|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро!
9.12.2011 22:38:16   
Bububebe
И да дополнам.Само што ќе се сетам,ептен се нервирам.Никогаш во животот нема да заборавам.Пред да одам на пораѓај,дома оставив чисто пречисто.Само што се породив таа пристигна(од друг град е) и седеше додека јас бев на болница,значи 5 дена.Кога си дојдов дома со бебето,ќе се шлогирав.Мијалникот полн со садови,теписоните црни од бели,чаши насекаде,тоа беше како атомска да имаше паднато.Наместо дома да најдам како што оставив и да се радувам со бебето,јас чистев,а таа не се мрдна од креветот.Јас не знам што праеше 5 дена,се има отепано од спиење изгледа user posted image user posted image user posted image Ама кога и да е ,ќе му речам,па макар и да дојди до расправија

(Одговор на членот Bububebe)
Непосредна врска до пораките: 226
10.12.2011 15:43:15   
Slagjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

Како ви се допаѓа денешната статија? Дали би и подготвувале зачинет ручек на свекрвата секојдневно?
КЛИК

user posted image user posted image user posted image user posted image

Малку има вистина во приказната. Мислам овој проблем отсекогаш постоел, ама сега е поинтензивен. Порано се знаело дека влегуваш во друга куќа каде ќе ги почитуваш постарите и нивното мислење. И така биле и воспитувани девојките уште од дома. Тогаш се знаело кој е шеф (шефица) дома user posted image . Па каков и да ти се паднал нема бегање. Ќе гледаш да му удоволиш. Сега уште веднаш сакаме да бидеме самостојни и живеењето во заедница ни смета. И не почитуваме мислење од постари бидејќи сме многу поинформирани од нив. Можеби има врска и тоа што подоцна стапуваме во брак. А полесно е да ги поминеш проблемите дури си помлад и многу не разбираш и имаш повеќе нерви. Не ги оправдувам свекрвите со ова, туку се обидувам да најдам кај е проблемот. И мене не ми цветаат рози на тој план.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 227
11.12.2011 12:29:29   
majmunce
за темава имам да ви писам десет поста и пак малку е, никогас господ да не му даде на душманите вакви свекор и свекрва како моите, легнале и цекаат децата да ги гледаат уфффффффффффффффф мозокот ме боли од нив па уште дурисо ми се брзало да се мажам (26 год имам) требало да чекам кога ке имале пари деверми е постар има 30 години и затоа не е зенет оти тие немаат пари требало да почекаме, јас и мм се зедовме пред две години па еве и после две години исто е. Вецно за нисто немаат и треба да му даваме ние долзни сме биле, а да не прајме муабет ни свадба ни бверидба ни злато ни дарови ни внуце нисто не направиле до сеа и чекаат а шо чекаат user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image болни в крај

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 228
11.12.2011 12:58:59   
vickyy
Lelee neznam od kaj mi izgleda poznato :)ama i mojava e kako tvojata moze i BETER!!!Dodeka bev bremena nisto ne mi pomagase,ni sadovi miese,ni alista perese nisto ,a kamo li da zacisti....otkako se vrativ doma od poragjaj apsolutno nikakva pomos nemav od nea,majka mi da ne bese nezzz sto ke pravev,beska deka bev so carski rez,ne mozev od krevet da stanam :( uzas ,ama dobro e i toa pomina i den denes sve ja si cisam po doma ona samo kaj nea u soba si cisti ,tesko na nas so vakvi svekrvista user posted image ama neka Gospod ke im vrati

(Одговор на членот Bububebe)
Непосредна врска до пораките: 229
11.12.2011 13:19:55   
lindicka
Ај да пишам и јас овде, иако се обидувам да не се замарам многу со родителите на мм, ама изгледа не ми успева:) мајмунче во слична ситуација сме. На мм мајка му ни бараше по 10000 денари да и дава тој секој месец. Тој и давал претходно, ама откако се зедовме решивме да си купиме свој стан, и нормално исплаќаме станбен кредит и престана да дава. Првата година даваше, ама потоа снема т.е за друга намена му се парите. Сега се лути мајка му зошто не и давал тој пари. Јас воопшто не се мешам дали дава или не, негови родители се. Инаку тие и двајцата имаат плати. И да ја видите мајка му дотерана, со пунџи со капути. Се збори и во градот(од кај што е тој) дека жената си имала авантури..и кога била млада и сега..не знам затоа што не сум од таму, сум слушнала од комшиите, ама може и да се злобни муабети..како и да е...тоа е....

