|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Беби рецепти
23.3.2012 14:52:39   
light
ova izgleda kako super recept utre ke i spremam fala pozdrav

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 451
23.3.2012 15:51:42   
Beatris
light, на 100 гр вода се става една супена лажица ориз (мелен)

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 452
23.3.2012 15:53:52   
Beatris
Него јас да си прашам тука, дали знаете дека риба (не) смее да се меша со млечни производи? Јас така имав слушнато/прочитано негде немам поима сега ни каде, а пред некој ден во книга Готвач за бебиња читам рецепт со ослич во кој во подготовката се додава млеко, така нешто беше. И сеа сум на два ума user posted image  
Има некој поима за ова?

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 453
23.3.2012 16:10:45   
kikicka
Не ставај после ке мислиш....играј сигурно !user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Него јас да си прашам тука, дали знаете дека риба (не) смее да се меша со млечни производи? Јас така имав слушнато/прочитано негде немам поима сега ни каде, а пред некој ден во книга Готвач за бебиња читам рецепт со ослич во кој во подготовката се додава млеко, така нешто беше. И сеа сум на два ума user posted image  
Има некој поима за ова?

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 454
23.3.2012 16:17:15   
Beatris
Ама па доста вкусен ми личи рецептот и сега не знам. Не ставам јас нема шанси, додека не ми каже некој тука што знае user posted image

Достич каде сииииииииии?

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 455
23.3.2012 16:24:50   
maki1
Beatris,mlecen proizvod i riba ne se mesa,zaradi alergiska reakcija da ne se javi,inaku dr.pricina nema.barem od ona sto go znam.Zatoa se izbegnuva da se dava pogotovo na mali deca.

Pantai Rai

-Heraclitus

Непосредна врска до пораките: 456
23.3.2012 16:26:25   
Beatris
Алергиска реакција од што? Доколку нема алергија на млеко, ниту на риба? Еве јас што најдов, ама зашто како не пишува

Месо и риба со млечни про­и­зводи
Оваа ком­би­на­ција вли­јае многу штетно на систе­мот за варење. Месото и рибата кон­су­ми­рајте ги со зелен­чук и одво­ено од млеч­ните про­и­зводи. Само така ќе ги иско­ри­стите сите пози­тивни карак­те­ри­стики на овие продукти.

гурман.мк

(Одговор на членот maki1)
Непосредна врска до пораките: 457
23.3.2012 16:40:11   
kikicka
Јас колку што знам може да дојде до труење ! Бомба за стомак комбинацијата!

< Поракaта ја уредил kikicka -- 23.3.2012 16:45:58 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 458
23.3.2012 16:46:37   
Beatris
И јас така имав прочитано, ама еве сега барам не нет, нема некоја цврста основа за тоа. Поделени се ставовите

Непосредна врска до пораките: 459
23.3.2012 17:01:58   
kikicka
да и јас сега барав , и ништо не најдов незнам зошто ако е така би требало да пишува нелиuser posted image Како и да е стави малку млеко и разреди го со вода ако не на крај краева не го право ОСЛИЧОТ со млеко! user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

И јас така имав прочитано, ама еве сега барам не нет, нема некоја цврста основа за тоа. Поделени се ставовите

Непосредна врска до пораките: 460
26.3.2012 12:18:10   
light
Zdravo
SAkam da ve prasam vas poiskusni majki kako ja spremate brokullata i so sto ja kombinirate

Fala pozdrav

Непосредна врска до пораките: 461
26.3.2012 12:31:46   
AnnaMolly RR
лајт, на син ми никако не можев да му дадам брокула да јаде, ја осеќаше во се живо и диво. И сега му најдов чаре, вака ја спремам. Јадењево го викам „Витаминска бомба“.

Се сечка еден компир, морков, кромид и лук. Убаво се варат додека не омекнат, па на крај се додава брокулата да се вари 3-4 минути. Сето тоа убаво се пасира, се додава малку путер и рендано сирење. Многу е вкусно, а се маскира вкусот на брокулата со сирењето и затоа Филип ја јаде само на овој начин.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 462
26.3.2012 12:33:54   
vanessa30
Light na brokulata ne i treba mnogu varenje, vo voda sto vrie ke stavis malku sol i ke jastavis brokulata razdelena na pomali cvetcinja nekoja sredna golemina.i ja obaruvas so otvoren kapak 5 min. Kapakot e otvoren za da se oslobodat gasovite, bidejki moze da mu pravi macninja nauser posted image odnosno mnogu da prdi. Ja kombiniras ili so mevce zavisi kolkav ti e bebusot ili so nekoj drug zelencuk,kompir, morkov ili pak so oriz. Seto toa izblendirano vo blender za da dobies nekoja ubava koezistencija.
Mamicki da prasam kiva od kolku meseci moze da davam (sekako so odstraneti semki i dobro sozreana za da ne mu bide kisela)?????

