Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 7.2.2012 17:18:49
Eva8
me interesira dali nekoj znae da mi kaze dali e vozmozno testot za bremenost da pokaze rezultatai pred zadocnuvanje na minstruacija.si kupiv test i ne znam dali ako go napravam bi mozel da mi dade tocni rezultati, a imam uste 1 nedela do dobivanje
RE: Колку време се обидувате да забремените? 7.2.2012 17:25:39
temjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Eva8
me interesira dali nekoj znae da mi kaze dali e vozmozno testot za bremenost da pokaze rezultatai pred zadocnuvanje na minstruacija.si kupiv test i ne znam dali ako go napravam bi mozel da mi dade tocni rezultati, a imam uste 1 nedela do dobivanje
Премногу ти е рано, знам дека неможеш да се стрпиш но мислам дека ќе мораш овој пат уживај си малку не размислувај на тоа и за една недела ќе видиш. За било какви симптоми и за било што сеуште ти е многу рано. Моја препорака колку помалку се замараш толку полесно ќе биде за тебе и доколку не ги видиш овој пат посакуваните не смееш да се разочаруваш. Читај поназад на оваа тема ќе видиш колку храбри девојки со иста мака има, не си сама во ова. Ти посакувам се најубаво и најискрено се надевам дека наредна недела ќе не израдуваш
RE: Колку време се обидувате да забремените? 7.2.2012 17:56:16
Eva8
ti blagodaram temjana.jas veke gi iscitav site poraki na forumov ama jas sepak ke go napravam testot, pa za 1 nedela ke si napravam nov normalno ako ne mi se dopadne rezultatot inace edna moja drugarka-doktorka mi kaza deka e vozmozno da se pojavat 2 crti i posle 1 nedela:)
RE: Колку време се обидувате да забремените? 8.2.2012 12:16:21
enaeci
Zdravo devojki sakam da vi kazam deka navistina Ne moze da ne se zamras dali si ili ne si eve jas se obiduvam ama nikako ne mi uspeva i rekov ne se zamaram vooopsto ama sepak ne mozam i si se zacleniv na forumov da si se podruzam so vas :) Inace neodnamna pocnavme da rabotime na slucajot bebe prviot mesec nisto,sega najverojatno pak nisto ne znam ama taka osekam .....jes da e rano da se kaze i ne pravam ni testovi ni nisto koga ke mi kasni togas testce a vaka samo pred vreme a baska ke si se ponadevam uste edna nedela :D Bravo za tie sto zacnale uste odma navistina jas do sega mn malce slucaevi poznavam takvi .......ama sepak super sto gi ima pozdravce da vas i na site koi cekaat bebe im posakuvam sto poskoro da si docekaat bremenost.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 12.2.2012 15:27:38
mami mami
ИЗВОРНА ПОРАКА: AneLav
Мене уште од одма почнаа градите да ме болат и мислев дека ќе добијам, а на денот кога требаше да добијам имав некое, не крварење туку кафеаво розеникава течност само тој ден и мислев дека ќе добијам, ама не добив. Јас одма останав трудна тоа е чудо некое и тоа носам близнаци. Ти посакувам и тебе две црти!
Ane Lav dali vnimavavte na plodni i neplodni denovi i dali ova ti e prva bremenost.Simptomite gi pocustvuva odma koga se zacna ili koga trebase da dobies/ Izvini jas sum polna so prasanja , a znam deka kaj sekoja zena e razlicno i nema pravilo.Ti posakuvam lesna bremenost i da si rodis zdravi bebenca.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 12.2.2012 23:13:56
zelba84
Pozdrav do site na ringeraja...Nova sum tuka pa malku gi razgleduvam vasite razgovori...Sakam na site da im posakam se najubavo i toa sto sakaat da go dobijat...
