Растеме заедно
|
И јас сум на боледување 2 месеци без некој ден, и кај мене дигаат раменици повеќето доктори, ама сега на 4-д ми рекоа дека имам хематом кој досега не го видоа на ниедно ехо!? и дека е потребно уште повеќе да се пазам, а инаку не сум станата од кревет ниту да седам, а камоли да се движам или да работам нешто. Ми рекоа : па во медицината не е 2+2=4, не сме сигурни, ама работава беше штом не ти е полошо од третманот продолжи. Јас долго време крварев константно,повеќе од 1 месец, но немав некои болки кои не се трпат, туку повеќе како притисок во одреден дел од стомакот или половината проследен со некоја мала болка, и сега 2-3 недели сум мирна мислам не крварам , ама знае понекогаш да капне некоја капка кога ќе се изнервирам. Битно е што од првиот преглед до сега супер напредуваме, нема застој или недај боже компликации, ама затоа ќе лежиме и ќе чекаме да кажат докторите ако откријат од што ни е лошо . Бев на испитување и за хемостаза и дидимери ама се беше нормално и не ми дадоа никаква терапија од таму. Се надевам дека се ќе биде во ред, сепак тоа ми е најголема желба. Ти праќам позитивни мисли и лесно поминување на остатокот од бременоста. Јас сум утре кај матичниот па ќе видиме дали има промени. ИЗВОРНА ПОРАКА: mama_sk ИЗВОРНА ПОРАКА: Растеме заедно Не сакам да те плашам Mammi, ама јас имав со првата бременост во 11 недела така 2-3 капки кафеав исцедок вечерта пред легнување ама немав болки, се јавив кај докторот и ми препорача да лежам и да мирувам ноќта, а утредента да се јавам на преглед. Меѓутоа сабајлето покасно станав и веднаш штом станав имав крварење пообилно и многу јаки болки и го изгубив бебето. Сега со оваа бременост почнавме со превентивна терапија Утрогестан уште од 6 недела откако дознавме, меѓутоа се беше во ред и во 14 недела докторот ми ги прекина. За неколку денови прокрварев и многу се исплашив дека повторно ќе го изгубам и ова бебе, меѓутоа ме примија веднаш кај докторот, ми ставија прогестерон инекција ми дадоа пак утрогестан и плус магнезиум, а на прегледот бебето беше во ред.Крварев повеќе од еден месец и сум постојано во мирување и лежење, станувам само за да одам на испитување и на контрола на лекар. Сега сум 22 недела мегутоа сеуште примам терапија и одам минимум на 2 недели на преглед и кај матичниот и плус во државна, а крвта незнам колку пати ја имам испитано. Во секој случај може да е нешто безначајно, а може да станува збор и за нешто посериозно. Моја препорака е доколку сеуште не си посетила лекар веднаш да отидеш на преглед, затоа што никогаш не треба да го ставиш здравјето и безбедноста на второ место, пред се за себе и за плодот што го носиш. Ти посакувам се најдобро. Rasteme zaedno, izgleda si imame slicna maka. I jas sum so istite simptomi i ista terapija. Ti kazaa pricina za bolkite i krvarenjeto na pocetokot? Kaj mene digaat ramenici, ne znaat od sto se bolkite. Jas sum vekje 2 meseci na boleduvanje i miruvam, ti?
|