(Одговор на членот vickyy)
Непосредна врска до пораките: 230
11.12.2011 13:45:31   
mamicka77
aaaaaaaaa  mene ne mi ni treba da mi cisti taa kaj nejze vo soba ne si cisti ke cisti kaj mene kako ne ne mi treba toa me nervira samo sto koga ne sum doma ne mie sadovi jas koga se vratam  t.e  posle 22 casot od gosti vednas da ja sredam kerkickata  i onaa zaspie i jas koga ke mijam sadovi ke i treskam ke stane i treba da merisat cela nok a spieme vo salonot so deteto,jas koga sum doma si gi mijam no nie izlezeme tie otposle jadat i samo toa me nervira vo vrska so cistenjeto onaka ne ni baram taa da mi cisti,a za zakoni8 kazuvanje e MAHERRRRR 

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 231
11.12.2011 19:34:35   
anedespo
ИЗВОРНА ПОРАКА: lindicka

Јас воопшто не се мешам дали дава или не, негови родители се.

Gresis srcka. Ima i te kako da te interesira. Koga ne bil zenet tie bile edna familija, no sega ti si mu familija i treba i te kako da komunicira so tebe za site prasanja okolu finansiite. Ne e toa mesanje

Непосредна врска до пораките: 232
11.12.2011 19:39:53   
Andriance
Jas nemama svekrva....cel zivot ako mi veruvate se plasev i znaev odnapred deka kakva i da e ona..nema da se slagame..odnosno kje me nervira zasto ja sum tersene za takvi raboti..odnosno mnooogu cesto neznam da perkjutam...ama od druga strana znaete nekogash kako mi fali i si vikam eee sega da imav svekrva kje ja viknev za sekunda samo da go pocuva....ama posle se predomisluvam i si vikam ustvari ne..bolje vaka...user posted image kaj mene majka mi doagjase posle rabota znachi nekade okolu 16:30 pa do kaj 20h prvite 40 dena..bev carski i mi trebase pomos okolu banjanje i cistenje...ona gotvese i seuste gotvi i za nas a mm pominuva i zema jadenje...od togas navaka sum sama

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 233
11.12.2011 20:07:19   
kikicka
еее свеки свеки кај мене се управила додека не немаше ,пред да си одиме вечерта ја направив лом неможев да издржам а и она баш тогаш ме буцна и јас испукав и што испадна дека јас сум планирала да се карам со неа пред одење ,бидејќи претходно ист се случи ова беше 2 пат.........немам коментари ми испадна џабе нервирање и кажување кога пак не ме разбра барем пред мене така се правење а уствари она си знаеше што и е гооолема грешка ама пуста не признава ништо колку и да не е во право....и така оставив ме држе нервозата чат пат мислев дека кога ќе си дојдеме пак истата песна ама неее се сменила и сега внимава ми ја чува што треба како неможам да се пожалам ама пред тоа избегаваше ама мило ми е што и е криво за се и што сама на себе си признава немора мене да ми признае.Како и да е јас сепак внимавам да не замерам иако мнг ми смета кога се шушкаат со золва ми шепкаат а јас сепак сум тука на 5 метра од нив тоа ме вади од такт ама нека им го се стрпувам ама сигурно ке и го плеснам пак сепак не е културно.Важно да сум на нејзино место не би пробувала да пак да ме провоцира оти незнам мислам дека тогаш ке биде крај нема простување на трети пат.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 234
11.12.2011 20:23:36   
lindicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo

Gresis srcka. Ima i te kako da te interesira. Koga ne bil zenet tie bile edna familija, no sega ti si mu familija i treba i te kako da komunicira so tebe za site prasanja okolu finansiite. Ne e toa mesanje

Јас не му се мешам од типот-не смееш да даваш на мајка ти (татко му воопшто не ни бара, туку прашува дали треба нешто да даде).
Туку кога си ги планираме финансиите, кредит, сметки, јадење, одмор, не останува да и се даде на неа. Имаш право, со мене треба да комуницира, и комуницира за финансиите,(фала богу) од почетокот не-првите неколку месеци,.т.е. и даваше првите неколку месеци, сега веќе само со мене комуницира за финансии. Нормално сега сме семејство, заеднички работи и така. Сепак, мајка му ме обвинува дека заради мене станал скржав и му забранувам да им дава пари.  Како и да е, не сум им омилена :), ама пак затоа една година не дошла на гости, ниту сум ја повикала..ако и држи ќе дојде ќе види синот каде и живее...

