|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
2.4.2012 21:52:55   
Dreamline
...I jas se soglasuvam...Ako imas menstruacija neznaci deka imas i ovulacija user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1601
2.4.2012 23:23:29   
bella80
Fala vi devojki!Se mislam dali da gi zemam posto po forumive citam deka 90% gi zemaat zeni koi imaat neredovni ciklusi,policisticni jajnici i sl.Nema mnogu iskustva na zeni so redoven ciklus pa mi e strav da ne mi poremetat nesto...Ovulacija neznam dali imam redovno zatoa sto ne sum pratela,ednas izvadiv progesteron 21 d.c. i bese 9.5(ref.4 do 25)znaci sum imala ama ne bas sjajna,cat pat slucajno koj sum odela na pegled mi kazal doktorot deka imam folekul 20 tina mm i tolku.Sega mesecov prv pat odam redovno pa ke vidam...Neznam sto da pravam.Pozzz

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1602
3.4.2012 9:36:10   
Dreamline
..ako imas ovulacija ne ti treba vitex togas. ali nabitno e da utvrdis dali imas ili nemas pa ke si odlucis posle...i ispitaj gi hormonite, tie se mnogu vazni. user posted image pozdrav

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1603
3.4.2012 15:19:01   
bella80
Jas imam ispitano hormoni ednas i mi bea vo red gore dole,samo prolaktinot mi bese na granica 19 a normalno e do 20i LH vo vtorata faza 14 den mi bese ponizok .Dr. mi rece deka ne se losi rezultatite ama problemot kaj mene se sto imam nizok Antimileroon hormon,sto znaci deka imam namalena ovarijalna rezerva i loso reagiram na stimulacii,imam po kvantitet pomalku j.k.,sto ne znaci aftomatski deka prirodno nemam ovulacija.Pozz

Непосредна врска до пораките: 1604
3.4.2012 17:23:03   
Melanija RR
Така е Бела,јас немам испитано реверви на јајце клетки,но со самото тоа што немам овулација резервите се заштедени,а на стимулација најчесто реагирам со само 1 одличен фоликул.
Тоа изумив да ја прашам докторката,медицински која е причината за неовулација,пролактинот да ми варира но тоа не значи да се нема овулација,и при редовен и нормален циклус.Уште тоа ми е мистерија user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1605
3.4.2012 23:08:27   
andrijana_s
Zdravo devojki! Ako moze da mi pisete dali znaete nesto za dr. Organciski ( moze da gresam so prezimevo no tuka nekade e user posted image ) od Stip. Mi rekoa deka e specijalist za vestacko oploduvanje pa neznam dali da odam i kaj nego. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1606
3.4.2012 23:12:22   
bella80
Jas ne sum slusnala od nikoj deka e dobar za IFV,poarno napraj drug izbor..Pozz

(Одговор на членот andrijana_s)
Непосредна врска до пораките: 1607
3.4.2012 23:15:54   
Dreamline
Bella ti si drug slucaj. ne si ti kako nas so pcos...ama ke ti pisam za nekoj den poopsirno deka sega epten mi e knap vremeto :-) pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1608
3.4.2012 23:20:32   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

Така е Бела,јас немам испитано реверви на јајце клетки,но со самото тоа што немам овулација резервите се заштедени,а на стимулација најчесто реагирам со само 1 одличен фоликул.
Тоа изумив да ја прашам докторката,медицински која е причината за неовулација,пролактинот да ми варира но тоа не значи да се нема овулација,и при редовен и нормален циклус.Уште тоа ми е мистерија user posted image

Melanija nemozam vise da bidam pametnauser posted image megutoa po moe mislam deka ne znaci deka ako nemas ovulacija rezervite ti se zastedeni,nie se ragame so odreden broj j.k. toj broj se odreduva uste pred da se rodime,plus sekoj mesec ti imas folikuli koi za zal ne sozrevaat dovolno za da nastane ovulacija.Mene se mi izgledase odlicno pred da go ispitam toj hormon ,mi kazuvaa matkata super,imas folekuli ke bide i na kraj se utvrdi problemot.A i toj AMH bil diskutabilen i na kraj suma sumarum znam samo deka nema bebe,vise neznam so da mislam ,ke se mrdnam.Utre odam na folikulometrija 19 d.c. mi e pa ke vidime dali folekulot porasnal.Pozzz

Непосредна врска до пораките: 1609
3.4.2012 23:22:07   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: Dreamline

Bella ti si drug slucaj. ne si ti kako nas so pcos...ama ke ti pisam za nekoj den poopsirno deka sega epten mi e knap vremeto :-) pozdrav

