно ми е колку ти се плаче Ела да те гушнам да те утешам, многу ти е тешко! Ајде, белки и јас ќе дочекам еден ден да се преселиме со ММ и со син ми и да си живееме одделно и раат!
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 13:11:09
Калина28
Леле луѓе ние спратот си го правиме, уште месец два помалце мешање ако ништо друго да не ја слуашам како командува и на раат да ручам и кафе наутро без неа на најубавата терасас на цел свет да си пиеме...не отупе со нејзините коментари за детето за нас, за се има смотра и сезнајка е ептен, а никогаш нема да и заборавам кога 2 пати се обидуваше да не одврати од оденење на лекар индиректно му викала на мм да не сме оделе ништо не му било, а завршивме на инфузија со опструкции, ем е медицинско лице, оттогаш за ништо немам толеранција, се што доаѓа од неа го дожуввам лично и како агресија...море мрш! само да можам уште тие два часа кога го „чува „ детето да си ги платам на дадилката, ама пусти пари, и тие не кочат...како и да е кога ќе сме сами, паштета и лепче ке си јадеме ама не и попуштам сакам живот за нас тројцата сами и без сугестии за болји живот, сакам да го осетам животот и денот, а не таа како мисли дека е најдобро..човече колку ли ме исфрустрирала само, со нејзиното, јас мислам дека, ако мене ме прашуваш..нит те прашувам сестро нит ме интересираш веќе за ништо...Чао рагаци...ке ја гаѓам од тераса,.
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 13:26:11
mamicki
Не сум живеела со свекрва и не ве разбирам сосема, ама по малку се потресувам од помислата дека ќе бидам свекрва, бидејќи сум мајка на два сина... Се стресувам кога ќе помислам колку многу ги сакам, се грижам, треперам над секој чекор што го прават, а дека на крај треба да бидам persona non grata во нивниот живот... Само ме интересира- со ист аршин ли им мерите и на сопствените мајки?
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 13:38:21
gaga
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Не сум живеела со свекрва и не ве разбирам сосема, ама по малку се потресувам од помислата дека ќе бидам свекрва, бидејќи сум мајка на два сина... Се стресувам кога ќе помислам колку многу ги сакам, се грижам, треперам над секој чекор што го прават, а дека на крај треба да бидам persona non grata во нивниот живот... Само ме интересира- со ист аршин ли им мерите и на сопствените мајки?
Mamicki,pa i jas imam dve snai i ja znam majka mi kako si pie nasabajle kafe so niv i ne im brci na glava,tuku opsto praat muabet,mnogu pati i sum gi prasuvalasnaite kako se soglasuvaat,se e ok,znaci sakam da ti kazam deka sekoj za sekoj si kazua,i koj kako zasluzi,koga nesto ne e vo red i vo najmala mera jas odma i kazuvam na majka mi i pred moite snai da slusnat site,ne daj boze da zivees so zena koja zivee za drugite a ne za sebe,koga samo zbori za drugi kako ziveat i sve i e jasno,i da ti pagja u trans i da se onsvestuva kako demek i smeta mojot parfem,dobiva napadi,a koga ke dojde kerceto namirisano i vnucite togas se e vo red,toj parfem e mnooogu ubav a mojot e uzas,aj sega procenija ja licno mojata sostojba. Ne me svakaj kako da ti protivrecam tuku ne znaes kako mi e. Pozdrav.
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 13:45:14
mamicki
Znam deka ima kleti a ushte povekje prosti zeni, zeni koi ne umeat da ja pocituvaat tugjata privatnost. No, na pr. ako dojde majka mi i pocne da mi sreduva niz kujna, aha, super, mi pomaga, a ako toa go napravi svekrva mi- ne e vo red? Jas licno identicno isto se odnesuvam i kon mojata i kon majkata na mm- i na dvete im e strogo zabraneto bilo kakvo mesanje vo nasiot zivot i imaat status na gostinki vo mojot dom. Koga go donesov prviot sin od bolnica, hahah, kako sega mi izleguvaat pred oci, se natresoa i dvete, demek za prvo banjanje. Gi smestiv- ednata vo edniot, drugata vo drugiot agol- da gledaat i jasno im kazav deka nitu sakam, nitu imam potreba od takov tip na pomosh, a shto kje mi treba- kje im pobaram. Ne im bese drago, potoa sednaa so zdruzni sili da pijat kafe i da kukaat kolku sum svoeglava, no raat bevme site, i jas, i bebeto, a i tie kako svakji ne se zamerija edna so druga za takva glupost.