Непосредна врска до пораките: 235
12.12.2011 9:29:22   
Viktori

Јас не му се мешам од типот-не смееш да даваш на мајка ти (татко му воопшто не ни бара, туку прашува дали треба нешто да даде).
Туку кога си ги планираме финансиите, кредит, сметки, јадење, одмор, не останува да и се даде на неа. Имаш право, со мене треба да комуницира, и комуницира за финансиите,(фала богу) од почетокот не-првите неколку месеци,.т.е. и даваше првите неколку месеци, сега веќе само со мене комуницира за финансии. Нормално сега сме семејство, заеднички работи и така. Сепак, мајка му ме обвинува дека заради мене станал скржав и му забранувам да им дава пари.  Како и да е, не сум им омилена :), ама пак затоа една година не дошла на гости, ниту сум ја повикала..ако и држи ќе дојде ќе види синот каде и живее...

чекај млку, ти кажуваш дека не живеете со нив, а сакаат пари да им давате? Е почем бе? user posted image Џепарац или плата ако ви работат по дома или ај ако трошоци им правите, вака, чао пријатно user posted image

< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 12.12.2011 9:30:06 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 236
17.12.2011 22:13:18   
Anonimen
Мене тоа многу би ме нервирало. Ме нервира и кога на пр. нешто спремаме дома, за некој повод, а свеки само порачува што да се купи,не дава пари и ако на списокот пишала кикиритки - ние сме купиле лупени, тие не чинат таа сакала со лушпа. Па ако заедно спремаме, дај и заедно да се договориме, на крај краишта не е битно кој дава пари, кога заеднички спремаме, ама барем да се направи и заеднички муабет. Ако не кани нас на ручек нека си спрема што сака, ама ако ние каниме други гости, тогаш дај и да се договориме.user posted image

(Одговор на членот Viktori)
  Непосредна врска до пораките: 237
17.12.2011 23:43:12   
lindicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR

чекај млку, ти кажуваш дека не живеете со нив, а сакаат пари да им давате? Е почем бе? user posted image Џепарац или плата ако ви работат по дома или ај ако трошоци им правите, вака, чао пријатно user posted image
[/quot

Да, не живееме заедно со нив, а сепак му бараа пари на почетокот, т.е му барале и кога не беше женет, и тој секој први кога ќе ја земеше платата им купуваше јадење онака за поголем период, ајвар кога се прави, тој пиперки купување, за туршија се. Демек, ако сакаш да јадеш купи па ќе направам.
Сега веќе не е таква ситуацијата... и нормално јас сум крива user posted image . Али то је!
Се стави крај на тоа..макар што кога одиме кај нив, јас од овде си купувам нешто за јадење, за секој случај user posted image . На почетокот, еден викенд не' остави гладни, т.е мене, затоа што ништо не сум купила од продавница за таа да направиuser posted image . Како и да е...отрпнав веќе...

