|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
29.3.2012 11:46:46   
LUBA
Nema vrska toa sto veke imas edno detence i sestra mi imase edno detence pa za vtoro se obiduvaa 3god i pravese hcg i posle hcg si ostana bremena so vtoro,znaci moze posle prvata bremenost da se zapusat kanalite ne e pravilo ako veke ima edno i deka se proodni i za vtoro.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1576
30.3.2012 0:34:09   
lindicka
Здраво на сите. Си имам макаuser posted image , па да ви пишам. Денес бев на контрола 8 ден од циклус и добро е, имам 5 фолекули. На кломифен сум овој месец, и дури докторот ни препорача дека овој месец е одличен за инсеминација, дека добро сум изреагирала на Кломифенот. Па да прашам, како оди процесот? Дали е наутро или поруќек постапката? Кога мм треба да го даде материјалот? И дали кога правевте инсеминација тој ден одевте на работа?
И уште нешто, ова ептен ме мачи! Мм правеше сперомграм и не излезе баш најдобро, не сме го зеле, само мм се слушнал со докторот му рекол да пие Спеман и Сексовит форте. А пред една година дијагнозата му беше Нормозоспермија, се беше ок. Малку го излажавме докторотuser posted image , требаше 2-5 дена апстиненција, ама мм беше на службено патување 1 недела, и си дојде во вторникот вечер, демек нема ништо да правиме, затоа што спермограмот беше закажан, ама во средата сабајле (вчера) пред да оди на работа нешто му текна, а и не бевме се виделе, и оп направиваме бељаuser posted image , и денес поручек правеше спермограм и кажавме дека има апстиненција 2 денаuser posted image . Дали ова би можело да влијае на лошиот резултат (ако е лош)???, Ама штом му дал овие два вида таблети, не е изгледа арно?!!! Го немам земено и се јадосувам што го немам сега спермограмот! Sorry што сум малку офтопик

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 1577
30.3.2012 8:59:45   
Sajna
Lindicka za dobar spermogram treba apstinencija 5-7 dena, sto znaci vasiot rezultat e neverodostoen, taka nas ni zakazaa inseminacija vo ponedelnik nie vo sabotata vecerta si zavsivme rabota i necinese spermogramot, mu rekoa da odmara 5 dena i posle toa mu bese super rezultatot, taka da cim ke ti zakazat inseminacija obavezno da apstinirate barem 5 dena... inace vo sistina vo 13 casot odi maz ti a vo 3 veke treba da primis materijal :) ne e nisto strasno ... obicen ginekoloski pregled posle ke te ostavat da lezis 30 minuti i srekno daj boze da si gi vidis dve crtki ... inace jas naprmer ne go znaev toa segasniot materijal sto go dava maz ti e od pred tri meseci znaci na spremata i trebaat 3 meseci za da sozree ete jas na primer toa ne go znaev ... se nadevam ti pomognav pozdrav

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 1578
30.3.2012 9:24:40   
Melanija RR
lindicka си требала да го земеш спермограмот а не само по телефон терапија.Ќе мора да го повторите спермограмот.Убаво ти пиша Сајна 4 до 6 дена апстиненција,ќе мора да си внимавате.Но што е тоа е во моментов.
Зависи каде ќе правиш инсеминација ,на ГАК постапката почнува од 7и30-8 часот сабајле со оставање материјал па по 2 часа по ред кој како си дошол оди на инсеминација.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1579
30.3.2012 10:20:35   
lindicka
Фала на одговорите, ако ми с ево ред јајце клетките на 12 ден кје закажеме инсеминација, инаку за спермограмот нас ни кажаа апстиненција од 2-5 дена, и спермограмот беше закажан за денес, таман ќе имаше 2-3 дена, ама на мм не му се чекало до денес, кој ќе одел пак, и таман бевме и двајцата таму, ајде направи, самоуверен дека се е во ред, затоа што пред една година беше се ок. Е сега тоа што не му се доаѓало денес е ова резултатот. Ќе му се јавам на докторот да му кажам, инаку ќе го земам овој спермограм во понеделник кога ќе одам на контрола. Некако многу бргу ми дојде ова со инсеминацијата...Поздрав