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 13:50:51
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: gaga
mamicki epa ti si i majka i sekako ke i ostanes majka ama da im se emsas vo zivotite nivni otkako ke se ozenat i da im kazuvas kade da odat sto da pravat kolku da sedat dali ova da go kupat ili ona i da im gi frlis smetkite tie so edna plata da gi plakaat i plus keredit i plus malo dete sto se znaat kolku se trosocite za malo dete a ti samo da si se luksuziras da si kupuvas sto ti se jade i sto ti se ne tekne i samo da bablas veke ne mozam glava da dignam od ova jadenje ova ne sakate ona ne sakate epa sto ke i pravis hna taa tvoja plata sekako otkako ke se ozenat i ke si stvorat familija ke si se povleces pa ako imas moznost i da ne zivees so niv ke bide uste poubavo i ke bides super svekrva i sto mozes da i pomognes a ne da i stavas dupli troskovi kako sega tie na tebe sto mt i dal 200evra za lozjeto Mamicki,pa i jas imam dve snai i ja znam majka mi kako si pie nasabajle kafe so niv i ne im brci na glava,tuku opsto praat muabet,mnogu pati i sum gi prasuvalasnaite kako se soglasuvaat,se e ok,znaci sakam da ti kazam deka sekoj za sekoj si kazua,i koj kako zasluzi,koga nesto ne e vo red i vo najmala mera jas odma i kazuvam na majka mi i pred moite snai da slusnat site,ne daj boze da zivees so zena koja zivee za drugite a ne za sebe,koga samo zbori za drugi kako ziveat i sve i e jasno,i da ti pagja u trans i da se onsvestuva kako demek i smeta mojot parfem,dobiva napadi,a koga ke dojde kerceto namirisano i vnucite togas se e vo red,toj parfem e mnooogu ubav a mojot e uzas,aj sega procenija ja licno mojata sostojba. Ne me svakaj kako da ti protivrecam tuku ne znaes kako mi e. Pozdrav.
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 13:56:39
Annet
mamicki ti od start zivees bez svekrva,fala bogu deka i jas nesakam ni majka ni svekrva da mi se mesaat,ama jas 3 godini ziveam so svekrva i svekor,se razbira deka ima nesoglasuvanja,isto i poloso moze da e so majka mi,jas do sega ne sum si osetila sloboda vo zaednica,niti moite roditeli mi se mesale,no od sam poubavo nema. i vo pravo e gaga se na kerkata e najubavo,a moeto ne cini,epa pogoduva jpogoduvaj eden den ke ti pukne film,ili si odam ili si odi
,ne moze poinaku,e kaj nas ne e do tolku zort ama ajde koga imame uslovi se delime,ako ziveam vo ednosoben stan i nema pari za poveke ke kutis ke trpis....... e 3 godini si skrativ kafici kafani luksuz,zastedivme, e sega nikoj ne me sprecuva za mojot i za zivotot na deteto do sega nisto ni i premestiv ni ona mene kako sum zateknala taka e se grizev kako za moe mi smetaa mn raboti si kutev ama pocnaa naednas poveke nervozi,seriite i spienjeto na svekrvata mi zasmetaa,ni dette mi gleda nisto nas ne zapostavi svekorot mi vredei za milion da e zdrav i ziv ..........da ne se mesale,toa ne e mesanje,zaedno koga zivees,me prasuva zosto placelo??? epa eden zid ne deli dojdi-vidi,mene toa me nervira veke mnogu...................... ako imate sansi begajte,od nula ke pocnam so leb i sol,ama ke uspeam,znam.
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 14:12:29
mamicki
Jasno e deka zivotot vo zaednica e mnogu naporen, no prasanjeto mi bese dali odredeni postapki na svekrvata koi ve vadat od cevli im gi prostuvate/gi tolerirate/nitu ne gi zabelezuvate kaj svoite majki, i dali smetate deka e toa vo red? Oti i svekrvata e majka, na mazot vi, no majka e, roditel.