Непосредна врска до пораките: 238
20.12.2011 17:47:03   
vickyy
Не ни ја не сакам она да ми цисти ,ама више кога живееме заедно па мислам дека човек со осет би пофатил нешто,она ништо не пипа и кога ќе размислам поарно,не кај фатила кај не, како лисица со опашкаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 239
13.1.2012 14:24:54   
Anonimen
Од ден на ден се повеќе ме фаќа некоја аверзија спрема свекрвата. Не ми згрешила ништо едноставно знаете кога некој се гледа апла дека ви прави лице?
Башка, на мм не му дале ни трошка една се за постарата негова сестра, која што е разведена со 2 деца, децата се големи и не живеат со неа, додека таа живее со свекор ми и свекрва ми. Ние поради таа ситуација, моравме да си го бараме чарето и среќа си најдовме место, само за нејзе да не и сметаме. Да не зборам какви ленчуги се и она и мајка и. Тоа е страшно. Викаат дека сестрата на мм била болна психички, имала ова она....нејзе луѓе мили ништо не и фали...Се изгубија поради нејзе, мажот нејзин и го зема станот, дуќаните...буквално СЕ! И пак пола куќа што треба целата на мм да биде бидејќи станот го зема сестрава, нејзе и го препишале....Сега
ивеат во невидена мизерија и мм пред година дена од што му беше срам зема им ја реновираше куќата. Сега и кираџии им најде, пошто примаа секакви и ги зафркнуваа на крај за пари и за сметки, а бе УЖАС! И на крај мм им ги плаќал тие сметки. Незнам дали мм им рекол нешто, ама се опаметија и ни дадоа некој динар за поклон демек, и се од тие пари дадовме за бебешка опрема. Е сега откако јас се породив, свекрва ми одеднаш се заинтересира и почна да доаѓа да помага околу бебето. И како седи со нас во дневна само тресе некои глупости од типот, јас најдобро му го знам карактерот на бебето, мене ми се смее, мене ме гледа бла бла блјаааак user posted image
И мене ми се темни нормално...прво што го става на себе, не му менува пелена ако не е какано, а детето седи помочано....и кажав вика па јас проверив ама немаше ништо...па мори краво една тебе да те оставам мокра и помочана цела ноќ, убаво ќе ти биде?! Не сум посесивна кон детето, меѓутоа коса ми се крева кога ќе ја видам и не можам да ја смислам!!!

(Одговор на членот vickyy)
  Непосредна врска до пораките: 240
11.2.2012 23:06:14   
nadica
ќе ме полуди дефинитивно
на секое мое НЕ за Н имам нејзино ЗОШТО user posted image user posted image user posted image
треба да давам образложение зошто така си го воспитувам детето
мислам дека ќе ми се откачат жичките па ќе ја средам и ќ и кажам каде и е местото

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 241
12.2.2012 0:38:22   
Viktori
Јас со свекрва ми денес се препив пиво user posted image После 2та чаша немаме веќе недоразбирања. Пробајте, успева user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 242
12.2.2012 19:09:00   
bocence

ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR

Јас со свекрва ми денес се препив пиво user posted image После 2та чаша немаме веќе недоразбирања. Пробајте, успева user posted image

a jas sto da pravam koga mojata e antialkoholicar ja faka "besnilo"stom nekoj spomne nesto takvo,a ne pak da i ponudam ke me masakrirauser posted image kaj nas nema alkohol ni za lekuser posted image

Koj ne go razbira tvoeto molcenje,nema da gi razbere ni tvoite zborovi.

Непосредна врска до пораките: 243
12.2.2012 20:46:03   
kikicka
user posted image user posted image Направи и кафе со ликерце малку мојава ептен го бендиса откога ке го испие и ке рецее тууу јас па ич не си го погодувам и вика убаво ти беше и вика да да епа имаше алкохол user posted image user posted image и се смее после цел ден user posted image инаку не пие ич алкохол