RE: Колку време се обидувате да забремените? 20.2.2012 14:37:18
cresna
ZDRAVO na site Jas sum cresna vo brak sum skoro 4 godini kaj mene e ustanoveno stareenje na jajnicite so sto imam problem na sozdavanje pogolem broj folikuli za celosna nesreka kaj mojot soprug podviznosta na spermatozoidite e samo 20% .pozadi mene imam dve neuspesni invitra uspeaa da mi vratat samo edna oplodena jajce kletka i vo dvata slucai nisto.mnogu sum razicarana doktorot mi veli odime ponatamu no jas nemam ni moznosti ni nervi veke.sakam da probam so donator na jajce kletki sto mislite vie jas i soprugot se slagame a i donator imame baram pomos i sovet.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 20.2.2012 14:45:15
Mihaela 2010
Pvro dobro dojde cresna na ovoj forum. nemozam da zamislam kako ti e ,vprocem nikoj koj ne go osetil toa na svoja koza ne moza da znae kako se cuvstvuvas,no navistina mi e zal za tebe i za site onie koi navistina vistinski se borat.ke ti kazam eden primer,se raboti za edna moja bliska prijatelka,koja e vo brak okolu 17 god i ima nakaj 40-41 god.posle nekolku ne uspesni in vitro obidi resija da posvojat dete,no za zal procedurata i tamo bila dolga i teska no ete so site sili se borat,ne gubat nadez da si posvojat detence.nemoj da se razocaruvas,neznam kolku godini imas,no ako gospod taka resil nemozeme nisto da promenime,moj sovet tie ako so tvojot soprug ste reseni na toj poteg voopsto ne razmisluvajte.zivotot e eden i e kratok..toa e moj sovet,ti posakuvam se najdobro i se nadevam ke donesete pravilna odluka,pozd
RE: Колку време се обидувате да забремените? 3.3.2012 22:16:34
Anonimen
Zdrvo na site. Me interesira nesto, sto me zagrizuva. Mojot soprug kje bide na nekolku mesecen prstoj vo druga drzava preku rabota, a nie se obiduvame za dete vekje podolgo vreme, sega sum na terapija, pa doktorot predlaga sledniot ciklus da odime na inseminacija, no mozno e mojot soprug da ne e ovde. Dali znaete dali e vozmozno toj da ostavi sperma vo bolnica ( nekoj od privatnive) , da mu ja zamrznat ili sto se pravi ne znam, i dodeka toj e otsuten da mi napravat inseminacija, ili povekje pati ako ne e uspesna od prvpat? I ako e mozno, kolku cini postapkata? Sega bas koga pocnavme po doktori nego go prakjaat nadvor od drzavava, a ic ne mi se ceka 6 meseci dodeka toj da si dojde. Fala odnapred
RE: Колку време се обидувате да забремените? 6.3.2012 17:15:44
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen
Zdrvo na site. Me interesira nesto, sto me zagrizuva. Mojot soprug kje bide na nekolku mesecen prstoj vo druga drzava preku rabota, a nie se obiduvame za dete vekje podolgo vreme, sega sum na terapija, pa doktorot predlaga sledniot ciklus da odime na inseminacija, no mozno e mojot soprug da ne e ovde. Dali znaete dali e vozmozno toj da ostavi sperma vo bolnica ( nekoj od privatnive) , da mu ja zamrznat ili sto se pravi ne znam, i dodeka toj e otsuten da mi napravat inseminacija, ili povekje pati ako ne e uspesna od prvpat? I ako e mozno, kolku cini postapkata? Sega bas koga pocnavme po doktori nego go prakjaat nadvor od drzavava, a ic ne mi se ceka 6 meseci dodeka toj da si dojde. Fala odnapred
Најдобро ќе ти кажат таму каде што планираш да правиш инсеминација.Ти посакувам набргу
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Колку време се обидувате да забремените? 10.3.2012 13:25:10
Lane
Zdravo na site:) Vo brak sum 3 godini i veke 1,5 godina se obiduvame da dobieme bebe.Imam folikuli, no goleminata im e najmnogu 14mm,samo 2 pati se sluci 16.Probav so Klomifen 2 terapii i ne bese uspesno.Soprugot e se vo red.Narednoto e HSG,se nadevam deka ke bide dobro i deka naskoro ke vidam dve crti