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 14:22:56
Ikana
Најискрено да зборувам, мене исто би ми сметала и мајка ми и свекрвата ако ми е дома. И двете имаат некои табиети што едноставно се различни од мојот. Имаат и двете гафови и на двете би им рекла се во лице што мислам, дури и понекогаш мм ми вика дека со мајка ми сум построга, бидејќи е моја нели Ама нема поубаво со двете да живееш сложно. А за да живееш сложно во овие времиња, треба да живееш одделено, да не се лажеме. Во секоја смисла, и финансии, и се. А дека свекрвата ми смета, па јас сама на себе си сметам понекогаш, човек сум се нервирам и затоа колку можеше жената ми се најде, за друго фала лепо и се гледаме. Колку и да ми смета ќе ја толерирам, бидејќи таа е мајка на мојот сопруг што го сакам, и да не била таа, немало ни тој да биде!
< Поракaта ја уредил Ikana -- 28.3.2012 14:25:15 >
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 14:47:01
mamicka77
Jasno e deka zivotot vo zaednica e mnogu naporen, no prasanjeto mi bese dali odredeni postapki na svekrvata koi ve vadat od cevli im gi prostuvate/gi tolerirate/nitu ne gi zabelezuvate kaj svoite majki, i dali smetate deka e toa vo red? Oti i svekrvata e majka, na mazot vi, no majka e, roditel.
ama svekrvite sekogas se pravat najglavni vo se i deka zenskoto e najdeno na ulica toa nema roditeli nema rodnini svekorot i svekrvata se poveke dedo i baba na vnuceto a roditelite na majkata ne se dedo i baba na vnuceto e site se isti kako sto sinot e roden od majka taka i kerkata e rodena od majka vo nasiot slujac za mojata svekrva jas nema rodnini spored en a treba da se zivee so rodninite nivni a so moite ne i taa e poveke baba na mila od majkami e kako pa da ne se zaebala i dvete se isto majkami nikogas ne e rekla ne znaes da ja cuvas mila ne znaes ova ne znaes ona i ajde odete na gosti kaj tetka ti cicoti kapnaa vikajki nikogas toa ne sum go slusnala od nejze a svekrvami non stop babla odete kaj vujkoti t.e nejziniot brat da aj vidi mila ne ja e videl ako saka da ja vide neka dojde a mene koga ke mi bide kef jas togas ek mu ja odnesam taa ne mu e vnuka pa da ima zelba da ja gleda sekoj den ima si toj od koj da si ceka vnucinja a koga se spomne da se ode kaj moite e sto vi taka tekna odednska pa nisto ne kazavte
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 14:48:24
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77
ama svekrvite sekogas se pravat najglavni vo se i deka zenskoto e najdeno na ulica toa nema roditeli nema rodnini svekorot i svekrvata se poveke dedo i baba na vnuceto a roditelite na majkata ne se dedo i baba na vnuceto e site se isti kako sto sinot e roden od majka taka i kerkata e rodena od majka vo nasiot slujac za mojata svekrva jas nema rodnini spored en a treba da se zivee so rodninite nivni a so moite ne i taa e poveke baba na mila od majkami e kako pa da ne se zaebala i dvete se isto majkami nikogas ne e rekla ne znaes da ja cuvas mila ne znaes ova ne znaes ona i ajde odete na gosti kaj tetka ti cicoti kapnaa vikajki nikogas toa ne sum go slusnala od nejze a svekrvami non stop babla odete kaj vujkoti t.e nejziniot brat da aj vidi mila ne ja e videl ,ako saka da ja vide neka dojde a mene koga ke mi bide kef jas togas ek mu ja odnesam taa ne mu e vnuka pa da ima zelba da ja gleda sekoj den ima si toj od koj da si ceka vnucinja a koga se spomne da se ode kaj moite e sto vi taka tekna odednska pa nisto ne kazavte
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 14:48:48
Annet
majka e majka.no koga si gi deli decata,dali e majka??? koj kaj se nasol ke zivee nie pomladi sme si kutime,ama ne sme budali ako kerka i spie do 15h ona kuti,a sinot si ide vo 17 h ona pusta najglasno tv ili mete,i su kutis do den denes za ke kutam,nekam da si zameram,,,ama sum im kazala za sto mi precelo...rekov kaj mene ne e do tolku loso,ama kako trgnalo ........................ se buduva a majka e majka ako site deca i se isti
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 14:50:35
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Најискрено да зборувам, мене исто би ми сметала и мајка ми и свекрвата ако ми е дома. И двете имаат некои табиети што едноставно се различни од мојот. Имаат и двете гафови и на двете би им рекла се во лице што мислам, дури и понекогаш мм ми вика дека со мајка ми сум построга, бидејќи е моја нели Ама нема поубаво со двете да живееш сложно. А за да живееш сложно во овие времиња, треба да живееш одделено, да не се лажеме. Во секоја смисла, и финансии, и се. А дека свекрвата ми смета, па јас сама на себе си сметам понекогаш, човек сум се нервирам и затоа колку можеше жената ми се најде, за друго фала лепо и се гледаме. Колку и да ми смета ќе ја толерирам, бидејќи таа е мајка на мојот сопруг што го сакам, и да не била таа, немало ни тој да биде!