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот bocence)
Непосредна врска до пораките: 244
14.3.2012 12:55:48   
gaga
AH STO DA KAZAM JAS,VO BRAK SME SO MM 2GOD,USTE OD SAMIOT POCETOK POCNAA NEJZINITE PRAVILA VO KUKATA.ZA MOJOT RODENDEN,PRV OTKAKO SE OMAZIV DOJDOA SITE MOI DOMASNI,A TAA PRED SAMIOT DOCEK SE I SESTO MI IZNAKAZA,KAKO JAS NE SUM BILA ZA RABOTA.MOITE DOJDOA,RODENDEN MI E,A JAS PRED 30MIN SE ZATVORIV VO SOBA I PLACEV A POSLE TOA GI PRECEKAV MOITE,A TAA SAMO PREFRLUVA MUABETI OD TIPOT,AJDE AJDE SEGA I E PRV RODENDEN TUKA PA DOAGJATE,KE VIDIME POSLE,KAKO NA SMEA GO KAZA TOA.MOITE OD CISTA KULTURA SE NASMENAA SAMO.KOGA I DA DOJDESE NEKOJ PRAZNIK VO KUKATA NIE SE KARAME,MM MI POKACI TRGLICIRIDI I HOLESTEROL OD NEA,SEKOGAS VIKANJE,NIKAKVO RASPOLOZENIE,SVE ONA KAKO STO JKE KAZE,SVE ONA ZNAE KAKO SE PRAVI SE,I VIKAM EDNAS TI KAKO DA SI PREODREDENA NA PRAZNICI DA SE KARAS,A NAJSTRASNO DA BIDE JAS 7-MI MESEC TRUDNA A TAA PRI EDNA KARANICA DURI I ME PLUKNA.JA PRASAV ZASTO MA ME PLUKAS A ONA MENE MI VIKA PA MI VIKAS DEKA SUM I REKLA DEKA GOSDOD JA KAZNIL STO IMALA MAZ ZA KOJ SE MACI CELO VREME(DA POJASNAM,SVEKOR MI VEKE 7GOD E INVALID 80%,DA MOZOCNI UDARA,A COVEK DUSA,SEKOGAS NA NASA STRANA,MOJA I NA MM).EEEEEEEEE LUDILO JAS TAKVO NESTO NIKOGAS NE SUM I KAZALA,AH AH MAKI MOI DA VI KAZAM ISKRENO,GO ZNAETE ONA CUSTO KAKO E SAMO DA VE GLEDA VO RACE STO PRAVIS.MM MI KRENA RACE OD NEA,NA SEKOJ NACIN SE OBIDE DA GO RESI OVA NEJZINO BESNILO NO NE USPEA,NEMA IZLEZ,SE OBIDUVAVME DA ZIVEEME I ODDELENO,I TOA O EDNA SOBA,POSTO VO MOMENTOV NEMAM USLOVI ZA POSEBNO ZIVEENJE,OSVEN DA ZIVEEME POD KIRIJA SAMI.AH SAMO KOLKU GO POSAKUVAM TOJ DEN DA DOJDE,DA IMAM MOZNOST DA ZIVEAM SO MM I SO MOETO NAJMILO SINCE.EVE POSLEDNA KARANICA BESE OKOLU RASPOREDOT NA MASTA I STOLOVITE VO DNEVNA,NE TREBALO TAMU DA STOJAT,ZENAVA IMA PROBLEM DEFINITIVNO,ME NAVRAKA VO ZIVEENJETO NEJZINO PORANO,STAROMODEN,PA KOGA MI PRIKIPA VEKE NE MOZEV DA IZDRZAM,CELO MALO ME IMA SLUSNATO I AKO VERUVATE ZA DA DENA KAKO NISTO DA NE SE SLUCILO,A TAKA BILO I OVIE DVE GOD,KAKO DA IMA AMNEZIJA.NEZNAM VEKE STO DA PRAVAM,IZLUDUVAM,SEKOJ DEN E TAKA,I NAJEROVATNO I DENES I UTRE I SEKOJ IDEN DEN.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 245
14.3.2012 13:03:54   
mama toci
a plus i svekor koj vredi za 5 svekrvi ??? jas se otkazav veke,sega samo mu se molam na Gospog da mu gi otvori ocite na mm i da gi sogleda rabotite realno

(Одговор на членот gaga)
Непосредна врска до пораките: 246
14.3.2012 14:27:51   
kikicka
Абе што и Е**Ш мајката не се замарај за тие такви има казна нема да биде таа вечито млада и да може да работи што сака ке остаре еден ден па ке дојде на твоите раце послужена ,ич не и се секирај нека си шлапа што сака ако и е целта да те нервира не и дозволувај прави се бе и ти ненормална демек незнаеш ништо и кенеоже да ти рече нешто,ако сакатака масата намести ја после кога нема да е дома размести ја и прави се на ТОШО речи и дека масата не сте ја разместиле таква си била ,прави ја бе нека се мрде и она малку не само ти да трпиш ке се оболиш од нервози од неа а здравјето ке ти треба да те служи тоа мало дете треба некој да го порасне ,чувај си го здравјето.
ИЗВОРНА ПОРАКА: gaga