Fala Dreamline so me mislis.user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1610
3.4.2012 23:25:52   
Melanija RR
Бела и јас исто мислам и ја прашав да го правам но така ми одговори user posted image ах ќе ја мислам уште.Фина ми е матичната па се си прашувам и не прави проблем се ми објаснува.
Туку зошто АМХ е дискутабилен?Совет?
Сега се сетив дека ветив дека ќе пишам што упат си земавме за двајцата за на Имунологија за антиспермални антитела.Гледам во темата за генетски испитувања нема пишано,па некој да не има ова испитано?
Ти посакувам утре убави фоликулчиња user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1611
3.4.2012 23:31:31   
bella80
Diskutabilen e zatoa sto mnogu zeni sto imale ekstremno niska vrednost na AMH ostvarile prirodno bremenost iako dobro ne reagirale na stimulacija za in vitro ili inseminacija,isto zeni so nizok AMH pri stimulacija odlicno reagirale,znaci nema pravilo.Poradi toa vo Amerika veke e napusten parametar .Pozzz
Ke ti pisam utre kako sum pominala:))))

< Поракaта ја уредил bella80 -- 3.4.2012 23:33:14 >

Непосредна врска до пораките: 1612
4.4.2012 17:42:27   
bella80
Zdravo zenskiuser posted image Dobra vest e deka sum imala ovulacija,dr.mi rece deka puknal folikulot,duri i mi go pokaza da go vidam ,bese ko topce izdisano user posted image sto znacelo deka ima ovulacija.Losa vest e deka nie imavme odnosi u petokot,togas folikulot mi bese 13 mm otprilika i nareden pat duri vcerauser posted image Ke si puknam.Prviot pat bev u ponedelnikot na folikulometrija folikulot bese 8mm,vtoriot pat u perokot 13mm i ne mislev deka tolku brzo ke porasne pa i ke pukne.Neznam dali ima sansi da sme potrefile,neznam kolku vrme tocno zivee j.k,kolku spermatozoidite?100000 prasanja?????
Moze ne mi e postov bas za ovaa teme ama ovde ima mnogu iskusni pa zatoa ovde postirav..Falaaaaaa

Непосредна врска до пораките: 1613
4.4.2012 19:25:09   
Melanija RR
Бела искусни по медицина а user posted image
И тоа е дискутабилно ако добро сум запамтила јајце клетна се оплодува 12-24 часа,е затоа сперматозоидите до 72 часа,во превод може и не сте утнале баш во денови.Сега чекај си го денот и да те нема од темава user posted image

Непосредна врска до пораките: 1614
4.4.2012 21:12:11   
bella80
Daj boze da ne sme utnaleuser posted image Cul te Gospod,mnogu sakam da me snema od ovaa temauser posted image Pozz pa ke vi pisam rezultat za 2 nedeli!!!Backiiiii

Непосредна врска до пораките: 1615
4.4.2012 21:44:51   
Bogdancanka
bella mila ajde stiskame palci, daj boze za dve nedeli da si gi vidisuser posted image crtki

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1616
5.4.2012 0:01:44   
liljak
zdr..eve me i mene , nisto i ovoj mesec, na treti den ispituvav estradiol , dali znaete za sto e ?????i minatiot pat ispituvav ama na 6 den....inace malku glupo prasanje ama sakam da ve prasam koga ima ovulacija????koga puknal folikulot, togas znaci imam ovulacija ..posto jas redovno odam na ginikolog ,i imam folikuli i pukaat ...a toa znaci deka imalo ovulacija????????...pozzz

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1617
5.4.2012 11:33:35   
Sajna
Pa cim si imala folikul i puknal definitivno e toa ovulacijaa e sega dali si imala jajce kletki ili ne toa ne se znae ova nasevo kvantna fizika stana u PM :)

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1618
5.4.2012 11:47:42   
Sajna
a za estradiolot eve ti link objasnuvanje http://sr.wikipedia.org/wiki/Estradiol

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1619
5.4.2012 17:57:47   
bella80
Sanja,kako Vitexot ima li efekt??Pozzz
Dreamline kaj si,te cekam da pisesuser posted image Pozzzzzzzzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 1620
5.4.2012 17:59:41   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

Sanja,kako Vitexot ima li efekt??Koga treba da NE ti dojde?Pozzz
Dreamline kaj si,te cekam da pisesuser posted image Pozzzzzzzzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 1621
5.4.2012 18:15:21   
nataly86
Stvarno Sanja kazuvaj.. da zemam ili ne? Sanja ti prativ PP neznam dali ja dobi.
POzdrave do site

Непосредна врска до пораките: 1622
5.4.2012 19:51:31   
Sajna
Znaci Vitexot kaj mene DELUVA ODLICNO imam ovulacija i toa so onoj bel iscedok koj prv pat si go gledam gradite me bolea i taka user posted image utre ke odam na eho i na PAP pa ke vi javam sto mi kazale, e sega dali ke fati user posted image ke vidime vo sekoj slucaj go preporacuvam kaj mene eve deluva pozdrav

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 1623
5.4.2012 22:00:30   
Melanija RR
Квантна физика user posted image да не пукнеш ме насмеа,ај чекаме частенки user posted image

Непосредна врска до пораките: 1624
5.4.2012 23:59:59   
nataly86
Sanja a od kade go kupi vitexot? i od koja firma?

Непосредна врска до пораките: 1625
Страница:   <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?