ikana ama nekogas mnogu boli zenskoto da se potcenuva i jas imam kerka i ne bi i ja posakala da ima ista sudbina kako menet.e ista svekrva
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 14:59:53
Annet
mozebi se sto pisav bese za na druga tema,inaku mojata ne e nametliva,si raboti nea sto i odgovara nikoj ne prasuva drugite mislenja ne i se bitni,mn e samouverena,samo premnogu zaborava.......... do tolku e odgovorna sto ako i ostavam dete da mi pocuva ke zaspie i deteto moze slobodno da se strkala od krevet...e do tolku e nametliva.da moze so glava zid ke rusi izvini mamiske nemav losa namera,za mene mojata majka e se na svetot,a na mm negovata,iako mi veli,koga ke si dojde od rabota neka si topli rucek so mi e gajle.........a mm ne izdrzuva doma.e sega?majka li e?
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 15:00:00
kikicka
Одредени постапки кои намерно ги прави и тоа како ме вадат ама веќе ништо не и викам нити покажувам дека се нервирам нека мисле дека се прави паметна...Добро се слагаме и така со моја ОГРОМНА ТОЛЕРАНЦИЈА дури неможам да опишам колку си го трујам мозокот со таа толеранција што неможам да си искажам да ми олесне .Она ако нешто и засмета кај мене ,некоја постапка одма квичи на сите дури знаела и на мајка ми да оди да се жали Бог да чува демек да ве вразуми нешто мајка ми штонема шанси имам некој лош табиет тешко некој да послушам кога верувам во себе и мојот начин на одгледување на детето иако сум млада знам што работам и знам сама да одлучувам за мнг работи како постар човек,унапред размислувам за последици што би можеле да се случат со некоја моја одлука,што не е случај со неа ,се замара за свашта ,ме тупи со некој муабетирекла казала а јас се правам на сето тоа глупа демек незнам за муабетот да оди....додека керќа кога ке дојде друга прича е ,за разлика од неа ,јас барем на мајка мимнг работисуми кажала што и како во врска со снаата дане замерувааат за ситници или било што и прифака бидејки и правам споредба со мене како јас би сакала ,бидејки тие живеат на исти спрат и мнг сеслагаат заедно работат,јас во нивно присуство се отстранувам како 13 прасе бидејки не сакам да бидам како мојата золва во се да се мешам и кога ке одам на гости да се правам како да е моја кука уште живеам таму исе знам. И во таа ,и во таа кука си седам настрана и не се замарам. Некогаш ми е тешко што мојава неможе да размисле ,дека ако сака да се слага не треба да кука за било што ако се рецнеме...пример : Бевме на слава кај моите и нормално дека таа си седеше цело време се мезеше се смееше ме гледаше мене како се нервирам бидејки неможам да се видам сониеден братучед пошто бев затворена во собата со Л.бидејќи се срами од непознати и цела слава јас седе сама со Л и се нервирав....ништо не кажав ни А ни Б...ме однесоа дома тие продолжија со гости на др место....јас ја лупнав вратата а таа уштенасмеана ми вика ДОБРАНОК , ...утрото ја нема никадеееееее цел ден а беше роденден на мм...еве ја вечерта се качува а знаеше дека имам торта направено ,ама и она да направи како тоа нема снааи да часте за роденденот за синот Бог да Чува....и почнува муабетот: Л мнг плачеше синока...јас и викам епа нормално детето беше во гужва синока ике плачи ....таа ,јас се јавив била урочена ...