RE: Колку време се обидувате да забремените? 16.3.2012 14:30:23
lpepa
zdravo jas sum nova i sum vo brak skoro 8 god no seuste nemame decinja pozadi mene se 2 neuspesni inf pozdrav do site i se nadevam super ke ni bide druzbata
RE: Колку време се обидувате да забремените? 18.3.2012 18:19:03
bombica
ИЗВОРНА ПОРАКА: new york
imam cuvstvo deka site vaka taka zabremenija, samo jas ne :(
Истото чуство го имав и јас до пред неколку години.Мислам сите околу мене забременуваа само јас не и тоа траеше 4,5 год.Биди малку порелаксирана, не мисли нон стоп на тоа и верувај ќе се случи кога најмалку ќе очекуваш
RE: Колку време се обидувате да забремените? 18.3.2012 21:14:58
new york
fala devojki, eve se spremam za prvoto invitro, ama denovive sum nesto neraspolozena. ne sakam da sretnuvam nikoj, zosto site me prasuvaat ima li nesto novo ili me gledaat vo stomak. site sto se omazija so mene ili veke si rodija ili se trudni. ne mozam veke, ne znam dali nekogas ke se sluci i koga veke!!bozem ne jadi ova, vnimavaj na ova, ne pusi bla bla..nisto nema vrska. imam prijateli koi se debeli, pusat i pijat alkohol pa zenite im se pak bremeni, a nie tolku pazime na se, ama cabe :( toa e
RE: Колку време се обидувате да забремените? 18.3.2012 21:36:13
Bogdancanka
new york nedozvoluvaj da te povreduvaat takvite prasanja i ne im obrnuvaj vnimanie,znam deka toa e mnogu tesko no barem potrudi se...nasiot pat do dve crtki e dolg i tezok no, sigurno so malku nadez i trpenie site nie ke docekame nasiot son da se ispolni...
RE: Колку време се обидувате да забремените? 20.3.2012 14:42:31
stelle
Zdravo na site!jas sum nova a vo brak sum veke 3 god sto mi pominaa mnogu bolno,zadmene ostaviv 2 neuspesni a i edna operacija mi pravija poradi toa sto mi pronajdoa UTERO SETTO neznam kako e na makedonski bidejki se lekuvam vo italija.minatata god bese vo mesec februar moeto vtoro neuspesno odtogas cekav da pominat 6 meseci (bevme vnimatelni)i sega veke se obiduvame ama nikako da bide pominaa uste 6 mes.i nisto, a jas zabremenuvav mnogu lesno na prvite dve? sega ocekuvam na 24.03 ve molam za sovet mnogu sum srekna sto ja najdov ovaa strana se nadevam ke se druzime!!!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 28.3.2012 9:56:07
Dreamline
Stelle zdravo, daj ni predvod sto e utero setto? mnogu malce informacii ni imas dadeno..taka da samo ke nagadjame bez vrska. Pravese nekoi ispituvanja posle spontanite?
RE: Колку време се обидувате да забремените? 28.3.2012 23:14:39
spring
Zdravo na site. Jas sum nova na forumov i mnogu mi e milo sto postoi i sto ni ovozmozuva da razmenuvame iskustva i da si davame megjusebna podrska. So mm veke 8 meseci se obiduvame za ama nisto. Bev na doktor i mi najdoa bakterija trihomonijaza pa pievme so soprugot flazil tableti i koristev vaginaliteti neopentoran. Arno ama sledniot mesec povtorno imav bakterija najverojatno kandida i doktorot mi prepisa terapija(mnogu e dolga za pisuvanje) sega imam dobieno treba da odam na kontrola pa ako mi e se vo red ovoj mesec so novi sili:)) Pozdrav do site i ne se sekirajte
RE: Колку време се обидувате да забремените? 4.4.2012 13:27:21
MinaBT
женски ве молам за еден совет, сигурно некоја од вас има поголемо искуство од мене...значи секој месец континуирано добиваав на 26тиот ден...овај месец добив на 27миот, мегутоа не со таков интензитет како претходните месеци...значи не беше баш бледо кафеаво како што читам дека на некоја од нас и се случило, но наместо 5 имав два дена, со псолаб интензитет...ве молам, што ми препорачувате, да праам тест или не???ви благодарам однапред
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.