Непосредна врска до пораките: 463
26.3.2012 12:49:22   
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Light na brokulata ne i treba mnogu varenje, vo voda sto vrie ke stavis malku sol i ke jastavis brokulata razdelena na pomali cvetcinja nekoja sredna golemina.i ja obaruvas so otvoren kapak 5 min. Kapakot e otvoren za da se oslobodat gasovite, bidejki moze da mu pravi macninja nauser posted image odnosno mnogu da prdi. Ja kombiniras ili so mevce zavisi kolkav ti e bebusot ili so nekoj drug zelencuk,kompir, morkov ili pak so oriz. Seto toa izblendirano vo blender za da dobies nekoja ubava koezistencija.
Mamicki da prasam kiva od kolku meseci moze da davam (sekako so odstraneti semki i dobro sozreana za da ne mu bide kisela)?????

ne znam kolkavo e bebe..ama nemoj sol..stavi puterce...jas obicno ja mesam sto neshto blago kako pashkanat..(poblag e i od morkov) i kompir ili oriz..ja varam se zaedno..pasiram i gotovo

< Поракaта ја уредил Andriance -- 26.3.2012 12:50:34 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 464
26.3.2012 13:09:37   
Calypso

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Kivi posle godinka - se racuna za alergeno ovosje. Jas na sin mi pocnav da mu davam nekolku dena pred prviot rodenden, super gi prifati. Ama ovie moive se domasni, ohridski kivi, ne onie kupeckite, i se mnoooogu poslatki i povkusni. A prvo mu dadov sokce, iscedena kivata niz cedalka, za da gi nema tie semkite. A sega i gi jade celi.

Za brokulata - jas ja varam bez sol, so drug zelencuk, najcesto morkov ili kompir, a posle gi pasiram, nikogas ne blendiram. Obicno za vkus dodavam ili puter ili maslinovo maslo, i nekolku kapki limon (sin mi proba citrusno ovosje uste na 6 meseci).

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 465
26.3.2012 14:00:23   
light
Fala vi zatoa sakav da ve prasam oti deneska i varev brokula 5 min no ne mekna mnogu pa mi bese strav da ne pravam nesto loso ne maloto stomace pozdrav fala

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 466
26.3.2012 15:05:18   
blond
Мамички, што ќе кажете за комбинацијата жолчка + кисело млеко + варен компир? Мене ми е слатко на вкус, а у бебушко го јаде.
Не сака пире да јаде ниту пак варено компирче со сиренце. Само вака маскирано го јаде компирот. И кога му правам мусака user posted image

Непосредна врска до пораките: 467
26.3.2012 15:23:07   
mamicka77
jas na M  brokula veke ne i davam bidejki fati soor infekcija toa bese cudno vristenje plakanje do besves  i ja frliv i veke nikogas ne vnesuvam takvo cudo doma

Непосредна врска до пораките: 468
26.3.2012 16:14:04   
dostickage
soor i brokula nemaat vrska user posted image

Непосредна врска до пораките: 469
26.3.2012 16:21:39   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

Не да немаат врска... Мамичка 77 за СООР можеш да прочиташ ТУКА. Брокулата не предизвикала соор, слободно можеш да продолжиш да ја употребуваш!

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 470
26.3.2012 17:10:23   
light
Znam deka procitav za soor i brokulla i zatoa imav strav da i dadam no i dadov posto nie mnogu se macevme so SOOR i sega sum ekspert veke i jas ne veruvam deka e od brokullata da nema pieno nekoj antibiotik

Непосредна врска до пораките: 471
29.3.2012 14:33:46   
Bethany
Мамички, можете ли да ми кажете како се спрема гриз? И со што обично го давате, со овошје ли ? user posted image
Фала

Непосредна врска до пораките: 472
29.3.2012 15:29:51   
arh_diz
Bethany jas stavam dve lazici griz i okolu 200 grama mleko na vrv na lazicka seker mesam dodeka da se zgusne .Ne mu go davam so nisto taka mu go davam da go jade obicno za dorucek

Биди тоа што си

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 473
29.3.2012 15:46:54   
mamicka77

jas ne se razbiram prv pat slusnav go toa ime pedijatar mikaza ne izmisluvam nisto ako toj me lazel i jas lazam

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 474
29.3.2012 16:03:42   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

jas ne se razbiram prv pat slusnav go toa ime pedijatar mikaza ne izmisluvam nisto ako toj me lazel i jas lazam

Kakva brokula i davase kasicka ili sveza pa ti ja spremase

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?