јас кога се свртев и вика Па добро ти рече некој да звониш за баење,јас не верувам во тоа од кајправо сама да решаваш ти за Л.си има она родители и ако јас ти кажам да звониш ке звониш а не сама да си зимаш право ви сте и баба и дедо и тоа треба да бидите ....ЕЕјјј одма почна со сцени плачки и извртување на зборови како тоа они не се ништо на Л. немале права на детото бла бла Мислам ХЕЛОООуу.....И ми вика Ми гоуништи денот,расположението на ваков убав ден ти мене вака така ,тешко ми е...а јас се смеев на глумата ејј будаламе прави ,вечерта мене ми го уништи расположението и А не кажав а таа одма се ижали ..и и реков пошто сакаше да почнепак голема да ја прави како минаиот пат ЧДобро сме на тоаб што сме ,не покушавај пак да се карам со тебе ,ако сакаш КРАЈ да туриме јас и ти нема проблем ,јас можам да чутам за доброто на семејството за хармонија а ти неможеш одма се жалиш на сите и сама се оддаде дека се жалела бла бла ...малку долг постов ама се изнервирав ...но добро етоа што сеа сме ОК пошто сум настрана ..збор ми беше дека Нимајка ми ни неа не ги рецкам ако се криви криви се ....мајка емајака ама СВЕКИ Е СВЕКИ зависи како ги гледаш работите иако јас на почеток се поставив тоолку ОК што таа ме разочара нити ме дружеа нити ништо колку пати сум посакала со неа да испадна да пазарам нели атер да истерам снаа со свеки на пазар таа ништо....внку ми да го шетаме таа ке се дотера и низ врата и пак мене никој не ме вика ...Ај таму у ПМ тебе јас ке те тинтрам ма немој..... Дај боже јас да сум свеки некој ден упте сега викам на мм се оделувам па шо сака нека е!
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 15:05:33
mila mama
ama svekrvite sekogas se pravat najglavni vo se i deka zenskoto e najdeno na ulica toa nema roditeli nema rodnini svekorot i svekrvata se poveke dedo i baba na vnuceto a roditelite na majkata ne se dedo i baba na vnuceto e site se isti kako sto sinot e roden od majka taka i kerkata e rodena od majka vo nasiot slujac za mojata svekrva jas nema rodnini spored en a treba da se zivee so rodninite nivni a so moite ne i taa e poveke baba na mila od majkami e kako pa da ne se zaebala i dvete se isto majkami nikogas ne e rekla ne znaes da ja cuvas mila ne znaes ova ne znaes ona i ajde odete na gosti kaj tetka ti cicoti kapnaa vikajki nikogas toa ne sum go slusnala od nejze a svekrvami non stop babla odete kaj vujkoti t.e nejziniot brat da aj vidi mila ne ja e videl ako saka da ja vide neka dojde a mene koga ke mi bide kef jas togas ek mu ja odnesam taa ne mu e vnuka pa da ima zelba da ja gleda sekoj den ima si toj od koj da si ceka vnucinja a koga se spomne da se ode kaj moite e sto vi taka tekna odednska pa nisto ne kazavte
Потпис!
< Поракaта ја уредил mila mama RR -- 28.3.2012 15:06:28 >
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 15:08:30
Ikana
Е и мене еднаш нели ви кажував проба со тие глупости, детето, уроците, и јас и мм одма значи секундарно ја исековме. Мм и рече, добро бе жено пола живот у странство си живеела, у велеград, како не ти е срам вакви глупости да збориш, ти барем свет имаш видено. Женава заќуте, се усрами....а бе збор не слушнавме после тоа. Иначе пошто она е мајка на нејзините деца, а мене ми е свекрва, не живееме заедно. Можеби да живеевме со на мм родителите или со моите, полесно ќе ни беше, ама вака крпи, крпи ама на раат крпи си.