Непосредна врска до пораките: 1580
30.3.2012 11:20:03   
zagrizena26
Zdravo i od mene, lindicka vie ste napravile ogromna greska , inaku spermogramot ima vrska koga se dava Sanja dobro ti kaza najdobro e 4-5 dena apstinencija a i nema vrska ako bil dobar pred edna god da i sega bide ako pusi i potpivnuva moze da kaze razlicni rezultati.I mojot mm koga pravese pred godina i pol iako dorar bese spremogramot dr mu rece da ne pusi i mu dade 6 meseci piese spimen,zing i evitol i mu se podobri.A za koe vreme se pravi insiminacijata zavisi koga ke ti ja stavat pergil inekcijata, insiminacijata se pravi bilo koe vreme jas prvata ja pravev vo 9 sabajle a vtorat vo 4 porucek a mm sekogas davase materijal 2 saata pred insiminacijata taman da go obrabotat i odma go primas.A za odenje na rabota mozes da si odis nisto ne gubis, funkcioniraj kako i do togas, ne misli i uzivaj isto kako nisto da ne bilo.Jas mislam nie od sto mnogu se poteresuvame ne biva.Inaku mene 2 insiminacija mi ja napravija na 11 den od ciklus bev so klomifen i imav super folikuli, pravev test preku krv na 15 den od koga ja pravev bhcg bese pozitivna ama vo 5 nedela mi se spusti plodot nezanm od sto.Se nadevam deka povtorno ce bidi.Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1581
30.3.2012 19:11:03   
lindicka
Охххххх и јас се надевав дека сме направиле огромна грешка, ама не е така. Баш се надевав на тоа, сега се вративме од кај докторот, уште апстиненција би влијаело на концентрацијата, а мм нема проблем со тоа, уствари проблемот е подвижноста и тоа сега е само 7%, и да сме апстинирале 5 дена, исто ни се фаќа, апстиненцијата не влијае врз подвижноста и врз  структурата, на мм има многу со неправилна структура, криви опашки, двојни глави итн., а со оглед на тоа дека спермогенезата трае 3 месеци, неговите сперматозоиди се такви некое време. И така, ептен се разочарав. Како се слушило сега ова, и докторот не знае, мм не пуши ниту пие многу алкохол, можеби од стрес, тежок грип, неправилна исхарана.Но, како и да е докторот ни препиша таблети за мм, и сосема различен начин на исхрана и така.. Инаку, фала за инфото за инсеминација, ќе правиме овој месец (циклус), па ќе видиме како ќе биде. Поздрав до сите и така, ќе си тргаме маки уште извесно време, изгледа

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1582
30.3.2012 20:40:53   
Melanija RR
Уште еден совет од мене ,промена на спермограмот секогаш е можна,затоа пред да одите на кломифен и инсеминација прво спермограм да се направи и ОБАВЕЗНО ХСГ.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1583
31.3.2012 9:00:53   
Dreamline
Dobro utro na site.

Sajna.. jas sakav da pisam ama nemav vreme. Bidejki prasa dali da odis na HSG. Jas mislam doktorite namerno pravat taka so cel poveke pari da iscicaat od pacientite. Se obratno i po nikakov redosled na nestata. Jas bi te posovetuvala da ne pravis HSG sega tuku da pocekas edno mesec-dva da vidis od vitexot kako ke ti bide. HSG mozes da pravis vo sekoe vreme. Ne se sekiraj, vo sistina ili remedika so rasireni race ke te precekaat... I skav da te prasam dali imas praveno hormonski status?

Непосредна врска до пораките: 1584
31.3.2012 9:07:27   
Dreamline
...i da se nadovrzam...sakam da im preporacam na site onie sto se obiduvaat da zabremenat i nemozat, a pricina za toa e izostanata ovulacija, da probaat po priroden pat da ja vratat ovulacijata, so nekoj naroden lek sto bi se reklo. eve jas od se srce vi poracuvam da si kupite vitex agnus castus i da probate bidejki jas imam pcos i nemav ovulacija skoro dve godini. Otkako pocnav da gi pijam ( a gi pijam otprilika od 1 mart) imav ovulacija na 12-14 den od ciklus. Samo najdobro vi posakuvam.

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1585
31.3.2012 11:41:02   
bella80
ИЗВОРНА ПОРАКА: Dreamline

...i da se nadovrzam...sakam da im preporacam na site onie sto se obiduvaat da zabremenat i nemozat, a pricina za toa e izostanata ovulacija, da probaat po priroden pat da ja vratat ovulacijata, so nekoj naroden lek sto bi se reklo. eve jas od se srce vi poracuvam da si kupite vitex agnus cas_tus i da probate bidejki jas imam pcos i nemav ovulacija skoro dve godini. Otkako pocnav da gi pijam ( a gi pijam otprilika od 1 mart) imav ovulacija na 12-14 den od ciklus. Samo najdobro vi posakuvam.