AH STO DA KAZAM JAS,VO BRAK SME SO MM 2GOD,USTE OD SAMIOT POCETOK POCNAA NEJZINITE PRAVILA VO KUKATA.ZA MOJOT RODENDEN,PRV OTKAKO SE OMAZIV DOJDOA SITE MOI DOMASNI,A TAA PRED SAMIOT DOCEK SE I SESTO MI IZNAKAZA,KAKO JAS NE SUM BILA ZA RABOTA.MOITE DOJDOA,RODENDEN MI E,A JAS PRED 30MIN SE ZATVORIV VO SOBA I PLACEV A POSLE TOA GI PRECEKAV MOITE,A TAA SAMO PREFRLUVA MUABETI OD TIPOT,AJDE AJDE SEGA I E PRV RODENDEN TUKA PA DOAGJATE,KE VIDIME POSLE,KAKO NA SMEA GO KAZA TOA.MOITE OD CISTA KULTURA SE NASMENAA SAMO.KOGA I DA DOJDESE NEKOJ PRAZNIK VO KUKATA NIE SE KARAME,MM MI POKACI TRGLICIRIDI I HOLESTEROL OD NEA,SEKOGAS VIKANJE,NIKAKVO RASPOLOZENIE,SVE ONA KAKO STO JKE KAZE,SVE ONA ZNAE KAKO SE PRAVI SE,I VIKAM EDNAS TI KAKO DA SI PREODREDENA NA PRAZNICI DA SE KARAS,A NAJSTRASNO DA BIDE JAS 7-MI MESEC TRUDNA A TAA PRI EDNA KARANICA DURI I ME PLUKNA.JA PRASAV ZASTO MA ME PLUKAS A ONA MENE MI VIKA PA MI VIKAS DEKA SUM I REKLA DEKA GOSDOD JA KAZNIL STO IMALA MAZ ZA KOJ SE MACI CELO VREME(DA POJASNAM,SVEKOR MI VEKE 7GOD E INVALID 80%,DA MOZOCNI UDARA,A COVEK DUSA,SEKOGAS NA NASA STRANA,MOJA I NA MM).EEEEEEEEE LUDILO JAS TAKVO NESTO NIKOGAS NE SUM I KAZALA,AH AH MAKI MOI DA VI KAZAM ISKRENO,GO ZNAETE ONA CUSTO KAKO E SAMO DA VE GLEDA VO RACE STO PRAVIS.MM MI KRENA RACE OD NEA,NA SEKOJ NACIN SE OBIDE DA GO RESI OVA NEJZINO BESNILO NO NE USPEA,NEMA IZLEZ,SE OBIDUVAVME DA ZIVEEME I ODDELENO,I TOA O EDNA SOBA,POSTO VO MOMENTOV NEMAM USLOVI ZA POSEBNO ZIVEENJE,OSVEN DA ZIVEEME POD KIRIJA SAMI.AH SAMO KOLKU GO POSAKUVAM TOJ DEN DA DOJDE,DA IMAM MOZNOST DA ZIVEAM SO MM I SO MOETO NAJMILO SINCE.EVE POSLEDNA KARANICA BESE OKOLU RASPOREDOT NA MASTA I STOLOVITE VO DNEVNA,NE TREBALO TAMU DA STOJAT,ZENAVA IMA PROBLEM DEFINITIVNO,ME NAVRAKA VO ZIVEENJETO NEJZINO PORANO,STAROMODEN,PA KOGA MI PRIKIPA VEKE NE MOZEV DA IZDRZAM,CELO MALO ME IMA SLUSNATO I AKO VERUVATE ZA DA DENA KAKO NISTO DA NE SE SLUCILO,A TAKA BILO I OVIE DVE GOD,KAKO DA IMA AMNEZIJA.NEZNAM VEKE STO DA PRAVAM,IZLUDUVAM,SEKOJ DEN E TAKA,I NAJEROVATNO I DENES I UTRE I SEKOJ IDEN DEN.

(Одговор на членот gaga)
Непосредна врска до пораките: 247
15.3.2012 8:44:58   
gaga
Kikicka,mnogu pati se obiduvav da ne se zamaram,ama nemozam toa e posilno od mene,i sto mi e najkrivo e toa deka pred drugite se prai lizna mazna,a mene toa me gusi,me unistua,ah ludilo...

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 248
28.3.2012 11:51:50   
Annet
eh uste nekoj mesec i ke bidam bez svekrva................ama i ona bez snaaa i poveke ke se sakame i pocituvame...............user posted image

(Одговор на членот gaga)
Непосредна врска до пораките: 249
28.3.2012 11:56:01   
arh_diz
Ti se place Annetuser posted image

Биди тоа што си

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.