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 15:13:48
mamicki
А нели е поедноставно, место да се полните со фрустрации, јасно и гласно, без нервоза да си кажете што мислите и што очекувате? Ако молчите- значи се е во ред? Но многу ми е примитивна вербална караница од типот „ А поради што ти тогаш така...“ , „Ти си ваква, таква, онаква“ и сл. Едноставно, кажете си како што е, во моментот кога ќе рече или направи нешто што ве навредува/повредува/прави да се чувствувате омаловажени... Пр. Што барате толку често кај твоите? - Често не е исто што и секој ден. Овде живееме, вие секој ден му се радувате на детето, но и тие се ПОДЕДНАКВО негови баба и дедо., и сл. значи јасно, гласно, но без повишен тон или др. кавгаџиски елементи
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 15:17:35
Annet
auu skraja da e so vikotnici,ne sme na planina sum razgovarala na masa pred site nekolku pati fino ubavo,kako na zid da mu kazuvam ;-)))ima efekt 2 dena posle po staro,e sega nema ja da ja menuvam na 60 godini zenata,zatoa ke si se delam;-)kazav pomili ke si bideme
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 15:22:33
mamicka77
А нели е поедноставно, место да се полните со фрустрации, јасно и гласно, без нервоза да си кажете што мислите и што очекувате? Ако молчите- значи се е во ред? Но многу ми е примитивна вербална караница од типот „ А поради што ти тогаш така...“ , „Ти си ваква, таква, онаква“ и сл. Едноставно, кажете си како што е, во моментот кога ќе рече или направи нешто што ве навредува/повредува/прави да се чувствувате омаловажени... Пр. Што барате толку често кај твоите? - Често не е исто што и секој ден. Овде живееме, вие секој ден му се радувате на детето, но и тие се ПОДЕДНАКВО негови баба и дедо., и сл. значи јасно, гласно, но без повишен тон или др. кавгаџиски елементи
eeeeeeeeeeeee mamicki i taka sme probale ama so mojaava se nema razbiracka (nie sme vo ovaa kuka sakas nejkes mora sekoj den da go gledame ) koj ti e kriv so si zensko
RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! 28.3.2012 15:42:39
ivoni4ka
lele ve slusam i vi se cudam odbivate pomos abe jas prosto kopneev da dojde majka mi da moze na raat edno kafe da se napijam li da jadam alista da postelam jadenje da napravam ili .......... oti so mojava dzabe ziveeme vo ista kuka abe ne ne registrira ama za nekoja babina devetina da kaze ja biduva. primer pred 1 nedela na A i zleze kntaktna alergija i neznaev od sto e abe bukvalno 2 dena sterilizirav doma se i na kraj i rekov i na majka mi i na sveki koga ke perat alista 2 pat da g plaknat majka mi super prifati a sveki kako osa mi vika : a koga ti vikam jas deka na dete ne se postilalo alista nadvor do 1 god ti ne jas kako sum pravela na spore sum g susela, a jas i vikam da na +50 stepeni lete na spore mozebi i ogan si palela i kasa popara nastana kavgi sto da vi kazuvam i za na kraj da i recam epa aj kpi mi masina susara tom tolku adeti gledas i se zakut i izbega od doma. veruvajte ako vi se nudat za pomos makar i sitnica ne odbivajte oti ne znaete koga ke vi pritreba, eden den ke go pametam do kraj na zivotot mm kaci temperatura A palcese cel den i se vitkase imase grcevi a na mene malku mi bese toa pa i zab me zabole abe zeni otekov na levata strana, a mojava ni da dojde da ne vidi ni nisto vnukata druga vo park si ja setase majka m ako ne dojdese mi se idese da se obesam tolku mi bese tesko.... jas prethodno ziveev sama so mm na drug sprat od kukata 2 god ne ja potraziv za pomos ama baz za nisto ama i sega nemase deka kukam deka mi treba pomos ako spiese a vaka poluduvam i sam na mm pierkite gi isturam mi e zal ponekogas za nego bidejki ni kriv ni dolzen si o odnese od mene, ama od cela kuka samo toj mi pomaga nikoj drug
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.