Kade gi ima vo Mk ovie apcinja i kolku cinat?I pod koe ime da gi baram.kako Vitex agnus cas_tus ili?Fala Vi!

< Поракaта ја уредил bella80 -- 31.3.2012 11:44:19 >

Непосредна врска до пораките: 1586
31.3.2012 11:49:45   
Conny
Zdarvo na site! Citam deka pisuvate za nekoi apcinja  vitex agnus castus  jas prv pat slusam na niv, Dreamline ti sigurno si gi piela stom gi preporacuvas, kakovo iskustvo imas ti so niv? I koj moze da gi pie? Kasj mene menstruacijata e redovna i toa an 26, 27 a najcesto na 28 den duri mislam i so saat se poklopuva cido e stvarno ama od bremenost nisto. I nekolku pati imam potvrdena ovulacija kaj maticnata i na trite inseminacii sto gi pravevme bese potvrdena ovulacija spermogram 40 milioni pravev i HSG proodni kanali i neznam nebiva i nebiva. Sekoj menes cum se ponervozna, znam deka ima nekoj problem kerecam do toa e treba da se sredi ama nema nikaokov problem i stvarno nemozam da si objasnam. Mozam li jas da gi pijam tie apcinja? Pred tretata inseminacija pocnav so mnogu prasanja koga bev kaj dr. toj mi rec ke vidime ako treba ke pravime i laparoskopija. Ima li nekoj iskustvo da mi spodeli kako bilo i kolku kosta  na privatno?

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1587
31.3.2012 12:28:57   
Dreamline
Bella i Conny. Pobarajte vo aptekite pod toa ime, ako ne togas pobarajte apcijnja koi se na baza na vitex agnus castus, bidejki moze da gi ima i pod drugo ime. Vitexot e broj eden za balansiranje na hormonite i za vospostvuvanje na ovulacija, sobeno kaj zenite so pcos.
Jas gi kupiv vo stranstvo i ziveam vo stranstvo. Ovde se mnogu popularni i po forumite citam mnogu pozitivni iskustva od zeni koi so godini nemozele da zabremenat a so pomos na vitexot ostanale bremeni. Samo vnimavajte deka vitex ne se pie vo kombinacija so drugi hormonalni apcinja i bremeni zeni i doilki isto nesmeat da pijat.
Melanija imase postirano na temata lecenje nepolodnost so bilki i mislam deka gi ima na proizvoditelot Swanson Health Products vo mk ama ne sum sigurna. Jas osobeno se zalagam za ovie apcinja bidejki kaj nas mnogu malce se znae za niv, no ete jas kaj sto ziveam se mnooogu popularni. Taka da samo sakam da vi pomognam i da go spodelam iskustvoto.
Jas imam pcos na primer i ciklusi na 50 dena bez ovulacija.mene ovoj ciklus mi bese ovulatoren i ke dobijam po se izgleda na 28 den (sto mene vo zivotot nikogas mi se nema sluceno)... A conny ne gledam pricina zasto ne bi gi piela. Tie se prirodni- samo ne kombiniraj so drugi hormonski apcinja.

Pozdrav do site i ve podrzuvam vo sekoj pogled.

(Одговор на членот Conny)
Непосредна врска до пораките: 1588
31.3.2012 15:10:39   
Melanija RR
Dreamline во право си јас на нет ги најдов а може да прочитате во темата Лекување неплодност со билки ,да не го копирам тука зошто сепак е различна тема.
Јас немам овулација и баш поради тоа ми треба,веројатно овој месец нема да правам инсеминација може ќе пробам со ова,само те молам кажи ми како и од кога се пие.
Фала ти user posted image

Непосредна врска до пораките: 1589
31.3.2012 18:07:04   
Sajna
Dreamline hormonski status mi e staklo se e vo red , jas pocnav so vitex kaj nas se prodavaat vo site apteki pod imeto AGNES i se 350 denari, se pijat od pocetok na ciklus sekoj den po 1 nasabajle i veke custvuvam razlika morame se da probame pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1590
1.4.2012 9:52:23   
Dreamline

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

Dreamline во право си јас на нет ги најдов а може да прочитате во темата Лекување неплодност со билки ,да не го копирам тука зошто сепак е различна тема.
Јас немам овулација и баш поради тоа ми треба,веројатно овој месец нема да правам инсеминација може ќе пробам со ова,само те молам кажи ми како и од кога се пие.
Фала ти user posted image

Melanija vitexot so sigurnost ke ti ja vrati ovulacijata....user posted image a za toa kako se pijat ke procitas na upatstvoto od proizvoditelot, deka zavisi i koja jacina se...samo nemoj so klomifen da kombiniras...jas pocnav da gi pijam od sredina na prethodniot ciklus..nema pravila..pocni koga sakas. so srekauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1591
1.4.2012 9:57:18   
Dreamline

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna

Dreamline hormonski status mi e staklo se e vo red , jas pocnav so vitex kaj nas se prodavaat vo site apteki pod imeto AGNES i se 350 denari, se pijat od pocetok na ciklus sekoj den po 1 nasabajle i veke custvuvam razlika morame se da probame pozdrav

Sajna... jas malce so rezerva bi go zemala tvojot hormonski status, deka ti rece deka imas amenorea te. nedobivas redovno.. a stom e taka garant hormonite te zezaat, bidejki tie go kontorliraat ciklusot. i toa tie kako magicen krug: disbalans na hormoni vodi kon neredovna menstruacija sto vodi kon poteskotii pri zabremenuvanje. ama ti si znaes user posted image a vitexot garantirano ke ti pomogne ako mi se somnezite tocniuser posted image so sreka user posted image

Непосредна врска до пораките: 1592
2.4.2012 9:12:48   
Sajna
E samo da vi kazam :) Agnesot gi pijam od pred dve nedeli i denes testot za ovulacija mi e pozitiven zamisleteeee user posted image prv pat bez inekcii i stimulaciii taka da zencinja probajte ete go moeto iskustvo do sega a za bremenost ke vidime user posted image

Непосредна врска до пораките: 1593
2.4.2012 9:15:10   
Melanija RR
Браво Сајна многу ми е мило за тебе.user posted image
Јас сепак во месеците меѓу инсеминациите ќе ги пробам

Непосредна врска до пораките: 1594
2.4.2012 9:53:41   
Dreamline
Znaci vitexot sepak deluvaaaa  user posted image . I uste nesto sto primetiv za sto mislam deka vitexot ima vrska e toa deka kosata mi porasna 3 cmuser posted image  otkako pocnav da gi pijam i mi stana kako svila user posted image ... samo jas koga imav ovulacija ovoj ciklus so mm bevme skarani user posted image  taka da poveke sreka sledniot mesec user posted image ..a ti nemoj da se karas kako mene tuku iskoristi si gi plodnite denoviuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1595
2.4.2012 11:19:36   
lindicka
Ај да ве прашам нешто, може ќе ви се чини глупо user posted image . Кажете ми, дали самиот процес на инсеминација боли?  и си што го ставаат материјалот? Дали со шприц? Многу се плашам од шприцеви? user posted image
Супер ова за витексот! Дали во МК се продаваат под име Витекс Агнус Кактус или некое друго? Позз

Непосредна врска до пораките: 1596
2.4.2012 12:57:08   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna

E samo da vi kazam :) Agnesot gi pijam od pred dve nedeli i denes testot za ovulacija mi e pozitiven zamisleteeee user posted image prv pat bez inekcii i stimulaciii taka da zencinja probajte ete go moeto iskustvo do sega a za bremenost ke vidime user posted image

Sanja te molam pisi mi go tocniot naziv i od koj proizvoditel se za da gi zemam bas tie...Plus me interesira dali gi piel nekoj koj ima redoven ciklus,mojot e redoven na 28 dena pa mi e strav da ne mi poremetat nesto...Fala

Непосредна врска до пораките: 1597
2.4.2012 18:22:53   
Sajna
bella ne moze da ti poremetat nisto moze samo da ti pomognat no ti bidejki imas redoven ciklus znaci imas i ovulacija koja ti e potrebata od apcinjava? inace se vikaat AGNES vo plavo bela so lila kutija pozdrav

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1598
2.4.2012 18:24:27   
Sajna
Lindicka nisto ne boli ne se sekiraj 5 sekundi rabota isto kako na PAP koga ti zimaat nisto strasno ... srekno mila

Непосредна врска до пораките: 1599
2.4.2012 20:06:31   
Melanija RR
Sajna морам да те поправам и разбијам митот од лично искуство дека ако имаш редовен циклус имаш овулација user posted image епа не е така јас од секогаш имам редовна а немам овулација user posted image
Линдичка како што ќе си лежиш нема ни да го видиш шприцот,бас минут работа ама ич да не му ја мислиш user posted image

Непосредна врска до пораките: 1600
Страница:   <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?